Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ZANO Inspire: Инхалаторът – път към здравето на детето и цялото семейство

 • 19 623
 • 229
 •   1
Отговори
 • Мнения: 27
Aлергични състояния, астматични пристъпи или друг тип здравословни проблеми, свързани с дихателните пътища – инхалаторът е път към едно по-добро здраве и качествен живот. Това важи с пълна сила за цялото семейство, но най-вече когато под прицела на затрудненото дишане са децата.Как работи инхалаторът?
Проектиран е за специални медикаменти, които от течна форма биват превръщани във фини за вдишване аерозолни частици. С помощта на електрическо захранване устройството предоставя така важните лекарства, за да бъде детето здраво. По много лесен и ефективен начин предписаното от лекаря лекарство успява да стигне до онази част от организма, на която да осигури облекчение.

Инхалаторът помага не само при астма, но и при различни други състояния на дихателните пътища, които пречат на детето да диша спокойно – като синузит, бронхит, емфизема и др. Това го прави подходящ за използване и с физиологичен разтвор. Един от малките трикове е да успеете да убедите малчуганите да използват устройството, макар и за няколко минути. В крайна сметка, за децата това е малка машинка, издаваща странни звуци, изглеждаща особено и е нормално да има притеснение при първата среща с нея. Всеки родител разполага със своите „трикове“, за да убеди детето си, че няма нищо страшно, а напротив –  това е поредната забава.
Важен фактор за правилното използване на устройството е да спазвате стриктно предписанията на лекуващия лекар и също така насоките на производителя. Така си гарантирате не само правилно работещ инхалатор, но и много по-дълга и ефективна употреба.

Дишай леко със ZANO – ефективна терапия за бързо облекчение!

ZANO inspire е инхалатор за аерозолни терапии с медикаменти, предназначени за лекуване на респираторни заболявания, и/или с физиологичен разтвор.
•   Ниски нива на шум в режим на работа
•   Компактен дизайн
•   Оптимален размер на частиците за ефикасно лечение
•   Малко количество остатъчна течност
•   Подходящ е за възрастни и деца
•   3 години гаранция


ZANO Inspire е създаден да осигурява ефикасна аерозолна терапия с медикаменти, предназначени за лекуване на астма, алергии и други респираторни заболявания.
Със своя компактен дизайн и тегло – 200 г, ZANO е удобен и лесен за пренасяне при пътуване.
Ниските нива на шум в режим на работа го правят подходящ за всички възрасти и най-вече за малки деца. Нивото на шум от 55Db се равнява на нивото на шум от разговор вкъщи, като по този начин малките деца не се плашат от него.
ZANO осигурява ефикасно лечение – произвежда частици със среден размер 3,8 μm (MMAD), което осигурява равномерно разпределение на аерозолното лекарство във всяка част на белите дробове по време на целия процес на инхалация.
ZANO е икономичен – оставя по-малко от 0.8 мл остатъчен обем* на течността, което позволява ефективното доставяне на по-висока доза от медикамента с по-малка загуба.

*Остатъчен обем е обемът на течността, която остава в медицинската чашка след терапията и която не може да се използва.ZANO създава настроение на най-малките със своите 4 различни емоции в 4 любими цвята. Може да се персонализира благодарение на цветните стикери, включени в комплекта. Така процесът на инхалация става по-забавен.
За да опознаете по-добре ZANO inspire и неговите характеристики, създадохме нашия сайт www.myzano.info. Сайтът съчетава в себе си доза образователни материали и възможност за покупка онлайн.

За да получите максимално полезна информация, се погрижихме на Вашите въпроси да отговаря:

Д-р Таня Андреева
  Детски ревматолог и педиатър

„Щастлива съм, че имам възможността да работя с деца. Работата с тях е мотивираща и позитивна.“

Това споделя с нас д-р Таня Андреева – детски ревматолог и педиатър в болница „Здравето“, гр. София.
През 2010 г. д-р Андреева завършва „Медицина“ към Медицински факултет на МУ – София. От 2012 г. специализира „Детска ревматология“ в СБАЛДБ „Проф. Иван Митев“. В клиниката по Детска ревматология работи „рамо до рамо“ с лекари на световно ниво. Член на Българската педиатрична асоциация, д-р Андреева участва в научни трудове и публикации, както и в множество педиатрични и ревматологични конгреси и конференции.
Тя споделя с нас, че представите ѝ за професионално израстване в медицината винаги са били свързани с децата. А голямата ѝ страст е ревматологията, също така има професионален интерес в областта на ехографските изследвания при деца, профилактичната и социална педиатрия.

Д-р Таня Андреева ще отговаря на Вашите въпроси всеки вторник и четвъртък.

Темата не е предназначена за диагностициране и реакция на спешни състояния.
В случай че имате притеснения относно спешно здравословно състояние, моля, потърсете съдействие от личния лекар или на телефон 112.


Поканихме три потребителки на форума да споделят своята обратна връзка с Вас. Вижте техните отзиви тук:Есента почука на вратата с предложение да се включите в играта!
Споделете ни кое е най-важното за Вас при избора на инхалатор?

Всички потребители, които зададат своите въпроси към Д-р Таня Андреева и/или публикуват отговор на дискусионния въпрос в темата, ще бъдат включени в нашата томбола с награди. Трима от Вас ще спечелят компресорен инхалатор за аерозолни терапии ZANO inspire. Победителите ще бъдат изтеглени и обявени в настоящата тема на 03.01.2019 г.


Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.

Pushpin Аерозолна терапия при децата
Pushpin Кога е време да използвате инхалатор?
Pushpin Как да избегнем риска от грип тази есен и зима?  
Pushpin Как да повишите качеството на въздуха в детската стая?
Pushpin 7 навика за по-лесно дишане и здрави бели дробове
Pushpin Замърсяване на въздуха и проблеми с дробовете

Ревю на Адри́
Ревю на densi
Ревю на Линдичка

Последна редакция: пн, 31 дек 2018, 14:27 от Редактор**

# 1
 • на последния етаж
 • Мнения: 6 827
От години бих искала да купя инхалатор, но не съм сигурна кои са параметрите, които е добре да следят при избора. Към този момент смятам, че важни са срокът на гаранция / цената / размерът на частиците.

# 2
 • Елхово
 • Мнения: 834
От доста време проучвам да си купя инхалатор - марка, параметри, цени, отзиви от други, които са ползвали! Все още не съм намерила най-добрия за мен!

# 3
 • Мнения: 1 980
Може би размерът на частиците, както и нивото на шум.

# 4
 • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 • Мнения: 11 303
Трябва да е тих ( малкия се плаши от шума),компактен,защото при пътуване го носим със себе си и ефективен.Моето дете,прави бронхиални спазми при всяко боледуване и това е чудото което помага.

# 5
 • in Wonderland
 • Мнения: 5 490
да е тих, компактен и да се намират лесно консумативи за обслужването му.

# 6
 • Мнения: 555
При избора на инхалатор най важното за мен е да е тих и компактен.

# 7
 • Мнения: 6 761
Най-важно ми е размера на частиците, за да се постигне ефикасност. След това нивото на шум - състоянията, налагащи ползване на инхалатор са достатъчно неприятни, че да се добавя и още един дразнител.

# 8
 • Мнения: 662
Миналата година при прекарани няколко вирусни инфекции ни назначиха инхалации и взехме назаем от приятели. Инхалаторът е незаменим в лечението на усложнения в горните и долните дихателни пътища и много бих се радвала да имам вашият инхалатор. Според мен най важно е големината на разпръскване на частиците,да не е много шумен за да не се плаши детето и да е компактен за да моеш да го взимаш навсякъде с теб.

# 9
 • Мнения: 1 281
Никога не съм имала или ползвала инхалатор. Важно за мен в този случай е лесното боравене с уреда и възможност за дезинфекция.

# 10
 • Кърджали
 • Мнения: 6 978
Като избирах нашия гледах да е тих, компактен и с дизайн по-привлекателен за дребното.

# 11
 • Мнения: 1 091
Все още нямам инхалатор, но съм с малко дете и искам да попитам как действат инхалаторите. Каква им е функцията с какво се пълнят, колко време се седи с него. И не на последно място за какво трябва да гледам.

# 12
 • Мнения: 555
Имам един въпрос колко пъти на ден е най добре да се направи инхалация за дете на 2 години,който кашля.

# 13
 • Благоевград
 • Мнения: 422

При избора на инхалатор най-важните за мен елементи са: да е ефективен; да е подходящ, както за възрастни, така и за деца; да е тих и размерът на частиците.

# 14
 • Велико Търново
 • Мнения: 1 686
Здравейте! Мен ме интересува в какви случаи не е удачно използването на инхалатор?

Общи условия

Активация на акаунт