Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

10 причини да изберем за нашия сън матраците ЛАТЕКС

 • 5 998
 • 349
 •   1
Отговори
 • Мнения: 2
Хората прекарват около 1/3 от живота си в сън, затова и изборът на матрак е от изключително значение.
На пазара се предлага широка гама от продукти, което често ни кара да се чувстваме объркани на коя марка и кой вид матрак да се спрем. Всички очакваме от нашия матрак да бъде удобен, да подкрепя тялото ни по естествен начин, да е антиалергичен, да се поддържа лесно и, разбира се, не на последно място, да ни предоставя уникалната възможност сутрин да се събуждаме отпочинали и заредени за предизвикателствата на деня.


Защо матраците ЛАТЕКС ни помагат да постигнем тези цели?
Първото, което е необходимо да научим, е "какво е латекс"?  
Латексът е бяла, млекообразна течност, представляваща каучукови частици, разтворени във вода. При производството на матраци и възглавници се използват два вида латекс – естествен и синтетичен.
Благодарение на незаменимите си качества (здравина, антиалергичност, еластичност, абсолютна безвредност) латексът често се използва за производството на множество ценни продукти – презервативи, детски биберони, автомобилни гуми, матраци, възглавници и мн.др.

Винаги, когато целта на един продукт е той да бъде екосъобразен, здрав и еластичен – производителите използват латекс. Като добавим и естествената му антибактериалност и възможност за формоване (изработване на матрица), се получава перфектната суровина за спални продукти.

Латексът в продуктите на "Екон" е тестван и сертифициран за липса на вредни субстанции и химикали в съответствие с немския Oeko-Tex® Standard 100. Сертифициран е като Клас първи – одобрен дори за бебешки продукти. Както всички естествени материали, така и латексът има специфичен мирис, който първоначално се усеща. След премахване на опаковката е възможно усещането на слаб мирис, който драстично намалява в първите 48 часа. За отмирисване са необходими до 2 седмици. При добра вентилация процесът е по-кратък.

Спечелете ортопедична възглавница!
😴 Избройте 3 от характеристиките, отличаващи матраците ЛАТЕКС.
😴 Споделете ни също така дали предпочитате да спите на по-твърд или мек матрак.
😴 Съобразявате ли матрака с позицията ви за сън?

Вижте в следващия ни пост кои са 10-те причини да изберете матраци ЛАТЕКС
На 18 март  20 от вас ще спечелят ортопедична възглавница "Релакс".

Запознайте се с общите условия на активацията ТУК.

Последна редакция: чт, 11 мар 2021, 10:04 от Редактор**

# 1
 • Мнения: 2
1.   Матраците ЛАТЕКС са ортопедични
Всички матраци с марката ЛАТЕКС притежават седем обособени зони с различна твърдост. Тяхното предназначение е да подкрепят равномерно гръбначния ни стълб и по този начин тялото ни да е в пълен покой по време на сън.

2.   Матраците ЛАТЕКС са анатомични
Тази си характеристика те дължат на материала, от който са изработени – пенолатекса. Той се получава след процес, при който латексното мляко, добито от качуковото дърво Hevea brasiliensis, се разпенва, пълни се в матраците, след което се вулканизира. По този начин, благодарение на високата плътност на пенолатекса, матракът нежно обгръща тялото ни и ни осигурява равномерна опора във всяка точка на допир. Това позволява на кръвта да циркулира свободно и да оросява правилно всички части на тялото.

3.   Матраците ЛАТЕКС са ергономични
Ергономичните матраци спомагат за по-лесното адаптиране на тялото към повърхността, върху която лежи, независимо от теглото на спящия. Те поемат напрежението от тялото ни и да го подготвят за натовареното ни ежедневие.

4.   Матраците ЛАТЕКС са с дълъг живот
Еластичността на латекса осигурява дългия живот на матраците, произведени от пенолатекс. Те запазват първоначалната си форма, независимо от ежедневния натиск и продължителните натоварвания.

5.   Матраците ЛАТЕКС са дишащи
На всички ни се е случвало да спим върху матрак, който няма приятен мирис. С матраците ЛАТЕКС това не може да ни се случи, тъй като те притежават отворена клетъчна структура. Благодарение на мрежата си от вертикални въздушни каналчета тези матраци могат да дишат безпроблемно и да се проветряват, без да задържат в себе си влагата от тялото или неприятни миризми.

6.   Матраците ЛАТЕКС са антиалергични
В ерата на алергиите милиони хора по света страдат от неприятните влияния на околната среда. Матраците, произведени от пенолатекс, са неблагоприятна среда за развитие на акари и бактерии. Това си качество те дължат на естествените алкални свойства на латекса. Затова са най-правилният избор за хора, страдащи от различен вид алергии.

7.   Матраците ЛАТЕКС са биоразградими
Пенолатексът е 100% естествен и екологично чист материал. Той не съдържа в себе си вредни субстанции и химикали. Матраците притежават сертификат за чист природен продукт в съответствие с немския Oeko-Tex® Standard 100.

8.   Матраците ЛАТЕКС дават самостоятелност дори и при двама спящи
Всички неведнъж сме се събуждали заради движенията в леглото на нашия партньор, които се предават и върху другата част от матрака. Благодарение на своята структура матраците ЛАТЕКС не позволяват това да се случи и осигуряват необезпокояван и пълноценен сън.

9.   Матраците ЛАТЕКС имат различни твърдости
При избора на матрак много важен фактор е и неговата твърдост. Може да изберете между три различни твърдости, съобразени с Вашите предпочитания и теглото Ви.
М: средно твърди – за хора до 90 кг
F: твърди – за хора от 90 кг до 130 кг
SF: супер твърди – за хора над 130 кг

И ако тези девет причини не са Ви накарали да се доверите на матраците ЛАТЕКС, ние Ви даваме още две тяхната гаранция е цели 10 години, а доставката им е безплатна.

Pushpin Всички наши продукти може да разгледате тук: https://ekon.bg/latex/

Последна редакция: ср, 10 мар 2021, 14:35 от Редактор**

# 2
 • София
 • Мнения: 1 593
Здравейте! Матраците ЛАТЕКС са ортопедични, анатомични, дишащи, а освен това и антиалергични! Обичам да спя на меко, на мемори пяна. Не съобразявам с позите на сън, а с това да ми е удобно и приятно.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 108
Матраците Латекс са ортопедични, ергономични и дишащи.
Предпочитам да спя на по-твърд матрак.
Не съобразявам матрака с позите си за сън, тъй като спя в много различни пози.

# 4
 • Пловдив
 • Мнения: 754
Латексовите матраци са екологично съобразни,здрави и еластични и точно за това в моя дом ползваме само такива.Това ,че са ортопедични и не е нужно да се съобразявам с позата за сън ме спечели,просто са нашите матраци😀

# 5
 • Мнения: 1 285
Матраците Латекс са ортопедични, анатомични, дишащи и антиалергични ! Предпочитам да спя на мек матрак. Не се съобразявам с позите на сън, а с това да ми е удобно и приятно.

# 6
 • Мнения: 3 230
Матраците "ЛАТЕКС" са анатомични, дишащи, антиалергични. Предпочитам да спя на средно твърд матрак. Не държа да е съобразен с позата ми за сън, но все пак би било добре да е ортопедичен.

# 7
 • Бургас
 • Мнения: 10 443
Матраците Латекс са антиалергични, ортопедични и ергономични.
Предпочитам по-мек матрак.
Не съобразявам матрака с позите ми за сън.

# 8
 • Мнения: 8 046
Сред достойнствата на матраци ЛАТЕКС е това, че са анатомични, дишащи, антиалергични.

Предпочитам по-твърд матрак. Не съм съобразявала матрака с позицията на сън. Не съм смятала това за водещо, предвид факта, че позицията може да се променя дори в рамките на една нощ.

# 9
 • Мнения: 1 482
Матраците ЛАТЕКС са ортопедични, анатомични, дишащи, и антиалергични! Обичам да спя на твърдо.Съобразявам позите на сън, отначало си го бях наложила по ред причини,но вече свикнах.

# 10
 • Мнения: 10 386
Матраци " Латекс" са ортопедични, дишащи, анатомичи антиалергични . Спя на средно мек матрак. Не се съобразявам с позите на сън, а с това да ми е удобно , а щом е удобно е и приятно.

# 11
 • Лясковец
 • Мнения: 619
Матраците ЛАТЕКС са антиалергични,ортопедични и с дълъг живот.Не съм съобразявала матрака с позицията на сън
Предпочитам по мек матрак.

# 12
 • София
 • Мнения: 9 142
Матраците Латекс са антиалергични, ортопедични, дишащи и ергономични.
Предпочитам средно-твърд матрак.
Не се съобразявам с позите на тялото ми по време на сън.

# 13
 • Мнения: 1 149
Здравейте! Матраците ЛАТЕКС са ортопедични, анатомични, дишащи, а освен това и антиалергични! Обичам да спя на средно меко, защото имам проблеми с гърба и двете крайности предизвикват силни болки. Не съобразявам с позите на сън, а с това да ми е удобно и приятно.

# 14
 • Мнения: 11 716
1.  -  матраците ЛАТЕКС са с дълъг живот
      - матраците ЛАТЕКС са дишащи
      - матраците ЛАТЕКС са антиалергични

2. Предпочитам по-твърд матрак.

3. Не се съобразявам с позата на тялото ми по време на сън.

Общи условия

Активация на акаунт