Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Предучилищна - набор 2006

 • 50 280
 • 736
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 640
Да подновя темата...

От тази година в предучилищна са всички дечица, навършили 5 г., т.е. вече ще има по 2 години предучилищна подготовка  /newsm78 - правилно?/.

Да си призная много съм объркана какво да правя...
До момента дъщеря ми се чувства страхотно в детската, но нещата стават сериозни...

От една страна - по-добре да я оставя да си бъде дечко в градината, но от друга е по-добре да почне да става отговорно човече...

Мислех си - може ли да си оставя първата година детето в градината, а втората да го запиша в училищна ПГ или веднъж започнало обучение в детската, вече няма как да се прехвърля... ? /осъзнавам, че това май е глупав въпрос Sad, но все пак.../

Наложи се да живеем в Надежда. Нека си го кажем честно - микрорайончето ни е чудесно, но бих била щастлива дъщерите ми да не остават да учат там... поради ред причини... Не мога да пренебрегна средата, в която израстват децата...

Помогнете ми, моля, къде мога да намеря информация в кои от добрите училища в София има предучилищни класове? А можете ли направо да ме посъветвате - кои са най-близките добри училища?

Предварително благодаря!

Последна редакция: ср, 13 юни 2012, 21:30 от Vache

# 1
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 124
 pitanka  можеш, но по-удобно за детето е да си е в детската градина, щом до сега е било там.

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 10:19 от Dorothy

# 2
 • София
 • Мнения: 53 518
Съвет от мен - запиши си детето в преедучилищната в училището, където си решила да го запишеш в първи клас. Децата от подгответо са с предимство, учителите от начална степен ги опознават, психологът на училището също, обстановката им е позната и като цяло преходът към първи клас във всичко ново се свежда до минимум.

# 3
 • Sofia
 • Мнения: 640
pitanka има теми за тези малки сладурчета - там мамите, според мен ще ти дадат по-точна информация. Иначе да можеш, но по-удобно за детето е да си е в детската градина, щом до сега е било там.

вече 4-5 години не съм активен потребител тук  Embarassed и ... наистина съм объркана - имаш предвид "родени 2006" къде да търся тези теми... Confused

# 4
 • Sofia
 • Мнения: 640
Съвет от мен - запиши си детето в преедучилищната в училището, където си решила да го запишеш в първи клас. Децата от подгответо са с предимство, учителите от начална степен ги опознават, психологът на училището също, обстановката им е позната и като цяло преходът към първи клас във всичко ново се свежда до минимум.

и мене това ме яде отвътре... ама в тази Надежда...  Confused все едно падам от небето...  Embarassed

# 5
 • Sofia
 • Мнения: 640
Привет!

Аз съм едно объркано мамче, борещо се срещу мнението на тати...
Разчитам да помогнете Simple Smile

Моля, споделете - сега, когато предучилищната е 2 години - как ще процедирате?
Къде и кога ще записвате децата си в предучилищна?
Имате ли отзиви за добро училище с предучилищен клас?

Предварително благодаря!

# 6
 • София
 • Мнения: 4 335
Не знаех, че е влезнал закона вече от 5г. на ПГ  ooooh!
Ако е така и имаш възможност остави детенцето първата година в детската пък втората в училище.
Сега се замислям ама това е голяма глупост какво ще се учи две години ПГ  newsm78

# 7
 • София и там където не се пуши
 • Мнения: 12 124
kimbolina има деца, които не ходят на детска градина и това е за тях, а децата в детската градина си имат занимания. Та каквото си учат сега ще си го учат пак. Просто е задължително вече това да е за всички деца.

 

Последна редакция: пт, 24 юни 2011, 10:20 от Dorothy

# 8
 • There I was on a July morning ...
 • Мнения: 3 719
       И аз малко ще оспамя, но темата ми изкочи в раздел нови публикации... Wink

pitanka, за тази възраст, детската градина е многократно по-добър вариант, отколкото ПГ  в училище. Правя сравнение между материалната база, хигиенните условия, възможностите за почивка и обособентеи кътчета за игри на малчуганите на двете места, и не виждам никакви предимства на у-щето пред детското заведение. Има значение и фактът, че детето вече е свикнало с колектива и се чувства добре там.
      Мисля, че има достатъчно време занапред за да смените средата и да я правиш "отговорно човече".  Peace

# 9
 • Мнения: 7 831
Отделих и слях.

# 10
 • Мнения: 24 126
       И аз малко ще оспамя, но темата ми изкочи в раздел нови публикации... Wink

pitanka, за тази възраст, детската градина е многократно по-добър вариант, отколкото ПГ  в училище. Правя сравнение между материалната база, хигиенните условия, възможностите за почивка и обособентеи кътчета за игри на малчуганите на двете места, и не виждам никакви предимства на у-щето пред детското заведение. Има значение и фактът, че детето вече е свикнало с колектива и се чувства добре там.
      Мисля, че има достатъчно време занапред за да смените средата и да я правиш "отговорно човече".  Peace
Peace
Точно така, особено ако вече ходите на градина и сте доволни от условията там и образователния процес, който, между впрочем, е още от І група, та чак до края по избрана програма.
Отговорността няма общо с това, дали детето ще посещава ПГ в градината или в училище. Ние свикнахме от първия ден в І клас, щот попаднахме на готина учителка. Няма гаранция, че ако се преместите, в І клас ще попаднете на такава, нито че ще попаднете на хубав клас. Късмет е. Но условията в градините, особено за 5 годишни деца, ако групичката е малка, от 20-тина човека, са по- добри.

# 11
# 12
 • Мнения: 4 820
И моята малка кукла е набор 2006. Родена е чак в края на годината, през декември.  Ходи на детска градина с голямо удоволствие. Мисля да си стои там до първи клас. И баткото си изкара предучилищната в детската, подготвиха го достатъчно. Смятам, че за тази възраст е по-добре да бъдат в детската градина. Единственият минус е следобедният сън. Минус е за мен, защото като се наспи следобяд и вечер няма приспиване! Други оплаквания нямам! Ще следя темата с интерес, защото вероятно след време тя ще прерастне в общата тема за първи клас на нашия набор.

# 13
 • Мнения: 71
... имаш възможност остави детенцето първата година в детската пък втората в училище.
...newsm78
За мен това е най-удачният вариант. През втората година в подготвителната група, вече в училище, се дава възможност на детето постепенно и плавно да привикне към нов режим и изисквания. По-голямото ми дете посещаваше ПГ в училището, където след това продължи в първи клас. Нямаше никакъв стрес, страх и неприятни емоции - децата в голямата си част се познаваха; позната им беше обстановката (училищен двор, лавка, WC, входове, коридори), тъй като стаите на ПГ и първи клас са съседни; запознати бяха с правилата за поведение в тази нова среда; бяха виждали новата си учителка и т.н. Независимо, че този вариант за нас като родители беше по-труден (трябваше да наемем жена, която да го взема на обяд от училище и да се грижи половин ден за него), мисля че с решението си помогнахме адаптацията на детето в първи клас да мине съвсем безпроблемно и училището да се посещава с удоволствие. Дъщеря ми е родена през 2006 г. и сега ще продължи в ДГ, а от догодина в ПГ към училище. За мен допълнителен довод е учителката, при която ще бъде в ПГ към училище. Същата преподаваше на баткото и подготви чудесно всички деца в класа си. На родителски срещи в първи клас, учителката е споделяла, че има разлика в подготовката на децата дошли от ДГ и от ПГ в у-ще (разбира се това касаеше точно този клас, а не всички по принцип).                       

# 14
 • у дома
 • Мнения: 6 848
И аз тук-малкият ми син е роден през март 2006 година-със сигурност ще си бъде в градината и двете оставащи години...
И не е вярно,че подготвителната в училище е по-добра за подготовка - всичко си е до учител-големият ми син беше в ДГ и повечето деца отидоха в един и същи клас и се справяха значително по-добре от другите,а и бяха по-дисциплинирани,но аз от неговите госпожи в детската бях страшно доволна...При нас пък госпожата в училище споделяше,че тези деца,от групата на сина ми в ДГ дърпат другите и просто си личи ,че с тях е работено добре.
А иначе съм доволна,че няма да се чудя и мая при коя госпожа да бъде и в кое училище- доволна съм от госпожата,която учи баткото и тя се пада да учи и набора на малкия,така че ще е при нея.За баткото това ми беше голям проблем-къде да учи и две години след това мога да кажа със сигурност,че съм направила правилния избор.
Някой има ли от тези карти , http://ik-mayahristova.com/?page_id=20  виждам,че са за деца от 3-6г ,но се чудех да взема,за да разнообразим игрите,през студеното есенно и зимно време най-вече.

Общи условия

Активация на акаунт