Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ДА СИ РАЗТЪЛКУВАМЕ СЪНЯ - 5

 • 41 004
 • 769
 •   1
Отговори
 • Пловдив
 • Мнения: 614
ДОБРЕ ДОШЛИ В
СВЕТА НА СЪНИЩАТА!
Първите данни за тълкуване на сънища датират от 3000-4000г. преди Христа.
 Откакто сънуваме, ние се стремим да разберем какво е истинското значение на това,
 което ни се е проявява всяка вечер.

Хората в някои първични общества не успяват да различат света на сънищата
 и реалния или просто избират да не правят тази разлика,
защото сънищата са не просто продължение на реалността, но и един по-могъщ свят.


По времето на древните римляни и гърци, сънищата са се разглеждали в религиозен контекст и се е смятало, че са съобщения от боговете или мъртвите. По това време хората търсели в съня решение на проблемите си, какво да правят, по какъв път да поемат. Те вярвали, че сънищата предупреждават за несгоди и предсказват бъдещето. Строели се специални светилища, в които хората спели и се надявали да получат послание чрез съня си. Вярата в сънищата била толкова силна, че едва ли не диктувала действията на политическите и военните лидери. Тълкувачите на сънищата дори придружавали войската в битка, за да помагат при изготвянето на стратегиите.

Гръцкият философ Аристотел вярвал, че сънищата са следствие на психологични функции. Според него с тях се диагностицирали и предричали болести.

През елинистичният период, на сънищата се гледало като начин за лекуване. За целта се строели храмове, наричани Асклепиони. Вярвало се, че на болните, които спят там, ще бъде изпратен лек. Тълкувачите на сънища дори работили заедно с лекарите. Вярвало се още, че сънищата помагат на лечителите да разберат от какво страда болния.

В древен Египет, жреците били също и тълкувачи на сънища. Египтяните записвали сънищата си, с помощта на йероглифи. За хората с по-ярки и значими сънища се вярвало, че са благословени и специални. Тези, които тълкували сънища били възхвалявани и „надарени”.

Сънищата се разглеждали и като място, което душата посещава всяка вечер. Според древните китайци, душата напуска тялото и отива в този „друг” свят. Ако човек бъде събуден внезапно, душата може да не успее да се върне в тялото. Поради това, дори в днешно време някои китайци отказват да ползват будилник. Някои индиански и мексикански племена споделят една и съща представа за отделното измерение на сънищата. Те вярват, че предците им живеели в сънищата си и приемали нечовешки форми, като растения, например. Сънищата са начин за връзка с предците им, и помагат да открият мисията на техния живот.

Още от древността хората са изпитвали нуждата да тълкуват сънищата си. Само в Библията, сънищата са споменати над седемстотин пъти.

През средновековието на сънищата се гледало като на нещо зло – изкушение от дявола. Вярвало се, че докато човек спи, сатаната изпраща на съзнанието покваряващи и порочни мисли, за да измами хората да поемат по лош път.

Поради това в тях не се търсело значение. Към края на 19-ти век Зигмунд Фройд възродил важността на сънищата, както и значимостта и нуждата от тяхното тълкуване.

В началото на 19-ти век сънищата вече били разглеждани като следствие на тревожност, страничен шум или дори стомашно разстройство. Поради това в тях не се търсело значение. Към края на 19-ти век Зигмунд Фройд възродил важността на сънищата, както и нуждата от тяхното тълкуване.

СТАРИ ТЕМИ
За тези които сънуват починали хора,
 има друга ТЕМА пишете в нея за тези сънища.

# 1
 • Пловдив
 • Мнения: 614
ПРИЯТНО ПИСАНЕ! Hug
Хубави сънища да сънувате и да ви се сбъднат!
Hug Hug

# 2
 • София !
 • Мнения: 1 240
Да се запиша тука че да не загубя темата  Simple Smile   bouquet

# 3
# 4
# 5
 • Мнения: 195
Благодарим за новата тема Hug

# 6
 • Мнения: 452
Благодаря за темата   bouquet

Да споделя притеснителния ми сън за майчето ми.
Сънувам,че се прибирам към нас и поглеждам към терасата,майка простира и в един момент се навежда и пада от четвъртия.Самата тя също се уплаши,аз изпаднах в шок и хукнах да бягам да видя как е,и до тук,после се събудих стресната.

# 7
 • Мнения: 1 384
  bouquet Благодаря за темата и специални благодарности на Фрея  Heart Eyes Hug

# 8
 • UK
 • Мнения: 677
Запис за хубавата тема, браво, ЗИЧЕ!    bouquet


И сега идвам да споделя един сън, който съм сънувала и друг път, но с малки разлики.
Значи, сънувам, че забременявам. Ама от раз баш в шестия месец - и в двата съня. На сън знам, че това е невъзможно, че няма как да се пръкне бебе от някъде си, ама въпреки всичко бременността е факт - аз съм в шести месец, усещам бебето (и в двата случая за мой ужас можех да му видя главата отбелязана на корема си  Crazy), нямам представа кой е таткото - получавам съобщения от разни познати тип "трябва сериозно да си поговорим за бащинството" и това е. Майка ми присъстваше и в двата случая, все доволна и щастлива, че ще има бебе за дундуркане, аз съм в някакъв ужас и не искам и не разбирам от къде се появява.  newsm78 Във вчерашния вариант живеех в къща с трима съквартиранти и те бяха много очаровани и развълнувани от щастливата вест.  Единсвената подкрепа, която аз срещнах пък беше в едно голямо куче, което прегръщах и на което се оплаквах, че това не може да е истина и да ми се случва точно сега. Crazy Общо взето е това. Съществената разлика между първия и втория сън беше в това, че в първия веднага щом разбрах, че съм бременна, ме приеха в болница да раждам.

# 9
 • Мнения: 0
Привет и от мен в новата тема  Hug!
Нощес отново имах доста странен и объркващ сън  ooooh!! В него първоначално аз и приятелката на брат ми стояхме на една уличка пред дома и и си говорехме /в действителност тя живее другаде/! Интересното е, че действието се развиваше в близост до блока, в който аз живея, но блоковете отсреща бяха заменени с къщи, а асфалтираните улици със селски калдъръмени улички! Та именно на такава една малка уличка, която се пресичаше с друга се намирахме ние! Имах смътното усещане, че нещо не е наред с приятелката на брат ми в здравословен план /тя наистина вчера сподели с мен нещо такова/! Както стояхме тя ми каза, че е ще бъде най- добре да се прибирам и ми показа на земята две малки лъскави камъчета, които приличаха на късчета от паднал метеорит! Аз ги взех в ръката си и тръгнах към къщи! В този момент видях, че пред блока ми в права линия се бяха подредили близо един до друг някакви клонинги в човешки облик, но на вид като един и същи човек! Те стояха с беззизразни физиономии и имах чувството, че очакват команда как да навредят на хората! Направи ми впечатление, че бяха облечени в черни панталони и блузи с къс ръкав в цвят екрю! След като ги видях, погледа ми се отклони и видях, че тревата от зелена е станала тъмно синя! И тогава на бегом стигнах до входната врата на блока и бях потресена от гледката как всичките ми съседи се прескачат и се опитват да влязат в една опъната голяма платнена палатка! Аз обаче се качих в къщи, за да видя близките си и останахме там! Баща ми и другият ми брат бяха видимо спокойни, брат ми гледаше през прозореца и на моят въпрос какво ще правим отговори, че ще видим колко време ще останем живи /касеше се за всички хора/! Тогава осъзнах, че майка ми е на работа и няма как да се прибере, излязох на стълбището с надеждата да я видя, че си идва и когато погледнах навън видях, че тревата навсякъде е тъмно синя и абсолютно на всяка улица имаше редици подредени клонинги, от които тръпки ме побиваха....изведнъж майка ми се прибра и започна да се оплаква от неприятности в службата, а аз изпитвах сковавщ страх и болка в душата си, че малкият ми брат е в чужда държава и незная какво се случва с него /това действително е така, но с него е и приятелката му, а в сънят ми тя е тук/! След това се занизаха някакви откъслечни моменти, намирах се в някакъв апартамент с някакви хора и не помня точно какво се случваше, но в общи линии това беше частта, която си спомням!
От известно време сънищата ми основно са пълни с насилие и тягостни гледки и ситуации, лутам се от една посока в друга, сякаш съм изгубила себе си.....моля за помощ в тълкуването отново Фрея   bouquet! Точно преди седмица сънувах, че съм преследвана, за да бъда ликвидирана и за да не стана жертва аз избивах наред всеки попаднал в полезрението ми....... Thinking
Благодаря предварително

# 10
 • Мнения: X
Благодаря за новата тема   bouquet !
Дидинка90 от края на старата тема, според мен сънят не е със специално значение, изразява по-скоро летни настроения, за кратко неприятностите ще те избягват.
ell_ell, прекалено много се тревожиш за евентуални събития и това се изразява в сънищата ти.
adorable™, аз свързвам съня ти със страх от загубване на контрол. Страхуваш се да не би да "изтървеш" нещо съществено в живота си, знак за объркване и може би неправилно определяне на реалните обстоятелства/причини/събития в живота си. Страх,че ако дори за кратко "спреш колата и пуснеш кормилото" ще те връхлети нещо,за което ще съжаляваш после дълго. Може да е на подсъзнателно ниво. Може би никой не те разбира в това отношение и имаш/или ти се иска да имаш поне един истински приятел,с когото да споделиш каквото и да е лично за теб. Разликата между първия и втория сън може би идва от това,че преди никой не се е вслушвал в теб и нещата са се случвали независимо от мнението ти и т.н.,а по-нататък си осъзнала някои неща за себе си и този сън изразява нежеланието да продължаваш така, търсенето на някакво решение за тези страхове. Малко стана като психологически профил,но аз така го разбирам съня.
_NIELKA_,отново интересен сън.
Скрит текст:
Накратко - началото на съня- връщане назад,в миналото, ретроспекция, спомени, живот преди, липса, търсене, пропускане на нещо, нещо като преглед на стари архиви. Камъчетата метеорити олицетворяват "следата", която искаш да те насочи, какво представляват точно ми е трудно да определя, къс земя,но не нашата, чужда далечна част, нещо рядко срещано, неочаквано, ярко и все пак трудно откриваемо и двойно,два пъти. Тези клонинги имат връзка с метеоритите, едно нещо, разраснало се, множащо се, илюзия за повече, неразличими, еднакви; безизразността им- трудност, непреклонност, отказ, безразличие, унилост. Не се поддаваш на общото мнение, дори съзнателно страниш от него. Семейството - опора, стабилност, грижа, нужно спокойствие, нужда от закрила, обичайните тревоги за близките. Зеления цвят - желана промяна, желание за изграждане и възход, надежда, мощ, мир. Синьото - мъдрост, вечност, спокойствие, оптимизъм за бъдещето, меланхолия. От всичкото това нещо виждам това,което си споделила накрая - лутане и объркване. Нуждаеш се от грижа, здрава опора,разбиране и подкрепа, търсиш спокойствие и баланс,но не знаеш къде да ги откриеш. Изправена си пред еднообразието,рутината съпътстваща или грозяща толкова много хора и не желаеш да запълва и твоя живот, искаш да се откъснеш от обикновеното ежедневие, нужна ти е вяра за по-добро бъдеще.  Peace

# 11
 • Мнения: 2 248
А какво означава, когато сънуваш малко куче? Сънувах, че отивам на нещо като купон (събиране у приятели). Шофирах до там и на задната седалка возех кученце (от тези малките, примерно мопс, а и беше малко и като възраст). Качих се нагоре към апартамента, където се състоеше купона с кучето, което знаех, че не е мое, но трябва да се грижа за него. Постоянно го наблюдавах какво прави, дали няма да се изпишка или изака някъде, дали няма да скочи през терасата. Никога не съм имала идея да гледам куче в дома си, затова ми е странно защо го сънувах пък това.  newsm78

# 12
 • Мнения: X
Daisy Rose, по принцип кучето в съня символизира добър приятел. От описаното от теб - покровителство/ грижа за някого или нещо, за което е отговорен по принцип някой друг. Поемане на чуждо задължение.

# 13
 • Мнения: 2 248
Ахаа, ясно, мисля, че се сетих за кого става въпрос. Хиляди благодарности!  Hug Прекрасен ден пожелавам на всички   bouquet

# 14
 • Мнения: 5 984
Тази нощ сънувах, че родителите ми /и двамата са починали/ изнасят всичките мебели от къщата ни и ги товарят в камиони. Къщата остана буквално с голи стени. След това баща ми ми донесе някакво дете и ми го даде, и каза,че заминава.  Събудих се с ужасни мисли /знам,че малко дете не е добре да се сънува/.

Общи условия

Активация на акаунт