Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Халит Ергенч и Бергюзар Корел в "Ти си моята родина" /Vatanim sensin/

 • 76 010
 • 739
 •   1
Отговори

Анкета

Как ще реагира Джевдет, когато научи, че Тефик предлага брак на Азизе?

Опции:

* Гласуването приключено: чт, 20 окт 2016, 23:57

 • Мнения: 10 855


Режисьори: Yağmur и Durul Taylan
Сценаристи: Necati Şahin и Nuran Evren Şit
Директор на продукция: Nermin Eroğlu
Продуцент: O3 Medya


Резюме:

Краят на Балканската война. В Солун живее Джеват.
Джеват Юзбашъ, командир на стотен батальон.

Родината или животът?
Този въпрос е лесен за него.

Родината или семейството?
Това вече е въпрос, който  ще изправи Джеват пред огромни изпитания.
 
 Азизе е балканска красавица,   страстно влюбена в  своя  съпруг  Джеват Юзбашъ.  Тя от своя страна ще трябва да посрещне предизвикателства, които ще поставят на проверка  любовта й към Джеват.

 Сериалът "Ти си моята родина" ще разкаже историята на едно разпокъсано от войната семейство, опитващо се отново да бъде едно цяло. Зрителите ще видят борбата на една омагьосваща, страстна и незабравима любов да оцелее в сянката на войната.
 В главните роли: Халит Ергенч /Джеват Юзбашъ/
 и Бергюзар Корел /Азизе/


Участват още:

 

НЯКОИ ОСНОВНИ МОМЕНТИ ОТ ХРОНИКАТА НА СЪБИТИЯТА

Скрит текст:
Балканските войни, 9 октомври 1912 – 18 юли 1913

В началото на Балканските войни Солун е част от Османската империя. В града живеят основно евреи, гърци, турци и българи. Един от най-обаятелните и космополитни градове по онова време, наричан „беломорската перла”. Дали ще успеят да пресъздадат уникалната атмосфера в този мултиетнически град, с  пъстрата и искряща смесица от традиции, религии, нрави в сериала? Малко след началото на Балканските войни към Солун се насочват гръцките и българските войски с амбицията да го превземат. Както пишат нашите историци „гърците ни „откраднаха” Солун”. Турският губернатор на града Тахсин паша предава без бой града на гръцката войска. Българите пристигат в Солун само няколко часа по-късно. Тахсин паша е имал славата на изключително продажен тип и се смята, че е бил подкупен от гръцки банкери, които не са били особено очаровани от перспективата градът да попадне в български ръце.


В резюмето на сериала пишеше „Краят на Балканската война. В Солун живее капитан Джеват Юзбашъ...”
Това означава, че Джеват продължава да живее в Солун и след като градът е превзет от гърците, защото войната приключва много по-късно.


Първа световна война, 29 юли 1914 – 11 ноември 1918

Гръцко-турска война, 1919 – 1922

Първоначално името на сериала беше „Измир 1918”. Измир е център на събитията именно от гръцко-турската война. В тях няма нещо особено около град Солун. Може би историята ще започне от края на Балканските войни и след това ще има скок във времето, защото има диапазон от 6 години. Но пък днес Берг каза, че семейната история се развива на фона на гръцко-турската война. Защо тогава живеят в Солун. Вероятно по-късно се преместват в Измир.


На 15 май 1919 гръцките войски окупират град Измир.

Турската съпротива започва едва в края на месец юни и е вдъхновена от Кемал Ататюрк, който сформира паралелно правителство на това на султанската власт в Истанбул.

9 септември 1922, освобождение на град Измир и пълен разгром на гръцките войски.

Само няколко дни след освобождението избухва големият пожар в Измир, който е потушен след повече от седмица. Стотици хиляди гръцки  и арменски бежанци се тълпят по морския бряг, за да избегнат огъня на пожара. Пожарът е унищожил християнския квартал, наричан “малкия Париж на Ориента”, а турските и еврейските квартали са били спасени.  Турските войски извършват масови убийства и издевателства на гръцкото и арменското население. Това едва ли ще бъде показано. И до днес продължават споровете кой е причинил пожара.

НАЙ-НОВИТЕ ИНТЕРВЮТА НА ХАЛИТ И БЕРГ - С БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ВАРНА!!!


Скрит текст:

СЕПТЕМВРИ, 2016
Репортерите са засекли Берг пред едно кафене в Джихангир заедно с Есра.
Говорили си и ядяли пуканки.

Разменя няколко приказки и с известния певец Дженк Ерен, който е излязъл да разходи кучето си.

Репортер: Вълнувате ли се преди старта на новия проект?

Берг: Да, вълнуваме се. На първо място защото започваме нов проект. Отново сме заедно. Вълнуваме се толкова, колкото зрителите. Измина доста дълго време. Но поне аз се вълнувам на първо място, защото започвам нов проект. Екипът също. Май се очертава хубав проект.

Репортер: Какъв сериал предстои да видят зрителите?

Берг: Една истинска история. Семейна история на фона на гръцко-турската война, както знаете. Мисля, че ще бъде много хубав сериал. Една топла, искрена история, това се опитваме да направим. Ще бъде сериал, в който чувствата са такива, каквито са в истинския живот. Екипът ни е много добър.  Режисьорите ни са много добри, актьорите също.  /показва с пръст към улицата/ Даже преди малко видях един от актьорите / актрисите ( не се разбира, защото няма родове в турския ), с която / когото играем заедно, вие не го познавате още. Всички се вълнуваме. Процесът на снимачната площадка е много добре организиран, всичко върви по програма. Много добре е уреден въпросът с продължителността на работния ден, знаете че това винаги е било проблем. Имаме шанс в това отношение. Продуцентите също са много добри. Мисля, че ще се получи качествен сериал.

Какво е чувството да играете със съпруга си?

Берг:  Още не съм снимала с Халит. Утре е първата ни обща сцена. И двамата се вълнуваме. Но той е професионалист, аз също, така че в този случай не гледаме един на друг като на съпруг и съпруга. Той е моят партньор на снимачната площадка. В този смисъл вълнението ми е свързано с това, че ще играя с добър актьор.

Какво си казахте, когато за първи път прочетохте сценария заедно с господин Халит?

Берг:  Халит знаеше в какъв сериал ще участва. Аз дълго време се съпротивлявах, защото смятах да не работя тази година. И сценарият дълго време си стоеше неотворен на масата вкъщи. Месеци наред.

Господин Халит ли ви убеди да участвате или харесахте образа на Азизе?

Берг:  Приех заради героинята, съгласих се след като прочетох нещата в сценария, свързани с Азизе. Наистина е много хубав образ. Имам късмета да участвам в сериали, в които историята е винаги хубаво написана. И тук е така. Мисля, че Азизе ще им хареса много на зрителите.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
СЕПТЕМВРИ, 2016
Питат я първо как вижда шансовете си да спечели "Златна пеперуда" за албума, който издаде.

Берг: Аз съм актриса, за първи път ми се случва по такъв повод да бъда номинирана. Бях изненадана, разбира се. Естествено, че имам някаква надежда да спечеля наградата след положените усилия.

За чувството да играе отново заедно с Халит

Берг: Отново сме заедно с Халит. И ние се вълнуваме толкова, колкото зрителите. Но вълненията ни са най-вече свързани с това, че започваме нов проект.

Каква е темата на сериала.

Берг: Това е една семейна история на фона на гръцко-турската война.

Какво почувствахте при първата сцена с Халит.

Берг: Още не съм снимала с Халит. Утре е първата ни обща сцена. И двамата се вълнуваме много.

За подаръка на феновете

Берг: Не мога да опиша с думи какво е чувството. Аз не правих специално парти за рождения си ден. Празнувах с тях. В Меджекьой има кафене, в което работят младежи със синдрома на Даун и с ментални заболявания. Каня ви всички да посетите това място. Чакаме ви там. Те бяха подготвили тържество в кафенето, аз реших да ги изненадам с присъствието си. Много се забавлявах.


Още едно видео с Берг

Берг: Ваканцията отдавна приключи. Работим.

Питат я за новата прическа

Берг: Да, скъсих си косата заради новия проект. Днес снимахме рекламния клип на Канал Д за новия сезон. Сега ще водя Али на кино. Трябва да изпълня и ангажиментите си като майка.

Берг: Не знам кога ще започне сериалът. Не знам точната дата. Ние работим доста интензивно. Въпреки че се снима още първия епизод всичко е много добре организирано, работим при нормални, човешки условия. Това за нас е много важно. Всички имат възможност за прекарват време и със семействата си. Спокойно е на снимачната площадка.

За подаръка

Берг: Те са много специални деца. Аз не гледам на тях като на фенове. Ние сме едно голямо семейство с тях. Да финансират чак изграждането на чешма в Африка...Не знам, аз нищо специално не съм направила за тях. Не знам защо ме обичат толкова. Благодарих им. Трудно е да се опише с думи какво изпитва човек при такъв жест. Много хубаво си прекарах рождения ден с тях. Чудесно е, ако сме помогнали с нещо. Тези деца години наред вършат добри дела. Направиха библиотека в едно училище, засадиха дръвчета, сега помогнаха за откриването на чешмата в Африка. Те ме познават много добре. За мен е много ценно, че съм успяла да спечеля любовта им. Никога не съм държала да получавам такива жестове, такава любов. Но те знаят кои са нещата, които ме правят щастлива. Никога не участват в скандали, в кавги между фенове. И затова се чувстваме като едно семейство.

Приятни моменти на всички в темата!  Hug

Последна редакция: ср, 07 сеп 2016, 13:40 от Mydream

# 1
 • Мнения: 4 411


    Темата е много елегантна!

     Като Берги!

# 2
 • Мнения: 6 838
Благодаря за новата тема   Mydream Hug

Благодаря за новините и преводите  Варна  Hug


Благодаря на всички пишещи и споделящи в темата своите вълнения  Hug
в очакване на новата приказка за любовта Two Hearts


# 3
 • Мнения: 20 604
Благодаря за новата темичка!  bouquet

Дано в нея сложим първите клипчета с рекламата на нашия сериал.

Дните минават, надявам се да се увеличат новините и снимките, свързани с него.

В събота или неделя очакваме рекламния клип на Канал Д.

......................................

# 4
 • Мнения: 354
Здравейте Hug
Записвам се да ви чета с най-голямо удоволствие!С някой се познаваме виртуално от темата на Карадайъ WinkНе пиша много често,но пък за това си чета редовно за любимите актьори и новинките около тях..За мен Бергюзар Корел е олицетворението на жената!Не съм я гледала в други сериали или филм,само в Карадайъ.Но след този прекрасен сериал,си чета всяко инфо което излезе за нея!Прекрасна е,семейството и също!
Благодарско за темата.. bouquet
Хубава вечер на всички!

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 22:22 от donnа_🍀

# 5
 • Мнения: 10 855
Привет на всички! Hug

Току що изгледах промото на Стар ТВ. Много изчистено, акцентът е върху лицата на канала през този сезон. Поиграха с поглед, с езика на тялото като цяло...На някои им се получи много добре, супер естествени, но честно казано други гледаха като застреляни /не ме стреляйте! Joy Joy Joy/.

Да видим от нашия канал как са го измайсторили  Hug Grinning!

Каквото и да са направили - да ги видим вече! Heart Eyes

donnа_🍀,  Hug!

# 6
 • Мнения: 20 604

Дано в промото на Канал Д има някаква идея и повече живот.

То не че е кой знае колко важно. Но е закачка със зрителите и те си я чакат в началото на всеки сезон.

Дона, благодаря ти за хубавия пост.   Hug Hug

Последна редакция: чт, 08 сеп 2016, 21:21 от varna_2

# 7
 • Мнения: 5 198
Здравейте! Hug

Mydream, за прекрасната тема.....БЛАГОДАРЯ!Нека я изпишем с любов, хубави новини и снимки,
щастливи събития и много коментари за нашите любимци! Two Hearts Flowers Four Leaf Clover
---------------------

Днес ви пожелавам да намерите причина за да бъдете доволни,
щастливи и вдъхновени.....Дарявайте любов и доброта!
Усмихнат и щастлив петък! Grinning Hug
Скрит текст:

# 8
 • Асеновград-Стара Загора-Шумен
 • Мнения: 512
Добро утро! Поздравления за новата тема и благодарности за информацията за Halide Edip.Пожелавам и през новата тема да продължаваме да обменяме интересна информация и да дискутираме спорни въпроси.  bouquet bouquet bouquet

# 9
 • Мнения: 10 855
Привет!
Хел, vivianka,  Hug!

Халит да спира да слабее. Направо не е същият. Не знам как ще стои на екрана и колко годишен ще бъде героят му в сериала, но ми изглежда много състарен.

Дано днес да имаме ново инфо за сериала!

Хубав ден на всички! Heart Eyes

# 10
 • Мнения: 20 604
Добро утро и хубав ден!  Hug Hug

Последен работен ден преди голямата ваканция в Турция. Дано ни поднесат нещо ново.

На 9 септември Измир е освободен от гръцката окупация. Можеха при добро желание да използват днешния ден, поне да загатнат на зрителите за сериала. Но продуцентите май ще си карат по каналния ред. Два-три фрагмана преди началото и толкова.

Не мисля, че с външния вид на Халит и Берг се гони някаква определена възраст на героите. Ще си играят годините, на които са. Макар че по онова време са се женили на по 20 години и в такъв случай децата им би трябвало да са тийнейджъри, но мисля, че ще са по-малки.  Това са дребни подробности.

# 11
 • Мнения: 6 838
Добро утро bouquet

 donnа_🍀
 радвам се да те видя и в тази тема Hug

Хел, Hug vivianka,  Hug Mydream Hug  Варна Hug

след броени часове ще видим промото на канал Д , ще имаме и нови снимки Grinning

И на мен ми се струва малко състарен Халит, може би е от преумора, дано да не е болен... Praynig# 12
 • Асеновград-Стара Загора-Шумен
 • Мнения: 512
Добро да е. И въпреки всичко, което сме писали, обменяли като информация, предположения, анализи и т.н., нищо от това което ще видим не сме предполагали. Все ми се върти тази мисъл. Хубаво си говорим тук, но не е нищо от това което ще е в действителност.  Wink

# 13
 • Мнения: 20 604
Цитат
...дано да не е болен...

Стига бе, хора!

Нищо му няма на Халит. Човекът от близо месец работи нон стоп.

Вчера едно момчетата, които играят войничета на сета, беше писало към някаква снимка, на която изглеждаше като изпаднал германец "След два часа на слънцето изглеждаш ето така. Гадни гръцки войници".  Joy


И двамата с Берг са си в чудесно настроение. Поне моето усещане е, че работят с удоволствие.

За утеха погледнете снимките на Халит от последния епизод на ВВ с брадата до кръста и Джево ще ви се стори супер.  Joy

...................................

Цитат
Хубаво си говорим тук, но не е нищо от това което ще е в действителност.

Е, естествено няма как да отгатнем всичко. На практика разсъждаваме върху две изречения резюме и три-четири снимки.

Каква е тая охрана, какво е това чудо на сета. Нали актьорите ходят там всеки ден. Така ли пък не се видя коя ще е майката на Халит, кои ще са децата, другите основни актьори. Обикновено в първия епизод се представят всички важни за сюжета образи.  Би трябвало да са имали поне няколко снимачни дни вече.

Последна редакция: пт, 09 сеп 2016, 08:41 от varna_2

# 14
 • Мнения: 4 666
Добро утро и от мене в новата тема.  Hug

Mydream   bouquet

Желая ви прекрасен ден и само хубави емоции, снимки и новини!

Общи условия

Активация на акаунт