Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 2 фев. 2018, 12:48 ч.

Работа от вкъщи и социални контакти

 • 19 584
 • 143
 •   1
Отговори
 • Мнения: 3 765
Здравейте. Скоро приключи майчинството ми и имам възможност да работя от вкъщи, естеството на работа ми харесва много, а и ще ми е доста удобно да го съчетавам с малко дете - водене и взимане от ясла, гледане докато е болна и т.н. живот и здраве планирам и още едно дете след година - две, а ще мога да работя и през бременността (правих го и с първата и не ми е проблем), финансово също ме устройва на този етап.

Единствения проблем ми е социалната изолация, в която мисля, че ще попадна. Стоенето вкъщи малко ме депресира (всъщност май не малко), а и съм така вече повече от 3 години (с детето) и честно казано усещам, че имам нужда от по - динамичен начин на живот.

Затова и въпросът ми е към всички, които работят от вкъщи - имате ли достатъчно социални контакти, не ви ли потиска работата вкъщи и ако е така как се справяте? Успявате ли да сте достатъчно мотовирани и концентрирани у дома?

Просто заради този единствен минус не ми се иска да се отказвам от идеята, ама ме е страх да не започна да си говоря сама по някое време Stuck Out Tongue Winking Eye

# 1
 • Мнения: 749
Ако работиш на компютър, може да си наемеш бюро споделен офис. Вече има в почти всички големи градове. Можеш да ходиш когато искаш, наемите са достъпни.

# 2
 • Варна
 • Мнения: 13 952
Мечтая си за работа от вкъщи ама няма как да стане. Аз съм малко темерут и не ми пречи социалните ми контакти да са на минимума. Имам няколко близки приятелки, с които се виждам регулярно за кафе и ми е достатъчно.

Щом всичко останало те устройва, действай. Времето ще покаже. А и детето расте, ще започнат мероприятия с други деца, детски РД, няма да си баш изолирана. Предполагам имаш приятели, не забравяй да си поддържаш контактите с тях толкова колкото имаш нужда. При работно време, определяно от тяб, какъв е проблемът?

# 3
 • Мнения: 467
Затова и въпросът ми е към всички, които работят от вкъщи - имате ли достатъчно социални контакти, не ви ли потиска работата вкъщи и ако е така как се справяте? Успявате ли да сте достатъчно мотовирани и концентрирани у дома?
Зависи Simple Smile
Ако си дисциплинирана и имаш конкретен план за нещо, което ти харесва, времето дори и вкъщи отлита бързо и никак няма да ти липсват излишни приказки с други хора. Поставяш си крайни цели за деня, седмицата и месеца и виждаш точно къде губиш време и какво да промениш. Общителна съм и харесвам компанията на хора, но така или иначе виждам приятелите два пъти седмично - не ми липсваха толкова повърхностните офисни контакти.

Моят проблем по-скоро е в това, че вършех/ върша повече от планираното. Не се научих да се дистанцирам 100% от задачите след "работно време" и от март няма вече да работя от вкъщи. Такъв е планът, ще видим Simple Smile

Отново бих постъпила така.
Идеално е, ако сама се грижиш за малките си деца! Моите са вече ученици и съм им нужна по-малко.


ПП Задължително в договора напишете как ще отчиташ работното време. Аз нямах нужда от отчет по договр, защото важни бяха крайните цели за месеца. Сама обаче си водех таблици и пращах на финансовия отдел. Държа всичко да е документирано, бих те посъветвала същото. Нали не си на договор all in?

Последна редакция: пт, 02 фев 2018, 14:55 от Ли Лу

# 4
 • Най-красивия град
 • Мнения: 5 312
Аз работя вкъщи вече 8 години и съм много доволна.
Имам достатъчно социални контакти и много повече време да ги поддържам.В никакъв случай не съм социално изолирана.Точно обратно-запознах се с нови хора.
Имам време и за детето и за домакинството.И не съм толкова изморена,колкото бях преди това.

# 5
 • Мнения: 3 032
И аз работя от вкъщи вече над 5 години и не ми липсва нищо от социалните контакти, когато работех в офис. Напротив, супер спокойно ми е, не търпя настроенията, позите, интригите и напъните из офисите. Мога да се срещам с приятели по всяко време, имам време да се грижа за себе си и за семейството, дома си.
Ако си от приказливите, скайп, камера и седянки нон стоп. Можеш да си в постоянен конферентен разговор, ако решиш. Няма опасност да останеш изолирана, ако ти самата не го искаш.
Зависи какво работиш, но все пак самодисциплина е наложителна, когато работиш вкъщи. да не скачаш на всяко питане на децата, мъжа това къде е, онова къде е и така нататък. Когато работиш, работиш и това трябва да е ясно на всички вкъщи.

Теб не те депресира работа от вкъщи. Теб те депресира, че си от 3 години с детето вкъщи, което е голяма отговорност. Аз бих се отделила за известно време от детето и битовизмите като се върна на работа в офис. След 1-2-3 години, ако имаш шанс, пак се върни да работиш от дома си.

# 6
 • София
 • Мнения: 5 121
Все още нямам дете и не знам дали ще ти е полезно мнението ми, но - не, не ми липсват социалните контакти, защото работата ми е у дома, но включва много командировки, срещи, конференции и други подобни. Това, че съм у дома ми пести време и донякъде пари, пести ми и загубено време в общи приказки в офиса.

# 7
 • Мнения: 3 765
То и аз съм малко темерут и не обичам да съм сред много хора, но все пак не знам как ще ми се отрази цял ден да не излизам от вкъщи. По - скоро това да станеш, да се облечеш и да отидеш до работа, после на обяд, после да се прибереш, все нещо ще ти се случи, ще видиш някого, а не цял ден да не си покажа носа навън...Rolling Eyes

За споделен офис в нашия град не намерих нищо, явно все още няма реализирана подобна идея...

Ли Лу, няма да съм на договор за сега, на свободна практика съм.

basila, и аз това си мислех да направя - да си потърся работа за известно време, да изляза от вкъщи, защото се нуждая от промяна, но от друга страна, проекта, по който работя вече повече 3 години не чака...и не ми се изпуска момента. Освен това точно сега ми е удобно да остана вкъщи защото малката тепърва ще тръгва на ясла, с което неминуемо ще дойдат болестите и няма да ми се налага да се разправям с работодатели.

В@ня, всяко мнение на работещи от вкъщи ми е полезно. Simple SmileМоята работа е такава, че не включва командировки и други срещи. Само онлайн общуване с клиенти, но не особено интензивно поне засега. Т.е. на практика почти няма да ми се налага да излизам от вкъщи.

# 8
 • Мнения: 3 765
Аз работя вкъщи вече 8 години и съм много доволна.
Имам достатъчно социални контакти и много повече време да ги поддържам.В никакъв случай не съм социално изолирана.Точно обратно-запознах се с нови хора.
Имам време и за детето и за домакинството.И не съм толкова изморена,колкото бях преди това.

Това искам да постигна и аз, но не знам как.
Имам приятели и познати, но те са по цял ден на работа. Виждаме се основно през уикенда. Това предполагам няма да се промени.
Имам и няколко приятелки по майчинство, с които излизаме с децата и това е. Но след време и те ще се върнат на работа.

# 9
 • Мнения: 1 233
Най-добре е да опиташ и да видиш как ще ти потръгнат нещата.
А и работа от вкъщи не означава вързана с белезници пред компютъра, все пак.
Ще излизаш сутрин да заведеш детето на ясла, следобед да го прибереш. Нищо не пречи да излезеш по обяд да хапнеш с приятелки ...

# 10
 • Мнения: 467
а не цял ден да не си покажа носа навън...
В дните, в които нямаш контакт с клиенти, можеш да си вършиш административната работа и навън. Аз ставах така или иначе рано и приключвах с тоалета преди седем сутринта. Децата бяха вече в осем навън и аз решавах сама къде и кога ще си върша работа. Опитвам се да правя винаги обедна почивка без лаптоп и документи и ходя да обядвам в заведението до нас, където се познаваме или пък звъня с hands free на една от най-бъбривите ми приятелка и си прекарваме заедно обедната почивка. Единственото важно беше да не съм на бюрото, където работя и да чуя човешки глас на приятен човек Simple Smile

Колко часа мислиш да си дневно заета?

# 11
 • Мнения: 3 765
Да, това е вариант, да обядвам навън, все е излизане. А за заетост - около 7 - 8 часа, ако се налага в някои дни може и повече. Когато нямам толкова работа мисля да взимам детето по - рано от ясла и да играем навън час - два, пък после ако трябва ще наваксвам вечер.
А съм оптимист, че може и по малко домакинска работа да върша докато работя...

# 12
 • Мнения: 7 341
И аз работя от къщи и ми е много добре.

Но и излизам често - ежедневно почти, често сядам сама в кафе и с компа или обядвам накъде на тихо и си бачкам.
Или пък - обяд с някого  и вино и тн.
Вечер също често излизам и така.

# 13
 • out of space
 • Мнения: 7 773
Години наред работех от вкъщи и точно, заради липсата на движение напуснах. Сега си бия главата в стената.

# 14
 • Мнения: 7 453
Има си изолация като работш от дома.
Не си толкова волна птичка, която сколасва с всичко. Общо взето май си все на работа Simple Smile Ако работиш в офис - свършваш, ставаш и се прибираш. Сутрин и следобед кафенце с колежки, обед с колеги ... тези неща ми липсват.
Но с малки деца е добро решение.

Общи условия

Активация на акаунт