как правите пържени кюфтета?

  • 52 864
  • 41
  •   1
Отговори
  • Мнения: 236
и какво слагате като съставки?

# 1
  • Мнения: 7 472
Слагам това -
лук
чесън
магданоз
чубрица
яйце
хляб
сол
пипер
кимион
(понякога смлени червени чушки) Blush
овалвам в брашно!

Последна редакция: пн, 05 юни 2006, 10:18 от Leo

# 2
  • Стара Загора
  • Мнения: 2 567
Аз слагам лук, яйце, хляб накиснат, сол, черен пипер, магданоз. И малко вода.
Обикновено овалвам в брашно, но понякога само ги наплесквам с вода и оцет, без брашното.

# 3
  • Мнения: 14 651
кайма(500 гр),лук(настърган или накълцан много ситно),яйце,филия хляб(накиснат във вода),чубрица(понякога и босилек),равна чаена лъжичка сол . после овалвам кюфтетата в брашно и така ги пържа

# 4
  • Варна
  • Мнения: 1 037
лук
яице
черен пипер
чубрица
пикантина/червено пакетче-става за всякакви ястия/
червен пипер
хляб-накиснат
къри/ако имам/
месиш много добре-каимата трябва да увеличи обема си,оставяш да престои поне 1 час и после пържиш,лично аз не ги овалвам в брашно

# 5
  • Мнения: 696
Mного ги харесваме с фикса за кюфтета на "Малки тайни". Добавя се към каймата, овалват се в брашни и се пържат. Бързо и лесно.

# 6
  • Мнения: 9 283
на 1кг. кайма:
1 яйце
2 малки глави лук
1л. чесън на прах/не всеки път
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
3 с.л. галета
50мл. вино/ракия/водка
щипка чубрица
1ч.л. кимион
щипка черен пипер
щипка червен лют
щипка мащерка или майорана
много магданоз - с изключение на зимата

млякото се смесва със содата и галетата, престоява за 10-на минтути да поеме.
Омесва се. престоява 2 часа.
пак омесвам, правя кюфтета, овалвам в брашно

пухкави са, а онези с маги-то вече не се котират  /те съставките ми са като на маги- де Grinning

# 7
  • Мнения: 3 447
Хляб, яйце, настърган лук, черен пипер, понякога настъргана зелена чушка, зелена подправка според настроението - риган, салвия, джоджен... Овалвам в брашно и пържа.

# 8
Настърган лук
яйце
галета вместо филия хляб
чер пипер, кимеон, чубрица
овалват се в брашно и се пържат.

# 9
  • Мнения: 1 190
кайма
лук /малка главичка/
яйце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хляб /от вътрешността/
магданоз - задължително

Когато всичко се омеси го оставям за час - два да престой в хладилника покрито със салфетка /така стават по-сочни кюфтетата/.

И след това ги пържа, понякога ги овалвам в брашно, понякога - не Peace

Добър Апетит  chef

# 10
  • София
  • Мнения: 2 958
Кайма 500 гр
настърган лук / малка глава/
2 яйца
настърган кашкавал
черен пипер
сол
чубрица
магданоз
1 филия хляб ,накисната във вода , без кората
Овалвам в брашно и пържа.

# 11
  • Мнения: 2 657
лук
4есън
настърган картоф
магданоз
яйце
4убрица
4ерен пипер
сол
галета

Обърквам и пържа Peace

# 12
  • Мнения: 7 821
кайма
лук /малка главичка/
яйце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хляб /от вътрешността/
магданоз - задължително
Това е и моята рецепта.

# 13
  • Гърция
  • Мнения: 2 348
кайма
глава лук
яйце
хляб
черен пипер
сол
шарена сол
магданоз

# 14
  • Мнения: 1 860
кайма
лук /малка главичка/
яйце
черен пипер
съвсем малко сол /понеже готовите кайми са достатъчно солени/
съвсем малка щипка сода бикарбонат
малко чубрица
може и малко хляб /от вътрешността/
магданоз - задължително
Това е и моята рецепта.


Да задам малко тъп въпрос. Защо слагате сода бикарбонат?

Иначе аз ги правя така:
кайма; сол; черен и червен пипер; чубрица; лук; яйце и хляб. Пържа ги оваляни в брашно.