Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 фев. 2008, 20:24 ч.

Кулинарията на Червеновинска!

  • 51 501
  • 53
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3 523


Лесен и много  вкусен испански омлет с броколи и гъби!!!






Искам да споделя с вас тази вкусотия която става само  за 15 минутки.... Hug

Продукти за 4 порции.

4 картофа
1 глава лук
2 печурки
броколи  200 гр/ползвам от тези нарязаните и замразените в пакети/
6 яйца

Загрявате тигана и пържите първо картофите нарязани на кубчета, като омекнат прибавяте лука у гъбите...като омекнат и те прибавяте броколите нарязани на малки парчета...намаляте огъня..и така задушавате всичко около 2 минутки.

Изливате отгоре внимателно 6 яйца които сте разбъркали предварително със сол на вкус ...и така на слаб огън"печете" омлета.

Когато е готов отдолу...го обръщате в  чиния с по-широк диаметър от тигана и пак връщате в тигана за да се изпече и от двете страни.

Аз не го обръщам в чиния, ами когато е изпечен отдолу махам тигана от котлона и го пъхам в скаричка  от онези обикновените алуминиевите дето ги има в България, която  пече само отгоре...и става за 1 минутка.  Hug

Бон апетит!  chef

п.с. За предпочитане е да се пие с червено винце... Joy




Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:23 от Винце

# 1
  • Мнения: 3 523
Рукула салата с риба тон!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Предлагам ви една много лесна, бърза, полезна и изключително вкусна салата от рукула     chef





Продукти:

1. 75-100гр рукула
2.100 гр царевичка от консерва
3. 1 глава лук / ситно нарзвяна/
4. 1 консерва риба тон в олио
5. 2.с. л. зехтин
8. сол и лимонов сок на вкус...може и оцет но да е ябълков, а не винен !

6.ядки.../ ние тук слагаме "pinе not"/борова семка...им викат и се ползват специално за салати/  ...може и орехи натрошени на ситно.

Ето как изглежда бороват ядка...http://en.wikipedia.org/wiki/Pine_nut

Правила съм и с двата вида ядки...но с  боровите семки си става много по-кусно  Heart Eyes

Рукулата се измива, изтисква се от водата и се нарязва на ситно, лукът се реже на ситно, прибавят се царевичките и рибата тон.

Разбърква се и се добавя солта, зехтина и лиомоновия сок.Аз  слагам  от лимоновия сок който е  в жълтите пластмасови тубички, дето прилича на лимонче... Grinning

 Може и оцет/задължително ябълков, не винен! /

Като сложите в чиниите поръсвате с ядките....те придават невероятен  и специфичен вкус, който прави впечатление... Wink

По желание гарнирате с маслини...ние много обичаме в наща къща маслини.. Heart Eyes

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:18 от Винце

# 2
  • Мнения: 3 523
Сочни пилешки гърди в доматен  сос!
3 порции





Продукти:

3 пилешки гърди
1 глава лук
3 печурки/ ако нямате гъби може и без тях/ пак става...
3 скилидки чесън
2 червени  или зелени чушки/ аз правих с зелени/
3.с.л. зехтин
500 грама доматен сос/  от консерва нарязани домати/,може и пресни домати...но няма да има толкова сос.
150 гр червено вино
50 гр обезкостени маслини
1 ч.л чубрица
1  1.л. розмарин /нарязан/
1/2 стрък магданоз нарязан на дребно
чер пипер на вкус, сол
аз добавих и малко чубричка... Wink









Лукът и чесъна се нарязват на дребно,чушката се нарязва на кубчета като се маха сърцевината и семките.

Зехтина се загрява в дълбок тиган и в него се запържват  лука и чесъна. Когато лука поомекне се добавят чушките, доматите нарязани на дребно и виното. Покрива се с капак и се аздушава 10 минутки на среден огън/ не  на слаб/.

Накрая се се добавят маслините ,магданоза, розмарина, пипера, чубрицата и солта.

През  времето докато соса  ви къкри и се задушава под капак, в един друг тиган загрейте  малко олио. Намажете  и осолете пилешките гърди с подправки каквито обичате.

 Аз намазах с подправка за пиле, с чер пипер, малко къри, чесън на прах и сух магданоз.  

Запържваме  ги  в олиото  на средно-силен котлон   по 4-5  минутки от всяка страна. Не препържвайте много гърдите  ,защото ще станат сухи.  Wink

За 4-5 минутки стават много сочни!  Месото трябва да е крехко и сочно!

И така соса ви е готов..изсипвате го  в  някаква тавичка, отгоре редите пилешките гърдички и поднасяте на масата....с голяма лъжица за сервиране. Всеки си слага в чинията колкото иска. Hug

Бон Апетит!     chef

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:15 от Винце

# 3
  • Мнения: 3 523
Пикантна супа  с къри от екзотична  Индия  с хляб Naan!

За любителите на лютивкото предлагам една много вкусна и пикантна супа от екзотична  Индия Hug Ние много  я обичаме в къщи... Heart Eyes Много е различна и интересна...и става бързо и лесно Wink







За 4 човека:

3 яйца
2 домата
2 бр. лук
3-4 скилидки чесън/може и на прах 1.ч.л./
2 с.л. олио
2 с.л. индийско къри/люто/ ако нямате може и нормално къри,но да добавите 1 почти пълна с.л.  лютив червен пипер.
иначе оригиналната рецепта е с 2.с.л. лютива къри паста/аз нямам и затова ползвам къри на прах/
4 малки картофа
1 литър зеленчуков бульон
2 с.л. кориандър/може и сух/
сол и чер пипер на вкус

Приготовление: 25 минути


Варите яйцата 8 минути/ да са твърдо сварени!/. Режете доматите  на много малки квадратчета,1-ия брой лук режете  на дребно а другия на кръгчета/за украса/ Чесъна  и той се реже  на ситничко.

В тенджерка изсипвате двете с.л олио и запържвате лука /на дребно/  и чесъна...като се позачерви лука и чесъна  /да не прегарят /, добавяте кърито/2 с.л./,после добавете картофите и доматите и пържете за около 2-3 минути. Добавете след това 1 литър вода в която сте разтворили 1 кубче зеленчуков бульон.Накрая бавете кориандъра,солта и черния пипер...и червения лютив пипер ако кърито не ви е люто.

Всичко да ври около 10 минутки. През това време докато супичката ви ври...в тиганче с олио запържете лука на кръгчета до зачервяване/ до златисто/.
 
Яйцата като са сварени ги оставете в мивката под струя течаща студена вода за около 2 минути...много лесно се белят след това  Wink И ги обелете и ги нарежете на 4 половинки.

Като сервирате супата в купата...сложете във всяка чиния по 3 парченца сварено яйце отгоре...и  в средата лука който е запържен до златисто. По желание може да поръсите с пресен ситно нарязан магданоз. Ако  имате naаn хляб/индийски хляб/  сервирайте с него. При нас се продава готов.
 Но става супер и с препечена филийка бял хляб  намазана с масло .. сервирана отстрани!!!

Бон апетит!     chef



Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:09 от Винце

# 4
  • Мнения: 3 523
Лесен и много вкусен спаначен пай с готови фини  кори!






Продукти:

Около 150 гр спанак/аз купувам замразен...става супер бързо,нарязан е и само го размразявам в микрото/
1 глава лук
2 яйца
масло разтопено за ръсене между корите/може и олио..но с масло е много по-вкусно!/
50 гр сирене
50 гр настърган на едро ренде кашаквал
копър/сух става/
чер пипер на вкус
сол   на вкус


за заливката:

2 яйца и 1/2 кафена чаша прясно мляко.

Пускате печката на 200 градуса.През това време на загрят  котлон слагаме тиган  в който има малко мазнина  и изсипваме спанака и лука нарязан на средно..и запържваме 2-3 минутки.Добавяме яйцата,като бъркаме непрекъснато..бъркаме 2-3 минутки.Махаме от котлона и добавяме сиренето и кашкавала и подправките,солта,копъра и черния пипер.

Взимаме тава.../аз пека в правоъгълна,тъй като корите  са правоъгълни и са налагат една върху друга и ми е по лесно,но може и в кръгла тавичка / И я намазваме навсякъде добре с олио. Слагаме  на дъното 1-2 реда коро..ръсим с маслото и разпределяме сместа отгоре.
Пак редим 1-2 реда кори..масло...и така накрая покриваме с кори...пак ръсим с масло.Заливаме отгоре с разбърканите 2 яйца и млякото и печем на 200 градуса до зачервяване !

Бон а петит !     chef





Поръсвате корите с олио или разтопеномасло....





после ръсите спаначната смес...








[/b]

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 03:14 от Винце

# 5
  • Мнения: 3 523
Невероятно вкусно телешко!!!!! Лесно и бързо!




За целта обаче ви е нужна тенджера под налягане /задължително...заради вкуса/  Wink

Яденето става общо за 30 минутки!

Рецептата е от една моя много скъпа приятелка в Тексас.... Не бях яла по вкусно телешко. Blush

Това  стана  една от най-любимите рецепти на семейството ни...и невероятна вкусотия за пред гости. Ще се предсатвите отлично и ще ви споменават като супер кулинарка...дори и да не сте...  chef

Гарантирам ви че ако спазите рецептата и не видиозменяте нищо по нея, ще ядете вкусно  домашно приготвено телешко !!!

Продукти: 4 порции

1 голяма  глава лук
олио и масло../количетвото зависи от големината на тенджерата/
500-600 гр телешко  месо
5-6 стръкчета пресен магданоз
1ч.л. ронена чубрица
1/2 ч.л. чеврен пипер
1 ч. л. вегета
6 дафинови листа
10 зърна чер пипер
сол за осоляване на вкус

по желание ако обичате  леко люто прибавете чили  натрошено...1 щипка.

Отделно за варене:


20 бр бебе морковчета....от онези малките сладките. Ако нямате  може и обикновени моркови /2 големи/

6 картофа /средно големи/



Приготовление:

Главата лук се реже на  полумесеци,на едри парчета, и се запържва в олио и масло в равни количества. .Мазнината трябва да покрие дъното на тенджерата.Като омекне лука и леко се зачерви се добавя телешкото което предварително е нарязано на средно големи кубчета /да могат да се бодат на виличка...като хапка/ .През цялото време се  бърка с дървена лъжица!

Като се поизпържи месото и си пусне водичка се прибавят нарязания на ситно магданоз,чубрицата,вегатата, червения пипер, зрънцата  чер пипер и дафиновите листа начупени на две.

/ Зависи от месото...но тук при нас то понякога е сухо и не пуска водичка,тогава добавям 3 супени лъжици вода. Ако месото си има водичка..не се добавя вода./ Но гледайте преди да захлупите капака да има сосче което да покрива дъното на тенджерата!Пържи се около 8-10 минутки.

Разбърквате леко всичко и се затваря с капака...НАМАЛЯ СЕ ОГЪНА НА СРЕДНО СЛАБ!!! И засичате 20 минутки! Моя котлон е на 12 степени и  аз намялям на 5-6. Тоест намаляте на половина котлона...и оставяте така 20 минути да се задушава на слаб огън.

През това време нарязвате картофите на 4 половинки и ги варите с кората /ядат се с кората...много е вкусно! / Варят се докато се сварят,но не толкова че  да станат на пюре. И морковите ако са бебета се варят  отделно/тъй като се свярват бързо/ до омекване.Ако са от големите ,то се нарязват на  дебели лентички с дължина окло  3-4 см и се варят заедно с картофите...или отделно. Аз ги вяра отделно.

Когато са готови картофите се отцеждат от  водата,ИСКЛЮЧВА СЕ КОТЛОНА и се връщат в тенжерата в която са вряли...Прибавят се морковчетата....всичко се посолява се и се  заливат с 50 грама леко разтоепено масло...захлупват се с капак...МАХАТ СЕ ОТ КТЛОНА и се задушават отсрани на плота, така докато ви  стане месото. Peace

Севрирате месото с тази гарнитура,картофите с масло и морковчетата. Облизване на пръсти е!


 Поне досега е нямало фал с тази рецепта...тоест да не се е получила! Heart Eyes


П.С.  МЕСОТО СЕ ЗАДУШАВА В тенжерата под налягане....а картофите и морковите  се ВАРЯТ отделно  в друга тенжера .И накрая  не се смесват !!!

 Значи като се охлади тенджерата под налягане  ,се отваря и изсипва месото  вече  готово  в чинията за сервиране... Grinning  

 А  морковите и картофите се сипват отсрани като ГАРНИТУРА..Трябва да са разделени. Peace  

За улеснснение когато имам гости..СЛАГАМ ТРИ ГОЛЕМИ ДЪЛБОКИ СТЪКЛЕНИ КУПИ....В ЕДНАТА СИПВАМ МЕСОТО,В ДРУГАТА КАРТОФИТЕ,В ТРЕТАТА МОРКОВИТЕ..Ако морковите и картофите са ви вряли заедо то имате нужда само от ДВЕ купи.
Едната за месото,другата за морковите и картофите...
Така всеки си взима от всичко по малко и си слага в чинията кой колкото иска. Peace


Съвет: Не променяйте.... тоест не добавяйте или отнемайте  нищо от към  подправките от рецептата...иначе не гарантирам за резултата. Rolling Eyes

,
Подчертавам го, защото целта  не  е месото да  плува  в течност и вода и да се разводнява....а да се задушава в малкото  сос и в маслото   И накарая става  гъсто сосче Heart Eyes  

Понеже ако се сложи много вода..то месосото няма да поеме подправките..и ще стане не задушено, а телешко варено..което е няма да е същото  Wink




Момичета изглежда малко  дълго като обяснение...на като го сготвите веднъж,ще  видите че е лесно и бързо и ще му хванете цаката.


Бон Апетит!!! Hug








Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:05 от Винце

# 6
  • Мнения: 3 523
 Hug


Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:02 от Винце

# 7
  • Мнения: 3 523
Вкусна и много лесна спаначена  пюре супа !!!

Приготвяне 15 нинути!



Продукти.


100 гр спанак замразен
 
 2 картофа

1/2 глава лук

1-2 с . л. зехтин

1 зеленчукив бульон

600 гр вода

200 грама прясно мляко

1 яйце за застройка накрая

подправки, сол,чер пипер и сух магданоз.


Приготвяне

Слагате  картофите нарязани на кубчета да врят във подсолената вода. Като поврат 5 минутки добавяте прясното мляко. През това време  запържвате лука нарязан на дребно в 1-2 с .л зехтин.

Като е омекнал лука, го изсипвате при картофите, слагате кубчето бульон, добавяте спанака и варите още 5 минутки.

Накрая добавате чер пипер и сухия магданоз...и ако е нужно сол.

Махате от котлона и сипвате разбърканото яйце в супата.

Ако искате гребнете две супени лъжици от супата  и ги сложете в купата с яйцето..разбъркайте и тогава излейте яйцето в супата. Така няма да се пресече.. Wink

После взимате ръчен пасатор или автоматичен и  пасирате супата няколко секунди.  Тогава тя става много вкусна и  кремоообразна. Heart Eyes

Няма такава зелена  вкусотия... Laughing

 
П.С   Без пасатор супата не е така вкусна, стои водниста... Sunglasses

Жокерче...  Има няколко вида на сервирване...

 1. С  твърдо сварено яйце което е настъргано отгоре в чинията/ Много вкусно!/  Heart Eyes

 2. С  1 ч. л .заквасена сметана отгоре...и с крутончета или  с  препечени филийки с кашкавал /също много вкусно Heart Eyes/





[/b]

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 02:49 от Винце

# 8
  • Мнения: 3 523
Хрупкави картофени кюфтенца с гъбки и кашкавал!!!

Приготвяне... 20 минути!




Продукти.

4 средно големи сварени картофа

2 глави лук нарязани на дребно

100 гр  настърган кашкавал

30-50 грама сирене/ не е задължително да слагате, ако не желаете, пак ще са вкусни и без../

около 10 печурки нарязани на дребно

1 яйце  в сместа..и 1 яйце за панировката

галета или брашно

сол, чубрица, чер пипер,  магданоз, и чесън на прах


Приготовление.

Докато ви врът картофите, запържвате ситно нарязания лук, и гъбите . Осолявате ги.

Сварените картофи се мачкат на пюре с вилица, добавят се изпържените зеленчуци, добавяте подправките .

После  добавяте разбитото яйце  и накрая  добавяте настъргания  кашкавал и сиренето на парченца.Рзабърквате внимателно и добре.

Офотмяте с ръце средно големи кюфтенца..като първо ги овалвате в брашното и после в яйце и слагате в нагорещен тиган или фритюрник  Hug

Бон апетит!    chef





[/b]

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:43 от Винце

# 9
  • Мнения: 3 523
Еклери със ванилено-сметанов крем!!!

Тези еклери с ТАКЪВ крем ги правя за първи път след като най-после открих крема който толкова много търсех... Heart Eyes

Крема не е млечен а е комбинация  от мляко+сметана..и се получи като ванило-сметанова леко разтопен сладолед. Просто връх!!! Heart Eyes





Продукти за тестото.


250 гр вода
2-3 капки оцет
1 щипка сол
70 гр масло
1 ч.ч брашно
4 яйца+1 белтък


За крема


125 гр пр. мляко/ 1/2 ч. чаша/
1/2 ч чаша захар
 парче масло колкото половин кибритена кутия
2 с. лъжици с връх  брашно
1 ванилия
1 жълтък

течна сметана/ без захар /150 гр
100 гр захар

ТЕСТОТО...Сложете водата в тенджера и като заври прибавете маслото, солта  и 3-те капки оцет. Когато маслото се разтопи напълно, намалете огъня и изсипете  всичкото брашно наведнъж като бъркате енергично на средно-слаб котлон.



Бъркайте винаги  с дървена лъжица ....докато се получи гладка смес и докато тестото започне да се отделя от стените. Някъде около 5-6 минутки.

После дръпнете тенджерата и изсиспете тестото в друг съд...целта е да изтине по-бързо.

Внимателно прибавяте яйцата едно по едно като  бъркате постоянно след прибавянето на всяко яйце...докато сместа стане гладка.



Тестото трябва да стане  гладко, лъскаво и да не е редко, но не и прекалено гъсто. Предгрейте фурната на 220 C.

В плитка тава постелате хартия за печене...

С лъжичка оформяте средно големо топки...разделени на около 2 см една от друга, понеже се надуват и за да не залепнат една за друга.

Печете в началото  на силна фурна първите няколко минути докато порозовеят...послр намаляте фурната на 175-150 С.

Когато са готови еклерите не ги изваждайте веднага!  Отворете фурната наполовина...и нека да постоят там около 10-15 минутки.

Има възможност да спаднат ако ги изкарате изведнъж от фурната.



След като ги извадите  ги  оставете да изстиват....

Ако искате шоколадова глазура ... става много хубаво .Аз разтопих един млечен шоколад...с който после ги мазах.



КРЕМА...  В тенджерка завирате 125 грама прясно мляко, като заври се сипва захарта. Като се разтопи захарата се  прибавят маслото и ванилията и накрая се изсипва бавно брашното като се бърка с тел за да те стане на топчета.

 Накрая като се сгъсти, махате от котлона и добавете жълтъка и ванилията. Отсватя крема да изстине.



Изспивате течната сметана в стъклена купа и добавяте захарта..и бъркате с МИКСЕР докато се получи много гъсти  пухкав бял крем.

Като истине вниловия крем го смесете със сметановия...като бъркате леко и внимателно с лъжица.



Взимате изстналите вече еклри и леко правите разрез от едната страна..отваряте като портмоне..и пълните с крема.

Накрая мажете отгоре  в разтопения шоколад .,...и ги сложете веднага в хладилник, за да се стегнат. Може да се консумират след 3-4 часа  Heart Eyes



Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:29 от Винце

# 10
  • Мнения: 3 523
Пица с готово тесто!

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:25 от Винце

# 11
  • Мнения: 3 523
Пица Куатро Формаджио! / с четири вида сирена/  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:46 от Винце

# 12
# 13
  • Мнения: 3 523
Цък! Лесна мусака с картофено пюре!



Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:18 от Винце

# 14
  • Мнения: 3 523
"PYTT I PANNE"  Това е едно полулярно сканиданвско ядене,   което буквално прведено"Готвено ястие в тиган"  Laughing



Продукти:

за 4 човека

100 гр шунка
6 средно  големи картофа
1 глава лук
яйца 4 бр / бройките са толкова ,колкото са хората/
чубрица, сух магданоз , червен пипер сол на вкус

Проготвяне:

Картофите, лука и шунката се режат на малки кубчета и се слагат в тенджерка с малко олио и 3 с .л вода. Добавят се подправките и ястието се оставя  да се задушава под капак, на средно силен котлон, като се бърка периодично.

Когато картофите омекнат, се засилва котлона и се дозапържват без капак. В тиган изпържвате яйцата на очи и на всяка порзия се слага по едно яйце отгоре. Поръсват се с червен и чер  пипер и се сервират накрая върху ястието. Залива се с кетчуп.   chef





Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:17 от Винце

# 15
  • Мнения: 3 523
Ако обичате сьомга, това е най-вкусната рибена супа която съм яла през живота си.  Heart Eyes
Норвежците са известни със сьомгата  и приготвят една страхотна супа която се  прави се само в Скандинавските страни.

Затова искам с удоволствие да споделя  с вас това прекрасно национално ястие  на Севера  Hug



ВКУСНА КРЕМ СУПА СЪС СЬОМГА! Heart Eyes


Сигурна съм че многоооооогп ще ви допадне, ако обичате крем супички...тази има незабравим вкус. Grinning



Продукти:

800гр вода
150-200 гр супрова сьомга
50 гр маргарин
1 морков
1малка глава лук
200гр прясно мляко
200гр течна готварска сметана
малко пресен копър нарязан на ситно
малко  магданоз нарязан на сирно
1 жълтък/за застройката/
50 гр нишесте или брашно
2 с л. оцет

Приготвяне:

Нарязвате сьомгата на малки парчета и я слагате в тенджера с  вряща вода.



През това време нарязвате всички зеленчуци, лука, морковите и зеленините и ги задушавате в 50 гр марагарин.



Изсипвате ги при сьомгата, и после  добавяте 200 гр прясно мляко.



Оставете да покъкри на среден котлон около 5 минутки.
После добавяте и течната сметана и разбърквате леко. Да покъкри 2 минутки.




През това време докато къкри супата, разбивате 50 грама нишесте с водичка, така че да стане гъста кашичка, добавяте жълтъка и разбърквате кашичката.

Дръпвате от котлона и леко като бъркате постоянно изсипвате нишестената каша в супата. Накрая добавяте и 2-те супени лъжици оцет или лимонов сок... Wink  Придават невероятно свеж вкус на супата.  Heart Eyes

Връщате пак на котлона и изчаквате да заври. Като заври супата  е готова! Hug


Накрая по желние поръсвате с чер пипер   chef

[/b]

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 02:30 от Винце

# 16
  • Мнения: 3 523
Вегетариански спагети със сос Песто"Геновезе"! !

Много лесна и вкусна рецепта за вегетарианците ...а и не само за тях! Wink



Една малка подробност! Самия Песто сос  е силен и тежък, тъй като е със зехтин. Не се слага в големи количества, понеже е тежък и не бива спагетите да плуват в него.  Затова аз го разреждам със течна готварска сметана и  така вкуса му става много по-мек...и тогава мога да сложа повече от соса в спагетите баз да натъртва Wink Така го опитахме в един ресторант и много ми хареса идеята  Heart Eyes



За 4 порции:

Продукти:

Спагети...зависи колко хора сте. / за 4 човека малко повече от половин пакет който е 500 гр./
гъби печурки 10 броя
масло 50 гр
чесън на прах
чубрица
сол
чер пипер
босилек
сметана течна готварска 150-гр/  200 гр  ако искате да имате повече сос/
настърган кашкавал
 Пармезан
Песто сос 3-4 супени лъжици


Приготвяне:

Слагате спагетите да се варят в тенджерка. Много е удобно ако ги счупите на две. Wink  Пускат се във вряща вода. /Аз ги пуснах по-рано заради снимката/ На всички спагети си пише колко време да врят. Пълно зърнестите 6 минути. Не бива да се преваряват спагетите нито минутка. Стават кашави и не така вкусни. Wink


През това време нарязваме гъбките и ги задушаваме в маслото. Стават много по-вкусни с масло, отколкото с олио.

След това прибавяте подправки каквито обичате. Аз ги поръсвам с чесън на прах и с малко чубрица и сол.

Когато са ви готови гъбките, изсипете ги в отделна чиния.


В същия тиган където сте задушавали гъбките, без да го миете  слагате 6 супени лъжици Песто сос в него добавам малко разбита заквасена сметана...Става много лек  сос!  Когато кипне махате от котлона и слагате Песто соса и разбърквате. Поръсвате с чер пипер.Получава се светло-зелено сосче с гъста консистенция.


  bouquet

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:15 от Винце

# 17
  • Мнения: 3 523
Цък! Бутер рулца с кренвирш и сусам!

Това е невероятно бърза и  много лесно рецепта!  Grinning  Много подходящо мезенце за  биричка и червено винце ... Joy

А  децата обожават тези бутер  рулца с кренвирш. Blush



Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:12 от Винце

# 18
  • Мнения: 3 523
Цък тук! Пица на руло!!!  

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:13 от Винце

# 19
  • Мнения: 3 523
Ордьовър с риба тон!


/ Може и със сьомга, за тези които не харесват тон/

Тези клуб  сандвичи  са много  вкусни също и  с  пушена сьомга или със сардини. Heart Eyes
 Аз  в момента имах само риба тон, така че ви предлагам този вариант.  Simple Smile






Продукти за 24 триъгълничета:

Това е голяма доза като за гости. Ако  искате по-малка доза, то всичко намаляте наполовина. Peace

 12 филии/тостер/ черен или ръжен хляб. Колкото по-черен е хляба, толкова са по-вкусни сандвичите  Simple Smile

Хляба трябва да е мек, а  не е сух и твърд!

1 консерва риба тон/ пушена сьомга или сардини/
1/2 краставичка нарязана на тънички колелца /16 колелца/
майонеза за украса
масло за мазане
1 кутия крема сирене "Филаделфия" или подобно.
пресен копър /една връзка/...нарязан на ситно
зелен лук/нарязан на ситно...може и сух който е измит във вода/
2 твърдо сварени яйца / по желание.../

П.С. Става  много вкусно и красиво с ЯЙЦАТА! Твърдо свареното яйце се режа на кръгчета и се нареждат върху краставичките .


Приготвяне:

Намазвате 6  филии с масло. Изрязвате  им корите.
Върху  филиите нареждате 4 колелца краставички . Отгоре нарежадате  варените яйца на кръгчета. Украсявате с майонеза.[/color]А най-отгоре нареждате рибата./тон, сьомга или сардини/Другите 6 филии също им изрязвате корите и  ги намазваме с тънък слой крема сирене.
С тях  захлупвате/покривате  другите 6 филилии /тези с рибата/
Притискате добре и режете всяк филия  на 4 триъгълника.Така се получават 24 малки триъгълничета.
Нареждате триъгълниците в една редица като руло.

И от едната/ от дясната / им страна мажете обилно с крема сирене Филаделфия.
Отгоре върху крема сиренето  украсявате  като "залепвате" с ръка нарязания на ситно копър и зелен лук.   За да не изсъхнат се покриват плътно с  прозарчно фолио. Peace

Бон апетит!    chef






Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 01:32 от Винце

# 20
  • Мнения: 3 523
Цък ! Лесно и  вкусно гювече !!!

Приготовление 30 минутки!




Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 02:14 от Винце

# 21
  • Мнения: 3 523
Мляко с ориз със сироп от ягоди!

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:08 от Винце

# 22
  • Мнения: 3 523
Цък!Малки "Лазаня" топки с бутер тесто!

С тортелини....

,

И с доматки с бял сос от заквасена сметана...


Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 21:55 от ЧервеноВинце

# 23
  • Мнения: 3 523
  chef




Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 01:13 от Винце

# 24
  • Мнения: 3 523

Две много  лесни ястия в говече   chef


Чоризо печено и задушено в червено вино




Задушени гъби в масло и соев сос


Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 01:09 от Винце

# 25
  • Мнения: 3 523

Цък!Пикантна доматена супа с кюфтета-топчета и фиде!!!

Една малко по-различна супа  от обичайната " супа топчета".  Peace Супичката е лесна и чудна! Heart Eyes






Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:03 от Винце

# 26
  • Мнения: 3 523
Пикантни Царевични Кюфтенца!!! /по тайландска рецепта/



Продукти;

олио за пържене
лук нарязан на много ситно
1/2 ч. л  червено чили  натрошено /стрити семки от червена люта чушка/
чесън пресован /може и чеснова паста/
1.с.л смлян кориандър
325 гр. царевица ронена/от консерва/
1 яйце
чер пипер
сол
 3 с л. брашно
сладко-кисел китайски или тайландски  сос за заливка

Приготовление:

Царевицата предварително леко се намачква с вилица за пасиране на картофи..../за да се изцеди царевицата от водата/.  Водата се изхвърля.
Лука и чесъна се нарязват на дребно и се запържват леко в малко олио, прибавя се и натрошеното чили. Всичко твое се смесва с царевицата в една голяма купа.Счуква се яйцето и се разбърква всичко внимателно. Прибавят се , кориандъра, пипера и солта.Прибавяте  брашното и разбъркайте добре. С ръце оформете плоски царевични питки,с големина колкото дланта ви. Пържете ги на силен огън...докато придобият кафява  хрупкава коричка.
Като ги изваждате, ги слагайте в чиния покрита със салфетка, за да попие мазнината.

Накрая се заливат със сладко-лютив сос.-  " има такива китайски или тайландски. Продават се в Метро и в други вериги.

Сервират се като гарнитура и отивам на  всичко! Heart Eyes

Бон Апетит!    chef




Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 01:01 от Винце

# 27
  • Мнения: 3 523
Пълнен Омлет със Зеленчуци!!!

Много е пухкав и вкусен! Flutter



Аз го напарвих този път с маркови и бобени кълнове.

Правила съм го с гъби и с праз, става също много вкусен...но малко по тежичък.  newsm78

Продукти:

Омлет знаете как да си направите  Laughing Колкото повече яйца, толкова по кусно+малко прясно млекце  Wink

яйца
пр. мляко
моркови
бобени кълнове
1.ч. л. къри на прах
сол


 Приготовление:


Нарязвате морковте на тънки ивички/ лентички/ и ги запържвате леко с бобените кълнове , докато омекнат. Добавяте кърито и солта.

Пържите си омлета и като е готов, изваждате го в плитка чиния...и  сипвате отгоре зеленчуците и го навивате на руло.


Бон Апетит!     chef

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 00:56 от Винце

# 28
  • Мнения: 3 523
Лесно  Ягодово Руло!!!



Тестото се прави от:

 6 яйца
1 чаша пудра захар/ непълна/
150гр брашно


Крема:

1 чаена чаша сметана / заквасена/
 1/2 ч. чаша пудра захар
1 ванилия
плодове/ може и замразени, но по-добре пресни /
С праскови също става вкусно!

Разбийте  около 5 мин.  с миксер 6-те жълтъка със захарта, докато сместа се сгъсти и побелее. Отделно разбийте 6-те белтъка на сняг. Прибавете ги внимателно към жълтъците ,после прибавете и брашното като бъркате с дървена или пластмасова лъжица.

Изсипете сместа върху намазана с МАСЛО хартия за печене, с която сте покрили тавата. Печете в умерена фурна на 180 гр.

 Като изстине сладкиша...отлепяте внимателно хартията.



Докато ви изстива сладкиша, разбивате сметаната със захарта, до  получаване на пухкава смес. Добавяте ванилията.

Разстилате крема върху изстиналия сладкиш и отгоре само в началото нареждате нарязаните плодчета/ в случа ягоди разрязани наполовина /...за да се получат само в средата. Ако искате да има повече редове с ягоди, то сложете ягоди  по целия блат.  Peace


След това внимателно навийте сладкиша на руло. Увийте го в  фолио и го сложете в хладилника да се стегне и охлади.

Бон апетит!  chef
 

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 00:54 от Винце

# 29
  • Мнения: 3 523
Болярска Питка! По рецепта на Биляна...Цък!

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 02:35 от Винце

# 30
  • Мнения: 3 523
Пилешко филе със синьо сирене!



Продукти:

спагети, таглиатели или всякаква друга гарнитура каквото си желаете.
 пилешки филета
1-2 скилидки чесън
чер пипер и сол

за соса:


около 125 гр синьо сирене по ваш избор
300 гр готварска/течна / сметана
чер пипер
сока от 1 изстискан лимон

Приготовление:

Запържвате пилешките филенца в малко масло или олио заедно като по време на пърженето ги  поръсвате със  сол  и чер пипер. Малко преди да са готови, ги поръсвате  с пресованите скилидки чесън. Пържат се на среден огън,  докато придобият златист цвят.

Соса се приготвя като в сметаната слагаме  разрязаното на малки парченца синьо сирене. Затопляме докато сиренето се разтопи. Добавяме черния пипер и сока на лимона. Като кипне соса, го махаме от котлона. С него заливаме пилешките филенца.

Лесно и вкусно! Heart Eyes

Бон Апетит!  chef


Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 00:46 от Винце

# 31
  • Мнения: 3 523
Хот-Дог за малки и големи!    Grinning



Мисля че са много идейни за всякакъв вид празници. Ще се харесат на малки и големи. Heart Eyes

Продукти:

хот дог хлебчета със сусам
пилешка кайма
чери доматки
листа от зелена салата или маруля
парчета ананас

От пилешката кайма приготвяте малки пилешки кюфтенца. След това в същото олио запържвате парченцата ананас нарязани на малки кубчета. Нанизвате на грил шишчета...кюфтенце, доматче, ананас... Украсявате с листа от зелена салата.

Бон апетит!   chef


Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 02:24 от Винце

# 32
  • Мнения: 3 523
Вкусен Шоколадово-Бананов кекс!  По рецепта на Селма  Hugцък!




 А кекса е  наистина е много вкусен! Heart Eyes

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 05:32 от Винце

# 33
  • Мнения: 3 523
Лесни принцески с вкус на пица!




Продукти:

 200 гр кайма
1/2 глава лук
2-3 с. л доматен сос разтворени в 1 непълна малка кафена чашка вода.
кашкавалче/ настъргано/
доматки/ на кръгчета за украса/
подправки по желание.
Аз сложих в каймата малко  чубрица и малко кимион на прах.

Приготовление:

Лука се нарязва на ситни и се запържва със сол. Каймата се запържва, добавяте  каквито искате подправки. Като е готова каймата , добавяте кафената чашка доматен сос разтворен във водата.  Запържвате още няколко минутки/ 2-3 минутки/и  махате от котлона.

/ако искате може да намажете филиите с доматен сос, но на мен не ми харесаха с доматен сос, понеже хляба става мек и воднист...а така са по стегнатки и хрупкави!/ Heart Eyes

Намазвате филийките с каймата, отгоре редите доматките нарязани на тънки кръгчета и  накрая ръсите обилно с кашкавал!


Бон Апетит!     chef

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 05:11 от Винце

# 34
  • Мнения: 3 523
Пилешки късчета по китайски със зеленчуци!





Продукти:

1 пакет замразени зеленчуци за wok.
Пилешко филе
сусам
сол
1-2 с.л масло
чесън на прах
сладко-кисел сос на Чичо Бенс...цък!  Grinning


Приготовление:


Разтопяваме маслото в дълбок тиган.Задушаваме зеленчуците  в разтопеното  масло. Леко ги осоляваме  и поръсваме с чесъна  на прах. Стават много вкусни  с чесъна Wink


Нарязваме пилешкото филе на дълги  късчетата и запържваме  до златисто.

Прибавяте готовите пилешки късчета към зеленчуците и разбърквате леко. Сервирайте в чинии , като отгоре ръсите със сусам и със сладко-киселия  сос на Ънкъл Бенс...цък !  Heart Eyes

Бон Апетит!    chef

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:42 от Винце

# 35
  • Мнения: 3 523
Пилешки филенца на сач!





Пилешките филета се начукват леко и се овалват с  подправки каквито харесвате.

Слагат се на загрятия  вече и   намазан с мазнина  сач  и когато ги обърнете на другата страна,то  тогава слагате суровите  зеленчуците   Laughing  Аз имах в момента  само чушки и лук. Към края им сложих малко соев сос...

Бих добавила, моркови, гъби и тивквички...но другия път. Wink

Картофите ги пекох на фурна с малко сол...и когато бяха готови само ги добавих в сача, малко...за няколко минутки да се попекът  с всичко останало заедно.

 Не знам дали картофите ще се получат  само на сача? newsm78  

Когато всичко е готово поръсвам отгоре  с настърган кашкавал   chef

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:44 от Винце

# 36
  • Мнения: 3 523
Филенца с песто и пармезан на фурна!  Гарнитура - Картофи Огретен/

Приготовление 20 минутки!




 Картофи Огретен




Продукти:

месо, по желание/пилешко, свинско, телешко/ Ние  ядем само пилешко в къщи.
4 с л. песто
100 гр настърган пармезан/може и обикновен кашкавал/
сол и  чер пипер

Приготовление:

Начукваме филетата, поръсваме го със сол и чер пипер и ги запържваме в тиган с олио , от двете страни до златисто кафяво.
Нареждаме ги в тавичка, намазана с олио...мажем отгоре с пестото, ръсим с кашкавала и печем 12 минути на 225 градуса! Остана ми зелен лук и го добавих към филетата.


Картофи Огретен! [/b


Продукти:

картофи 2 бр
яйца 5 бр
прясно мляко 50 гр
зелен лук
настърган кашкавал 50 гр
сол и  чер пипер
малко къри на прах

Приготовление:

На слаб огън с е запържват нарязаните н кръгчета  картофите с лука, като се оставят да  се задушват под капак, за да омекнат.  Разбивате яйцата с млякото , добавяте настъргания кашкавал, и подправките  и накрая задушения  лук с  картофките. Изсипвате в тава, намазана с масло или олио и печете заедно с пилето. Времето е различно,..но при мен огретена беше готов за около 15 минути.

Бон Апетит!   chef


Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 00:50 от Винце

# 37
  • Мнения: 3 523
Пурички с гъби и кашкавал!!!!  Hug



Време за приготовление : 30 мин.



Продукти>

Половин пакет точени кори
3 твърдо сварени яйца
150  гр кашкавал
5 големи печурки или манатарки/ каквито обичате/
масло разтопено

подправки>


 сол,
смлян чер пипер,
пресен магданоз,
пресен копър
шипка суха  мащерка
1 ч.л.  къри на прах/ по желание/
Готов сос Песто за украса

Приготовление>

Докато яйцата се варят / 9 мин/ ,  нарежете  на ситно гъбите  и ги  запържете  /задължително/ в масло до зачервяване . После ги оставете настрана  да изстинат. Настържете кашкавала на едро. Когато яйцата са сварени, нарежете ги на дребно.  Накрая смесете внимателно всичко- гъбите,яйцата и кашкавала,  без да натискате , като бъркате леко с лъжица.  Прибавете накрая  нарязания магданоз, копъра и подправките. В рецептата няма къри, но те много подхождат  на яйцата и аз прибавих към рецептата къри....  вкуса на пуричките  става по екзотичен  Wink

Разрязвате корите с ножица.  Слагате плънка и завивате на пучрика, като загръщате първо краищата, за да не ви изтече плънката при пърженето...

Готовите пурички ги пържите в  загрято олио...но не много силно, че да не ви изгорят. Извждате  ги в чиния, покрита със салфетка, за да попие мазнината.

Сервирате се с любимата ви салатка и по желание  с...червено винце или бяло винце , разбира се ! Joy  

Мисля, че ще са  много вкусни  с гарнитура от  млечна салата... Flutter

Приятен апетит..и се надявам да ви хареса!     chef

 Hug


  bouquet

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 00:38 от Винце

# 38
  • Мнения: 3 523

Вкусни родопски катми на сач!




Ето и рецептата за катмите:


30 гр прясна мая, която се разтваря в прясното млеко. Ако нямаш прясна, става и суха...тогава се слага в брашното, а не в млякото.  
брашно – 500 гр или малко отгоре
прясно мляко – 600 мл.
 вода – 300 мл.
 и 3 яйца
1.ч.л. захар
1. ч. л .сол

Мазнина в катмите не се слага!

Разреждат  300 гр. от брашното с 200 мл. прясно мляко,  после се прибавя разтворената с малко водичка мая, солта и захарта. Разбъркваме добре и оставяме на топло да втаса. След като удвои обема си, прибавяме внимателно на части останалото мляко, брашно и вода, разбъркваме леко, без да бързаме и оставяме да престои на топло  още около 10 мин  минути. От така полученото  тесто наливаме с черпак в леко намазан с мазнина горещ сач/ тиган и печем от двете страни на среден огън.

Всяка катма като се извади ,веднага  се намазва  с масло/ маргарин/  и се покрива с капак или фолио, да се задуши, докато следващата се пече.

Аз ги сревирах със сирене и кашкавал Hug

 Много са вкусни!   chef

Опит за първи път върху  камината...стана!  hahaha

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 05:03 от Винце

# 39
  • Мнения: 3 523
Тарталетки с ванилов крем и ягоди!!! Клик за рецептата!

Последна редакция: ср, 13 окт 2010, 02:27 от Винце

# 40
  • Мнения: 3 523
Картофи соте   по рецепта на The Master , за което и благодаря!     bouquetHug

Аз им добавих ким, чер и бял сусам... Hug

Много вкусни!  Heart Eyes











Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 04:54 от Винце

# 41
  • Мнения: 3 523
Лесни и  ужасно вкусни Добруджанки!!!  рецептата е от тук!  Heart Eyes


Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 04:48 от Винце

# 42
  • Мнения: 3 523
Цък!  Мъфини със сладко от вишни!!!


Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 04:45 от Винце

# 43
  • Мнения: 3 523
Панирани сирени хапки, оваляни в сусам!!!



Лесна аламинут рецептичка!

Нарязвате  сиренето на малки хапки, овалвате в  микс за панировка / продава се в готови пакети/ . Аз ползвам УНИВЕРСАЛНА ПАНИРИВКА на фирмата MERCURY FOODS. Панирайте по указанията на пакета.

Най-накрая, преди да ги потопя в олиото ги овалвам първо в брашно и после  в сусам  Hug

После притискайте  от всичките страни с нож,за да запазите формата на сиренцата. Peace


Приятен апетит!   chef

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 12:10 от Винце

# 44
  • Мнения: 3 523
Тофу със зеленчуци  на грил!

Много вкусни за гарнитурка!
Преди да ги сложите на грила, ги намажете със соев сос.  Wink Придава много хубав вкус  на гъбите и тофу-то!   bouquet




Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:30 от Винце

# 45
  • Мнения: 3 523
Вкусните Аладинки по рецепта на Аелис   bouquet  Heart Eyes

Само им добавих настъргана ябълка, защото ми беше останала...Ами голяма вкусотия!!! Crazy


Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 04:43 от Винце

# 46
  • Мнения: 3 523
 Бързия и Вкусен шоколадов сладкиш на Лабрекс   bouquet

 Много лесен за приготвяне и много вкусен!
Heart Eyes

Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 04:59 от Винце

# 47
  • Мнения: 3 523
Вълшебно вкусния огретен от тиквички на  esy...    Heart Eyes  bouquet



 


# 48
  • Мнения: 3 523
Суши Футо Маки с пушена сьомга, авокадо, омлет и топено сирене!




От тук взех техниката.....с много хубава музичка е клипчето.. Joy Hug

Последна редакция: пн, 18 окт 2010, 02:28 от Винце

# 49
  • Мнения: 3 523
Сирени хапки на фурна с черен сусам!

Много вкусно мезенце за винце ... hahaha



Нарязвате сиренето на кубчета, леко намазвате тук там с разбит жълтък  и овалвате със сусама и печете на хартия за печене. Печката загрята на макс..Ако имате грил функция, печете ги на тази програмка. Аз така ги пекох.

Не помня  точно колко минути се пекоха, защото бях до тях и ги наблюдавах! Целта е само да позлатеят...и ги изваждате!  Peace

Много вкусни с червен сладко-кисел  китайски  чили сос  Heart Eyes

# 50
  • Мнения: 3 523
 Бисквитена торта с ягоди и шоколад на Аелис! Heart Eyes   bouquet



Последна редакция: сб, 16 окт 2010, 21:09 от Винце

# 51
  • Мнения: 3 523
Брускети с песто, кашкавал и маслини! Heart Eyes

Ужасно вкусно хрупкащи... Crazy!!!

Приготовление 10 минутки!




Нарязвате франзела/ може и хляб, но раделете дилийката на две/ намазвате я с песто, отгоре настъргвате кашкавал,  слагате маслинка и печете на 250 гр  на средата на фурната. Ако искате по изгорели отгоре. ..то печете на горния ред! Докато се зачервят ...

Сервират се с бял чеснов сос, с който се  гарнират отгоре ....мммммм Crazy!!!!!


Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 03:00 от Винце

# 52
  • Мнения: 3 523
Разложка  Шупла по рецепта на милата ми баба! Heart Eyes         Ако не знаете къде е Разлог...на 6 км от Банско е!  hahaha

Това е ужасна вкусотия за закуска...с айрянче  Crazy Просто ще си оближете пръстите!!!  Heart Eyes  Става само за 30 мин  Hug




Продукти: Порцията е за две  Шупли / в тавички с диаметър 22 см/  Peace Този път експриментирах на малки порции...но в големи тави, като че ли е по хубаво. Peace

1/2 кофичка кис. мл  + половин лъжичка сода
1 яйце
5-6 с. л. олио
брашно докато стане гъсто  тесто като за кекс/ според баба е/ 9 с.л брашно с връх/
щипка сол
ким по желание/ стават много вкусни с ким! /


за мазане- бучка масло

Пускате фурната да загрява..на 180 гр ...през това време...

Млекото се разбива със содата, и кофичката се долива  с вода, да стане кефирче/ по гъсто от айрян/. Изсипвате в купа, и после  прибавяте яйце и бъркате добре, прибавя се олиото ...добавяте брашно/ 9 с. л. с връх, ако е нужно  мъничко повече/  толкова, колкото тестото да стане рядко като кекс...така че като вдигнете вилицата , да се рисуват  фигури в  тестото...

Намазвате  кръгла  тава с олио и посипвате с брашно, да не залепне.  Изливате тестото... да не е дебело, а слой около 1 см ...понеже Шуплата  леко се надува после.

Шуплата не трябва да е много дебела, че ще ви остане тестена вътре..нито пък много тънка..... тавички с диаметър 22 см. Накрая   отгоре ръсите натрошено сирене и ким/ много вкусно с ким!!!Аз просто забравих да сложа ooooh!  Crazy/...Обикновено правя едната шупла с ким, а другата без....накрая  слагате в средата да се пече.

Пече се докато стане златиста на цвят, тогава изваждате шуплата, намазвате я отгоре с масло...и я пъхате само за 1 минутка пак. После я изваждате и както си  е така в тавата я покривате първо с вестник, после с кърпа, и така да престои 5-10 минутки. После  я изваждате от тавата и тя  е готова за сервиране      chef Hug


Няма да остане разочаровани ...Шуплата  се е харесвала на всички!  Heart Eyes Flutter

Приятен апетит!   bouquet



Последна редакция: нд, 17 окт 2010, 21:33 от Винце

# 53
  • Мнения: 3 523
Сандвичи с варено яйце и аншуа!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт