Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 104
Мами, някоя от Вас замразявала ли е тиквички във фризер?Вчера се върнахме от село и имаме много тиквички,затова се чудех дали ще мога да ги нарежа и да ги сложа във фризера, досега не съм слагала тиквички,затова ме интересува дали мога?
Благодаря на всички предварително!

Последна редакция: нд, 26 юни 2005, 12:43 от николинка

# 1
  • Мнения: 883
Ами май по-добрият начин е да ги настържеш на ренде или смелиш на машинка, после да ги прецедиш добре през тензух, за да не са толкова водни и във фризера, иначе не стават за нищо, така поне кюфтета можеш да си правиш като ги размразиш.

# 2
  • Мнения: 3 251
Миналата година ги нарязох на шайби,подсуших ги  и ги сложих в полиетиленови пликчета за фризер.После както са поразмрезени ги пусках във фритюрника и ги пържех.Стават,не че не стават,но не са така вкусни както си е пресния продукт.

# 3
  • Мнения: 104
А за консерви някой знаели рецепта? Имах една рецепта,но малката се погрижи вече да я нямам. Ще съм благодарна на всички, които могат да ми помогнат с някакъв съвет.
Благодаря belalim и Нина за съвета!

# 4
  • София
  • Мнения: 34 395
аз замразих и пържени тиквички Simple Smile
Иначе обикновено ги режа на парченца, и след това ги правя на мусака, с ориз и т.н.

# 5
  • София
  • Мнения: 708
аз замразих и пържени тиквички Simple Smile

Иначе обикновено ги режа на парченца, и след това ги правя на мусака, с ориз и т.н.

мама ми пържи по 5-10 кг във фритюрника, след което с чесън нарязан в кутийка и във фризера..цяла зима с кисело млекце..стархотия..

и по втория начин на АнМари си ползвам..и в супичката слагам и во сосчета заедно с моркови и е супер

# 6
  • Мнения: 3 562
Моя позната от студ. години носеше тиквички нарязани на шайби в буркани. Бяха нарязани на по-дебелички шайби и после си ги пържихме - все едно ядеш тиквата когато и е сезона. Обаче как се консервират - нямам идея  Crazy

# 7
  • Мнения: 781
Аз ги замръзявам във фризера нарязани на кубчета или на шайби.Просто ги беля,режа и ги слагам в пликове за фризер.После ги готбя ,а с тези на филийките правя една пица мн.вкусна. Wink

# 8
  • Мнения: 104
Мерси Миленка!
Моя позната от студ. години носеше тиквички нарязани на шайби в буркани. Бяха нарязани на по-дебелички шайби и после си ги пържихме - все едно ядеш тиквата когато и е сезона. Обаче как се консервират - нямам идея Crazy
Точно  това ме интересуваше!Тази година взех рецептата от една съквартерантка на сестрами,но малката ми хубостничка набързо се справи с нея.Проблемът е ,че момичето тази година завърши и няма как да си я взема отново. Това което си спомням е само,че трябва да стоят във сол 24 часа,но по -нататък незнам.Свекървами има една подомна рецепта,но нейните тиквички  нестават толкова хубави.
Но сега съм решила да ги изпържа и да ги сложа във фризера.
Благодаря майчета! Вие сте супер! Радвам се го има този форум!

# 9
  • Мнения: 104
Аз ги замръзявам във фризера нарязани на кубчета или на шайби.Просто ги беля,режа и ги слагам в пликове за фризер.После ги готбя ,а с тези на филийките правя една пица мн.вкусна. Wink
Ще можеш ли да напишеш рецептата за тази пица?
Благодаря!

# 10
  • Мнения: 1 232
аз ги режа на кубчета и ги замразявам безпроблемно,после на мусака,супи,гювечи,цяла зима

# 11
  • Мнения: 414
Мами, някоя от Вас замразявала ли е тиквички във фризер?Вчера се върнахме от село и имаме много тиквички,затова се чудех дали ще мога да ги нарежа и да ги сложа във фризера, досега не съм слагала тиквички,затова ме интересува дали мога?
Благодаря на всички предварително!

Ако са на кубчета или кръгчета (за манджа или супа) непременно трябва да ги бланшираш за 5 минути във вряща вода. Инак стават жилави при размразяването и общо взето не стават за нищо. Аз ги слагам в мрежеста торбичка, пъхам ги в тенджерата с вряща вода и след 5 минути ги вадя, много лесно става.

Ако са стъргани за кюфтета - направо така, сурови, леко изцедени от водата.

Аз замразявам и пържени за салата. Тази година направих 20 кг така Simple Smile

# 12
Замразявам, и още как! Обелвам корите, нарязвам на кубчета и слагам във фризера. Не бланширам изобщо! После ги използвам за крем-супи или мусака с тиквички.
Замразявам и пържени тиквички - оставям ги да се отцедят и изстинат и после - в кутии във фризера!
Същото правя и с патладжани.

# 13
  • Варна
  • Мнения: 737
Майка ми замразява тиквички нарязани на купчета и след това ги използва при готвене на гювеч или тиквички с ориз.
Аз съм купувала от магазините замразени тиквички, които са нарязани на шайби. Може би трябва да решиш коя форма ти е по-подходяща за тиртипа на готвене.

# 14
  • Мнения: 104
Благодаря на всички мами, за отзивчивостта и съветите! Тиквичките ги направих по всичките начини,които описахте!

Общи условия

Активация на акаунт