Пълнежа може да варира,а аз този път сложи розов конфитюр + разни други нещица....
Кифличките се получават много на брой.Ако решите,можете ,като за начало, да направите само половин порция.
Тестото:
1 голям(450 г) пакет маргарин Белла
1 кофичка кисело мляко
1 бакпулвер
2 пакетчета ванилена захар
брашно на око за много меко тесто(дали съм сложила 1 кг )
Пълнежа:
розов (или друг) конфитюр 230-250 г
стафиди 200 г (предварително се накисват във вряла вода)
кокосови стърготини 45 г (едно пакетче от жълтите)
орехови ядки около 80 г
канела
(в една купа се смесват отцедените стафиди,конфитюра и кокосовите стърготини,пълнежа е готов,орехите и канелата се добавят по-късно)
Целия този пълнеж може съвсем успешно да се замени с най-елементарен мармалад, от каквото и да е,без да се добавят всякакви други екстри,резултата пак ще е много хубав!
Замесва се тестото,трябва да е меко и леко лепнещо(внимавайте да не стане твърдо )
Разделя се на 4 топки.Паралелно и пълнежът се разделя на 4 части.
Всяка топка се разточва на кръг с диаметър,горе -долу,като голяма емайлирана тава.И се поръсва с канела.
Всеки кръг се реже като торта на 16 триъгълника.
В широката основа на всеки триъгълник се слага по малко от пълнежа.Така разпределяте 1-та част(от 4-те части) на пълнежа върху 16-те триъгълника.Освен това,към всяка купчинка от пълнежа добавяте и по четвъртинка орехова ядка.
Завивате всеки триъгълник от широката му част към тясната,като залепвате краищата на тестото отстрани,за да не излезе конфитюра при печенето.
Нареждате получените кифлички в намазана с олио тава и ги печете в загрята 180г фурна докато станат румени.
След като ги извадите,поръсвате обилно с пудра захар и малко канела.
Да ви е сладко!