Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Машина за хляб - 15 част

• 72 615
  • 897
  •   1
Отговори
# 225
Хайде,че ще ни бият тук......Ето я темата и моля, пуснете същественото от постовете си до сега, нека да е на едно място - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.0 - Рая, моля те вкл. се и ти.

# 226
Ами хубаво беше да си продължите тук дискусията, защото другата тема няма да я следя, но както си решите.
Отдавна не бях правила Дж. Оливър, напоследък само бързата програма ползвам, но вие ме изкушихте с ваште снимки. Не се наложи да добавя и прашинка повече брашно. Харесва ми тази рецепта, защото брашното е само 400г, а хляба е с доста прилична големина:

# 227
Момичета къде да намеря рецептата за хляб Дж.Оливар,търсих в рецептите но не я открих.Бихте ли ми помогнали  bouquet

# 228
Джеймс Оливър - основна програма 3 часа

325мл хладка вода
2 ч.л. кафява захар
2 ч.л. морска сол
100г грис
400г брашно
1п. суха мая

# 229
Много ти благодаря polin a,утре ще я пробвам. smile3525

# 230
Ей и аз нямах нищо против да продължавате да разисквате за закваската- много ми е интересно и определено мисля да пробвам....но след като свърши диетата. Няма нищо ще надничам и там  Wink

# 231
  • София
вчера правих пак хляба Дж.Оливър, нищо не добавих, само си пресях брашното предварително...стана превъзходен. Не можах да снимам, че мъжо го наряза и бързо свърши  Embarassed
Предния път май съм объркала солта - вместо 2 ч.л. съм сложила 2.с.л.  Embarassed свеки сигурно си е помислила, че искам да я отровя с тоя солен хляб  Embarassed Joy

# 232
защото другата тема няма да я следя

И защо няма да я следиш??????? Crossing Arms Crossing Arms Crossing Arms

# 233
Леле, Маме, не се засягай Embarassed. Тук ми беше интересно да ви чета помежду другото, но понеже никога няма да почна да правя такава закваска и затова не бих следила специално другата тема. Затова. Що не си продължите тука разискванията все пак?

# 234
никога няма да почна да правя такава закваска и затова не бих следила специално другата тема. Затова. Що не си продължите тука разискванията все пак?

Никога не казвай никога!

Защото да се намери и с търсачка темата, да е по-лесно разпознаваема, все пак след 1 г. можеш напр.  една Поли да реши да прави закваска...Тогава ще има да търси н-теми за хлебопекарни, че на коя страница беше и т.н.

# 235
Уф, така е, права си. За това, че по-лесно ще се намери де. А иначе поне на тоя етап не бих правила. Мнооого ангажименти покрай тоя форум, много нещо ooooh!. Бебе имам все пак, искам да му отделям повече време, отколкото на форума hahaha. Но пък човек никога не трябва да казва никога, то не е от вчера измислено. Умница си ти за отделната тема Simple Smile.
Е, може и тук да ни светвате отвреме-навреме за новостите, които измисляте Laughing.

# 236
Полина, бебето няма да е все бебе......Когато порасне и се чудиш какво да правиш...току-виж си запретнала ръкави.....

Пействам си поста от друга тема...

Дами, дами...бързам да се похваля...наистина се хваля с първия ми успешен опит с хляб направен само с натурална закваска(още е топъл хляба). Няма никаква мая. Благодаря на цял екип съфорумки, които ми помогнаха - Джемма за линкове, Лабрекс - за превода, Рая - за опита, Пина и Гелева - за насърчението - и виждате ли......Какво бих правила аз без форума тук newsm78 newsm78 newsm78

Хляба е много, много вкусен, пекхав и мек. Грешката ми е една - пекох на ниска Т и стана дебела кората, но и зъболекарите трябва да имат работа все пак...и те семейства хранят.

тук и тук

На вас още снимки пускам - готов хляб - втасал - преди втас … 72;не

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 09:53 от Мама Цоцоланка

# 237
  • София
Маме, браво бе  Hug Колко време втасва?

# 238
Маме, браво бе  Hug Колко време втасва?

Цяла нощ, но явно у нас е студено, защото не се бе надигнал много, и към 4,30, 5 без нещо сутринта, го сложих във фурната на 50-70гр. да втасва на топло, докато стана в 7ч. се бе надигнал така.......Иначе, в темата има и повече обяснения Wink.....

# 239
  • София
Хм, ще взема и аз да пробвам ... благодаря ти Маме   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт