Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 3 861
Здравейте на всички мами, татковци, деца и бебешори!
Дойде време отново да се позабавляваме и да съберем средства за децата от дома в Драгалевци!  Hug

Първо обаче кратък отчет на коледния маскарад.
Благодарение на всички вас, както и на подкрепата на издателство Фют успяхме да съберем сумата от 1360 лв. Hug
Стартирахме програма в дома в Драгалевци,Тео7777 със съдействието на Нов Български Университет намери логопед и психолог, които да работят с децата от дома в Драгалевци. Знаете, че в тези домове децата са с натрупани дефицити и имат сериозна нужда от специализирана помощ, която за съжаление държавата не им осигурява. Парите, които събрахме на Коледа използваме за хонорари на момичетата, които работят с децата. Те са символични, но без хич не може.

Има и още една добра новинаGrinning
След много мислене как да събираме повече средства и да сме по-ефективни в това, което правим решихме, че е дошъл моментът да се официализираме.
Така се роди  сдружение ДАР (Доброволна асоциация на родители). Сдружението ще има за цел да набира средства за различни програми, които да подобрят живота на изоставените деца. Приемаме членове, подробностите можете да научите от мен, Рада(bifana) или Тео7777.

Сега за тържеството.

С Рада(bifana) и Тео(Тео7777)организираме детско тържество по случай 1 юни. Решихме обаче да го проведем на 31 май, тъй като е неделя, почивен ден е и преценихме, че така повече деца и родители ще могат да се присъединят към веселбата. Каузата я знаете, да съберем пари за благотворителност, като събраните средства ще отидат за прдължаване на тази програма(логопед и психолог за дома в Драгалевци). Пари за този проект имаме до юни включително.
Тържеството ще се проведе на 31.05 - неделя от 11 часа в Дом на културата „Средец“
(бившата Лиляна Димитрова)
. Всяко дете, което иска ще може да се изяви с подготвен предварително номер. Ще може да разкаже весела история, да изпее песен, да каже стихотворение, да покаже фокус. По срамежливите и по-мъничките дечица ще могат да ни нарисуват рисунка, която ще закачим на обособеното за изложба кътче в залата. Който желае може да донесе рисунка нарисувана у дома, за участие в импровизираната изложба. Рисунките ще се продават с благотворитена цел, а стойността им ще определяте сами, вие родителите. Така и децата посредством рисунките си, ще подпомогнат дечицата от дома в Драгалевци. Една от основните идеи на тържеството е да дадем възможност на децата да се изявят, да проявят творчество и фантазия на празника си, а не просто да бъдат зрители. Също така сме предвидили разнообразни игри за присъстващите малчугани. Водещите на шоуто ще са студенти от НБУ, които пожелаха да се включат в инициативата безвъзмездно. Също така в името на благотворителната кауза аниматори от арт студио Фиоре ще забавляват децата, които не се включат в игрите. Ще има много нарисувани детски личица и лакомства подсигурени от тях и Вярвам, че ще се получи чудесен празник за децата и ще се забавляваме много както винаги.
Разбира се като на всеки празник ще има и подаръци. Те ще са подсигурени традиционно от издателство Фют, които вече няколко години поред ни подсигуряват страхотни книжки с много големи отстъпки заради  благотворителната кауза. По време на игрите, които ще се проведат също ще има много награди. За обичащите да танцуват специално батко Галин ще проведе кратък урок по танци. Всяко дете, което желае ще може да се включи в него.

Цената:


Билета струва 15 лв. за първо дете и 10 лв. за всяко следващо дете на един родител.

Ще се записвате както винаги досега при мен или Рада на лични съобщения, ще изготвя и списък, където ще добавям платилите.

Сметката е същата:

Име на банката: Първа инвестиционна банка
BIC:      FINVBGSF
IBAN:   BG50FINV915010BGN0H41T

титуляр на сметката Лили Петрова Лучкова  Списък на записалите се деца

Последна редакция: чт, 21 май 2009, 08:58 от .Ели.

# 1
 • Мнения: 3 838
В списъка мисля, че можеше да напишеш имената на Тея, Калоян, Георги, те са си записани по подразбиране. Grinning

В тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=284218.630, на последните страници съм писала за работата на специалистите в дома, като дейността се надяваме да се развие, от НБУ да се включат още специалисти от катедрата по клинична психология. Много се надявам да поставим началото на една бъдеща и постоянна дейност, не само в този дом, да работят сериозно поне психолози и логопеди с децата, защото наистина тази работа с децата е една от най-смислените дейности в тяхна помощ. Дефицитите, които са натрупали вследствие на отглеждането им в инститиция, без родителска грижа, без майка, са ужасно голями и сериозни, в цялостното им развитие, емоционален план, логопедични проблеми, психологични, чисто физическо развитие. Засега работата на специалистите в дома даде много добри резултати, сработват се много добре и с децата, и с персонала, първите резултати са налице, именно тези обнадеждаващи резултати ни подтикнаха да направим това тържество, за да можем да продължим тази дейност.

Благодаря на всички, които ще се включат.  bouquet

# 2
 • София
 • Мнения: 2 628
До коя дата най-късно трябва да заявим присъствие и да внесем парите? Питам, понеже ще пращаме поетапно децата при баба им за ваканцията и в момента все още не знам дали и двамата ще са тук на 31-и.

# 3
 • Мнения: 3 861
Хубаво е да знаем до 29.05, най-късно 30.05 за да сме подготвени с подаръците за всички деца.
Тъй като  времето този път е по-малко предполагам, че ще  записваме до последния момент ако има места.

# 4
 • Мнения: 83
 Hug

# 5
 • София
 • Мнения: 2 210
 Peace Peace Peace Peace  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 6
# 7
 • Мнения: 9 973
 Sad Sad Sad няма да съм тук

# 8
 • Мнения: 5 227
Лили, записвам Михаела за тържеството, утре ще ти пусна парите.   bouquet

# 9
 • София
 • Мнения: 2 530
Вече добавих няколко деца в списъка. Надявам се цената да не ви притеснява, след като знаете целта за която събираме парите.

# 10
 • София
 • Мнения: 815
Запис и ние двете със Стуца, тя най-вероятно ще е от рисуващите деца. Лилянке, ще ти звънна да се разберем кога и как да ти дам парите Hug

# 11
 • Мнения: 3 861
Пети! Аааатака...събира се агитката, само така!
Бомбиния ми се губи нещо, не си представям агитка от майки и нея да я няма...
Стрелицията и тя...за нея съм подготвила 2 стола!  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 11 май 2009, 21:11 от доня КОПРИВА

# 12
 • София
 • Мнения: 815
Лилянке, запиши и Мая с Руми, моля, тая вечер се видяхме и каза, че ще дойдат. Парите за нея ще ти ги дам тия дни Hug

# 13
 • Мнения: 3 861
ок, записвам я.
 Hug

# 14
 • София
 • Мнения: 34 256
Най-вероятно и ние няма да пропуснем.
На Коледа ви пратих само таткото и каката, този път може би ще сме в пълен комплект Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт