Какво се носи в АГ Варна за раждането

• 5 829
  • 19
  •   1
Отговори
Здравейте, някой знае ли какъв е списъка за бебето и майката в АГ Варна?

# 1
Стела, виж ТУК. Peace

# 2
Родих там преди почти 4м.Първо ме приеха в патология та затова багажа ми дойде в повече.

За да се чувстваш удобно,от към бельо може да си носиш от вкъщи чаршафи.
Памперс чаршафи /много удобно нещо,нямаш грижи че ще изцапаш навсякъде/
трябва ти чаша,вилица,лъжица.
тоалетна хартия
тоалетни принадлежности /то е ясно де/
чехли за в стаята /и навсякъде другаде/
чехли за баня /има нужда щото хлебарките са доста/

За твоите нужди:
превръзки за родилки /има едни "Колибри" много бяха хубави и удобни.Но и аз не съм кървяла много.Така,че може да има и по-добри/
помпа за кърма
някакъв мехлем /ако кърмиш/

За бебо.Добре е да му носиш/донесат после дрешки.Иначе ще го повиват в пелени.
-ританки
-блузки /а най-добре камизолки,че ги събличат по 20 пъти на ден/
-пелена/чершафче /за легълчето/
-завивка
-памперси 1п.
-мокри кърпички
-хавлийка
-сапунче/не сам много сигурна,не помня точно/
-лигнин /ползват го при теглене на бебето/

На 4-ти етаж /аз там бях/ има два вида стаи.

"Диферинцирана" стая -тя се заплаща. Сама си в стаята, имаш нощна лампа,дистанционно за
телевизора,хладилник/общ със съседната стая/
И ЩОРИ НА ПРОЗОРЦИТЕ /много важно нещо,в другите стаи е ад 100градуса/.
Носят ти храната /ако я ядеш/ в стаята и ИМАШ ПРАВО НА ПОСЕТИТЕЛИ. Ако искаш и от сутрин до вечер.
Предимство е също и това,че чистят и мият по-често

цената беше 45лв на нощ.

# 3
  • Варна
Само да добавя - аз раждах със секцио преди 10 дена:
Мини през АГ да ти дадат списъка с консумативи. И естествено раждащите и на тези със секцио преди да родят първият въпрос е "къде са консумативите"? Носи си и минерална вода!
Ако ще раждаш със секцио - първите два дена си само по лигнин ...даа..без бельо и превръзки...Аз бях в диференцирана стая и съм много доволна, защото мъжа ми беше с мен през цялото време - денем и нощем. За 6 дена видях само 2 мънички хлебарки - явно съм уцелила  Peace
Късмет!

# 4
Благодаря ! А някои подробности около самото раждане можете ли да споделите?

# 5
  • Варненско мишле
Виждам , че има "пресни " родилки   newsm51 Ако някое момиче е раждало при д-р Александров,моля да сподели , че аз съм се насочила към него.
Каква е цената за избор на екип + диференцирана стая ?Къде в АГ-то може да се види ценоразпис за всички тези неща ?

# 6
  • Варненско мишле
Момичета,явно "новоизлюпените" мамчета са много заети и никой не пише тук newsm12
Днес бях  в АГ-то , имат изнесени цени само за ВИП-а. А за другите възможности - няма информация.
След разговор с лекарят почти се разубедих да ангажирам предварително екип , да уговарям с лекар и т.н.Както и той сам се изрази - "модна психоза ".Особено ако се касае за нормално раждане- безмислено усложняване на иначе нещо толкова просто  и естествено - раждането  newsm03

# 7
Според мен не е точно така... моята ЖК лично ме посъветва да не ходя на слуки, ами ако попаднеш на някой нескопосан лекар?
И не дай се Боже, в процеса на раждането се наложи секцио, а въпросния дежурен не може да го направи.... не ми се мисли... това се слу4и на зълва ми и добре, 4е друг лекар си  е тръгвал  в тоя момент та го върнали от вратата.
Пожелавам ти да вземеш най-пвраилното решение за себе си, да си спокойна и да имаш едно леко реждане  Hug

Последна редакция: ср, 15 юли 2009, 13:46 от Dendy

# 8
Лошото е , че много малко доктори биха се навили на уговорка , ако не е секцио. Това важи в пълна сила за Бургас. Докторът те вика , когато е дежурен, слага ти Окситоцина и раждаш в неговата смяна, иначе не се навива да дойде специално, когато тръгнеш да раждаш. Те хубаво го измислиха с тия избори на екипи и кво ли не, ама те докторите пак си намериха начин да си вземат за тях, а не да отива в здравната каса или бомницата, лошото е, че всичко е за сметка на пациентките.

# 9
  • Варна
Момичета,явно "новоизлюпените" мамчета са много заети и никой не пише тук newsm12
Днес бях  в АГ-то , имат изнесени цени само за ВИП-а. А за другите възможности - няма информация.
След разговор с лекарят почти се разубедих да ангажирам предварително екип , да уговарям с лекар и т.н.Както и той сам се изрази - "модна психоза ".Особено ако се касае за нормално раждане- безмислено усложняване на иначе нещо толкова просто  и естествено - раждането  newsm03

Аз бях в диференцирана стая на 4-я етаж и имаше вътре заповед-ценоразпис - избор на екип 300,00 лв, цена на ден в диференцирана стая 45,00лв. Когато ходих предварително да се интересувам от цени една сестра ми каза, че не знае  #Cussing out, но то в коридорчето на 3-та и 4-а стая си го имаше закачен.

# 10
vanyaes това цената за нормално раждане ли е? А секциото колко е?

# 11
  • Варна
vanyaes това цената за нормално раждане ли е? А секциото колко е?

Аз бях с уговорка /официално пари не съм давала, само неофициално  Mr. Green/ - те май така предпочитат и докитата...и не обърнах внимание на ценоразписа...Идете на място в АГ-то и питайте. Може да се качите да разгледате диференцираните стаи и да видите ценоразписа. Съжалявам, за откъслечното инфо.

# 12
А някой може ли да ми изпрати списъка с тези неща, дето трябва да се купуват/марли, спринцовки и т.н./, че аз като една много организирана майка, го изгубих  Embarassed

# 13
Ето, мила погледни първото мнение http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=413618.0

Отделно ти трябват, пеленки в пакет 2бархетни + 2 тензухени/ може би 2 пакета ... незнам...аз си сложих в сака и биби /2бр, както и дрешки.
За мен, тоал. принадлежности /паста, четка, т. хартия, хавлия, джапанки и т.н/, помпа за кърма, еднократни гащи/ може и памучни но по-дълбоки; подплънки  за гърди ....това се сещам за сега, ако има още ще пиша пак.

Последна редакция: пт, 24 юли 2009, 15:42 от Dendy

# 14
Моля някой раждал в АГ-то във Варна скоро, да ми пише какво трябва да нося за бебето и за мен,и багажа ми може ли да е във сак, защото за окръжна знам че държат да е в тоби

Общи условия

Активация на акаунт