Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 93

  • 68 336
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
  • Stavanger,Norway/ Varna
  • Мнения: 1 934
Азалс, това е борда на Нелка, от един руски форум е. Видях го първо от Крисче на една нейна торта и тя беше дала линка, но немога да си го намеря във фаворитц.

# 631
  • Мнения: 1 122
bubolinkata  моля те не изчезвай пак ами дай рецептата. Praynig Много са сладки твоите миниатюрки, радост за окото са.  bouquet
 

# 632
  • на странно място ......
  • Мнения: 494
Здравейте имам един въпрос, може да ви се струва глупав или сте го обсъждали Blush
Покритието от marshmallows, веднага ли трябва да се ползва и може ли да се съхрани по някакъв начин и да се използва след 2 дни например? Извинете ако се повтарям, но го направих въпросното нещо и то взе че се втвърди, мога ли да го омекотя по някакъв начин или да си ги схрускам като бонбон, па макар и доста сладък??

# 633
  • Мнения: 1 283
Холи,много е лесно .Напълних балон с вода и го пъхнах в камерата да стане на топка лед ,след което обелих балона и върху леда шприцовах шоколада,той веднага стяга ,боядисах с перлена боя и остових да се изцежда в гевгир.Ето виж.


Албенка,благодаря много.  Hug Изглежда лесно , но дали наистина е така...ще видим. Grinning

# 634
  • Мнения: 310
Sbruny можеш да го ползваш разбира се, стига да не си го оставила на открито и да е изсъхнало.Пробвай да го затоплиш в МВ за няколко секунди, но гледай да не прекалиш  Peace

# 635
  • на странно място ......
  • Мнения: 494
Sbruny можеш да го ползваш разбира се, стига да не си го оставила на открито и да е изсъхнало.Пробвай да го затоплиш в МВ за няколко секунди, но гледай да не прекалиш  Peace
Благодаря, получи се, само че забравих да снимам тортата, замина вече за детската градина  Wink

# 636
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте-включвам се с тортичка за утрешния рожден ден на майка ми -благодаря на всички които ми помогнаха със съвети -и специално да благодаря на -patriyani-че тя изтърпя най-голям тормоз   bouquet
всички цветя съм ги правила на ръка -без формички-може би със щяха да са по-добри нооо -като стана по-добра ще си купя

# 637
  • Мнения: 212
betinкa,мисля,че не ти трябват формички. Направо ахнах като отворих страницата,чудни са цветята,а и кошницата изглежда перфектно (въпреки,че не се вижда от близо). Да ти е жива и здрава мама и пак да я зарадваш. Ох,наистина много ми хареса,браво   bouquet

# 638
  • Мнения: 1 122
betina33 да е жива и здрава майка ти!!! Hug Много хубави гербери, въобще цялата торта е супер. Какво тесто използва и как направи дръжката?

Някой да е ползвал тази сметана в дясно? Та въпроса ми е дали ще се разбие като е без захар? newsm78

# 639
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
betina33 да е жива и здрава майка ти!!! Hug Много хубави гербери, въобще цялата торта е супер. Какво тесто използва и как направи дръжката?

Някой да е ползвал тази сметана в дясно? Та въпроса ми е дали ще се разбие като е без захар? newsm78



Аз лично бих си я оставила за готвене. Най-много бих я пробвала в ганаш. Виж колко % е, ако е над 27 може и да се разбие

# 640
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
благодаря ви за милите думи -хубаво е да ги  чуеш от професионалисти като вас-работих с руска мастика дръжката съхна малко повече от 2 дни-направих я малко по-дебелка но стана стабилна-че ще я пренасям премерих диаметъра на тортата и така я оставих да съхне това е по съвет на -patriyan-така и направих
ето снимах отблизо плетката -за първи път правя такова нещо е има какво да се желае още  Laughing

# 641
  • Мнения: 212
и отблизо изглежда много добре,незнам какво още може да се желае. А цветята бяха ли изсъхнали или ги сложи влажни,за да се наместят в/у кошницата и с какво изрязва маргаритките

# 642
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 778
Здравейте мили дами! Hug

Вече ви изгубих дирите - нямам никакво време напоследък, за което много съжалявам... Sad

Прекрасни торти има в тази темичка, но ще коментирам както винаги тези, които са ми в превю-то.

betina33, добре че не си използвала формички за герберите, нямаше да са така красиви и естествени - сериозно, герберите правени с формички ми седят изкуствено (затова и още не съм я купила тази формичка). Браво - прекрасни цветове и композиция! Hug

desdes79, прекрасна първа тортичка! Чудесно  начало! Heart Eyes

bubolinkata, както винаги красота, изящество и стил - прекрасни са и двете!  Hug(ПС. Ти сърдиш ли ми се за нещо?)

Момичета, аз имам утре рожденник - големия ми син става на 10 години и трябваше да спретна торта. Ама той докато си измисли какво иска.... А и аз тези дни съм все на работа (та и утре, макар че е национален празник тук) и все имам по половин ден. Та едва вчера измисли какво иска (то не минахме през пиратски кораб, кола, костенурките Нинджа и т.н) и изведнъж изтърси - искам торта с емблема на floorball (паркетен хокей), който в момента тренира и е много нашумял спорт напоследък.

Е да ама аз за един ден какво да измисля, та минахме на варианта някакъв трансфер, на който само контурите са от шоколад. Аз исках да оставя тортата само в бяло и тъмнокафяво (прилича ми на графити), но човека каза, че я иска шарена, та чак и той си избра цветовете. За мен е шаренийка ама щом му харесва...

Та ето я в черно-бял вариант:



но в крайна сметка стана това:



Знам, че напоследък все елементарни неща правя, но толкова мога и стигам.... Embarassed

Лек ден на всички! Невероятни сте! bouquet



# 643
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
Нат-благодаря  и на теб за хубавите думи-да ти е жив и здрав рожденника newsm59
за герберите -нарисувах си шаблонче на лист и по него изрязвах-листата раздвижих като тук таме напъхах намачкано фолио-от това което е като найлон-боже как го обясних Laughingнякои сложих да съхнат в купичка а тези за краищата ги наредих върху табла като оставих краищата им да висят на тортата ги редих напълно изсъхнали

# 644
  • София
  • Мнения: 178
Бетина - трудно ми е да повярвам, че не си ползвала кътери за цветята. Получили са ти се супер! Изобщо цялата кошница е много красива и чудесно изпълнена. Да ти е жива и здрава мама и много да й хареса тортата (за което всъщност не се и съмнявам).
Нат - и на теб да ти е жив  и здрав рожденика!!! И моят най-големият тази година чукна десетака - големи момчета са си вече. А ти защо реши, че ти се сърдя за нещо????? Просто недоумявам! Принципно изобщо не съм такъв човек - предпочитам да си кажа ако има нещо, а не да се цупя. Но в случая просто няма за какво. Моля те, пиши какво имаш предвид, че ми е много терсене така.
Райче - на торта с удоволствие бих те поканила, ама пусто разстояние..... Иначе рецептата веднага я давам:
Трицветна бисквитена торта
Продукти: 300 гр обикновени бисквити, 200 гр орехови ядки, 1 чч захар, 1 чч нарязани смокини от сладко, 5-6 сл какао, 150 гр масло, 500 мл прясно мляко, 300 мл сладкарска сметана, 1 пакетче шоколадов крем на прах, 100 гр натурален шоколад, 3 сл ром или коняк
Приготвяне: В тенджерка на котлона слагаме маслото, 100 мл от млякото, чашата захар и 3 сл какао и бъркаме докато заврят. Оттегляме и добавяме смокините, 2/3 от бисквитите (начукани на по-едро), половината от орехите (също начукани на едро, за да се усещат) и ароматизираме с алкохола. Получената смес разстиламе равномерно в тортена форма с откопчаващ се пръстен. Оставяме за малко да се охлади. През това време в 400 мл мляко натрошаваме натуралния шоколад и затопляме в микровълновата или на котлона, докато шоколадът се разтопи. Щом млякото се охлади до към 40 С, добавяме кремчето на прах и разбиваме с миксера до получаване на необходимата консистенция. Изсипваме 2/3 от така получения крем върху вече поохладения блат. Отново заравняваме и поръсваме обилно със смес от смлени бисквити и орехи. Изглаждаме и притискаме с ръка. Останалата 1/3 от шоколадовия крем прибавяме към половината от разбитата сладкарска сметана и бъркаме внимателно до получаването на хомогенен мус. Разстиламе го върху пласта от бисквити и орехи и отгоре отново поръсваме с бисквити и орехи. Най-отгоре завършваме с другата половина разбита сметана и поръсваме обилно с какао.  Оставяме да престои в хладилника, за да стегне и след това отстраняваме внимателно пръстена на тортената форма.
Ами това е! Звучи малко връткаво, но всъщност става бързо и лесно, а на вкус е страхотна. Възможни са всякакви вкусови и продуктови вариации.

Общи условия

Активация на акаунт