Лозинка ни напусна...

 • 62 962
 • 381
 •   1
Отговори
# 240
 • Мнения: 9
Коледа чука на вратите ни,Коледа е най-големия християнски празник всички на Коледа се чувстваме щастливи и изпълнени с нови надежди и в очакване на една нова и по сполучлива година,в която всичко да бъде по-добро от изминаващата се.Сравняваме всичко минало и се заричаме да не правим много неща,които сме правили по погрешка през тази минала година и наистина е така на фона на това обзело ни настроение в куп неща се заклеваме.Но има неща ,които не можем да поправим,неща които ни измъчват от факта,че са факт и не можеш да ги промениш.Изминалата година беше много "черна' за мен и семейството ми,сестра ми се влоши и отново беше мамена и гонена от болниците налагаше се на два пъти само за 9 м. да искаме помощ от хората от нашите съседи и съграждани.Знам ,че тя никога няма да бъде като преди няма да може да се върне на тренировките си,няма да може да излиза с приятели,но с подходящата терапия ще може да живее много години дори и в това състояние.В Германия й го потвърдиха на пук на това,че отиде толкова отчаяна и се страхуваше от това което ще научи,и въпреки гордостта си и нещата които не може да каже,а ги таи в себе си ,съм сигурен ,че тя страда и не от факта за болестта си и ,че е по-различна от всички нас,а от нелечението  и от невъзможността да си го позволи ще си позволя да я цитирам,защото тези думи ектят в съзнанието ми постоянно " не ме е страх от това ,че съм болна знам какво ме очаква рано или късно,но мисълта ,че има добро поддържащо лечение за мен и не ми го дават онези "господа" ,за които гласуваме и ,на които се надяваме тая мисъл ми разяжда съзнанието и ще откача някой ден"....как да я успокоя незнам и никой не знае и спряхме да го правим ,защото как да кажеш на един човек "всичко е ок не се тревожи нещата ще се наредят".И пак незнам какво да кажа или да ви напиша освен това,че се надяваме на помощта на хората ,на тези до които седим в градския транспорт,на тези с които се разминаваме по улиците...не мога да гледам как сестра ми бавно ,но сигурно умира пред очите ми и да знам,че с нищо не мога да й помогна.Надяваме се на вашата подкрепа и помощ постоянно,защото аз ще се побъркам със сигурност преди нея.Надявам се идващата година да е по-добра за сестра ми и съберем пари за лечение за да може да се чувства добре,да диша свободно и да не живее в страхове,да може да спи спокойно и да е с нас още много години.знам ,че много от вас ще си помислят ,че тя е безнадежден случай,но повярвайте ми не е така тя е на 26г. и с лекарства подходящи за нея и навременна мед.помощ ще удари 40г. със сигурност по  прогнози на специалистите.Пожелавам ви Весела и щастлива Коледа,да сте живи и здрави всички,по-важно от здравето няма запомнете го и се пазете.Поздрави от сем.Йорданови. Hug

# 241
 • Мнения: 531


ЧЕСТИТА КОЛЕДА Лозинче, дано Рождеството Христово ти донесе повече Вяра и Надежда.
Пожелавам ти Весело посрещане на Новогодишните празници и ти желая една изпълнена със здраве- 2010, много късмет, щастие и една голяяма споделена любов.
Прегръщам те  Hug Hug Hug!# 242
 • Мнения: 130
Ани благодаря ти за пожеланията!!!

Бъдете живи и здрави цялото семейство,и през новата година много късмет,успехи и много радости и здраве от дъщерята.
Другото само ще си дойде  Hug

# 243
 • Мнения: 0
Лозинка ЧНГ бъди здрава най-вече,но ти пожелавам и много любов ,да не падаш духом и да бъдеш все така силен човек както те описват приятелите ти.Дано новата година ти донесе всичко,за което си мечтала.Покажи ни,че ти можеш да се справяш ,ние сме с теб вярвай и всичко ще е наред  Hug

# 244
 • Мнения: 130
Благодаря Весела бъди жива и здрава и ти също.
Благодаря за хубавите пожелания Hug
Продължавам само напред....

# 245
 • BG
 • Мнения: 2 217
А до къде стигна събирането на пари за апарата?

# 246
 • Мнения: 531
След консултацията в Германия, се оказа, че този апарат / дренажната жилетка/, не е подходящ вече за Лозинка. Белите и дробове са крайно увредени и прилагането на дренаж би предизвикало задушаване, кръвохрак и други усложнения. Лозинка изтърва шанса си за този уред, сега може да подържа живота си със скъпоструващи лекарства, които разбира се болните от муковисцидоза сами си осигоряват.
Помоща за Лозинка трябва да продължи, защото държавата все още дори не иска да чуе нашият призив за живот, все още сме един проблем в папка,който може да почака, жалкото е ,че докато чакахме за 2-3 години загубихме няколко прекрасни млади хора, които починаха в мъки, без дори някой да помисли за тях,
Който има възможност и разбира нашите проблеми, може да помага на Лозинка, защото тя разчита единственно на помоща на добрите хора, които не са малко на този свят.
 Трудно намирам думи, дано ме разбирате, защото ако по света болните от муковисцидоза и техните организации набират средства за намиране на лек за лекуване на болестта, то ние търсим начин за да преживеят още малко децата ни....

 

# 247
 • Мнения: 1 615
Иска ми се да помогна на всички нуждаещи се... но не мога Sad Затова се опитвам с малко поне на тези, на които успея. Успех!!!

# 248
 • Мнения: 2 093
пак ще помогна с каквото мога, само кажете как става превеждането на пари и дали още се използва Pay Pal.
 anettee и Лозинка пишете повече за лекарствата, колко струват месечно. Разбирам че сумата трябва ежемесечно и ще е трудно да се набави само от помощи на частни лица.
anettee не става ли да се обърнете кьм големи компании за да направят  дарения. Преди го бях споменала, а и след това прочетох, че в България може да се отчитат даренията като разходи, така че ако средства се сьбират за Лозинка чрез фондацията, това може да е стимул за компаниите да дарят нещо.

# 249
 • Мнения: 9
Chrisimommy PayPal-а е активен даренията за сестра ми си продължават,защото ние не можем без вашата помощ да продължим напред.Средно,ако не се нуждае от антибиотик (венозен) поддържащото лечение излиза от 1500 до 1800лв. на месец всичко (без малкото безплатни,които тя получава от МЗ ) ,а след консултацията в Германия тя започна да приема адекватно за нея лечение и е горе-долу добре с малки изключения.За сега парите стигат,но не знаем до кога,ако дарителите спрат да даряват и тя спира лечението все още държавата не поема това,което им  е нужно за да живеят достойно и нормално със своите медикаменти.

# 250
 • София
 • Мнения: 28
Ло отново е зле. В Токуда е. Бяха я стабилизирали, но днес получи 2 кръвоизлива в белия дроб и са извадили 1 литър гной от дроба.
Засега имаме още пари от предишната кампания.
МОЛЯ ВИ ЗА ВАШАТА МОЛИТВА!
Вярвам че Бог е силен да я вдигне на крака!
Благодаря на всички, които следят темата

# 251
# 252
 • Мнения: 531
Трябва да се помолим за нея, всички заедно !
Лози, обичаме те миличка, бори се  Cry, моля те !

# 253
 • Мнения: 9
Тази вечер й направиха скенер, все още чака резултатите. Благодарим на всички, които се молят с нас тя да се съвземе по бързо. Дано вярата и надеждата, която има от всички познати и непознати да достигне до нея и да се прибере в къщи скоро  Praynig

# 254
 • у дома
 • Мнения: 1 580
 Praynig

Общи условия

Активация на акаунт