Вики,детето ,което има нужда от нас.

 • 56 678
 • 568
 •   1
Отговори
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Мили моми4ета,
с разрешение на една страхотна майка пускам тази тема.А тя е резултат от усилията на много от нас,хора от форумите,самата майка ,обикновените хора....
Ето я историята,тя е страхотна,в нея у4аства едно слънце на 8 (ве4е години)и неговите непредаващи се родители.А,повярвайте ми,те не са единствени.Много родители се опитват да помогнат,но неуспешно на децата си в нашата мила Родина.

С тях се запонахме преди пове4е от три години.Тогава Вики имаше крещяща нужда от помощ за да прогледне и да се пребори с последващите проблеми.Направихме една акция и с помощ на майките от форумите и медиите парите се събраха,Вики замина и сега вижда 4асти4но.В момента тя се нуждае пак от нашата помощ.Тя не е животоспасяваща,но.......ние не можем да изоставим семейството,което подкрепихме тогава и няма да го направим никога.Те са тук,между нас,във форумите,реални,добри и щастливи ,4е имат детето си.
Родителите искат да помогнат на детето си отново и отново,нормално.Фонда и МЗ са им отказали и ние сме единствените,които можем да продължим да помагаме на Вики.

Молим само да продължим запо4натото,за което ще сме благодарни.
КОе и как се е слу4ило,подробностите са в последващите думи на майката,изпратени до нас.Моля да ги про4етете и да ги разберете.

Ние,отново ги подкрепяме

"Роси,ще опитам накратко да обясня проблема този път,надявам се да е последно,защото силно вярвам ,че ще стане така както стана с окото на Вики.Никой не вярваше, че ще прогледне,само аз и вие ,затова сега Вики вижда.
Вики имаше и малък проблем в мозъка,освен очите ,заради това,че е родена недоносена.Диагнозата и беше леко разширени вентрикули,нещо често срещано сред недоносените,пък и сред трудно родени доносени.Често няма лоши последици и децата се развиват нормално,но при Вики за съжаление не стана така.Тя се развиваше добре за /тогава/ незрящо дете,дори започна да ходи с подкрепа,още на годинка.После започнаха тежките очни операции,три от тях петчасови тук в БГ,чести упойки за ред изследвания и като прибавим фактора разширени вентрикули,рисковите фактори се натрупаха и Вики разви ДЦП.Често обяснявам простичко нещата така:Тя стигна в развитието си донякъде и след това,заради обстоятелствата и борбата ни да и дадем зрение,тя там си остана.Предполагахме,че ако започне да вижда поне малко,ще започне и подобрение в неврологично отношение,както и стана до известна степен.Сега Вики освен че вижда,стана и доста по- подвижна.Ще видиш по-долу клипчетата,ти поне си я виждала,когато все още не виждаше и ще видиш разликата .Но диагнозата се затвърди с годините и ставаше все по- трудно.Рехабилитацията и работата със специалисти дава резултати,но тя скоро ще стане на 8 и мечтите ни за самостоятелно придвижване постепенно избледняват,защото не е все едно да прожожда бебе по естествен път и дете на осем години ,все пак с диагноза ДЦП.
Скоро попаднах на едно лечение в Израел.Не е традиционната рехабилитация ,а нещо нетипично ,но за мен специално ,много логично и нещо което си заслужава да опитаме,защото няма какво да загубим,можем само да спечелим и някой ден да си имам ,освен виждащо ,също и тичащо дете.Лечението е с Допамин,провежда се амбулаторно,т.е. дори не лежим в болница,а през два-три дни ходим за наблюдение ,докато детето пие лекарството.Престоя за един курс лечение там е 15 дни,след което детето продължава да пие лекарството три месеца в къщи и отново се отива.Можем да очакваме видимите резултати минимум след три курса на лечение,т.е. три пъти да отидем там.Един курс е 9553 евро,без път и престой там за 15 дни.Това определено са пари,които отново нямам и няма как да имам,освен пак да помоля хората,които дадоха зрение на детето ми,да ни помогнат и сега.
Днес открих дарителска сметка на името на Вики ,от която сметка не мога да тегля,а само да преведа парите за лечението,което разбира се е напълно достатъчно.За престоя и всички други разходи ще се справя.Очаквам да изтегля кредит ,така че да можем да си платим самолетните билети , хотел,храна и каквото друго се наложи по време на пътуването ни.Междувременно потърсих помощ във форума Родители в ужбина,по точно темата за Израел,където момичетата ми оказаха огромна подкрепа и се надявам да не сме на хотел,а квартира,което е по-евтин вариант и която да можем да ползваме ,ако успеем да направим поне три курса на лечение,в което вярвам истински.Благодаря ,че отново сте зад мен и ми помагате!
 
Това е сайта,където съм качила клипчета ,снимки и ще кача документите на Вики:
http://inaviki.multiply.com/
 
И сметката:
 
Централна кооперативна банка /ЦКБ/ АД
София, ул.Г.С.Раковски103
Виктория Лазарова Илиева
IBAN :  BG38 CECB 9790 40B3 7313 00
BIC : CECBBGSF
 
Поздрави от мен и Вики за всички ви!

=============================================

Актуална информация:

Вики вече има официален сайт, със съдействието на Либи!
Това е сайта :


http://help-viki.info/
 

Последна редакция: чт, 21 окт 2010, 21:33 от iskrica_nadejda

# 1
 • София
 • Мнения: 3 127
Ще съберем паричките и този път! Ще помогна с каквото мога.

Прегръдки на Вики и майка й! Hug

# 2
 • Мнения: 838
 Hug,Ина,ще успеем!

# 3
 • Мнения: 3 034
Сигурна съм , че и този път парите ще се съберат !  Hug

# 4
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Смятат да пътуват средата на февруари и времето хи4 не е много Rolling EyesПарите не са малко,но са нищожни на фона на всеобщите нужди за тежко болните де4ица в България.

Ще пуснем това инфо на близки и приятели,но този път решихме да няма медии.Ина е опитала вси4ко на държавно ниво и смята,4е можем да успеем  и само тук.

Ние от ДБМ не можем да направил кой знае колко ,но.......можем да се подкрепяме взаимно,да подкрепим приятелите си,хората около нас и да ви уверим,4е Вики има нужда от тези пари Hug

  bouquet

# 5
 • Мнения: 3 914
Благодаря ви отново,нещо което често ще пиша,въпреки че каквото и да кажа пак ще е малко  bouquet

Парите не са малко,но са разхвърляни във времето,т.е.9500 сега,после след три-четири месеца.....и така
Роси ви е казала,не искам медии,не искам много шум,защото наистина смятам ,е можем само тук.Хората в този форум винаги са ми помагали,за което съм безкрайно благодарна  bouquet

# 6
 • Мнения: 2 116
Цвети вярвам в добрия край!  Hug

# 7
 • Мнения: 3 914
Цвети вярвам в добрия край!  Hug
И аз вярвам,дори повече.Днес говорих с майка,която вчера се е върнала от втори курс.Детето вече стои право само,за кратко но самостоятелно,а се лекува с този метод от септември.Боже,как искам и мойто да стои правичко савсем самичко и знам че ще стане Peace

# 8
 • Мнения: 476
С цялото си сърце желая успех на малката Вики.
Преведох парички.

# 9
 • Мнения: 33
Некоректен формат на IBAN-a  ми излиза.
Има ли някакъв проблем?

Редактирам се, проблемът е бил при мен.

Последна редакция: ср, 20 яну 2010, 15:40 от Meredith

# 10
 • Мнения: 476
Аз нямах никакви проблеми с превода.

# 11
 • sofia
 • Мнения: 7 477
Побут Simple Smile

# 12
 • Мнения: 3 501
Имам сертификат на компютъра, но одеве опитах, освен справки, не ме пуска да правя преводи. Някой знае ли какво да направя? То ясно, че ще ходя до банката , ама..... Embarassed Електронен подпис ли трябва да имам?

# 13
 • Мнения: 662
Дано успеем да ги съберем Praynig

# 14
 • Мнения: 3
Месечинке виторога, за активно банкиране ти е необходим електронен подпис.

Ина, прегръщам те и вярвам, че парите ще се съберат. Побутвайте темата винаги, за да е на първа страница, заради такива, като мен, които не поглеждат нататък. Побутвайте, защото наистина времето е ограничено.

Общи условия

Активация на акаунт