Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 668
http://www.youtube.com/watch?v=vwwx6EhPDjI

Гейтс-човекът, който влага миларди във ваксини, репроуктивни услуги (аборти) за третия свят, и "Здравни услуги" открито и без капка свян заяви, че с тези средства се цели намаляване на населението с 10-15%. Точния цитат запчова от 2:00 на клипа и свършва на 2:20.

Би ми било интересно да чуя коментар от тези, които още мислят, че ваксините са полезни и предпазват децата от нещо. Излиза, че примерно ваксината за детски паралич е 15 пъти по-опасна от самата болест при която проблеми възникват при под 1% от заразените.

Досега, когато човек изрзи такова мнение, то се считаше за "конспиративна теория". Сега след като самият човек, който финансира тази политика в световен мащаб го каза лично и без заобикалки, това вече е конспиративен факт, не конспиртивна теория.

# 1
 • Мнения: X
Крайно време беше някой да каже истината.И то не кой да е.

# 2
 • Мнения: 668
Крайно време беше някой да каже истината.И то не кой да е.

Тази истина, доста хора я знаят, но и много не искат да и вярват, защото е много плашещо и предполага да видиш, че тези, които уж трябва да ти помагат в най-уязвимите ти моменти, всъщност целят да ти навредят. Уникалното в случая е, че именно Гейтс си признава какво прави, ей така, все едно казва най-нормалното нещо на света.И май много хора не могат да осъзнаят какво им се казва в очите и реакцията им е "аз не вярвам на такива работи".

# 3
 • Мнения: X
Аз вярвам,защото лично съм изпитала последствията от ваксините.От последната щях да умра,но лекарите твърдяха,че било от страх.

# 4
 • Мнения: 212
Би ми било интересно да чуя коментар от тези, които още мислят, че ваксините са полезни и предпазват децата от нещо.
...
Досега, когато човек изрзи такова мнение, то се считаше за "конспиративна теория". Сега след като самият човек, който финансира тази политика в световен мащаб го каза лично и без заобикалки, това вече е конспиративен факт, не конспиртивна теория.

 Grinning Остава си конспиративна теория, съжалявам.

Освен това, когато човек иска да звучи убедително и да го приемат сериозно, не цитира линкче с евтина пропаганда и "високоинтелигентни" коментари, а дава линк към оригиналния източник, а именно към сайта на TED (на който има чудесни лекции):

http://www.ted.com/talks/lang/eng/bill_gates.html

Няма конспирации, никой не цели да намалява насилствено населението.
В крайна сметка образът на света се свежда до схващанията на лицето, което виждаме сутрин в огледалото и мозъкът, който стои зад тях.
Ето защо, ако някой се чувства марионетка, то е защото има проблеми да се справя със собствената си свобода.

Бил Гейтс казва следното:

Цитат
This equation has factors. A little bit of multiplication:
CO2 = P x S x E x C
So, you’ve got a thing on the left, CO2, that you want to get to zero, and that’s going to be based on the number of people (P), the services each person’s using on average (S), the energy on average for each service (E), and the CO2 (C) being put out per unit of energy.
...
First we've got population. Now, the world today has 6.8 billion people. That's headed up to about nine billion. Now, if we do a really great job on new vaccines, health care, reproductive health services, we could lower that by, perhaps, 10 or 15 percent, but there we see an increase of about 1.3.

Първо, очевидно е, че няма начин Бил Гейтс да има предвид нещо толкова мизантропско като внушенията на Archangel и то на TED лекция. Следователно ще трябва да се позамислим над думите му.

Второ, Гейтс многократно е изразявал мнението си, базирано на доказателства, че един от най-добрите начини да се намали темпото на растеж на населението на света, е да се подобри здравето му, особено на децата. Ако родителите са сигурни, че децата им няма да умират, няма да имат толкова много.

Трето, как така намаляването на смъртността води до намаляване на темповете на растеж на населението?
Нарича се модел на демографския преход. Моделът обяснява как и защо преминаването на страните от прединдустриалната към индустриалната икономика се съпровожда от преход от високи раждаемост/висока смъртност към ниска раждаемост/ниска смъртност. Модел, доказан на практика в развитите европейски държави, Япония и други:


Когато смъртността намалява, раждаемостта също започва да спада след известно време, защото вероятността всяко дете да оцелее се повишава. С това и темпът на растеж на населението на света намалява.

Този процес е постепенен, но може да се случи в обозримо бъдеще, ако смъртността в развиващите се страни се намали драстично с помощта на достъп до ваксини, качествено здравеопазване, семейно планиране, каквото казва всъщност Бил Гейтс.

Логично, нали? За Бил Гейтс, за публиката на TED-лекцията, за интелигентните хора.

Но очевидно не за всеки... ooooh!

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 06:41 от Persona

# 5
 • Мнения: 4 150
Цитат
В крайна сметка образът на света се свежда до схващанията на лицето, което виждаме сутрин в огледалото и мозъкът, който стои зад тях
Не забравяй да го направиш и ти персона. Wink
Световното правителство беше конспиративна теория до скоро,сега е почти реалност.
Още малко остава.Всичко си има своя край. Peace

# 6
 • Мнения: 781
А къде остава факторът 'инертност'? А образованост? А преосмисляне на културните традиции?
Ако в едно сравнително бедно индийско семейство днес има 7 деца и тези деца, благодарение на ваксините, живеят с 5 години повече от родителите си, дали те от раз ще решат да имат само по 1-2 деца или примерно ще създадат по 5... Може би едва техните внуци или дори правнуци ще решат, че 2 или 3 деца са им достатъчни...
Ако обаче внуците и правнуците си останат необразовани или по една или друга причина не одобряват контрацептивите, промяна в бройката, дори при наличието на ваксини и добро медицинско обслужване надали ще има...
В коментарите един индиец също така пише, че основната причина за нарастването на населението в Индия и Китай е, че в бедните селскостопански райони хората имат нужда от повече работна ръка, та надали ваксините ще помогнат в този случай...
Освен ако Бил Гейтс наред с ваксините не започне да раздава и презервативи, комбайни и трактори на бедните селяни...
А увеличаването на населението на земята е доста тревожен процес в икономически, екологичен и хуманитарен аспект и изисква спешни мерки... Дали някой може да си позволи да изчака 3 или 4 китайски или индийски поколения да осъзнаят необходимостта от самоограничаване.
Колкото до културните традиции... Не трябва да се пренебрегва тяхната сила дори в по-развитите общества. Примерно някои религиозни общности като менонитите в Канада... Занимават се изключително със селско стопанство. Ползват добро медицинско обслужване. По-либералните от тях поставят ваксини на децата си, използват много модерна селскостопанска техника и пак имат по 5-6 деца... Традиции.
Тоест, дори да приемем, че разработването и предоставянето на ваксини за третия свят е една от най-благородните каузи на съвремието ни, на каузата нещо й липсва...Тракторът или школото примерно...
Да, добре е да се четат първоизточниците, но е хубаво и да се поразгледат коментарите под тях...

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 08:37 от CaveWoman

# 7
 • Мнения: 668

  Laughing Оо, персона, как не пропусна тема за алтернативна медицина да се появиш? Laughing Поздрави шефа си.


Тази лекция е точно от Тед, но са махнати другите ирелевантни неща за да се обърне внимание ТОЧНО на това, което е крайно съществено-ИЗКАЗВАНЕТО НА ГЕЙТС ЗА ТОВА КАКВО ЦЕЛИ С ДЕЙСТВИЯТА СИ, КОИТО ФИНАНСИРА. Това е което в една едночасова, примерно, лекция остава незабелязано за много хора. То и тук, дето е конретно подчетано, се вижда как много хора реагират с "аз на такива неща не вярвам", ВЪПРЕКИ, че Гейтс им го казва в пряк текст, в очите.


Празните думи: "невъзможно е той да има предвид нещо толкова мизантропско" са именно това-празни думи. Гейтс казва нещо много ясно и конкретно. Ако мислиш, че той е идиот, който се объркал и не могъл да се изкаже, то си в лека грешка. Не ме интересуват коментари от рода този на шопа, като видял жирафа: "те такова животно нема и не може и да има", интересуват ме само ФАКТИТЕ. Фактите са пред очите ти. Коментирай ги -ако прецениш от Тед, ако прецениш от ютюб-разлика в това изказване между двата източника няма.

Всички останали спекулации, как Гейтс искал да намали населението, чрез увеличаването му (защото подобряването на здравето и справянето с болестите водят до увеличаване на населнието, не на намаляване) са някакви абсурди, които всеки човек с нормално мислене разбира, че са безумни. Какво стана в България, когато се подобри малко стандарта на живот? Увеличи се раждаемостта. Точно това ще стане и в Африка и в Камбоджа и в Перу и навсякъде другаде и Гейтс е наясно с това.

Много обичам, като опнента ми даде доказателство за моята теза, докато се опитва да защитава своята. Тази красива шарена графика, забелязваш ли какво точно става на нея? При намаляване на смъртността има УВЕЛИЧАВАНЕ на населението. Нещо, което всички знаем и без шарени графики.  Самият Гейтс го казва ясно: "населението е 6.8 милиарда и върви към 9 миларда". Тоест тази твоя графика не го е убедила в намаляването на населението, въпреки засилващата се индустриализация и подобряване на качеството на живот в световен мащаб.

Населението в световен мащаб започна да се увеличава драстично, именно при индустриализиране на обществото, подобряване на качеството на живот и на нивото на здравните услуги. Преди 100-200-300 години, когато в световен мащаб е имало проблем с болести, лиспа на храна и тн не е имало никакъв риск от увеличаване на населението до опасни за планетата и екологията граници. Всъщност какви абсурдни неща се опитваш да ни внушиш и колко точно ни подцеянваш?Тези "доводи" тип 1984 на Оруел не вървят при хора, с поне средна интелигентност. Помни-не всеки е безумно глупав, още има хора, които могат да мислят с главите си.

Така че нека тези, на които никой не им плаща за да имат и излагат мнение в нета, да се замислят какво им се казва В ОЧИТЕ. А много от нас, и без това открито заявяване са пределно наясно за функцията и "ползата" от ваксините и не се ваксинират от години. А на теб , персона, бих казала: Да не пропуснеш да се вакснинираш тази зима! В стандартната ваксина за грип, ще има добавена ваксина и за свински грип, та ще си напълно предпазен от риска да допринесеш за учвеличаване населението. hahaha# 8
 • Мнения: 4 150
Защо се хващате само за Бил Гейтс?
Колко дьржавни глави имат подобни и още по откровени изказвания.Ресурс>гугл.

# 9
 • Припят, Украйна
 • Мнения: 29
Не виждам основания за истерия в случая. Запознах се с казаното от Бил Гейтс и трябва да кажа, че го тълкувам по абсолютно същия начин като Persona, който е писал преди мен, така че няма нужда да повтарям думите му.

Общоизвестен факт е, че в страните с висок стандарт на живот като Германия, САЩ, Япония, Франция и т.н., естественият прираст на населението е нисък, а често и отрицателен, населението обикновено е застаряващо. Добре се вижда в таблицата, която Persona e постнал. Това се дължи на съвкупност от множество фактори, част от които са именно по-доброто здравеопазване и стандарт на живот. В развитите държави имаме нисък прираст на населението и нисък процент на смъртност (което е доказателство за по-добро здравеопазване). Като общо правило високият естествен прираст на населението винаги е бил характерен за по-слабо развитите държави и страните от Третия свят.

В този смисъл, да, много е логично да се предположи, че в дългосрочен план посредством подобряване на качеството на здравните услуги и стандарта на живот, темповете на прираст на населението ще се минимизират или дори ще станат отрицателни, посредством снижаването на раждаемостта, което е характерно за развитите общества.

# 10
# 11
 • Припят, Украйна
 • Мнения: 29
Ако питаш мен - няма как да ти го тълкувам, без да съм видял целия текст. Цитати, извадени от контекста, не са благоприятна почва за каквито и да е сериозни заключения.
Иначе моят пост беше конкретно за изказването на Бил Гейтс, който определено не казва, че възнамерява да изтреби част населението с ваксини и здравни услуги.

# 12
 • Мнения: 4 150
Никой от нас не е седял на сбирките на Билдерберги и тн,за да може да тьлкува каквото и да било.
И целия текст да имаш,НИКОГА няма да разбереш за какво става дума в действителност.
И деянията на Хитлер биха изглеждали невьзможни,но се случиха сьвсем реално.
Затова е безсмислено дори да се дискутира кой какво искал да направи с населението.
Ще поживеем,ще видим.

# 13
 • Мнения: 668
Не виждам основания за истерия в случая. Запознах се с казаното от Бил Гейтс и трябва да кажа, че го тълкувам по абсолютно същия начин като Persona, който е писал преди мен, така че няма нужда да повтарям думите му.

Общоизвестен факт е, че в страните с висок стандарт на живот като Германия, САЩ, Япония, Франция и т.н., естественият прираст на населението е нисък, а често и отрицателен, населението обикновено е застаряващо. Добре се вижда в таблицата, която Persona e постнал. Това се дължи на съвкупност от множество фактори, част от които са именно по-доброто здравеопазване и стандарт на живот. В развитите държави имаме нисък прираст на населението и нисък процент на смъртност (което е доказателство за по-добро здравеопазване). Като общо правило високият естествен прираст на населението винаги е бил характерен за по-слабо развитите държави и страните от Третия свят.

В този смисъл, да, много е логично да се предположи, че в дългосрочен план посредством подобряване на качеството на здравните услуги и стандарта на живот, темповете на прираст на населението ще се минимизират или дори ще станат отрицателни, посредством снижаването на раждаемостта, което е характерно за развитите общества.

Как могат да се тълкуат 3 безкрайно ясно изречения, които Гейтс казва? Те са ясни. Няма място за тълкувания. Населението ще спадне в резултат на тотална промена на начина на живот на тези хора в Африка, Индия и т.н-процес, който ще отнеме поне 200-300 години, и то като минумум. Колкото е отнел на на нас. А Гейтс говори за много бързи мерки, които са нужни за намаляване на въглеродния двуокис, за да се спре глобалното затопляне-т.е изобщо н дълъг и постепенен процес. Освен това с ваксини, здравопазване и репродуктивни услуги не се достига до индустриализация и съответно до подобряване на качеството на живота, така че хората да се ограничат с по едно две деца. С тези мерки се стига само до едно-увеличаване на населението.

# 14
 • Мнения: 212
Благодаря, filkam! Радвам се, че с мнение се включват и хора като Вас, защото в някои теми на алтернативния подфорум липсва референтна точка за обективност и нормалност.

Всички останали спекулации, как Гейтс искал да намали населението, чрез увеличаването му (защото подобряването на здравето и справянето с болестите водят до увеличаване на населнието, не на намаляване) са някакви абсурди, които всеки човек с нормално мислене разбира, че са безумни.

Това не е измислено от мен. До тези изводи са достигнали хора с много по-нормално, логично и последователно мислене от Вашето.

Какво стана в България, когато се подобри малко стандарта на живот? Увеличи се раждаемостта.


В България раждаемостта спада поне от 1970 г. Смъртността нараства. Едва в последните години има лека промяна в тенденцията, но толкова слаба, че все още имаме един от най-лошите показатели на естествения прираст в Европа!

Населението в световен мащаб започна да се увеличава драстично, именно при индустриализиране на обществото, подобряване на качеството на живот и на нивото на здравните услуги.

Ето данни за световното население през 2009 г. (Population Reference Bureau’s World Population Data Sheet).

Там еднозначно пише: "World population growth is now almost entirely concentrated in the world's poorer countries" - населението с най-високите темпове на растеж е почти изцяло концентрирано в по-бедните страни на света - факт, който противоречи на Вашето предположение.

Самият Гейтс го казва ясно: "населението е 6.8 милиарда и върви към 9 миларда". Тоест тази твоя графика не го е убедила в намаляването на населението, въпреки засилващата се индустриализация и подобряване на качеството на живот в световен мащаб.

Де да беше така, както пишете!

Положението е далеч по-лошо:

През 2005 г. под границата на екстремната бедност (под 1.25 USD/ден) са живели над 20% от световното население (1 400 000 000 души). С доход под 2.50 USD/ден обаче са били почти половината от населението на света!!!

От 2 200 000 000 деца по света половината живеят в бедност!

По света всяка година:
-от глад умират 6 000 000 деца;
-от диария - 1 800 000 деца;
- 2 200 000 деца умират, защото не са имунизирани срещу предотвратимите с ваксини заболявания.


1/4 от населението на света живее без електричество.

Най-бедните 20% от световното население използват за лична консумация едва 1.5% от наличните ресурси.
Останалите 80%, към които принадлежим пишещите тук, консумираме останалите 98.5%!

И ако допълнителните средства, които биха били достатъчни, за да се осигурят на развиващите се страни базисно образование за всички, вода и санитарни условия за всички, базисно здравеопазване и прехрана за всички и средства за семейно планиране на жените, са общо 30 милиарда USD, то общите средства, които дават европейците годишно за сладолед, американците за козметика и американците и европейците за храна за домашните си любимци възлизат на 36 милиарда долара!

Ето за това говори Бил Гейтс.

Така че Archangel и компания, не избягвайте от собствената си отговорност към света, в който живеете и щастливо и егоистично консумирате, докато фантазирате, че другите искат да унищожават бедното население на света, за проблемите на което даже и не подозирате...Бил Гейтс дава огромни суми за благотворителност. А вие колко пари дадохте за същите тези хора, за които така сте се замислили?

Или просто си затваряте очите пред факта, че половината население на света не може да си позволи дори закуската на домашния ви любимец? И над 2 милиона деца годишно не могат да си позволят ваксините, които вие отричате и тези над 2 милиона деца умират от болести, които също толкова охотно пишете, че са безвредни, че ги няма, че е невъзможно да се заразиш с тях.
Ето това аз наричам мизантропия.

Ръсите нищо неструващи мнения по форуми и учили-недоучили антиваксинистки се изказват в ефир, че ваксината срещу тетанус била най-безсмислената от всички, а в същото време докато за една година изпишат хилядата си мнения и изкажат "мъдростите" си, някъде там в света на безкрайната бедност, който дори не са и виждали, 300 000 новородени умират от неонатален тетанус и 30 000 майки - от тетанус.

Но за вас тези числа не означават нищо.

Ако не сте в състояние да решавате световните проблеми, поне не пишете щуротии.

Последна редакция: пн, 08 мар 2010, 20:44 от Persona

Общи условия

Активация на акаунт