Чуден сладкиш с извара,кокос и шоколад

  • 33 238
  • 32
  •   1
Отговори
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
  Представям ви рецепта за много атрактивен сладкиш с кокосово-изварени топчета и вкусна шоколадова коричка,и с още по-шоколадова глазура.



Продукти
за топчетата:
250гр.извара
2 жълтъка
50гр.кокосови стърготини
50гр. захар
3с.л.без връх нишесте

черно тесто:
4 яйца
30+30гр.захар
50гр.шоколад
2с.л.(без връх)брашно
2с.л.(без връх) нишесте
на върха на ножа бакпулвер
3с.л.какао
щипка сол

глазура:
120мл.прясно мляко
50гр.захар
25гр.краве масло
100гр.шоколад

За кръгла форма с диаметър 22см или правоъгълна 20/28см.

 Разтриваме добре изварата,захарта,жълтъците,кокоса и нишестето.С мокри ръце оформяме топчета с големина на голям лешник и ги разполагаме на разстояние по дъното на формата(намазнена и посипана с брашно).
 За тестото разбиваме жълтъците с 30гр. захар до побеляване,добавяме стопения шоколад,брашното,нишестето,бакпулвера,солта и какаото.Отделно разбиваме белтъците на сняг,като добавяме и другите 30гр. захар.Внимателно прибавяме белтъците към жълтъчната смес,като бъркаме в една посока.Изливаме полученото тесто върху кокосовите топчета и печем сладкиша при 175С.Пробваме с клечка за зъби.
 За глазурата:Смесваме млякото,захарта и маслото и варим в касерола с дебело дъно до леко сгъстяване,отдръпваме от огъня,добавяме шоколада да се разтопи и заливаме охладения сладкиш.
   Да ви е сладко!

Източник:

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 14:50 от lina kaz

# 1
  • София
  • Мнения: 4 148
Много интересно изглежда, а и звучи вкусно.

# 2
  • по пътеката
  • Мнения: 3 149
много добре изглежда! а с рикота дали ще стане, 4е извара няма където съм? а изварата каква е ,на коя фирма за бг? определено ме заинтригува!  chef bowuu Hug Peace

# 3
  • Бг-мама
  • Мнения: 2 287
това непременно ще го пробвам , изглежда невероятно.

# 4
  • Мнения: 3 804
А може ли  вместо да се топи шоколад да се използва течен  newsm78 ,че тук шоколодите са по-скоро марципанен тип .

# 5
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
много добре изглежда! а с рикота дали ще стане, 4е извара няма където съм? а изварата каква е ,на коя фирма за бг? определено ме заинтригува!  chef bowuu Hug Peace

  Ще стане и с рикота,а извара купувам при нас насипна,не съм питала на коя фирма е,но е много хубава,не много суха.

# 6
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
А може ли  вместо да се топи шоколад да се използва течен  newsm78 ,че тук шоколодите са по-скоро марципанен тип .

   Защо да не стане с течен,според мен може. Hug

# 7
  • Мнения: 4 668
Страхотно изглежда  Peace Обожавам сладкиши с извара и още тези дни ще го направя  Grinning

# 8
  • Мнения: 93
Откакто я пусна рецептата съм й хвърлила око smile3508 Записах я и при пръв удобен случай смятам да я опитам.  Mr. Green Имам само едно питане - на предварително загрята фурна или не? Щом не пише значи в студено фурна се слага нали?

# 9
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
Откакто я пусна рецептата съм й хвърлила око smile3508 Записах я и при пръв удобен случай смятам да я опитам.  Mr. Green Имам само едно питане - на предварително загрята фурна или не? Щом не пише значи в студено фурна се слага нали?

  В предварително загрята до 175С фурна се пече.
Опитай ,сладкиша ще ти хареса,аз го правих още два пъти и се изяжда за аламинут  Grinning.

# 10
  • Асеновград-Стара Загора-Шумен
  • Мнения: 512
Като гледам не само ще е вкусен сладкиша, но и тънка ще излезе сметката му. При всички положения ще го направя.

# 11
  • Мнения: 50
А жълтъците в топчетата  сурови или сварени. Thinking

# 12
  • Мнения: 439
И аз много харесвам сладкиши с извара,ще го пробвам непременно...благодаря за рецептата!  bouquet

# 13
  • на втория етаж
  • Мнения: 248
А жълтъците в топчетата  сурови или сварени. Thinking

  Сурови. Simple Smile

# 14
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Това е едно изключителон интересно предложение!

Общи условия

Активация на акаунт