Продукти
за топчетата:
250гр.извара
2 жълтъка
50гр.кокосови стърготини
50гр. захар
3с.л.без връх нишесте
черно тесто:
4 яйца
30+30гр.захар
50гр.шоколад
2с.л.(без връх)брашно
2с.л.(без връх) нишесте
на върха на ножа бакпулвер
3с.л.какао
щипка сол
глазура:
120мл.прясно мляко
50гр.захар
25гр.краве масло
100гр.шоколад
За кръгла форма с диаметър 22см или правоъгълна 20/28см.
Разтриваме добре изварата,захарта,жълтъците,кокоса и нишестето.С мокри ръце оформяме топчета с големина на голям лешник и ги разполагаме на разстояние по дъното на формата(намазнена и посипана с брашно).
За тестото разбиваме жълтъците с 30гр. захар до побеляване,добавяме стопения шоколад,брашното,нишестето,бакпулвера,солта и какаото.Отделно разбиваме белтъците на сняг,като добавяме и другите 30гр. захар.Внимателно прибавяме белтъците към жълтъчната смес,като бъркаме в една посока.Изливаме полученото тесто върху кокосовите топчета и печем сладкиша при 175С.Пробваме с клечка за зъби.
За глазурата:Смесваме млякото,захарта и маслото и варим в касерола с дебело дъно до леко сгъстяване,отдръпваме от огъня,добавяме шоколада да се разтопи и заливаме охладения сладкиш.
Да ви е сладко!
Източник: