Паста си правя сама, когато мога:
450 г брашно
3 яйца
Брашното правя на купчина с кладенче, сипвам яйцата и меся, докато стане хомогенно и стегнато. Ако е много сухо, може да се добави по малко мляко. За пълнена паста, както във втората рецепта, е добре тестото да е малко по-влажно. После пак меся, почива 15-20 минути и разточвам. Трябва да стане тънко, почти прозрачно. После режа - ленти не съм правила, защото без машина ми се струва много трудоемко, но разни видове за пълнене - да. Формата - каквато ви харесва.

Тези фузили са купени, пълнозърнести, затова изглеждат малко по-тъмни. Сосът се прави от:
1/2 кг гъби (най-добре силно ароматни, печурки примерно)
моркови - 1-2
зехтин
чесън (може и пресен)
домати (може и чери доматчета, най-добре да са месести доматите)
шунка по желание
пресен магданоз
червен пипер
сол
Загрява се зехтина, но не оставяйте да започне да се пържи. Слагат се нарязаните на тънки ленти гъби и морковите на кръгчета. Похлупва се и се оставя да се задуши добре, после се добавя една чаена лъжичка червен пипер и сол на вкус. Пак се похлупва да поеме ароматите. Ако има много течност оставете после отхлупено да остане на зехтин. Към края се добавя нарязания на ситно магданоз да омекне малко, а последно, когато вече сте махнали от огъня - нарязани на кубчета домати и шунка по желание. Добър апетит.
