Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво означава ММФ и ГММ в сладкарството?
Как се постига ефектът на тортата, която изглежда като е сложна върху мека възглавница?
Как мога да подобря фондан, който не е изсъхнал правилно при първия опит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво означава ММФ и ГММ в сладкарството?
-
Как се постига ефектът на тортата, която изглежда като е сложна върху мека възглавница?
-
Как мога да подобря фондан, който не е изсъхнал правилно при първия опит?
Ако фонданът не изсъхне правилно при първия опит, можете да опитате следните подобрения: добавете таилоза към фондана за по-бързо изсъхване, използвайте съхнеща маса или РМ2 (руска мастика 2) в горещи и влажни условия и разделете фигурите на части, които да оставите да стегнат преди сглобяването им. Освен това, помислете за използване на по-висококачествена пудра захар и добавяне на нещо, което да прекъсне типичния "маслен" вкус на крема, като течен шоколад, кондензирано мляко, крема сирене или карамелизирано мляко.
-
Може ли да се използва немският марципан (Feine Marzipan Rohmassе), съдържащ бадеми и алкохол, за покриване на торта?
-
Как се прави страничното покритие на тортата при стълбите отпред?