От кой матрак сте доволни - 3 тема

• 210 298
  • 1 031
  •   1
Отговори
# 135
Вашия ли беше Тирена на Нани или се бъркам?

Никак не държа да е скъп - точно това казвам - всичко ме боли от скъпия:)))
Възглавниците сега са силиконов пух на гранули, имам и друга, кояо чат пат си я подпъхван по ъглите, спя основно по корем прегърнала възлгавницата, а се схващам зашото имам някакво предшипово образование на плешката от стара травма. От както спортувам почти всеки ден не съм имала проблеми, но за сметка на това гърба ми се буди като разложен от гадното мемори....

Аляска е, мъжа ми много искаше на Нани защото рекламата им е високопарна и явно се впечатлява от думите написани в каталога, мен такива неща не ме впечатляват. Аз предпочитам да пробвам, за да съм сигурна че избора ми е точен. Но в случая малко рискувах и се радвам, че не сбърках. И аз обичам да спя по корем, за жалост почнах да избягвам тази поза...че много се притискам по някой части на тялото, а не е добре. И аз имам проблеми с кръста, но с този матрак проблем нямам за момента.
Чесно казано не исках да правя, реклама на Нани защото ще е безплатна реклама от мен Wink Затова не писах кой точно е на Нани.
Замислих се, че може и възглавницата да е неудобна за вас защото нашите са най-обикновенни и ми се иска да ги сменим но за сега нямаме такава възможност.
Желая успех с покупката, на каквото и да се спрете дано е удачно за вас. Само да спомена, че съм по-тежка може би от вас, но наистина ми е удобен матрака. Peace

# 136
Здравейте, от една седмица чета за матраци и вече се разубедих от абсолютно всички...а и нямаме крайно големи вериги където да мога да се търкалям наред, нито пък мисля че дават реална и адекватна консултация...

Накратко - търси се твърд матрак за два броя тежки човеци: и двамата сме високи, аз 65+, той 105 + Rolling Eyes, и двамата с дискови хернии и с други костни проблеми....

Бюджет 400-800 (широка гама, но от скъпото всичко ме боли.... newsm78)

По темата - нашият е Нани, опитах се да разбера какъв точно модел но не можах да намеря гаранцията - мемори, среден към висок клас, цената му беше около 800...
Имаме го от около 2.5 години, не мога да кажа че е лош матрак - не се е деформирал, ок е, просто е ужасно мек за нас...
Особено когато един прекрасен ден се събудих с абсолютно вдървен врат (не го отдавам на матрака) и прекарах 20 мин в мъки да стана - не можех да се обърна от болка, а той така те прегръща, че нямаш опорна точка за ставане...

Днес пробвах някакви Тед, нямаше почти никой твърд, може би Сан Марино Флекс бе по приемлив. Казаха ми че Милано С е най твърдия, но бил за хора със сериозно надномерно тегло, а ние не сме били сред тях...

Така или иначе, ако има щастливо спящи с интерфейс подобен на нашия, ще съм много благодарна за конкретни мнения и модели

аз бих препоръчала да пробвате беладжио S или венеция на тед, и двата са по-твърди (не знам дали сте ги пробвали). ние като търсихме  се спряхме на беладжио-то тъй като предпочитаме пружини  Wink)

# 137
  • София
Магнифлекс!! От три години го ползваме, не е мръднал! И наистина не усещаш като се върти човекът до теб Simple SmileSimple Smile Модел Натура Комфорт, 140/200 струваше 1000 лева, но си струва всяка стотинка Simple Smile А колко е удобен разбрах, след като по гости разни се наложи да спим на други матраци и легла.... м даааа....

# 138
  • Бургас На пресечката за Рая
  smile3525 smile3525newsm17Здравейте!! Моята дъщеря ще очаква бебче и вече и стана неудобен матрака, обива и. Въпреки, че е на малки месеци. Посъветвайте ме кой мини мемори матрак да и купя за да я изненадам...Спряла съм се на този но не намирам никакви отзиви...Мисля, че трябва да е мек нали? Ще е поставен върху техните матраци .... Е и за зетя ще купя за да са еднакви нивата.... newsm53 newsm53 newsm62 newsm62 Срещнах го в  mattro . net

# 139
  smile3525 smile3525newsm17Здравейте!! Моята дъщеря ще очаква бебче и вече и стана неудобен матрака, обива и. Въпреки, че е на малки месеци. Посъветвайте ме кой мини мемори матрак да и купя за да я изненадам...Спряла съм се на този но не намирам никакви отзиви...Мисля, че трябва да е мек нали? Ще е поставен върху техните матраци .... Е и за зетя ще купя за да са еднакви нивата.... newsm53 newsm53 newsm62 newsm62 Срещнах го в  mattro . net
Добре изглежда на картинката, успех с покупката. Явно сте добра майка, щом правите подаръци. Peace

# 140
Съншайн става въпрос за пружинен матрак , и това , че при всяко завъртане , пружините чаткат , колкото повече сдават багажа толкова повече хлътва матрака където спиш, и ако имаш гадният навик да сядаш в  краят му по ъглите , и там се прецакват много бързо и така часът е 1 посред нощ натеб ти се пие вода , филхармонията почва. Laughing Laughing Laughing

# 141
Съншайн става въпрос за пружинен матрак , и това , че при всяко завъртане , пружините чаткат , колкото повече сдават багажа толкова повече хлътва матрака където спиш, и ако имаш гадният навик да сядаш в  краят му по ъглите , и там се прецакват много бързо и така часът е 1 посред нощ натеб ти се пие вода , филхармонията почва. Laughing Laughing Laughing
Това звучи неприятно наистина, това е една от причините да не искам пружинен. Peace

# 142
Днес пробвах на Нани, на дон алмоходон, на магнифлекс.

Добре се чувствах на Нани. Но в един момент се замислих,  че това как се чувствам е само по отношение на твърдостта, респ. мекостта на матрака.

Важно е какъв е състава на материалите, от които е направен, чиито съставк ще дишам, докато спя.

И намерих това:

http://greenhomeguide.com/askapro/question/what-do-you-think-of- … ers-are-they-safe

, което пак ме наклони към латексовите матраци, въпреки, че съм наясно, че латексовият матрак не е 100 % естествен материал, а е само 20 %, другите 80 % е синтетичен латекс.  
Въпросът е да избера, кой латекс  е по качествен -  на бг фирми, или на вносните.

Също много важен въпрос е, че ако взема латексов, 144/190/20 дали ще мога да го вдигам с подходящата му рамка на газови амортисьори ???Чета, че латексовите са  много тежки. Матрака ще лежи на подматр рамка,  и така поне 2-3 пъти в месеца ще се налага да го вдигам за да ползвам мястото отдолу под матрака - прибиране на дрехи, книги в шкаф-раклата. Т.е. не е легло, което да е отворено и така да се проветрява отдолу. Има ли опасност за недишане на латексовия матрак по този начин?

Моля за  отговор, от тези, които ползват латексов върху подобна долна ракла, относно честото вдигане и относно проветряемостта, дишането на такъв затворен в шкаф матрак.

Първо за повдигането-сама ако го вдигаш ще ти е почти невъзможно,ако си дребна и слаба.И нашият не може да се задържи в отворено положение-пада от тежестта си и мъжът ми го подпира с нещо или държи ,за да не ме обезглави.Матракът ни е 164/200/20.Твоят ще е малко по-лек.Даваха ми идея да сложа още един чифт амортисьори,но не зная дали няма само да дам пари,а положението да е същото.Слагам неща,които се вадят няколко  пъти в годината.Там бяха летните дрехи и завивки.Сега прибрах зимните.Държа там куфара и чантите за пътуване,резервни завивки за евентуални гости. Да се слагат неща,които ще вадиш 2-3 пъти месечно,не е добра идея.Но защо пък не-с помощ.
Относно дишането- направихме на няколко места отворчета и сложихме  пластмасови капачета-решетки.Това показваше един мъж,производител,пишещ във форума.По този начин малко или много става проветрение,ако отдолу не е съвсем плътно напълнено с вещи.За да си го представиш-спомни си старите ракли на ъгловите легла-те имаха по 2 такива отворчета-диаметър някъде 2-3 см.Намерихме същия цвят като спалнята и въобще не личат а и да се забележат, не е грозно.

Много благодаря за мнението.  bouquet Матракът - ЛАТЕКСОВ, твърдост F, модел Лукс-цип, 20 см, производство на ЕКОН-Бяла,Русенско днес  пристигна и веднага го пробвахме върху пода. Прекрасен е.
Laughing Laughing

Поръчах на мебелната фирма, да имат пред вид, че е тежичък и дасъобразят колко нютона 800/1000 или1200 да бъдат амортисьорите, за да бъде удобно за вдигане.

Сещам се за тези капачета с решетки, които се слагаха на някогашните стари мебели. Simple Smile не можах да намеря подобни и ще видим към коя страна ще можем просто да перфорират мебелистите с малки дупчици линейно, за да се освободи отдолу приток на въздух към матрака.

Другата седмица очакваме мебелите и като го сложим върху подм рамка ще видим как се спи, тогава ще пиша пак.

П.П. Ааа, забравих да кажа, получихме и бонус една ролкова възглавничка с калъф-цип. Grinning  Размерът на матрака е 144/190/20 твърдост F -за тежки хора, /уж по твърди, но са много приятни/ и струва  705 лв.

# 143
Здравейте, искам да попитам за матрака на Парадайз Лагуна http://matraciparadise.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA% … %B2%D0%B8/laguna/, някой дали го ползва. И мнение за тази пяна от която е направен, може и да е коментирана, но не ми се рови назад по темите?
В началото се бях спряла на Тед Фаворит, но се отказах и сега се спрях на този, в голяма дилема съм.

# 144
Преди две години и аз бях в голяма чуденка какъв матрак да избера - четох мненията  тук (благодарение на тях категорично отхвърлих латексовите матраци като вариант), проучвах на сайтовете на производителите, пробвах в магазините, и на края се спрях на следните два варианта - за нашата спалня избрах този на Дон Алмохадон, а за леглото на дъщеря ми ето този на Блян. Доволна съм и от двата - не са се деформирали, не са мухлясали, много комфортно се спи и на двата, като този на Блян е мааалко по-мек (аз обичам да спя на по-меко, но съпругът ми -не). Този на Блян има свалящ се калъф, който се разделя на две части- много удобно за пране, а този на Дон Алмохадон има такива дюзички, за въздух, за които сте писали по-напред в темата. Неговият калъф не се сваля, но дори и да можеше, едва ли би се събрал в пералнята ми (матракът е 180/200). За него съм си купила протектор от същата фирма. От матраците съм много доволна, но на свястна възглавница не мога да случа - всички са ми ужасно ниски - сплескват се много бързо, и за нищо не стават - не знам вече колко възглавници съм купила до сега. Преди няколко дни видях едни на Глория, които ми се сториха по-плътни, а същевременно меки ето тези , и май ще се пробвам и с тях... Ако някой ползва такава , моля за отзиви!

# 145
Преди две години и аз бях в голяма чуденка какъв матрак да избера - четох мненията  тук (благодарение на тях категорично отхвърлих латексовите матраци като вариант), проучвах на сайтовете на производителите, пробвах в магазините, и на края се спрях на следните два варианта - за нашата спалня избрах този на Дон Алмохадон, а за леглото на дъщеря ми ето този на Блян. Доволна съм и от двата - не са се деформирали, не са мухлясали, много комфортно се спи и на двата, като този на Блян е мааалко по-мек (аз обичам да спя на по-меко, но съпругът ми -не). Този на Блян има свалящ се калъф, който се разделя на две части- много удобно за пране, а този на Дон Алмохадон има такива дюзички, за въздух, за които сте писали по-напред в темата. Неговият калъф не се сваля, но дори и да можеше, едва ли би се събрал в пералнята ми (матракът е 180/200). За него съм си купила протектор от същата фирма. От матраците съм много доволна, но на свястна възглавница не мога да случа - всички са ми ужасно ниски - сплескват се много бързо, и за нищо не стават - не знам вече колко възглавници съм купила до сега. Преди няколко дни видях едни на Глория, които ми се сториха по-плътни, а същевременно меки ето тези , и май ще се пробвам и с тях... Ако някой ползва такава , моля за отзиви!

Да, и мен ме интересува някой има ли отзиви от употребата на възглавници? Peace

# 146

Благодаря за споделеното и аз категорично съм се отказала от латексовите матраци.
Спряла съм се на Лагуната, а когато го купя и го пробвам, ще споделя мнение.
Но все пак ако някой има наблюдение за матраците с този тип пяна, да каже какво им е предимството пред тези с дунапрена и пружините. Една потребителка дава професионално мнение, ще се радвам ако се включи пак в темата.

# 147
  • Somewhere far away
Аз също си търся матрак, но не за спалня, а за ъглово креватче с повдигащ механизъм. Трябва да е еднолицев задължително!

Ще чакам препоръки и съвети.    bouquet

# 148
  • Шумен
Здравейте. Искам мнение за този матрак. Rolling Eyes.
Благодаря за отговорите.  bouquet.

# 149
Здравейте!
Правим си легла, които в последствие ще съединим като спалня. Леглата ще са с повдигащ механизъм и си търсим еднолицеви матраци с размер 82/190 -2 бр. За малкото време, което успях да поразгледам се спрях на Каспия полифлекс на матраци Нани и Комбино на матраци Блян. Можете ли да ми дадете съвет, кой от двата е по-подходящ. Иска ми се да са със средна твърдост. Ще съм ви много благодарна. Hug

Общи условия

Активация на акаунт