Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тема: Време е за Икеа! - тема 14

 • 87 325
 • 737
 •   1
Отговори
 • Мнения: 19
ИКЕА България - Адрес на магазина:
София "Околовръстен Път" №216


Карта
alert
Внимание! Гугъл Карти не показва точното местонахождение!


КАТАЛОГ 2012
Интернет сайт на магазина

Икеа във Facebook


Информация за румънската ИКЕА.
Благодарности на mamaT

НЕ нощувайте в хотел Фамилия в Русе. Индустриална зона, курви размахват ръце в загадъчни пози и разни коли спират и ги качват, гипсокартонена сграда и гипсокартотено обслужване. Мъжът ми за малко да влезе у съседите в опита си да убие една муха, която май оцеля... Ако я беше натресъл мъжката... не знам... вероятно щяхме да срутим етажа.
Объркахме пътя на отиване само веднъж и то чак към края. Навигацията в Румъния стана хахо... само "преизчислява" и дава команди като завий на ляво... на дясно... на ляво... веднъж-дваж нареди да се върнев в пътя, а няколко пъти беше на косъм да изхвърчи през прозореца. То още не е късно, защото и в България дрънка глупости - в Търново настояваше да изкачваме 67% наклон с камиона, после се ядоса, че не я послушахме и ни забута в една улица без изход. Изпадна в истеря - наложи се да я изключим, за да си намерим хотела.
В Румъния говорят румънски! Табелите им са само на румънски, надписите навсякъде са само на румънски, упътването в Икея е само на румънски,  и изобщо не е никак приятно в Румъния да не знаеш румънски. Иначе говорят английски усмихнати и искат 7 леи за гевреци... То вярно, че нас ни имат за най-бедни в Европа, ама 3 кинта за гевреци... не сме толкова гладни. Но това  е друг случай.
Икеа е хубав магазин, а около него има още по-хубави магазини, но един ден не стига за всичко. Напазарихме си разни работи, пихме кафе в Старбъкс у съседнио МОЛ и си купихме шоколад. Топъл, ама като си го стоплим вкъщи.
Обратно... само през Букурещ и никога по околовръстното. Първо - няма го околовръстното. Второ - и да го намерите, то е толкова мръсно, че все едно го няма. Трето - ТИР-ове един след друг и скоростта е нищожно ниска. Не си струва. А нощем си е направо отврат. И най-интересното е, че навигацията много държи да те прати в центъра на Букурещ, а ние този път не я слушахме... а трябваше.
Изтървахме отбивката за Гюргево само веднъж...
Преди да влезем в Б-я станахме свидетели на странно явление. Колона автомобили и ТИР-ове със светещи сигнални лампи превозваха огромни части - нещо като адронния колайдер, поне както аз си го представям. Табели нанай... и се объркаха. Направиха няколко обиколки и си заминаха... А един огромен ТИР ни изпревари с бясна скорост и след това най-уверено се надъни в паркинга... точно преди караулките. Извъртя страхотен обратен завой, намаха се в тревата, даде на заден и заприщи адронния колайдер насред мисията... Цирк и то извън България. Е, доста близо, но все пак извън... Не го застреляха, но май бяха на път да го сторят.
В Б-я ... веднага се появиха онези коли, които ти мигат отзад и те минават с 200.

Авантюра си е това пътуване...
Сега за желаещите да се опнат в ИКЕА малко цифри.
минаване през моста кола - 14 лв. камион - 70 лв.
обратно минаване кола -34 леи, камион - 56 леи.
винетки кола 11 леи, камион - 14 леи. дневни винетки...
пари се обменят в МОЛ-а до ИКЕА при курс 3.7 леи за 1 евро. В Русе банките не продават леи, а бюрата дават доста неизгодни курсове. На мен ми излезе 1.89 леи за лев, при курс 1.91 леи за лев. Бива.Информация за солунската ИКЕА.
Благодарности на Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal
Old Sport
Влезане в Гърция през Кулата по Е79 - като цяло се кара само и единствено направо, в един момент пътят се разклонява наляво и надясно (няма направо), вие хващате наляво. После има вариант веднага да минете надясно (почти веднага след като сте хванали наляво, затова карайте възможно най-вдясно) и там да следвате табелите за пристанището (съвсем наблизо е) - в един момент ще видите сградата на пристанището (стара, дълга и красива) и там хващате наляво.Карате покрай морето и само направо.Ще минете и покрай Бялата Кула.
(Другият вариант е да не отивате до пристанището, а да карате през центъра, но има адски трафик...) След дълго каране направо би трябвало вече да сте излезнали от града и наоколо да има само магазини за коли, сервизи и прочие такива неща. Там се оглеждайте за табела Cosmos (това е огромен мол и съвсем наблизо е ИКЕА). Има и една хилава табела на ИКЕА - ако я забележите, тръгвате надясно както сочи. Ако не - като стигнете Космос, следвате табелите и тълпите от коли и там вече питайте на бензиностанцията. Трябва да минете покрай един градински център и увеселителен парк със замък и виенско колело. Горе-долу оттам се забелязват табелите на ИКЕА (пада се зад увеселителния парк). Това е пътят за летището и Халкидики.

За да не влизате в града, следете табелите за летището и Халкидики и се придържайте към дясната лента (или поне средната). Видите ли тебелата,хванете надясно и след това само направо поне 20 минути.Много е натоварено (това е околовръстното), но се кара бързо. В един момент ще видите табела пак надясно за Халкидики и летището.Врътката там е,че надясно се отбива и към центъра на Солун.Т.е. надясно веднъж и веднага след това пътят пак се разклонява и трябва да държите лявото платно и да внимавате да не се понесете към центъра на града.Не е трудно да се ориентира човек,стига да знае.
Оттам нататък не е трудно,кара се само направо предимно покрай магазини за коли и сервизи.Следи се за табела към Космос/Икеа надясно и другото е обяснено по-горе.

В Солун мога да препоръчам само хотелче в града, срещу ЖП гарата - към 50 евро е стаята със закуска. Хотелът се казва Rex. Хубавото там е,че има и безплатен паркинг малко встрани зад хотела.


bib.bib
Перея - това е курортно селце на юг от района на Икея, след летището. До него се стига по-бързо отколкото до центъра на Солун от Икея. Добра идея е да се спи там, ако се съчетават плаж и Икея - има семейни хотели и доста таверни.
Иначе има доста хотели наистина в района на гарата. По мое мнение по-добрите са на улицата, която минава пред гарата в посока център - половин до километър и половина от гарата към центъра. Съветът ми е да се направи резервация в Бг агенция, ако отивате за първи път. В големите агенции познават на пръсти района и хотелите и ще дадат адекватен съвет + няколко евро по-ниска нощувка от цена на рецепция.


west_end
Преди Солун поемате по магистралата за Халкидики, заобикаляте почти целия град.
След отбивката за Каламария, завивате вдясно в отбивката за Thermi. Минавате покрай JUMBO, на светофара вляво и на крайбрежния булевард ще видите Икеа.


naomi_bal
В Солун, по пътя за летището, в близост до огромен шопинг мол, наречен Mediterranean Cosmos.
Минава се по околовръстното на Солун (няма нищо общо с околовръстното на София), от дясно ще видите мола-Mediterranean Cosmos и като следвате табелите за летище Македония ще намерите и Икеата. На един от светофарите пътя за летището е направо а за Икеата ще трябва да завиете надясно. Табелите за Икеата са малко малки и ако карате по-бързо може и да ги пропуснете, но табелите показващи пътя за летището са големи и няма как да ги пропуснете.


N.B. Асортиментът на стоките е еднакъв на 95% във всеки един магазин ИКЕА по света.


  ruporuuАко някой има корекции и/или добавки по-горните описания на mamaT и Old Sport, bib.bib, west_end и naomi_bal нека да ми пише на лична, за да мога да редактирам постинга. Ще е полезно за всички интересуващи се.  Peace


Сайтове посветени на вътрешното обзавеждане - за вдъхновение и интересни идеи

http://livethemma.ikea.se/ http://www.alvhemmakleri.se/en/inspiration http://freshome.com/ http://www.ikeahackers.net/ http://www.apartmenttherapy.com/ http://www.theshare-space.com/
Предишни теми:
Икеа 1, Икеа 2, Икеа 3, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 4, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 5, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 6, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 7, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 8, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 9, ИКЕА! ИКЕА! - Тема 10, Време е за Икеа! - Тема 11, Време е за Икеа! - Тема 12, Време е за Икеа! - Тема 13

# 1
# 2
 • Мнения: 5 873
И аз тук!  Heart Eyes

# 3
 • Мнения: 279
soya-fen, благодаря Simple Smile


Албена, май вариантите са пакс (мен ме отказа височината, не ми се слагаше толкова висока мебел) и беста (или кухненски шкаф  Simple Smile) или стува, но 30 см предполагам е твърде малко за обувки... А защо не шкаф за обувки?

Някой видя ли вече ПС серията  Party ?

# 4
 • София
 • Мнения: 208
soya-fen, благодаря Simple Smile


Албена, май вариантите са пакс (мен ме отказа височината, не ми се слагаше толкова висока мебел) и беста (или кухненски шкаф  Simple Smile) или стува, но 30 см предполагам е твърде малко за обувки... А защо не шкаф за обувки?

Някой видя ли вече ПС серията  Party ?

Май засега сме се спряли на Billy, то е 40 см дълбоко. Чудя се дали ще ни стигне. Иначе ние го искаме, не за текущите обувки, които носим, а за останалите чифтове по принцип. Малко сме манияци на тема обувки и имаме доста. Преди бяха в килер, сега сме в нов апартамент и няма такова специално място, та затова. Шкафовете за обувки обикновенно са по-малки, ние имаме в антрето тези http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=30156, http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=7170 и това http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=37854.

# 5
 • София
 • Мнения: 208
Иначе ние доста неща сме си взели от Икеа, ама не съм снимала как е станало...Сега за лятото, сме нацелили ето тези чадъри http://ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=34052. Някой има ли отзиви за тях?

# 6
 • Berlin
 • Мнения: 10 444
И аз се записвам. Simple Smile
Започвам да се оглеждам и за други мебелчета от Икеа.  Не знам кога ще ме огрее да разгледам хубаво магазина, сега съм само онлайн. Simple Smile

# 7
 • на североизток
 • Мнения: 460
Дълбочината на шкафа зависи от това как ще съхраняваш обувките - в кутии или без, на два реда или на един...Ние с ММ като си правихме шкафа за обувки, първо измерихме неговите(той носи 43номер Simple Smile), а после измерихме и най-голямата кутия за обувки, която имаме и в крайна сметка решихме шкафа да е дълбок 35см. Засега съм ги наредила с кутиите, но така се събират по-малко чифтове. От друга страна пък се запазват по-добре, не се смачкват. Но мисля, че 35-40 см са предостатъчни за шкаф за обувки.

Иначе ще се радваме да снимаш и да покажеш Икейската част от дома ви, Albenavk Flutter

# 8
# 9
 • София
 • Мнения: 208
И аз смятам да са в кутии, заемат по-малко място, а и се запазват по-добре така Simple Smile Трябва да се наканя да снимам, тъй като антрето ни е с икейски неща, на малкия нещата са такива, спалнята плануваме да е с Икейски мебели, но засега имаме само 1 шкаф, масата и столовете са Икейски, пердета, корнизи и доста аксесоари...малко ме тресе манията май  Laughing

# 10
 • на североизток
 • Мнения: 460
Ооо, непременно започни с детската стая, че аз съм на такава вълна Laughing и ако може да споделиш горе-долу колко излезе като крайна сума. Защото на пръв поглед не са толкова скъпи нещата, но като почна да смятам всичко, което искам с всичките му там аксесоари, ще ми излезе златна Mr. Green  А пък ми е далечко и нямам възможност всеки месец да си допълвам с по нещичко, трябва като дойда наведнъж да взема всичко Confused
Щом ще са в кутии може и 40см, за да ги слагаш на два реда спокойно.

# 11
 • София
 • Мнения: 208
Ние сега тепърва започваме с детската стая, защото е малък още и за момента е при нас. Планувам мебели от там, но засега има само Кошара и повивалник. Подготвяме стаята, но са си доста разходи. И ние мислим постепенно да става, ще споделям междувременно. Иначе от кошарата и повивалника съм много доволна.

# 12
 • SE
 • Мнения: 13 748
.  

Последна редакция: сб, 05 май 2012, 15:35 от PURE

# 13
 • София
 • Мнения: 1 304
Вместо запис да се пльокна тук с едно въпросче: какъв е матракът за тези легла  (ако може линк)?
Ето и ако ви е интересно Embarassed - едно преправено шкафче с помощта и на икейски дръжки:
Така изглеждаше в началото
Как изглежда сега
дръжките от близо

# 14
 • Мнения: X
Днес досглобяваме детската. Като стане ще показвам.

Общи условия

Активация на акаунт