Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 122

 • 116 359
 • 755
 •   1
Отговори
 • Vaudreuil Canada
 • Мнения: 2 609
Добре дошли в новата тортена тема, мили дами!     bouquet

Моля ви когато задавате въпроси, ги маркирайте в друг цвят, за да изпъкват!

Моля, ако не можете да качите вашата снимка или да сложите линк с препратка, упражнете се ТУК

Моля,  преди да зададете въпроса си в темата, първо потърсете отговора тук:

Т О Р Т Е Н А   Б И Б Л И О Т Е К А - Основна информация за начинаещи и рецептиА това са линковете към старите темички:

Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти, 2, 3

Моите любими торти!!!, 2, 3, 4

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49, 50-та юбилейна, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84, 85, 84, 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 , 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120, 121


Галерия Торти - Тук пускайте само снимки на вашите торти с линкове към тях и по възможност с описание на пълнежа на тортата!


Полезни съвети! Справочник за подправки! Мерни едниници!

Линкове към електронните магазини за всякакви сладкарски консумативи, бои и инструменти в БГ

CookiBooki - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Хcerx - Моделираща маса, сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Aromashouse линка излиза като рекламен спам, но се изписва *aromashouse точка com *- Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
Hitrini - Сладкарски бои, инструменти, формички, резци и всякакви помощни материали и консумативи.
П.И.К.Ко - Моделираща маса ПикКо, Шоколади, кувертюри, блатове, кремове и други сухи смеси,  и всякакви помощни материали и консумативи.
Gastrogroup - Инструменти, формички и всякакви резци
Almalibre - Сладкарски консумативи
Магазин Слънчоглед - магазин за художествени материали, от който може да се намерят много полезни инструменти, шаблони и др.
За повече инфо, погледнете в библиотеката.

Най-често задаваните въпроси и отговори към тях:

В: Задължително ли е да се сложи крем под захарното покритие и какъв?
О: Задължително се слага! , Защото иначе прозира, става неравно и има опастност да се свлече покритието! Най-добре е да се сложи маслен крем (слага се много тънък слой, който не се чувства при консумация), леко разреден кайсиев мармалад, който се оставя да позасъхне или шоколадов ганаш, но с повече шоколад за да държи добре! Може да овкусите с ванилия или есенция масления крем. Може да се смесят финно смляни трохи от блатове с маслен крем или течен шоколад. С тази смес се шпаклова тортата. Идеално изравнява повърхността и предпазва покритието от разтапяне поради допир с пълнежа на тортата.

В: С кои захарни покрития се работи най-лесно и какво да избера?
О: За начинаещи препоръчвам марципан Варна или млечния марципан, евентуално захарното покритие от бонбони marshmallows. Но и тук както при други рецепти важи - всяка от нас си избира тестото, според това как се и работи с него, какъв е вкуса му, какви са продуктите, които се използват. Затова препоръчвам, ако сте начинаеща, опитайте различните видове покрития и намерете това, което е най-удачно за Вас и Вашето семейство! Рецепти за домашно приготвени покрития, има в Библиотеката. Т. 1.5.  Шоколадовите фондани са в т. 1.6. Готови покрития могат да се закупят от магазинито онлайн по-горе или от складовете, изброени в библиотеката. Точка 2.2.

В: Кои захарни покрития се втвърдяват бързо и кои по-бавно?
О: Най-бързо се втърдяват захарните покрития в които има желатин, затова са подходящи за по-сложни и големи фигурки, които трябва да изсъхнат по-бързо! По принцип важи, че ако правите фигурки или цветя за тортата, е добре да са правени поне ден-два по-рано за да са напълно сухи. Готовите фигури НЕ СЛАГАЙТЕ в хладилник. Те се сушат поне 24 часа на открито /може да покриете със салфетка за да не са прашат/, след което приберете в картонена кутия, която няма да ги запарва. Кутията дръжте в шкаф, не в хладилник.

В: С какво се слепват елементите на фигурките и с какво се залепват самите фигурки към тортата?
О: За лепило може да послужи лепило направено от разтворена във вода Тайлоза. За дребни елементи, може да се ползва чиста вода. Намазва се с четка и се прикрепя към фигурата. Също така, може да се използва глюкоза, айсинг или размекната с вода моделираща маса. Трябва да се постигне полукашава консистенция. Със същите смеси, се прикрепват фигурите към самата торта. За прикрепване, може да се ползва и маслен крем или разтопен или течен шоколад.

В: Колко дълго издържат захарните покрития?
О: Издържат доста дълго - в хладилник поне 2-3 месеца, защото са с много захар, която е един вид консервант! Независимо от моделиращата маса, тя трябва да бъде добре увита във домакинско фолио. В пакета не трябва да има въздух, защото той втвърдява покритието и го прави негодно за употреба. Ако масата е засъхнала, опитайте се да я размесите с малко ГЛИЦЕРИН/ГЛИЦЕРОЛ, който можете да закупите от всяка Аптека. Някои покрития реагират добре и на премесване с леко омазнени с олио ръце.

В: С какво да почистя нишестето от готовата торта?
О: Първо изчеткайте тортата с мека четка. Много подходящи са ЧЕТКИТЕ ЗА РУЖ. Може да опитате и с мека гъба. Ако и това не помогне, натопете мека гъба във водКа или друг алкохол и почистете тортата. Алкохола се изпарява и не остава миризма. По този начин обаче, ще получите лъскава повърхност.

В: Глюкозата  от аптеките, подходяща ли е за заместил на стандартната глюкоза?
О: Категорично НЕ! Използвайте глюкозата в бурканчета, която се продава в повечето хранителни магазини. Гъстотата и варира от консистенция на боза, до гъста смес, която дори не се излива от буркана. Свойставата и  са еднакви, обаче. Обикновенно глюкозата стои на диетичните щандове. Има и пакетчетата със прахообразна глюкоза. За момента обаче, не се знае как да се използва в сладкарството. Ако не намерите глюкоза, може да използвате мед със светъл цвят и по-голяма гъстота. Меда обаче, променя вкуса на покритията и често ги прави меки и трудни за съхнене. Не всяка рецепта може да се промени с мед. Най-добрия вариант е, да си намерите глюкоза.
В: Как се залепва вафлената плака /картинка/ към тортата?
О: - За плаката се използва Фарситура Кристалина. Това е безцветно сладкарско желе, без аромат. Мястото за плака задължително се намазва с Кристалина, независимо дали е покрита с чаршаф или е измазана със сметана, маслен  или друг крем.  Кристалината се загрява в слаба МВ, и се разстила равномерно върху тортата. Плаката се притиска върху Кристалината и се избутват всички мехурчета въздух. Отгоре се залива отново с Кристалина и с мокър нож или шпатула се изравнява повърхността, като по този начин се пукат и мехурчетата които се образуват. Фарситурата не е задължителна за отгоре, може да се пропусне, зависи от търсения ефект на продукта. Не дръжте плаката върху торта повече от 48 часа. След този срок, цветовете започват да се размиват и размазват.
Плаката може да се залепи с чист маслен крем или сладк. лепило, но по този начин става гумена и неприятна за ядене. Не омеква и в повечето случаи се набръчква.
Фарситура Кристалина може да се закупи от "Змееборец" или склада на "Илчовски". Вафлени плаки също се разпечатват на двете места. Адресите може да намерите в библиотеката. Някои от онлайн магазините, изброени по-горе също предлагат фарситура и разпечатване на плака.

В: Как да си подбера хубава картинка за разпечатване на вафлена плака?
О: Изберете си снимка с висока резолюция. Минимум 600х600 . Ако намерите 1024 пиксела - още по-добре. Колкото по-висока е резолюцията на снимката, толкова по-чисто копие ще се получи. Подберете снимка с по-малко тъмни цветове. Снимки с тъмен фон и тъмен централен обект не са подходящи. При разпечатването, рискувате да се слеят и да виждате само светлите елементи.

В: Как да си направя езерце, река, вода?
О: Най-добре се получава с Фарситура Кристалина. Тя не разтапя и не размеква покритието на тортата. Оцветете го с боя, загрейте го леко ако се налага и го разлейте на желаното място. Същото може да се постигне със светъл мед или друго светло желе. Вълнички могат да се направят с маслен крем.
Желатинът НЕ Е подходящ върху фондан. Той размеква и разтапя покритието. Можете да сложите парче найлон върху мястото и отгоре да налеете леко стегналия желатин. Така ще изолирате покритието.
С обикновен маслен крем, оцветен в подходящ цвят, също може да се постигне ефект на вода. Разбита сладкарска сметана също. Но, за лъскав цвят и най-добра имитация, най-подходящо е желето.

В: Как се реже блат за торта, как се сиропира?
О:Винаги правя блатовете поне ден преди сглобяването на тортата. Иначе при рязане се ронят и късат. Трябва да са абсолютно изстинали. Същото важи и за кремове, а сиропирането на блатовете се прави също със студена течност. Освен това гледайте да не я сиропирате много - има опасност да се разтече.

Няколко съвета за рязането на блатовете:

Блата трябва да е студен.
Изберете най-дългият нож, който имате и добре го наострете.
Мислено си разделете блата така, че всеки слой да е около 1-1.5 см висок.
Сега ако сте десняци (ако сте леваци, действайте противоположно) сложете лявата си длан на блата и през цялото време притискайте с цялата длан блата. Не много силно, но не и леко. Сега с дясната ръка в която е ножа, започнете да режете най-горната част на блата но само около 2см навътре,, като с лявата ръка леко завъртате блата(като продължавате да притискате).Гледайте да държите ножа хоризонтално и да спазвате  мислено дебелината на слоя.. Когато блата ви е разрязан така по цялата дължина, започнете да режете вече по-дълбоко, като следвате вече направения разрез. Лявата ръка продължава да притиска. Ножа извършва движението на трион(като при рязане на хляб).
Особенно подходящ е ТОЗИ ИНСТРУМЕНТ. Евтин е, намира се в повечето големи вериги магазини и има възможност за регулиране на дебелината на блата. В комплекта има и резервна "струна"

В:Как се използват прахообразните сладкарски бои?
О: Направете си първо цялата захарна маса и после разделяйте според това какво количество ще ви е нужно. Боичките разтворете в няколко капки вода - не много - само колкото да се разпуснат. Добър вариант е, сухата боя  да се разтвори в малко безцветен алкохол, например водКа. Някои ползват медицинки спирт от аптеката.  СБезцветна ракия също върши работа. Ако разтваряте по-голямо количество боя, може да добавите и пудра захар. Целта е да постигнете консистенция на кашичка, която много по-лесно се смесва с моделиращата маса и не я разкашва толкова много, колкото само втечнената боя.
В: Как да сглобя и нарежа многоетажна торта?
О: - Предварително се приготвят тортите за всеки етаж. Всяка торта трябва да бъде на собствена подложка, която да е изрязана с размера на тортата. Добре е да се остави по 1-2 мм подложка. След измазване и покриване, тези резервни мм изчезват. Етажите се измазват поотделно с маслен крем и се прибират в хладилник за да се стегнат. Дайте им поне 4-5 часа. Най-добре цяла нощ. Етажите се покриват поотделно и отново се прибират в хладилник. Във всеки етаж /без най-горния/  н се забиват подпори. Дори тортата да е малка и да изглежда лека и стабилна, подпорите са задължителни. Много хора използват специални бамбукови шишове, които обаче са скъпи в БГ. За по-малки торти, използвайте обикновенни пластмасови сламки за напитки или шишчета за месо. За по-тежки конструкции, увеличете броя на сламките и в тях допълнително пъхнете шишчета. На много места се предлагат дебели коктейлни сламки. Те са достатъчно издържливи. Нагледен урок за сглобяване на самите етажи, можете да видите ТУК. Между етажите е добре да се сложи спойка. Маслен крем или айсинг е добре. Етажите се редят ЗАЕДНО с подложките. Те изолират тортата от покритието на долния етаж, държат я права, спомагат слепването на етажите и предпазват от пропадане на етажите. Дори двуетажна торта се изгражда със отделни подложки. Методите за рязане на многоетажна торта са 2. Режат се директно, без да се разглобяват отделните етажи. започва се от най-горния малък етаж. Ножа опира в подложката и предотвратява сриването на тортата. 2рия начин е да се подпъхне нож или шпатула под подложката на горния етаж, да се свали  и да се реже самостоятелно. Не забравяйте, че отдолу има крем, който ще цапа.
РАЗМЕРИ НА ЕТАЖИТЕ ПРИ МНОГО ЕТАЖНИ ТОРТИ:
Идеи и сътношения на различните нива можете да изберете ТУК
В: Как да намажем тората отстрани с крем без да омажем подложката с крем?
О: Ето няколко идеи:

по въпроса за чистата чиния: при мен вариантите са следните:
- приготвям тортата и я пренасям вече готова украсена върху декоративната чиния;
- под най-долния блат слагам парчета хартия за печене - при украсяването глазурата пада върху тях, после само ги издърпвам внимателно.
- не правя нищо и накрая със салфетка внимателно почиствам около тортата.


ПРИБЛИЗИТЕЛЕН БРОЙ ПАРЧЕТА В ЗАВИСИМОСТ ОТ РАЗМЕРА НА ТОРТАТА

Кръгли торти:

Ф30- 18-20п.
Ф28- 16-18п.
Ф26- 16п.
Ф24- 12-14п.
Ф22- 12п.
Ф20- 10-12п.
Ф18- 8-10п.

правоъгълна 30х40см - 24-32п. зависи от размера на парчето.
Когато правите многоетажна торта, независимо от формата,  добре е да спазвате правилото за рамер на етажите. Всеки етаж се намалява с 10 /8/ см, за да се получи добра пропорционалност на готовата торта.


Ако искате да поздравите някой по случай празника, подарете му тема ТУК

# 1
 • варненка от София
 • Мнения: 4 813
Шеметко, благодарско за новата тема.  Flowers Bouquet

Нека да поздравя и всички знайни и незнайни именници. Живи и здрави да са и с гордост да носят имената си! Party

Маринче, уникален Гена, страхотна торта.  smile3501

benitta, много хубави торти си представила, целулитни, но е видно, че са правени с мерак и любов.

Албенка пак мина и изсипа с каруцата торти и тортенца, как успяваш все се чудя.

Лукс, аз също като Донята се радвам на уменията ти, кога почна торти да правиш и вече показваш страхотийки. Единствено пеперудата на лицето на Маша не ми седи добре, по-фина трябваше да е и с какво тесто прави камъчетата, много напукани ми се видят.

Тъй, аз ставам и отивам да действам по разни бъдещи проекти, а предходните ще ви ги спестя, че не съм доволна. newsm49

# 2
 • Пловдив
 • Мнения: 3 325
Оооо, Шеметче. Бебо май ти е дал малко почивка.

И от мен благодарско за темата. На мен ми се очертават няколко торти юни месец, така че ще съм по-активна  Simple Smile

# 3
 • Мнения: 154
Шеметче, мерси за темата! Не си спомням от кога не съм се записвала още от първа страница. От мен днес за запис една торта с макове, а утре ще се връщам да чета и разглеждам.

 

# 4
 • Мнения: 3 861
Запис...

# 5
 • Мнения: 411
4ЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИ4КИ ИМЕНИЦИ

Ето я и моята торта за Първо При4астие на племеника:

http://nrdd.multiply.com/photos/album/8#photo=123
http://nrdd.multiply.com/photos/album/8#photo=122

при пренасянето малко се изцапа със златния прах,но....Библията,Росариото(мисля ,4е на БГ е броеница),хляба и виното останаха непокътнати

# 6
 • Мнения: 234
И аз да се запиша

Доня Коприва края на май тази година ще стане 1 година откакто правя тортички , но не съм правила много, тези са ми 15 - 16 ако не са лъжа  Laughing

благодаря за коментарите

Marulka от същото но бях адски уморена и въпбще не съм видяла как е изсъхнало тестото, и после не ми се махаше  Blush забележка за другия път, пеперудата наистина стана много груба както и телефона супер крифффф,  ooooh! но тази пеперуда е толкова мънък напрова ме озори, как ги правите тези мини неща не знам Simple Smile

моя голем бебок е болен отивам да го гушкам, че мъжете като са болни нали ги знаете какви стават, независимо на колко години са май  Sick

# 7
 • Мнения: 29
Шемет, Благодаря за новата темичка!  bouquet
Записвам се да ви следя и за да не е само един гол пост ще ви покажа и моята последна торта,която е семпла с едно ангелче.

Честито и на всичко именници,които празнуват днес!

# 8
 • Мнения: 2 172
Здравейте!
Аз вече съм в предтортена треска.
Спряла съм се на фондана на Димитрана.Но се притеснявам да не ми се напукат фигурките и покритието,защото тортата ще престои една нощ в хладилника/ще я правя от предния ден/.
А какво ще стане ако в едната част от фондана не сложа желатин?Ще се превърне ли в бавносъхнеща маса?И това по-добър вариант ли е за покритие,което не би се напукало  Thinking
А фигурките да направя с нормалната рецепта на Димитрана  Thinking
В интерес на истината май няма да имам много обемни такива,а ще са по-скоро плоски и залепени.И по-дебели звездички набучени на бамбукови пръчици с буквичките на детето  Laughing
Какво ще ме посъветвате  Rolling Eyes Искам да е максимално хубава без изцепки,напуквания и т.н. И не искам да правя парено тесто,че малко по-сложно ми се струва.
Какво да направя  newsm78

# 9
 • Мнения: 1 069
Шеметче  Hug

И аз се записвам да ви следя красотите. Не мога да ви коментирам всичките, нямам тази възможност, а и толкова изостанах с тортоправенето и следенето на темата, че няма до къде, ама карай.... Whistling Само ще кажа, че има невероятни красоти на последните няколко страници на предишната тема.
betina33, голям шедьовър си сътворила. Гледам, гледам и не мога да й се нагледам....
colova, букета е страхотен. Съветите и изводите ще ги запомня. Мерак ми е да се пробвам на такова нещо. Аз пък ти се възхищавам на търпението за дръжките. На ръка ли ги прави или с някакъв "инструмент"?
kk38, тази красота ще стои перфектно в средата на торта  Hug
МаринаД, дай близък план на фонтанчето, че не мога да го видя, а адски ми хареса. А тортата за Кукито е невероятна.
lux, как закрепи оградата на тортата с Маша? Много ми е интересно
Бела*, много нежна таз шоколадова феерия
Албенка, спирка нямаш - как насмогваш? Толкова много и всичките изпипани. Направо си върхът! Синичката ми е фаворит  Hug
benitta, не се заричай, че приключваш - може пък и да не е. Много са сладки...
r.i.angelova, много ми харесват листата на тортата ти.
BIZCOCHO, много ми хареса тортата за причастието. Ама това с чашката - ако не беше казала, че е вино  ooooh! нямаше да се сетя.  Blush
miravarna, много нежно ангелче!

Аз се мъчих с две тортички последните дни, то при мен се получи по 1 торта на високосна година, ама като няма желаещи - тренинга се губи  Blush От първата хич не съм доволна, нещо ми "липсва", ама така и не разбрах какво. Хайде да ги пусна, че иначе ще изпадна в словоизлияния  ooooh!

Тази беше за училищния празник на малките - темата беше "Олимпийски игри". Имаше конкурс за торти, кой е спечелил - нямам идея - тръгнах се много преди края на празненствотоА тази е за една малка именничка днес. Нея си я харесвам - пробвах да оцветя бял шоколад - стана, но пък трудно се втвърдява и съответно много бързо се размекваше като я изкарам от хладилника, та се начупи борда като махах хартията, но няма значениеЕдно въпросче - дайте идея за торта за завършване на училище. Миналата година правих книга, сега ми се иска нещо друго, ама пусто не ми идват идеи  newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: нд, 06 май 2012, 21:42 от NellyDi

# 10
 • Пловдив
 • Мнения: 1 672
Елфи, защо не пробваш ММФ за покриване? Лесно става и не съхне  Peace

# 11
 • Мнения: 2 172
Елфи, защо не пробваш ММФ за покриване? Лесно става и не съхне  Peace

Какво е ММФ  Blush

# 12
 • Мнения: 2
Здравейте на всички и честит имен ден на празнуващите!
NellyDi , тортата за олимпийските игри е много интересна, Кити също е сладка
miravarna , чудесно ангелче
r.i.angelova , маковете са невероятни - очите ми останаха в тях. Лейката също е чудесна.
kk38 , кончето на въртележката е много хубаво, бързото торте също, но най-много ми хареса тортата с цифрите.
МаринаД , Чибурашка и крокодила Гена са чудесни. Много мили спомени ми навяват. Много е хубава и тортата за Кукитата.
lux   , много хубави са и двете торти
Бела*   , това ягодово чудо изглежда много съблазнително
Албена , отново много хубави са тортите, особено двуетажната
benitta  , рано е да привършваш с тортоправенето за тази година, още не сме я презполовили. Тортите ти са много хубави!
betina33 , бебешката торта е перфектна - толкова нежна! Снежанка и джуджетата също много ми харесаха.
colova  , чудесен букет
sisi7510 , букетите ти са невероятни, голям майсторлък!
stasi76   , чудесна ти е тортата "от днес за утре"
dt  , чудесни пеперуди
ani_d  , много хубави торти, а човешката фигура ти се е получила идеално.
Darlinka  , много хубава е станала колата, аз такова нещо не се престрашавам даже да пробвам
~divina~  , чудесна е тортата с малкия принц, кексчетата и курабийките също.
metchopooh   , Маша и мечокът са мнгоо хубави, а рожденичката ти е прекрасна! Да ти е жива и здрава и все така щастлива и засмяна!

От мен днес две торти, за които нямах никакво време и едва ги вместих в натовареното ежедневие тия дни. Това е първият ми опит за покриване на бисквитена торта и учудващо нямах проблеми. Кали за колежката рожденичка:


И градина за баща ми, който е запален градинар:

 

 

 

 

 

 

# 13
 • Мнения: 411
Шеметче  Hug

И аз се записвам да ви следя красотите. Не мога да ви коментирам всичките, нямам тази възможност, а и толкова изостанах с тортоправенето и следенето на темата, че няма до къде, ама карай.... Whistling Само ще кажа, че има невероятни красоти на последните няколко страници на предишната тема.
betina33, голям шедьовър си сътворила. Гледам, гледам и не мога да й се нагледам....
colova, букета е страхотен. Съветите и изводите ще ги запомня. Мерак ми е да се пробвам на такова нещо. Аз пък ти се възхищавам на търпението за дръжките. На ръка ли ги прави или с някакъв "инструмент"?
kk38, тази красота ще стои перфектно в средата на торта  Hug
МаринаД, дай близък план на фонтанчето, че не мога да го видя, а адски ми хареса. А тортата за Кукито е невероятна.
lux, как закрепи оградата на тортата с Маша? Много ми е интересно
Бела*, много нежна таз шоколадова феерия
Албенка, спирка нямаш - как насмогваш? Толкова много и всичките изпипани. Направо си върхът! Синичката ми е фаворит  Hug
benitta, не се заричай, че приключваш - може пък и да не е. Много са сладки...
r.i.angelova, много ми харесват листата на тортата ти.
BIZCOCHO, много ми хареса тортата за причастието. Ама това с чашката - ако не беше казала, че е вино  ooooh! нямаше да се сетя.  Blush
miravarna, много нежно ангелче!

Аз се мъчих с две тортички последните дни, то при мен се получи по 1 торта на високосна година, ама като няма желаещи - тренинга се губи  Blush От първата хич не съм доволна, нещо ми "липсва", ама така и не разбрах какво. Хайде да ги пусна, че иначе ще изпадна в словоизлияния  ooooh!

Тази беше за училищния празник на малките - темата беше "Олимпийски игри". Имаше конкурс за торти, кой е спечелил - нямам идея - тръгнах се много преди края на празненствотоА тази е за една малка именничка днес. Нея си я харесвам - пробвах да оцветя бял шоколад - стана, но пък трудно се втвърдява и съответно много бързо се размекваше като я изкарам от хладилника, та се начупи борда като махах хартията, но няма значениеЕдно въпросче - дайте идея за торта за завършване на училище. Миналата година правих книга, сега ми се иска нещо друго, ама пусто не ми идват идеи  newsm78 newsm78 newsm78

Нели,нали хляба е тялото на господ и виното неговата кръв.
на предната снимка бях сложила в купата една нишестена смес,но на другия ден купата се беше разляла и трябваше да правя нова купа и само боядисах дъното

# 14
 • при палмите и алигаторите,FL
 • Мнения: 986
Елфи, защо не пробваш ММФ за покриване? Лесно става и не съхне  Peace

Какво е ММФ  Blush


 Елфи, ето Тук Машмерлоуз фондан.

Общи условия

Активация на акаунт