Автоимунен тиреоидит на Хашимото (25)

• 86 459
  • 730
  •   1
Отговори
# 675
Мерси, Лаленце. Веднага ще приложа и лайката по описания начин. Hug

За изваден зъб да споделя: при мен изваждането на мъдрец - долу, премина без възпаление, а на горен мъдрец - все едно не са ми вадили зъб.
Имам и изваден последен зъб долу, преди мъдрец -  той се възпали след изваждането. Правиха някакви нагревки, иначе не ми минаваше. Събира се бял налеп - нещо подобно, подува се и боли.
Съвет от хирург - при изваждане на зъб, раната не се джабури, не се промива, не се изплаква с нищо. Джобчето събира съсирена кръв, тя предпазва мястото от възпаления и не трябва да се премахва. Раната , ако се спазват тези неща се затваря за 2-3 дена и остава една точица.
При мен съветите му ми подействаха.
А за нагревките, или лазер, не знам как им се казва, някои стоматолози имат в кабинетите си. Някаква джаджа с накрайник, слага се странично на венеца, стои се по 2-3 мин от всяка страна. На мен много ми помага. Май е лазер, действа противовъзпалително. Ходила съм заради два, три зъба. Единия след като го извадиха, а другите пломбирани, но чувствителни. По 2-3 нагревки/лазер и нещата се оправяха.
Иначе и АБ изписват, ако стане сериозно.

Дано се оправи по-бързо раната.  bouquet

# 676
Здравейте!Тази сутрин се разходих до Майчин дом да видя каква е ситуацията с Д-р Начев и приемното му време. Пред кабинета нямаше жив човек Laughing и веднага загрях, че явно го няма. На регистратурата ми казаха, а и прочетох един график за прегледи, който бяха залепили, че преглежда вторник и петък от 14.00 до 16.00 ч. Дано съм била полезна...

# 677
  • София
Супер!
Мисля да го сложа на първа страница  Peace

# 678
Аз вчера се обадих на Начев и го попитах може ли да ме приеме във Майчин дом.Той каза-да,качи се на 10 етаж и ми се обади да дойда.Днес в 8,30 бях кацнала на 10 етаж..консултирах се с него и го попитах долу кабинета няма ли да работи-той каза,че за сега заповедта е -НЕ.
Дано и аз съм помогнала .. Simple Smile

# 679
Момичета вижте на какво попаднах в нета:"Пациенти с Тиреоидит на Хашимото притежават антитела на много щитовидни антигени, които включват анти-тироидна пероксидоза (anti-TPO), анти-тироглобулин (anti-Tg) и в по-малка степен TSH рецептор, блокиращ антителата. Въпреки това при малък процент от пациентите с Тиреоидит на Хашимото (10-15%) такива антитела липсват  Shocked.Други антитела открити при автоимунни болести на  щитовидната жлеза, включително и Тиреоидит на Хашимото, съдържат антитела стимулиращи функцията на щитовидната жлеза и такива токсични за човешките клетки. Това взе да прилича на Параграф 22. CrazyДемек и в двата случая си прецакан  Joy

# 680
Момичета вижте на какво попаднах в нета:"Пациенти с Тиреоидит на Хашимото притежават антитела на много щитовидни антигени, които включват анти-тироидна пероксидоза (anti-TPO), анти-тироглобулин (anti-Tg) и в по-малка степен TSH рецептор, блокиращ антителата. Въпреки това при малък процент от пациентите с Тиреоидит на Хашимото (10-15%) такива антитела липсват  Shocked.Други антитела открити при автоимунни болести на  щитовидната жлеза, включително и Тиреоидит на Хашимото, съдържат антитела стимулиращи функцията на щитовидната жлеза и такива токсични за човешките клетки. Това взе да прилича на Параграф 22. CrazyДемек и в двата случая си прецакан  Joy
Аз нищо не разбрах. Joy Joy Joy
Моля някой да ми преведе написаното.

# 681
  • София
И аз!
Не знам защо ама ми звучи добре да имаш антитела за "много щитовидни антигени"  Laughing

# 682
  • София
Здравейте!Тази сутрин се разходих до Майчин дом да видя каква е ситуацията с Д-р Начев и приемното му време. Пред кабинета нямаше жив човек Laughing и веднага загрях, че явно го няма. На регистратурата ми казаха, а и прочетох един график за прегледи, който бяха залепили, че преглежда вторник и петък от 14.00 до 16.00 ч. Дано съм била полезна...

Ау, много кофти график Sad

# 683
На мен ми звучи като-и с антитела и без тях пак си с Хашимото hahaha Така че няма нужда от изследвания всички сме в кюпа smile3532

# 684
На мен ми звучи като-и с антитела и без тях пак си с Хашимото hahaha Така че няма нужда от изследвания всички сме в кюпа smile3532
И на мен така ми прозвуча. Laughing А уж именно антителата доказват, дали е Хаши, Базед, Токсикоза...
А то какво излиза? Имаш, нямаш антитела, все Хашимото, тъй ли? Laughing

Аз писах по назад, какво ми каза Пандев. ТРАК има същите рецептори като ТСХ, тъй че, не се знаело реално ТРАК ли е висок, или резултата е от ТСХ-а. (Нещо от този род, не мога да го кажа, както ми го обясни той) Аз и тогава го гледах умно и не запомних всичко, ама като не сме доктори, не разбираме...
Сигурно има някакво логично обяснение написаното, ама за това си трябва и образование, че да го разберем.

# 685
  • София
Evvaa, честита ви рожбичка   bouquet  Да ви е жива и здрава малката сладуранка!
А за диетите не бързай, изчакай няколко месеца поне, да видиш накъде ще тръгнат нещата, тялото ти сега тепърва започва да се възстановява след раждането. Може да поограничиш сладкото и да пробваш разделно хранене, но в никакъв случай гладуване.

Уф, като сте подхванали темата, да се оплача, че и аз се боря с една зверска хрема и силно се надявам да не родя докато не ми мине. Хич не ми помагат разните по-безвредни илачи като прополис, физиологичен разтвор и т.н., започнах да си пръскам Биопарокс, не че виждам и от него особен ефект,  просто си чакам да ми мине и то ще мине, но обикновено по около седмица ги влача тези неща.

# 686
Evvaa, честита ви рожбичка   bouquet  Да ви е жива и здрава малката сладуранка!
А за диетите не бързай, изчакай няколко месеца поне, да видиш накъде ще тръгнат нещата, тялото ти сега тепърва започва да се възстановява след раждането. Може да поограничиш сладкото и да пробваш разделно хранене, но в никакъв случай гладуване.

Уф, като сте подхванали темата, да се оплача, че и аз се боря с една зверска хрема и силно се надявам да не родя докато не ми мине. Хич не ми помагат разните по-безвредни илачи като прополис, физиологичен разтвор и т.н., започнах да си пръскам Биопарокс, не че виждам и от него особен ефект,  просто си чакам да ми мине и то ще мине, но обикновено по около седмица ги влача тези неща.

Охо видях, че остават 7 дни. Тази хрема бързо да те пуска и леко раждане Hug

# 687
  • София
Евил добре дошъл на новия член на семейството ви! Бъдете безкрайно щастливи и сплотени,мир да цари винаги у вас!   bouquet
Evvaaи на теб честито щастие! Бъдете живи и здрави!  bouquet

svetla81 май често бременните на финала раждат с хрема hahaha аз бях същата,едва дишах...на мен ми разрешиха да ползвам Муконазал-мнооооооого ме облекчаваше, че иначе беше някаквъ ад просто.

Да ви кажа,хич нямам време да пускам ТСХ...вдигам си сама дозата пък квото...просто имам ядове с малкия и въобще не ми е до мен си...с Начев ще се виждам по-нататък. Crossing Arms

# 688
Evvaa, честито, жива и здрава да ви е и много да ви радва!:)

За Начев последно не разбрах, да ви кажа честно - както е написала alllure от два до четири или въобще е затворен кабинета, както е писала deni-sta - затворен е кабинета до второ нареждане?... Ох, много ме е страх да не са му го затовили, защото той си прибираше малко неправомерно пари в джоба, а там изришно е забранено и трябва само на касата да се плаща и ако за това са му го затворили и му правят проверки става страшно.. Sad  Дано да не стане някой скандал, че не мога без док и въобще не искам да ходя при друг, много съм си доволна от него.. Sad Дано да се оправи положението, чеее.. незнам... Sad

# 689
Споко..правиш като мен-качваш се на 10-я етаж,звъниш му..той идва и те води в някой кабинет..докато говорих с него,даде консултация по тел-а,а като излязох го чакаха 2 жени...не мисля,че е спрял да преглежда..
..или че има намерение да спре.. Wink
но мисля,че първо трябва да му се обадите-в смисъл да уточните-ако се налага(или вие искате видеозон) -ще ви приеме в Панацея,ако е само корекция на доза-може и в Майчин дом...поне така ми обясни вчера по телефона..

Общи условия

Активация на акаунт