Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 127

  • 78 098
  • 743
  •   3
Отговори
# 735
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 9 126
Ако ти кажа, че купувам най-евтиния шоколад - 33 цента  Blush... пише, че съдържа минимум 50% какао. Просто съм намерила хубав шоколад, защото съм пробвала и с други и ми се пресече тестото.
Ето така изглежда шоколада, в Бг не знам дали го има:

Няма го, но процентите са ми достатъчни, нещо подобно на готварския, който предлагат тук! Simple Smile И на мен с черен 70% ми се е пресичало!

# 736
  • Мнения: 660
ani_d, Marieta, извинете невежеството ми, но това тесто само да покриване на торти ли става? И добавя ли му се нещо като брашно, нишесте? или само шоколад и каквото там? Страшно ми хареса тортата и макар че шоколадовите торти не са на почит и уважение у нас може и да опитам нещо такова... newsm78

Marieta, моля те, да ми покажеш тези бонбони маршмалоус как изглеждат по тукашните ширини, че още съм на "вие" с фламандския и не знам какво да търся из магазините. Embarassed

# 737
  • Мнения: 1 352
Не съм пробвала да правя фигурки с него..... всъщност направих едно цвете, трябваше да е роза  Blush (не добра изработка), мисля че няма проблем за правене на фигури:


Маршмалоус са си маршмалоус на всякакви езици мисля. Изглеждат като дунапренени бонбони, на вкус ми наподобяват нашия захарен памук.

# 738
  • Мнения: 660
Я, това ли били?! Изобщо не съм ги заглеждала. Обаче на децата им раздадоха такива по Коледа и не ги харесаха. Mr. Green Благодаря, че ме просвети! Peace

# 739
  • Мнения: 148
Мариета и аз ще го пробвам.При толкова малко продукти ще е грехота да не го опитам.А със млечен дали ще стане?
Забравих да коментирам.
Марина,страОтни клЪбета.Я поразкажи малко за тях.
Ани Д,страхотни тортички.Всичките.

# 740
  • Мнения: 1 352
Не съм пробвала с млечен. Досега съм го правила само с черен шоколад и винаги ми се е получавало. В началото слагах бонбони на око, после стигнах до мерките, дето съм написала по-горе и ми се получи идеално - гладко и лесно за работа, без да залепва. Само при разточване ползвам малко нишесте.
Решила съм да пробвам с бял шоколад, но съм малко скептично настроена. Ще го направя и ще докладвам.

# 741
  • Мнения: 45
Благодаря на всички, които се включиха по темата за тестото на Димитрина.   bouquet
И аз си мислех, че проблема е пудрата захар, но не мога да намеря на Оберон никъде в моя град (Враца). Ще пробвам със Захира, пък ще видим. Твърдо съм решена да си меся аз тестото и ще пробвам докато открия "моето".
Хубава вечер на всички!

# 742
  • Мнения: 22
Марина,страОтни клЪбета.Я поразкажи малко за тях.
Ти пък! GrinningДа живеЙ пищова за фитили, каке!!!Иначе не бих се хванала за нищо на света!!! JoyЗа тортата какво да ти кажа-  обикновена, с пандишпанови платки, ваниловия крем на доктора/Йоткер/, разбит с 300мл мляко и смесен с 250г разбита подсладена сметана.Наредих и прасковите от един компот.А-сиропирах блатовете със сока от компота.Набързо, за два дни, толкоз!Кълбетата този път са бутафорни Mr. GreenНямах време да топя и бъркам оризони с бонбони Mr. GreenПък и тортата беше за хора със средна възраст около седемдесетте-не ми се вярваше някой да загризе кълбо JoyНо ги предупредих все пак де...И останалото е шприцоване на фитили до откат/и за кошницата/ Crazy ooooh!Еми-това е!  Heart Eyes

# 743
  • Мнения: 1 965
Айде, Дами, сбирайте тъкъмите и да се местим на сладки приказки и на топличко в
НОВАТА 128 ТЕМА

Общи условия

Активация на акаунт