Информация за новата МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов)-2

 • 85 385
 • 749
 •   1
Отговори
# 90
 • Мнения: 13
Аз също се следя при Сигридов, трета бременност ми е, втората беше високо рискова и затова когато забременях отново директно отидох при него, още първия път ми каза че ако искам да слушам светилата при които съм ходила преди, а те хич не бяха малко изобщо да не разчитам на него и че ще имам една различна бременност.
Ми виждате ми лентата, продължавам да съм бременна. Миналия път бях на ношпа, магнезии 8 таблетки на ден и гинипрал. Сега до този момент, по мое желание, защото настоях пия само сорбифер, нищо друго и смея да кажа че се чувствам много добре. Отделно не ме е вкарвал във филми, каквито предния път лекарите ми се постараха да сънувам. Детенцето се роди рано, в 37 седмица секцио и не задиша само, беше интубирано в кувиоз, с намален мускулен тонус поради много лекарства и се наложи да минем месец рехабилитация, слава богу сега е здраво и прекрасно момченце.
Съгласна съм, че недоволни винаги ще има, също съм съгласна че хумора му не е за всеки и че всеки има право да знае какво и защо се прави за неговите деца. Всеки си избира доктор, на който има доверие и се надява с него да постигне успешен финал  Hug

# 91
 • Мнения: 104
Едно е абсолютно вярно всеки сам избира! Аз за себе си съм избрала да се доверя на тези специалисти и като казват, че магнезия не само не е препоръчителен, но и е опасен за бебето ми, аз вярвам и не го пия (само за сведение имала съм и аз доста аборти и проблемни бременности, с трудно задържане...все пак повечето не случайно сме попаднали на тези специалисти, а не се следим само по ЗК например). За останалите лекари ни най-малко не съм коментирала тяхната компетентност или пък съм ги сравнявала по знания, не сте разбрали, казах само, че са различно профилирани, кой както иска (и може) да го разбира.
Иначе GoKo да, явно хумора му не е за всеки, мен пък понеже ми е супер забавен и симпатичен не ся бях замисляла, че този саркастичен и остър начин на коментиране понякога, могат да обидят някого, но явно могат! А за роденото ти бебенце в 37, което не е продишало само, именно това са едни от рисковете при пиене на толкова магнезий, други са и доста по-страшни...

# 92
 • Мнения: 11
Какви  са другите ефекти от магнезия? Аз колкото изпих преди да родя! Може и на лични да пишеш,  че не е за тази тема.

# 93
 • Мнения: 104
Ами по-добре тук да напиша, че може и други момичета да са се притеснили...първо, извинявайте, не беше това целта, има лоша статистика за магнезия, но все пак едва ли са толкова често срещани проблемите, нямаше да е толкова разпространено все пак...просто с две думи проблемът е, че контракциите се дължат на фактори, които магнезия не може да премахне, той действа така да се каже в края на веригата, вече върху симптома, а не върху причината, действа директно на мускулатурата, тъй като е вид седатив, той отпуска мускулатурата и да, може би има ефект на намаляване на контракциите в даден момент, НО ако има причина за преждевременно раждане, то магнезия няма как да спре това....взимат се други мерки, има си и начин това да бъде изследвано  т.н....друга тема на разговор.
За ефектите, освен посочените от GoKo, намалява мускулния тонус на бебетата, често се раждат като доста упоени и в повечето случаи това преминава, след като се поизчистят, но ето има случаи, в които може да окаже по-лошо влияние, особено ако бебенцето се роди по-малко, по-рано и т.н. Други изследвания правят връзка между вътреутробна смърт на бебето и приема на магнезий....
Но, моля не се шашкайте сега, самата аз изкарах предишната си бременност през цялото време на магнезий и родих здраво, макар и малко упоено бебе Wink Сегашната бременност я изкарах без нищо, през цялото време с контракции, но всичко е ок, това, че имаш контракции не винаги означава проблем, индивидуално е.

# 94
 • София
 • Мнения: 297
И аз се следя при Сигридов, след един мисед. Напълно се съгласявам с vesy_evi и GoKo, но наистина всеки има свое мнение. И аз съм с контракции, но те не са довели до скъсяване на шийката ми, нито са болезнени, нямам никакво намерение да пия магнезий, само защото се изписва на всяка втора бременна. Въпрос на личен избор и доверие в лекаря. Страничните ефекти от магнезиевите препарати са много, описали са част от тях, рядко, но се случват. Лично за мен, хуморът на Сигридов е като моя (черен, саркастичен, самоироничен), което много ми допада и не съм си и помислила, че ме обижда, като ми е говорил същите неща, а напротив, искал е да ми помогне. Просто не е за всеки, все пак хората са различни и ако той не може да се съобрази с това, вие се опитайте да се абстрахирате, все пак бебетата са най-важни  Peace

# 95
 • Мнения: 185
Ето и моята история с клиника „ Надежда”.
След като видях дългоочакваните две чертички, дойде ред на избора на клиника и специалист по рискова бременност.
Накратко, това ми е втора бременност, за съжаление при предишната се наложи прекъсване на бременността в 21-ва седмица... Преживях много от тогава... За щастие отново съм бременна и се надявам всичко да е наред този път.
След отчаяно търсене да добър специалист и клиника, препоръката на моя приятелка и прочетеното тук за клиника „ Надежда”, реших да се обадя и да си запиша час за преглед при д-р Сигридов. Имаше свободен час за следващия месец, записах се, и момичето, което беше много мило и любезно ми предложи да ми запише час за по-близка дата при д-р Игнатов, за да установи бременността и да ми направи един първи преглед докато се върне д-р Сигридов. Съгласих се. Прочетох много хубави неща и за него, бях спокойна че ще съм в добри ръце и дори мислех, ако съм доволна да проследя цялата бременност при него.
И така моментът настъпи и след около 2 часа чакане, но поне там чакането е приятно, докторът ме прие. Внимателен, почти не говори, попита ме за имената и за какво съм там, и на стола за преглед. Установи бременност, видяхме плоден сак, тогава бях 7-ма г.с., и това беше. Каза , да си запиша час за следващата седмица за да чуем сърдечна дейност. Никакви други коментари, имах въпрос за слаби болки, които имах от време на време дали са нормални и дали трябва да се притеснявам и да взема мерки, но отговор не получих. Преди да си тръгна му казах, че съм на 42 г. , защото може би е важно, нали за това се водя рискова бременност, и той веднага ми написа рецепта за Утрогестан.
На регистратура отказаха да ми запишат час за него за следващата седмица, защото му нямали графика, а той ме изпрати там за да си запиша час. Не разбрах точно каква е историята.
Напуснахме клиниката с мъжа ми, притеснени и объркани. Така и не разбрахме дали всичко е нормално за момента, предписаха ми хормони с голяма лекота без дори да ми се пуснат изследвания, всъщност, никакви изследвания, препоръки, насоки... нищо.
Наистина жалко... не знам дали ще се върна там...


Първо, честита бременност! Дано всичко е наред до термин и здарво бебче на финала Simple Smile

Мисля обаче, че си малко объркана в преценката си за първия ти преглед. При преглед за установяване на бременност в 7 г.с., освен да установят наличие на плоден сак и доктора да си огледа детайлите (матка, жълто тяло и там другите) няма какво повече да чуеш. Интересното идва по нататък Simple Smile А Утрогестан (прогестеронов препарат за поддържане на бременността в първите 12 седмици) се изписава на 99% от бременните, не се правят никакви изследвания преди назначението му. Часове се записват само на регистратурата - ако там са ти отговорили, че му нямат графика е трябвало да настояваш.... не ми се вижда логичен този отговор от страна на администрацията, но честно казано, там си имат проблеми с организацията и човек трябва да е насоятелен и внимателен. Що касае д-р Игнатов - имала съм 2 прегледа при него в 31 и 33 г.с. - с отлични впечатления съм, много детайлен, обясняващ и задълбочен.

# 96
 • Мнения: 185

Д-р Сигридов няма да го коментирам- писала съм и сега няма да го дъвча-не харесвам нито методите му, нито държанието му (Това послендото си е до човек), слава Богу смених го навреме и бъкиите му оправиха в Шейново, за щастие със щастлив край за мен и бебчетата ми.Аз съм изпуснала разказа ти за Сигридов. Но не е ли малко попресилено да говориш за "бакиите на Сигридов"? Все пак стотици (ако не и хиляди) жени сме си следили бременността при този доктор и имаме представа и от поведението му и от възможноститете му като лекар.....

# 97
 • Мнения: 185
Kanari: Д-р Сигридов няма да го коментирам- писала съм и сега няма да го дъвча-не харесвам нито методите му, нито държанието му (Това послендото си е до човек)...

Подкрепям напълно за държанието! Аз затова съм при Михова вече, беше ми омръзнало всеки път като задам някакъв въпрос да слушам колко съм тъпа, неграмотна и невъзпитана, че да питам такива работи ... Иначе като лекар мисля, че е много добър, но е доста особен.
[/quote]

Бе интересно при един и същи доктор ли ходим? Аз се следя от 12 г.с при него на всеки две седмици.... всеки път питам въпроси до изнемога... е как веднъж не ме накара да се почувствам "тъпа, неграмотна и невъзпитана"... напротив, усещам ентусиазъм в отговите му, желание да ми обяснява, че дори лекции ми държи, понякога просто си лафим за общи работи... И да, има ектравагантно чувство за хумор, но то е подкрепено често и от сериозна доза самоирония... колко хора го могат това? И да, има тотална непоносимост към неграмотни, необразовани и нискоинтелигентни персонажи.... понякога може би прекалено му личи тази непоносимост. 

# 98
 • Мнения: 185

За изследванията в клиниката на новородените, днес чакайки за прегледа четох една книжка , а в нея интервю на д-р Стоичкова и излиза,че  правят всички необходими,даже предвиждат и за слуха изследване да включат. Пише,че всички изследвания за момента са безплатни-на новородените. Не успях да запаметя всичко, имаше ПКК, на щитовидната и още няколко.

Този въпрос много силно ме вълнува... за излседванията на новороденоето.... къде да го видя това интервю с д-р Стоичкова? а не е ли редно да има написано черно на бяло какви изследвания се правят на бебето, а не тук да си разменяме апокрифно информация? И още един въпрос - при изписването не дават ли резултатите / анамнезата на бебето? за мен това е супер важно като основа за педиатъра, който послед поема грижите за детето.

# 99
 • Мнения: 185
Да дам отчет за моите впечатления от болницата от престоя ми там. Лежах 3 дни в отделението по Патологична бременност, за задържане, приеха ме по спешност.
 
1. Приемането по спешност мина гладко и без нерви. От кабинета на лекаря (д-р Игнатов) ме изпратиха в спешния кабинет (Номер 3 на партера) за да си ми оформят медицинските документи. От там ме изпратиха в лабораторията да дам кръв и урина. Там ме чакаше санитарка с количка, която ме качи в отделението на 3-я етаж. Преоблякоха ме и ме сложиха в стаята. Общо около 40 мин от момента, в който докторът се обади да ме приемат.

2. За персонала: С най-добри впечатления съм от лекарите, изключително грижовни и мили. Минават 2 пъти на визитация и можеш да повикаш лекар по всяко време и за най-малкия каприз. Влюбена съм в д-р Ташков. Това е най-сърдечният и мил доктор, който някога съм виждала. Моля се да имам късмета да раждам при него. Акушерките са много активни и отзивчиви, с едно изключение - една възрастна скочубра, която ме прие... Много недружелюбна и супер незаинтересована.... много различна от останалата част от персонала.

3. Битовите условия са перфектни! Като започнеш от уникалното легло, което си регулираш с дистанционно както ти е удобно, през личния таблет с ТВ и други забавления, перфектната баня, климатика, безупречната чистота! Интернетът е пълна пародия, не разчитайте изобщо на него. Носете си собствени устройства и интернет.

4. Свижданията са на практика по всяко време - или в т.нар столова, която се намира на етажа (много уютно декорирана и има хладилник за общо ползване, което е добра екстра да си държиш собствена храна и напитки) или в ресторанта на партера, който има външни маси в градина. Това се оказа хубава екстра, не ти дава възможност да се почувстваш като в болница.

5. Храната - на мен хич не ми хареса. Споделяйки мнението си с другите жени ме обявиха за "мис Каприз". Те сравняват с Шейново и МД и ме увериха, че яденето е превъзходно. От кетъринга на Токуда го доставят. Така или иначе, след първата вечеря и обяд минах на домашна храна. Не е за мен болничната....

6. Нощницата и спалното бельо ти сменят при поискване. Друго нещо, което ми впечатли много приятно е, че можеш да помолиш да ти донесат храната в стаята, дори да нямаш причина.

7. На етажа имаше 3 тераси, които следобедните часове се превръщаха в женска седянка.... помагаше да утрепеш скуката.

8. Най-важното - за 3-те нощувки, храна, лечение / лекарства, 5-6 пъти мерене на тонове и изследвания (ПКК, Урина Микробиология) не платих НИЩО!!!! Мислех, че поне ТВ-то се плаща като в другите болници...но не. Просто една стотинка не съм платила. Всичко по ЗК - това ми се случва за първи път в живота.... и аз да намажа от здравната ни система

# 100
 • София
 • Мнения: 297
silviti, постът ти е много полезен и много ми хареса   bouquet А освен при Сигридов, аз се следя и при Ташков на ЖК Simple Smile И той е уникален, дано и аз да раждам при него  Peace

Бих искала и аз да помоля за официална информация от nani - какви точно са изследванията на новородени, на всички бебета ли се правят, дават ли се официални документи/анамнези/резултати при изписване? Ако не се правят, нека се каже директно.

# 101
 • София
 • Мнения: 23 178
дават епикриза за бебето при изписването.
в нашата пише какви изследвания и какви лекарства е имало.
има пкк, ехография на вътрешни органи, някакви генетични , размери при раждане и изписване, разни апгари и подобни.
педиатъра беше много доволен от написаното, аз половината неща не ги разбирам и не искам да ги разбирам  Rolling Eyes

и ми се иска да ви кажа, че като някой изрази недоволство от нещо не е нужно да му се обяснява че не е прав, всеки си има собствено виждане за нещата и различни очаквания и впечатления  Rolling Eyes
с жената, с която бях 2 дни в една стая, според мен получихме еднакво отношение, аз си тръгнах доволна, тя не. беше се самонавила и информирала за кърменето и понеже не се получаваше както тя си беше решила и бяха виновни всички акушерки, нищо че същите седяха цяла нощ до леглото и да и помагат.
просто хората сме различни.

# 102
 • Мнения: 185
дават епикриза за бебето при изписването.
в нашата пише какви изследвания и какви лекарства е имало.
има пкк, ехография на вътрешни органи, някакви генетични , размери при раждане и изписване, разни апгари и подобни.
педиатъра беше много доволен от написаното, аз половината неща не ги разбирам и не искам да ги разбирам  Rolling Eyes


Бамба, знам, че е бая нахално да те моля за такова нещо, но ще съм ти супер признателна, ако си погледенш епикризата на бебчо и ни кажеш какво пише в нея. В смисъл на изследванията, които са направени... не любопитствам за терапии и лекарства...

А иначе си супер права, че няма смисъл от това да се влизаа в спорове за този или онзи доктор. Аз просто реагирах на израза с "бакиите". Лъхна ме усещане за лична омраза, а това е съвсем различно от това просто някой доктор да не ти допадне... Например аз дълбоко уважавам д-р Персенска, знам, че е талант и е помогнала на хиляди жени, но аз лично не можах да се почувставм комфортно в нейната компания, така да се каже. Е никъде не съм си позволила да кажа (дори да намекна) нещо за нея...

# 103
 • Мнения: 104
Ехаааа silviti, ти си си изкарала като на почивка....аз съм лежала в държавна болница с патологична бременност и това, което ти разказваш е на светлинни години, то това е ясно де Wink Нямам търпение вече да раждам, че и аз да си почина Wink
А за д-р Ташков, да, уникален човек и доктор, раждах при него първия път, сега пак при него ще раждам.

# 104
 • Мнения: 185
vesy_evi, абсолютно като на почивка.  Heart Eyes А и имах нужда... Сутрин ми носеха закуската в стаята... после слизах на партера за едно кафенце да си взема, пиех си го на тераста... после лежанка и ТВ... разкошно си изкарах, не се шегувам Simple Smile

Забравих да кажа, че ме посети и психоложката на болницата!!!!! Минава при всеки пациент.... поговорихме за чувствата ми, страховете, гнезденето, усещането да станеш майка за първи път.... абе направо паднах!

А по повод д-р Ташков - има ли начин да си уговориш той да ти води раждането? аз съм при него на ЖК по ЗК, била съм смао веднъж в Сердика, беше дежурен докато лежах и в петък ме прегледа в спешния кабинет, че нещо се бях ошашкала.... Искам да кажа, че не съм много близка с него и не знам как да го попитам, хем да не е нахално, хем да са се съгласи... Ако можеш, дай съвет Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт