Фентъзи и фантастика - Тема 5

• 76 034
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
Привет на всички!

Гласувах с опция фентъзи, прочела съм доста неща.
Аз също чета "Първият закон" в момента, но прекъснах за кратко за да глътна "Сияйни слова" на Бръндън Сандерсън. Доста го харесвам като автор.

# 391
Сиела пуснаха тази седмица за гласуване "Червена страна" на Абъркромби.

https://www.facebook.com/329128817111388/photos/a.86308459371580 … ype=1&theater

# 392
Аз си завърших Малазана, но някои неща не ми се изясниха особено, затова искам да помоля, ако някой е разбрал да  сподели отговорите  Praynig

Скрит текст:
1. Защо първият на Сегюле искаше Скинър?
2. Какво означаваха думите на Тавори "когато изгубих брат си"?
И още нещо се чудех, ще се сетя по-късно... надявам се. Embarassed

А случайно попаднах на тази корица към... Великият лов  ooooh!

# 393
Купих си "Червена страна" от промоцията на Сиела и я прочетох. Много ми хареса, в личната ми класация стои веднага след "Гласът на острието" Simple Smile. Ето тук написах няколко думи
https://www.goodreads.com/review/show/1058134204

# 394
Аз си завърших Малазана, но някои неща не ми се изясниха особено, затова искам да помоля, ако някой е разбрал да  сподели отговорите  Praynig

Скрит текст:
1. Защо първият на Сегюле искаше Скинър?
2. Какво означаваха думите на Тавори "когато изгубих брат си"?
Скрит текст:
1. Това беше вторият сегюле, не първият. Не се изясни това, но за Скинър има повече в книгите на Есълмонт и може би там става ясно.
2. Това не си го спомням, кога го е казала? Тя нали се видя с брат си в края на десета книга, ако не се лъжа.

Последна редакция: вт, 28 окт 2014, 18:46 от vvv9

# 395
Скрит текст:
2. Това не си го спомням, кога го е казала? Тя нали се видя с брат си в края на десета книга, ако не се лъжа.

Скрит текст:
Когато един от юмруците ( или пък беше Фид  newsm78) я попита кога е замислила целият план, тя отговаря "когато изгубих брат си", а той се замисли, понеже знаеше, че Гъноуз  е жив.

# 396
Може ли да ми помогнете да намеря The 100 -Kass Morgan преведена?

# 397
  • tardis
Здравейте Simple Smile

Една информация, която може да ви заинтересува: излиза електронният вариант на „Песента на ханджията“ на Питър С. Бийгъл – първата преводна е-книга в поредица „Човешката библиотека“. Изданието – с пълното знание и насърчение на автора и агента му – ще е без никакви дигитални (DRM) защити. Повече за романа – тук.

# 398
Здравейте Simple Smile

Една информация, която може да ви заинтересува: излиза електронният вариант на „Песента на ханджията“ на Питър С. Бийгъл – първата преводна е-книга в поредица „Човешката библиотека“. Изданието – с пълното знание и насърчение на автора и агента му – ще е без никакви дигитални (DRM) защити. Повече за романа – тук.

Поръчах е-книга. Цената е много добра. Само не можах да разбера форматът какъв ще бъде. Писах им ще чакам отговор.

# 399
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате интересни фантастични книги от една част.
Предварително благодаря!  bouquet

# 400
  • Ямбол
Здравейте! Можете ли да ми препоръчате интересни фантастични книги от една част.
Предварително благодаря!  bouquet
"Селцето" - Кир Буличов
"Слепота" - Жозе Сарамаго

# 401
  • София
Прочетох двете книги на Даниел Трусони - Ангелология и Ангелополис. Признавам, че ме привлече участието на България, но пък в крайна сметка ми харесаха.
В момента се пробвам с Довършителката на Балдачи.
И винаги препоръчвам Сергей Лукяненко. Заедно с Лоис Макмастър Бюджолд са ми актуалните любимци.

# 402
Предварително благодаря!  bouquet
"Селцето" - Кир Буличов
"Слепота" - Жозе Сарамаго

"Селцето" я имаме.
"Слепота" ще я търся.
Благодаря  bouquet

# 403
  • Ямбол
Мога да добавя и "Денят на трифидите" - Джон Уиндъм. Подобна, но не съвсем, на "Слепота".

# 404
  • Майничка
Също и "Какавидите" на Уиндъм.

Общи условия

Активация на акаунт