Каква риба готвите?

  • 71 273
  • 303
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
  • Мнения: 401
Момичета, според вас иларията може ли да се направи на скара или на фурната? Мъжът ми взел такава риба и продавачката му казала, че става, но не съм сигурна, пък не ми се иска да я пържа  newsm78

# 151
  • Мнения: 5 462
Иларията е най добре пържена , никви скари за тази риба

# 152
  • Мнения: 27 523
Скумрия и пъстърва на скара, бяла риба пържена с брашно, основно това е  Simple Smile

# 153
  • Мнения: 5 026
Скумрия, мерлуза, рядко толстолоб.

# 154
  • Бургас
  • Мнения: 257
Сафрид-пържен,скумрия,пъстърва във фолио,ципура и още но,сега за тия се сещам.

# 155
  • Мнения: 5 001
Иларията е най добре пържена , никви скари за тази риба

Само пържена  Peace Супер!

# 156
  • Мнения: 2 814
Всякаква...Зависи каква си купим от магазина или каква улови мъжО.
Довечера сме на сулка,костур и някоя друга таранка предполагам.
Няма таранка - значи сулка и костур.

Последна редакция: пт, 27 юни 2008, 15:52 от polly

# 157
  • Мнения: 1 063
Мама ни нагости с пържена аншоа...останахме очаровани Peace

# 158
  • Мнения: 5 183
Миналата седмица приготвих сьомга със сметана-стана божествена  chef

Как то4но се приготвя това?
А не става ли малко мазно и тежко?

# 159
  • varna
  • Мнения: 676
Основно калкан,пъстърва,ципура и сьомга.

# 160
  • Мнения: 2 804
В къщи се прави предимно морска риба , като по дребната я пържа , а по-едрата я правя на фурна .
Във фурната слагам рибата предварително изчистена , но оставям главата на рибите . Доматчета нарязани на 2 от малките като череша , сол съвсем малко , черен пипер , розмарин , 3-4 скилидки чесън само смачкани , малко лимонов сок-оцет , вода или вино бяло .
Другия вариант е да сложа рибата в едра морска сол и да я опека .
В този случай я разрязвам по дължина , чистя и главата добавям вътре 1 клечка розмарин и 1 скилидка чесън .

# 161
  • Мнения: 1 877
Ние основно скумрия ядем на скара.За децата взимаме хек,който панирам,защото не могат да ядат скумрията,че им е жилава и не могат да я дъвчат (малкия я плюе)

# 162
  • Мнения: 110
Тъй като и двамата със съпругът ми сме рибари, поне веднъж седмично ядем риба, която сами сме си уловили. Задължително при нас един от двата почивни дни е плануван за риболов. Вчера ходихме например за шаран и мога да се похваля с добър улов, който беше и вечерята ни

# 163
  • Мнения: 2 804
За да стане шарана вкусен у се сваля кожата , а не само люспите .
От шаран майка ми / Мир на духа и / , правеше страхотна рибена чорба , а освен това я пържеше и заливаше с оцет , сол и чесън .

# 164
  • Мнения: X
В къщи готвя предимно традиционните риби : шаран, скумрия, пъстърва, хек, сьомга, тон, понякога костур.
Скоро чух за един много вкусен вид риба - маслена риба. Като я намеря по магазините, ще купя да опитам.

Общи условия

Активация на акаунт