Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 март 2015, 18:26 ч.

Автоимунен тиреоидит на Хашимото (37)

 • 86 460
 • 745
 •   1
Отговори
# 630
 • Мнения: 5 156
Писано, недей се паникьосва, че от стрес нивата на тсх се покачват. Naughty
Както Мереленда вече е писала - стойността не е прекалено висока.

# 631
 • Мнения: 672
Барелина не знам каква беше , довечера като се прибера ще видя и ще пиша. От аптеката я взех в едни големи капсули едва ги преглъщах. Препоръчайте добър гениколог, ендото е ясно че е Райков, ама гениколог не знам.

# 632
 • България, Шумен
 • Мнения: 76
Благодаря много за утехата! В Шумен съм при Др Дойчинов, но сега като поразгледах видях,че има клиника по ендокринология във Варна,и има няакво светило там, но не запомних името на доктора. Смятам да поразуча още малко и да отида там. Пия еутирокс 25mg сутрин на гладно. Не приемам никакви добавки и виармини освен филиевата киселина,клеева тинктура.

# 633
 • в огледалото на живота
 • Мнения: 8 022
Благодаря много за утехата! В Шумен съм при Др Дойчинов, но сега като поразгледах видях,че има клиника по ендокринология във Варна,и има няакво светило там, но не запомних името на доктора. Смятам да поразуча още малко и да отида там. Пия еутирокс 25mg сутрин на гладно. Не приемам никакви добавки и виармини освен филиевата киселина,клеева тинктура.
Писанке,предполагам за Райков си чела:
http://raikovendo.dir.bg/
Няма да сгрешиш,ако отидеш при него  Peace

# 634
 • Мнения: 7 591
~Dev~ , мисля че Писана има предвид професор Христозов в клиниката по ендокринология към Света Марина.
Писана, не знам какви пари взима сега, но той не приема по здравна каса. Единствено ако те приемат в клиниката по ендокринология е по здравна каса, ама то си има доктори в отделението, а професор Христозов не знам дали преглежда.
В клиниката в кабинета си приема пациенти след записване на час и преглед и ехографията си плащаш. В медицински център Дария преглеждаше всяка сряда (предполагам все още е така), може да се обадиш в центъра и за запишеш час. Прегледът е отново платен. Като беше доцент взимаше 55 лв преглед + ехограф, а откакто е професор не съм ходила при него и не знам колко пари взима.

# 635
 • Мнения: 672
Писана ако идваш във Варна , Райков е твоя човек, няма да сбъркаш с 2 ръце съм за него. Преглежда и с ЗК , ехографа се плаща при всички, при него е 35 лева. Hug

# 636
 • Мнения: 63
Здравейте, момичета.  Присъединявам се към вас с диагностициран Тиреоидит на Хашимото + хипотиреоидизъм от няколко дни.  На 23 години съм, в последните 2-3години МЦ ми се беше нормализирал, но от няколко месеца имах прескачане от 2-3 месеца и започнах да пия Ясмин, по предписание на гинеколог. Долу горе оттогава започнах да се чувствам зле, безпокойство, постоянно ми се спеше, независимо колко часа съм спала, донякъде неадекватна, завалвах думите ката говоря, никаква концентрация и проблеми с паметта. Тогава ходих при една ендокриноложка, която ми пусна само TSH, тогава ми беше около 2.6 и каза, че проблема ми не от там и да се насоча към психиатър.
И така след няколко месеца започна да ми става все по зле, докато не ме видя един наш познат и ми каза да си обърна внимание на щитовидната жлеза, защота имам проблем. Ходих миналата седмица при Д-р Георгиев, направи ми ехограф и ми пусна TSH, TAT и MAT. Още на ехото ми каза, че е Тиреоидит на Хашимото, жлезата е с изменена структура и десния лоб е леко увеличен, без възли, но пусна антителата, за да се потвърди диагнозата. Направих ги още на следващия ден и резултатите бяха TSH 5.84, TAT 719 и MAT 169. Изписа ми Еутирокс 25 и да си пусна TSH отново след два месеца. На своя глава си взех Селен на Walmark и започнах да го пия, защото четох, че оказва действие върху намаляването на антителата. Бих казала, че усещам леко подобрение, поне не съм като неспала от две седмици, но исках да ви попитам при вас отшумяха ли напълно симптомите и как сте с килограмите след започването на Еутирокса. Аз на кг да съм качила 1-2, но се чувствам напълняла 55кг съм 165см. Имали ли сте стомашни смущения в периода, когато сте разбрали за Хашимото, от една седмица ме наболява корема, на различни места - точно под ребрата или отляво или отдясно или под слънчевия сплит, ниско долу, около пъпа. И не може да се нарече точно болка, а придърпване, прищипване или и аз не знам... Имам запек, не мога да ида нормално да WC, взех преди няколко дни бонбон за разхлабване, подейства след 1-2часа, но на следващия ден бях с разтройство и кървава слуз в изпражненията. След тази случка гледам, но не виждам да има кръв, просто запека и дразненето остана, както и наболяване в бъбреците. И аз не знам, днес съм при ЛЛ, да видим какво ще каже.
Малко се поотнесох , но си мисля, че може да е свързано с Хашимото.  Дойде ми ката гръм от ясно небе и още не можа да осъзная, че ще съм на хапчета доживот.  Shocked

Последна редакция: пн, 13 юли 2015, 14:00 от elnego334

# 637
 • Мнения: 672
Здравейте, момичета.  Присъединявам се към вас с диагностициран Тиреоидит на Хашимото + хипотиреоидизъм от няколко дни.  На 23 години съм, в последните 2-3години МЦ ми се беше нормализирал, но от няколко месеца имах прескачане от 2-3 месеца и започнах да пия Ясмин, по предписание на гинеколог. Долу горе оттогава започнах да се чувствам зле, безпокойство, постоянно ми се спеше, независимо колко часа съм спала, донякъде неадекватна, завалвах думите ката говоря, никаква концентрация и проблеми с паметта. Тогава ходих при една ендокриноложка, която ми пусна само TSH, тогава ми беше около 2.6 и каза, че проблема ми не от там и да се насоча към психиатър.
И така след няколко месеца започна да ми става все по зле, докато не ме видя един наш познат и ми каза да си обърна внимание на щитовидната жлеза, защота имам проблем. Ходих миналата седмица при Д-р Георгиев, направи ми ехограф и ми пусна TSH, TAT и MAT. Още на ехото ми каза, че е Тиреоидит на Хашимото, жлезата е с изменена структура и десния лоб е леко увеличен, без възли, но пусна антителата, за да се потвърди диагнозата. Направих ги още на следващия ден и резултатите бяха TSH 5.84, TAT 719 и MAT 169. Изписа ми Еутирокс 25 и да си пусна TSH отново след два месеца. На своя глава си взех Селен на Walmark и започнах да го пия, защото четох, че оказва действие върху намаляването на антителата. Бих казала, че усещам леко подобрение, поне не съм като неспала от две седмици, но исках да ви попитам при вас отшумяха ли напълно симптомите и как сте с килограмите след започването на Еутирокса. Аз на кг да съм качила 1-2, но се чувствам напълняла 55кг съм 165см. Имали ли сге стомашни смущения в периода, когато сте разбрали за Хашимото, от една седмица ме наболява корема, на различни места - точно под ребрата или отляво или отдясно или под слънчевия сплит, ниско долу, около пъпа. И не може да се нарече точно болка, а придърпване, прищипване или и аз не знам... Имам запек, не мога да ида нормално да WC, взех преди няколко дни бонбон за разхлабване, подейства след 1-2часа, но на следващия ден бях с разтройство и кървава слуз в изпражненията. След тази случка гледам, но не виждам да има кръв, просто запека и дразненето остана, както и наболяване в бъбреците. И аз не знам, днес съм при ЛЛ, да видим какво ще каже.
Малко се поотнесох , но клси мисля, че може да е свързано с Хашимото.  Дойде ми ката гръм от ясно небе и още не можа да осъзная, че ще съм на хапчета доживот.  Shocked

Здравей при всеки е различно за килограмите, някой не качват като теб, други като мен са с 25 кг отгоре. Проблема с WC е част от симптомите + подуването + сънливостта. Има много подробна информация на 1-ва страница на темата. Апропо поздравления за добавките. Могат само да помогнат.

# 638
 • Мнения: 63
Ами аз не бих казала, че не съм напълняла, може да е малко, но се чувствам тежка. Откакто разбрах гледам да се храня по-здравословно, повече супи, салати, като се има впредвид, че допреди това бях всеки ден на сандвичи, картофи и т.н. Четох в темата за Цефасел, по-добър ли е от стандартния селен? И се чудех за пчелен прашец и пчелно млечице, в плюс ли ще са ми или може да си докарам по-голяма бела на главата със засилване на имунната система и следователно повишаване на антителата, все пак цел ми е да ги сваля.

# 639
 • Мнения: 672
Ограничаваш глутен - враг № 1 . За добавките аз съм се спряла на стандартен селен от аптеката какъвто назначи док. Други не пия освен фк и инофолик но те са забременяване. Предполагам , другите ще се включат скоро и ще те информират по подробно, междувременно прочети 1-ва страница ще намериш доста отговори там.

# 640
 • Мнения: 672
Да ви се оплача преди 3 месеца TSH беше 6.66 след консултация с Райков минах на схема 75 и 100 , сега излезе контрола 7,44 вместо да пада то се вдига , вече не знам какво да правя той не може да ме види , няма свободни часове до края на месеца...... Май ще се ходи в Транспортна не му е практика ама няма как. Искам бебе, с това TSH абсурдно. МРЪН   

# 641
 • Мнения: 446
Пробвайте с автоимунния протокол. Това е режим, при който се елиминират храните, които се считат за дразнещи стомаха и изострящи възпаленията при автоимунните болести. От личен опит мога да споделя, че този режим много ми помага да задържа ниски показателите, да съм жизнена и енергична. Хормон не пия от половшн година, килцата се стопяват, но най-важното чувствам се здрава и добре както не съм била от доста време насам. Simple Smile

# 642
 • Мнения: 672
Какъв е този протокол за 1-ви път чувам за това ? Ако искате пишете ми на ЛС да не спамим.

# 643
 • София
 • Мнения: 2 133
Какъв е този протокол за 1-ви път чувам за това ? Ако искате пишете ми на ЛС да не спамим.
Напротив, напишете го тук, и аз бих искала да науча повече.

# 644
 • Мнения: 446
Превод на таблицата на Мики Трескот с храните,  които се включват и изключват в автоимунния протокол:

За ВКЛЮЧВАНЕ:

Зеленчуци - артишок, рукола, аспержи, китайско зеле, броколи, карфиол, брюкселско, целина, краставица, зелен фасул, тиква, ревен, кейл, праз лук, кресон, гъби, спанак, маруля

Кореноплодни - моркови, сладък картоф, лук, ряпа, репички, пащърнак, ряпа

Месо - говеждо, пилешко, агнешко, еленово, пуешко, заешко, патешко, риба и ракообразни рак, стриди, свинско, бизонско, биволско  и карантии сърце, дроб, бъбреци, костен бульон

Плодове - ябълка, банан, авокадо, кайсия, портокал, манго, нектарина, лайм, лимон киви, гуава, грозде, грейпфрут, кокос, мандарини, череши, фурми, пъпеш, къпина, смокиня, боровинки, папая, праскова, сливи, ягоди, круша, диня, ананас, малина, нар

Мазнини - животински, авокадо, кокосово масло, патешка и свинска мас, зехтин, 7 растителни

Ферментирали - кисело зеле, камбуча, ферментирали зелевчуци морков, цвекло и т.н.

Провизии - ябълков оцет, аншоа, сушени плодове, маслини, сьомга, риба тон, сардини, кокосово брашно и стърготини

Билки - лимонова трева, лавандула, босилек, дафинов лист, копър, мента, пелин, розмарин, салвия, магданоз, мащерка

Подправки - канела, чесън, карамфил, морска сол, куркума, шафран, джинджифил

За ИЗКЛЮЧВАНЕ:

Зърнени - амарант, ечемик, елда, булгур, царевица, просо, киноа, спелта, овес, пшеница, ориз, ръж, сорго

Яйца - пилешки, гъши, патешки

Алкохол; ибупрофен, аспирин; кафе и какао

Ядки - бадем, бразилски орех, макадамия, орех, лешник,

Млечни - масло, сирене, прясно мляко, кисело мляко, крема сирене, сметана

Семена - конор, слънчоглед, сусам, мак, тиква ама от тази голямата кръглата ахаха как го обясних, индийско орехче, синап/кресон, колиандър, чиа, кимион, сминдух, ким

Покритосеменни - домати, картофи, паприка, годжи бери, шипка, червен пипер, люти чушлета, пиперка,  тютюн, патладжан

Общи условия

Активация на акаунт