Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 570
 • Мнения: 551
В Хюрт- Еферен живее.

# 571
 • Мнения: 1 961
Там не ги знам лекарите, мога да препоръчам на центъра, но се ходи рано сутрин.

# 572
 • София
 • Мнения: 11 902
Славина, не съм наясно с прегледите в уни клиниките, но девойката ти следва стоматология, вероятно познава от горни курсове българи, които биха я посъветвали как да действа.Пожелавам й бързо да се оправи Simple Smile

# 573
 • Мнения: 140
Моля за съвет! Дъщеря ми е студентка първи курс в Кьолн, в момента си е там, имат лекции и упражнения. Последните дни не се чувства добре, отпаднало й е, няма апетит, вие й се свят, и иска да отиде на преглед. Как се процедира в такъв случай- има ли общопрактикуващи лекари, къде да потърси, към кого да се обърне?
Има европейска здравна карта.  

1. Влиза в интернет и изнамира лични лекари (Allgemeinmediziner, Hausarzt, Allgemeinmedizinische Praxis т.н) Провярява им работното време и е най-добре преди да се появи в приемния час да се обади, дали ще могат да я приемат в промеждутъка между вече запазените часове. И директно да пита дали ще я вземат с ЕЗОК, защото няма смисъл да се разкатава в това състояние от кабинет на кабинет. Съветът на Лино също е добър, повечето праксиси поемат извънредни пациенти сутрин.

2. Ако се влоши, направо да ходи в спешното (Notaufnahme) на най-близката болница. Да има предвид обаче, че там наистина е за сериозни случаи, иначе може с неухота да я прегледат.

3. Ако вечер след 19ч или през уикенда се усилят симптомите и не може да се вдигне на крак до спешното на най-близката клиника, да звъни на номер 116 117 - това е националният номер на общопрактикуващите лекари, които правят домашни посещения извън нормалното работно време при акутни (все още несериозни) състояния. Препоръчително е отново да пита дали ЕЗОК ще покрие разходите.

4. При животозастрашаващи състояния (кървене, наранявания, загуба на съзнание и т.н) 112! Парамедиците ще се погрижат за нея и ще я заведат в подгодяща болница. Но дано не се налага

На първо време това ми идва наум.


4.

# 574
 • Мнения: 1 961
Да уточня, че на 116 117 могат да кажат къде има дежурен кабинет извън работното време на лекарите.
Славина дъщеря ви успя ла да посети лекар?

# 575
 • Мнения: 551
Да, тя отиде рано сутринта, взели са й кръв и урина за изследвания и лекарят й е дал час за четвъртък да види резултатите и да определи лечението. Сега й е дал хапче симптоматично срещу световъртеж, като е изказал предположение, че може да е анемия. Два пъти се е връщала до кабинета, защото са й написали медицинска бележка/срещу 5 евро/ за лекуване до петък, но във факултета са й казали, че при три дни отсъствие няма право да се яви на изпит. Та се е върнала и са й дали нова бележка само за днес. Много ми е притеснено! Дано всичко е наред с изследванията и се окаже само летен вирус.

# 576
 • Мнения: 915
Славина, всичко ще е наред. Вероятно е я анемия, я някой друг дефицит. Натоварени са и нямат време да излизат много-много на слънце. Не им достига сън. На дъщеря ми бях изпратила капки вит. Д, защото не може да си го набави по друг начин. Не зная колко ги пи капките, но сега се опитва при всеки удобен случай да излезе да се попече в парка до общежитието. Слънцето гони депресията, дава сили и настроение, поне при дъщеря ми е така. Най-много й липсват морето и слънцето Simple Smile Надяваме се на хубаво късно лято, защото за нея се очертава много кратка ваканция. Прибира се след 4 седмици и ще остане не повече от 3.
Този номер за дежурните лекари и аз ще си го запиша, дано не се налага да се ползва.

# 577
 • Мнения: 1 961
Аз пък си мисля, че е точно от времете в момента. Верно че имам проблеми с щитовидната аз, но едвам си намирам място. Тук и 25° се усещат много тежко, а както е в момента не се търпи. Вчера цял автобус ученици е колабирал.

# 578
 • Мнения: 3 342
Голямата е девети месец бременна в Кьолн и едвам съществува в тая жега, а малката в Берлин вчера са ги пуснали да си работят от дома и им осигуряват сладоледи и какво ли не студеничко на работа. Големи жеги, не са свикнали хората.

# 579
 • Мнения: 1 961
Хубавото е, че тази година температурите са константни и времето е топло от април. Донякъде се напасва организма, други лета е имало много екстремна смяна на времето. Днес уж ще има буря следобед, малко да разхлади.

# 580
 • София
 • Мнения: 3 450
Хубави новини, mama Tin. Ще чакаме да се похвалиш с внуче.

# 581
 • Мнения: 3 342
Хубави новини, mama Tin. Ще чакаме да се похвалиш с внуче.
Хихи, ще бъде първото бебе в темата Simple Smile Кога я изпратих да учи в Кьолн, а сега освен магистър по застраховане си имам и немски зет , котка италианска благородничка и скоро внуче интернационално

# 582
 • София
 • Мнения: 264
Ех, mama Tin, какви прекрасни новини! Толкова е хубаво!
slavina_S, дано бързо му мине на момичето, и дано наистина е нещо лятно-вирусно!
Хайде, сега и аз да се похваля. От днес си имаме приета студентка  в ТУМ.

# 583
 • Мнения: 551
Хайде, сега и аз да се похваля. От днес си имаме приета студентка  в ТУМ.
Честито! С лекота да следва мечтите си!

# 584
 • Мнения: 3 342
Поздравления за твоята девойка Славина, предстои сериозно учене! Пожелавам и успех, кураж и прекрасни студентски години!

Общи условия

Активация на акаунт