Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 145
Здравейте мами, с риск да повторя някоя тема искам да Ви попитам каква е разликата между адаптираното и частично адаптираното мляко. Моята дъщеря е на 12месеца и все още я кърмя, но вечер започнах да и давам и по 150мл. адаптирано мляко на Милупа........но видях че има разлика едното е частично адаптирано, другото е адаптирано.......каква е разликата и кое е по-доброто. Благодаря Ви предварително!!!

# 1
  • на кой му пука, майна
  • Мнения: 5 303
Разликата е в количеството витамини, маслеността и т.н
Всяка марка съобразява възрастта на детето щом сте на 12 месеца взимаш на Милупа частичното, защото ако даваш от Адаптираното, може детето ти да остане незаситено/гладно/ и да не си получи необходимите витамини за възрастта  Grinning

# 2
  • Мнения: 8 505
Ето какво открих:

Частично адаптирани млека (За периода от 6 до 12 месечна възраст)

Нова тенденция в изкуствените бебешки млека, популярна в Европа, а напоследък и по рафтовете на американските магазини, е адаптирано мляко предназначено за за пеленачетата над шестмесечна възраст и са предназначени да бъдат моста между обикновено адаптирано мляко и краве мляко, което не би трябвало да се дава на детето преди еднагодишна възраст. Повдигат се два въпроса относно частично адаптираните млека: Хранителни ли са и необходими ли са? Рационалното обяснение за частично адаптираните млека е, че хранителните нужди на пеленачето много се увеличават след шест месечна възраст (особено от калций, желязо и протеини) и някои пеленачета биха имали трудности да посрещнат тези увеличени изисквания с по- големи количества стандартно адаптирано мляко плюс твърда храна. Ето ги предимствата и недостатъците на частично адаптираните млека.

Предимства:

Съдържа повече калций. От шест месеца до година необходимостта от калций се увеличава с 50%, от 400 милиграма на 600 милиграма. Carnation Фолоу ъп формула съдържа 600 милиграма калций в 700 милилитра. Необходими са 1150 милилитра стандартно адаптирано мляко на ден да посрещне тази необходимост от калций.
Съдържа повече желязо. От шест до дванайсет месеца дневните изисквания на бебето за желязо се увеличават от 6 милиграма на 10 милиграма. Това допълнително желязо може да се подсигури от около 780 милилитра частично адаптирано мляко или 800 до 980 милилитра стандартно адаптирано мляко, така че няма голямо предимство при частично адаптираните млека в този случай.
Съдържа повече протеини. От шест до дванайсет месеца пеленачето има нужда от допълнителни 3 до 4 милиграма протеини на ден. Частично адаптираните млека съдържат 10 до 25 процента повече протеини. Бебето би имало нужда от допълнителни 90 до 240 милилитра стандартно адптирано мляко на ден, за да си набави необходимите протеини.
Струва по малко. Цената е около 20% по ниска от цената на обикновеното адаптирано мляко.
Има по добър вкус. Тъй като е на основата на мляко, има повече вкус на мляко.

# 3
  • Мнения: 145
Страхотни сте мами, отворихте ми очите................ееееееее значи без да искам съм уцелила......браво.......още веднъж благодаря за безценната консултация.......еейййй чудно нещо са това форумите.......  bouquet

# 4
  • Мнения: 220
Благодарности и аз се ориентирах.

# 5
  • Мнения: 3 116
Мамчета, да ви кажа аз какво знам по-въпроса:
В зависимост от възрастта има определен номер мляко. Например за Аптамил: 1 за 0 - 4 месеца, 2 за 5 - 8 месеца и 3 за над 8 месеца.
Когато едно бебе или детенце е изцяло на кърма прехода към АМ трябва да бъде плавен. Например вие имате кърмаче на 9 месеца и искате да мине на АМ. Първо трябва да се започне от номер 1, една кутия например, след това номер 2, пак една кутия и чак тогава на 3, която е за вашата възраст.

Това знам аз по въпроса.

Целувки  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт