Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 21 окт. 2006, 21:15 ч.

Предучилищници /Набор 2000/

 • 19 874
 • 281
 •   1
Отговори
 • Мнения: 1 608
Здравейте!
Ще ми се да има тема, в която да се обсъждат проблемите и на този набор. Да се познаваме и да сме по-подготвени следваща есен когато прекрачат училищния праг.

Да се представя аз съм Биляна, големият ми син се казва Иван, роден е през август 2000г. в София. Посещаваме предучилищна група в училище. От началото на септември живеем в Перник, временно надявам се и все още се адаптираме.

Стартирам с въпроси:
1. Посещаващите Алианс или друга езикова школа, разкажете за учебните материали, които използват, заетоста им в школите, вашите впечатления, всичко.
2. Учебниците за предучилищна на кое издателство са във вашата градиина/училище.
3. Посещавате ли спорт. Какъв? Как го избрахте?

# 1
 • Мнения: 532
Здравейте,
Включвам се и аз в темата Simple Smile.
Аз съм Цвета майка на Симона, която в момента е в предучилищна паралелка в детската градина, където ходеше и преди.
Ходи и на Алианс, колкото и усилия да ни коства на нас с баба и това. Аз съм доволна от Алианса, системата им ми харесва. Преди години мислех че е доста тромава системата на обучение в Алианса, но сега вече не мисля така.
За предучилищната - системата по която учат не си я спомням и затова ще пиша по-късно за нея, но определено не ми харесва кой знае колко.
Отсега си мислим за бъдещо училище - дано до лятото на 2007 да се спрем на някое свястно Praynig

# 2
 • Мнения: 616
Здравейте аз съм Христина а синът ми се казва Петър ходи в предучилищната група в детската градина в която си ходеше и преди .В градината ходи на кърсове по английски и джудо.А вече сме записани и в пъри клас при нас искаха до края на този месец да си подадем декларацията ще ходи в паралелка "Информационни технологии и английски езек".

# 3
 • Мнения: 1 820
Привет и от нас! Аз съм Магдалена, а дъщеря ми Теодора. Тя ходи на предучилищна в училище. Досега не беше ходила на ДГ и малко се притеснявах как ще бъде, но няма никакъв проблем - много е щастлива, в училище страшно и харесва, общителна е, вече си има много приятелчета и когато идват почивните дни, много я е яд, че няма да ходи на училище. Учителката й много ми допада - спокойна, уравновесена, има положително излъчване, търпелива е и си обича професията. Измисля найа-различни начини да мотивира децата и да си пишат домашните с удоволствие. Учим по учебниците на "Слово" - серията "Моливко". Извънкласно - от четиригодишна посещава уроци по рисуване и сега също ходи за трета учебна година. В първи клас ще я запиша в същото училище.

# 4
Здравейте! Синът ми Боян е в предучилищна група към детската градина, в която ходи. Там учат по учебниците на "Слово" - Моливко. На английски ходи в Британика- учебниците там са на Longman, и много му харесва, ходи с голямо удоволствие и е научил учудващо много неща! Като си знам разсеяното гардже, което в детската градина за половин година научи на англ. 2 думи, едната от които грешно, и аз съм във възторг от Британика! А иначе по въпроса за училището сме се спряли на кварталното 51 у-ще.

# 5
 • Мнения: 1 608
Чудесно! Събираме се хубава група вече Simple Smile.
Ние пък не сме с Моливковците, но ми се струват по-добри и по-лесни за възприемане. До сега от 1-ва до 3-та група бяхме с Моливко. А за англиския, при нас налични са две школи Европа и Форс, Европа отпада, защото не формират група за нашата възраст, а във Форс пък знаем повече от едното ниво и по-малко от другото и не знаем в кое да го запишем. Вие как мислите, кое е по-добре за тази възраст да повтори или да догонва? В предучилищна ще учи английски 1 път седмично час от 45 мин., но това ми се струва крайно недостатъчно.

# 6
 • София
 • Мнения: 6 434
Синът ми е в предучилищната група на 133 ЦДГ. Сдружението "Шилер" работи с тази предучилищна група. Христи после ще продължи в 55 у-ще пак към Сдружението.
Мога само да похваля подготовката по немски език и да кажа най-отговорно, че за 3 седмици детето ми научи толкова думички и стихчета по немски, колкото аз за целият I-ви срок на 5 клас в годините, когато аз започнах да уча немски. smile3501
За три седмици е научил всичките цветове, броене до 13-14, учебните пособия-химикал, тедрадка....; семейството и неговите членове; за есента, изречения, запознаване, момче, момиче, кой си ти.? аз съм....; стихче за броенето/цифрите, стихче за семейството, песничка за Хипо (системата по коят учат) и пр. и пр. Simple Smile
Системата, по която учат иначе е "Ръка за ръка", ако не се лъжа. Според думите на свеки, обаче тази подготовка- нашата била много слаба, щото не ги карали нищо да пишат, не им давали домашни и др. такива приятни занимания за събота и неделя smile3503 smile3511. Та к'вото и да кажа в това отношение, все ще сме назад.
Иначе сме го записали на футболни занимания в "Лъвчетата", че да има къде да излиза таз' неговата енергия, щото в къщи на мен ми излиза през ушите понякога. Crazy
Та това е от мен. Вие сте момичета. Hug Simple Smile

# 7
 • Мнения: 1 608
Копче, това е училището, в което искам да учи и сина ми другата година, ако живеем отново в София. Много се радвам за вас, а за постиженията му в обучението не се съмнявам нашите приятелчета минаха през тази подготвителна група и родителите са невероятно доволни.

# 8
 • Мнения: 1 264
Здравейте  Hug Сина ми се казва Никола и е в предучилищна в училище . Учат по " Ръка за ръка " и не само , до сега са писали ченгелчета и цифрите 1 и 2 , учат да разделят думите на срички , да определят начална и крайна буква в думата , наблягат и на разказването  Simple Smile Разглеждат предимно творби и на нови и млади автори като цяла седмица работят по даденото произведения , отначало се учат да го разказват , после рисуват любим момент и накрая , ако творбата позволява правят театър по нея .
Извънкласно ходи на арт курс вече втора година и на плуване   Simple Smile

# 9
 • Мнения: 844
И аз да се включа към групичката. В предучилищната ние сме ветерани. Щерката я кара за втори път. За сега няма никакви проблеми, щях да се притесня, ако имаше, след толкова повторения. За щастие учи по различни системи, във Варна бяха по "Книга за детето", тук са с серията "Моливко". Мисля, че не се отегчава. Ходи на английски и на балет в градината. От английския виждам резултат, постоянно нещо ми намила и е запомнила много думички, цели стихчета за няколко седмици. Само нещо балетните занимания ми се губят, но ще трябва да се позаинтересувам и да видя да не си давам парите на вятъра. Много ми се щеше да я запиша на истински тренировки по художествена гимнастика, но разпитах и разбрах, че тренировките са от 17.00 до 18.30 и просто няма кой да я води. Много жалко. Вие как организирате воденето и вземането от тези занимания?

# 10
 • Мнения: 1 608
Вие как организирате воденето и вземането от тези занимания?
Ние и миналата година и сега се водим и прибираме от градини, пиано и китара тримата. Разработила съм всякакви вариации по темата "Всичко с децата" така, че ако мога да помогна с измислянето на комбинация казвай Wink.
За воденето на гимнастика не можеш ли да наемеш жена?

# 11
 • някъде ... тук ...
 • Мнения: 6 700
Здравейте!
Радо е предучилищна в градината, където ходеше и до сега. Учебниците са на Издателство "Изкуство" - Аз ще бъда ученик, Книга за детето (ако не бъркам, поне така пише на тетрадката). От градината ни дадоха една тетрадка - да рисува и пише в къщи през почивните дни, по 2 странички за седмица. На родителската среща учителките ни показаха и няколко енциклопедии, които използват за допълване на информацията. За сега е добре, доволен е, справя се. До миналата година ходеше на английски и футбол в градината. Тази искахме да продължи, но най-вероятно ще е само на английски. За футбола, от "Лъвчетата" изисквали 10 деца най-малко за група, а записаните са 8 и няма да има поне за сега футбол  Confused
Ние сме си избрали 55-то училище, но обикновена паралелка.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 352
И мойта Христина е предучилищна тази година - ходи в детската градина. Учат по учебниците на Моливко. Ходи на английски и латино танци в детската, за други извънкласни мероприятия нямам време и сили. Все още не сме избрали училище и това много ме тревожи. Някой знае ли кога започват записванията?

# 13
 • Мнения: 533
Здравейте, казвам се Венета, дъщеря ми Биляна е предучилищна в ДГ, в която ходеше и преди. Учат по учебниците на Моливка. Допълнително ходи на английски и худ.гимнастика извън градината. Английски учи за първа година по учебник на Longman, заниманията са един път в седмицата по 2ч, за сега много и харесва и е научила доста думички, а освен това ги учат и да пишат. А иначе худ.гимнастика ни е тръпката, там започваме третата година.
За първи клас ме избрали квартално училище, ще има паралелка информационни технологии, може би в нея ще се запишем, или ще разуча каква ще е класната, все още не съм решила, има време да помисля.

# 14
 • дядовата ръкавичка
 • Мнения: 3 130
Александър е вече втора година предучилищна група, повтаряч  Winkотсега. До миналата година беше в частна ДГ, където научи много. Учеха с "Моливко". Поради разни финансови причини сега е в държавна, от която не съм особено доволна, но...... Не знам точно по коя система учат,  имат само един учебник за всичко. Не пишат ченгелчета и подобни. Занятията им били много кратки, по неговите думи. В ДГ е записан на всичко възможно - карате, футбол, английски, приложни изкуства, пък ще видим кое ще отпадне. Според мен, по-добре е да се занимава с нещо, отколкото да търчи и крещи безцелно.
За "извънкласни" занимания, за съжаление - време никакво не остава.
В къщи решваме задачки по тетрадките за подготовка за изпит за Италианския лицей, но още не съм решила дали ще кандидатства там. Иначе и на мен много ми се искаше 55-то с Шилер, но се оказа че съм се сетила твъъърде късно. Сега обмисляме варианта с частни уроци по немски и явяване на изпита.

Общи условия

Активация на акаунт