Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 570
  • София
  • Мнения: 26 914
Това са вид Левкоцити
 

# 571
  • Мнения: 89
Това са вид Левкоцити
 

Благодаря ти Денис, за отговора!  Heart Eyes  А случайно да знаеш какво значат -и трите неща в комбинация?

# 572
  • София
  • Мнения: 26 914
Това са вид Левкоцити
 

Благодаря ти Денис, за отговора!  Heart Eyes  А случайно да знаеш какво значат -и трите неща в комбинация?

Нищо обезпокоително
МБ ли е правена, или изследване за определен вид патоген?

# 573
  • Мнения: 89
микробиололия, на пръчката с транспортния тампон излезе 4е няма патогенни организми , а на стъклото излезнаха тези 3 неща. Странното е че течението ми е много засилено сега по време на бременността - зеленикаво и с по-натрапчива миризма... От няколко години имам и раничка - и все са ми излизали или Гарднерела Вагиналис или гъбички или и двете, странното е 4е сега когато имам двойно пове4е те4ение - излиза горе долу добре  newsm78 
Чудя се дали може да е от лабораторията, но ве4е ходих на 2 лаборатории... а преди години ходех на друга която все ми излизаше нещо, исках да отида пак при същата но за съжаление лекарката която разботи с нея категорично отказва да ме прегледа и даде рецепта понеже не проследявала бременности - и аз сега си се лутам по разни други лекари и лаборатории и си се 4удя...
 newsm78

# 574
  • Мнения: 2
Здравейте! На 13-ти бях на контролен преглед при гинеколог. При прегледа ми каза, че вижда две възпаления: 1.на шийката на матката 2 във влагалището. Пусна ми съответно две изследвания: цитонамазка и микробиологично. Цитонамазката е добре: PAP II q, екто-и ендоцервикален епител в норма левкоцити, лимфоцити. НООО от микробиологичното изследване разбрах, само че ще лекувам Пептострептококите. Моля ви да ми обясните останалите неща от изследването. Левкоцитите в норма ли са или не са, това ТV какво е и т.н.
Ето и изследването
Директна микроскопия: 6-8 левкоцита, масово десквамирани еп.кл. Грам (+) коки и верижки-анаероби от р Peptostreptococcus, намалено кол-во лактобацили, TV (-).
Микроскопски данни: бактериална вагинова.
Не се изолира патогенна аеробна флора. Не се изолира Кандида.
Изследването е правено в лаборатория новалаб.
Надявам се, че  някой ще ми обясни!!! Благодаря предварително !!!!!!  Hug Hug Hug
 

# 575
  • София/Стара Загора
  • Мнения: 2 538
При такива резултати от МБ
Скрит текст:
Изследване: Влагалищен секрет
Микроскопско изследване: Липсват lactobacilli; Преобл. Грам (-)пръчки (аероби); <1 Leuco/поле; Плоски епит. клетки
Организъм: Candida spp.(-)отр.
Организъм: Escherichia coli Количество: значително

Заключение: Редукция на нормална влагалищна флора. Дисбактериоза.

 и след назначено лечение с Ципрофлоксацин 2*1 за 5 дни, макмирор глобули за 12 дни и после лактажин, дали имам шанс всичко да се изчисти и да започна спокойно стимулация за инвитро... и дали може да съм си го докарала от промивките след хистероскопии, които правих март и май, защото пусках МБ февруари и всичко беше ОК

# 576
  • София
  • Мнения: 26 914
Стари теми
Хормоналните изследвания са с давност 6 месеца
при отклонения се правят контролни или назначени от специалист повторни изследвания


Полови хормони на 3 ден от МЦ
LH   Лутеинизиращ хормон
FSH Фоликулостимулиращ хормон
E2   Естрадиол

Пролактин * -  на чист ден  /след М./ 
Изследването на пролактина трябва да се прави при пълно спокойствие.
Почивка в лабораторията 30 мин. преди вземането на кръв.
Да не се масажират гърдите и да не се прави секс 1-2 дни преди теста


Прогестерон  -  на 7 ден след доказана овулация
с фоликулометрия или с тестове за овулация плюс измерване на базалната температура

Тиреоидни хормони  - Щитовидна жлеза
Не трябва да се консумира кафе, кола и други напитки и храни съдържащи кофеин /или теин и др. стимуланти/ преди изследването.
                 
TSH * Тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон -  /на чист ден / 
T4 *    Тироксин / или Free Т4/    /на чист ден /   
T3 *    Трийодтиронин /или Free Т3/    /на чист ден / 
TAT   /Anti-TG/  -  Анти - Тиреоглобулин   /няма значение деня от МЦ/
MAT  /Аnti-TPO/ -  Анти - Тироидно-специфична пероксидаза  /няма значение деня от МЦ/
При отклонения - УЗ / ехография/ на щитовидна жлеза

Надбъбречна жлеза
DHEA-S  /няма значение деня от МЦ/
17ОН Прогестерон  /на 3 ден от МЦ/

Андрогени
Андростендион  / няма значение деня от МЦ /
Тестостерон       / няма значение деня от МЦ /

Взема се: Венозна кръв
Условия за вземане: Сутрин до 10ч. на  гладно
* за някой хормони се спазват определени условия

Графики:




 

# 577
  • Мнения: 2 003
 Embarassed Embarassed

# 578
  • Мнения: 159
БЛАГОДАРЯ ДЕНИС А ТЕЗИ ХОРМОНИ ЗА НАДБЪБРЕЧНАТА ЖЛЕЗА КАКВО ОПРЕДЕЛЯТ В СМИСЪЛ ЗАЩОТО СЛЕД ЛАПАРОТО ПОЛУЧИХ ГИНЕКОЛОГ ПЕРИТОНИТ И ПОЛУЧИХ ПРЕКЪСВАНЕ НА УРЕТЕРИТЕ И БЯХ 3 МЕСЕЦА С  СТЕНДОВЕ И КАТЕТЪР И СЕГА ПРИ ИНВИТРОТО ТРЯБВА ЛИ ДА ОБЪРНА МАЙ ПО СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ И ТРЯБВА ЛИ ДА ГИ ПУСНА ТИЗИ ХОРМОНИ

# 579
  • София
  • Мнения: 26 914
БЛАГОДАРЯ ДЕНИС А ТЕЗИ ХОРМОНИ ЗА НАДБЪБРЕЧНАТА ЖЛЕЗА КАКВО ОПРЕДЕЛЯТ В СМИСЪЛ ЗАЩОТО СЛЕД ЛАПАРОТО ПОЛУЧИХ ГИНЕКОЛОГ ПЕРИТОНИТ И ПОЛУЧИХ ПРЕКЪСВАНЕ НА УРЕТЕРИТЕ И БЯХ 3 МЕСЕЦА С  СТЕНДОВЕ И КАТЕТЪР И СЕГА ПРИ ИНВИТРОТО ТРЯБВА ЛИ ДА ОБЪРНА МАЙ ПО СПЕЦИАЛНО ВНИМАНИЕ И ТРЯБВА ЛИ ДА ГИ ПУСНА ТИЗИ ХОРМОНИ

Дисбалансът на хормоните на НБЖ в случая се разглежда, като вероятна причина за СПКЯ и проблемите с МЦ и О.
Ако имаш проблем с О. и никога не си правила тези изследвания е желателно да се направят 

ПП. Те обаче се тълкуват заедно с Тестостерона

# 580
  • Мнения: 1 786
Запис!Благодаря за темата!

# 581
  • Мнения: 426
Здравей Денис!
Мога ли да помоля за коментар на изследванията ми. Пускани са на 3-ти ден от цикъла.
Скрит текст:
Изследвания към дата 30.06.2014 г.
СКРИЙРАЗПЕЧАТАЙ
Име на изследване   Резултат   М. ед.   Мин. / Макс. реф. ст-ст
10.08 - FT4   12,75   pmol/l   7.5 ÷ 21.0
10.09 - Тиреотропен хормон (TSH)   1.23   μIU/ml   0.34 ÷ 5.60
10.22 - LH   5.82   mIU/ml    фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 2.12-10.89 mIU/ml
лутеална фаза: (19-23 ден) - 1.20-12.86 mIU/ml
овулаторна фаза - 19.18-103.03 mIU/ml
менопауза - 10.87-58.64
10.23 - FSH   3,80   mIU/ml    фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 3.85-8.78 mIU/ml
лутеална фаза: (19-23 ден) - 1.79-5.12 mIU/ml
овулаторна фаза - 4.54-22.51 mIU/ml
менопауза - 16.74-113.59
10.24 - Prolactin   14,06   ng/ml    преди менопауза: 3.34-26.72 ng/ml
след менопауза: 2.74-19.64
10.25 - Estradiol (E2)   64.10   pg/ml    фоликуларна фаза: (2-7 ден) - 27-122 pg/ml
лутеална фаза: (19-23 ден) - 49-291 pg/ml
овулаторна фаза (12-14 ден) - 95-433 pg/ml
менопауза - < 40
10.26 - Testosterone   0.79   ng/ml   0.10 ÷ 0.75
90.01 - Анти-тиреоглобулин (TAT)   5.0   IU/ml    N < 100 U/ml, Bord 100-150 U/ml, Pos > 150 U/ml
90.02 - FT3   5,40   pmol/l   3.8 ÷ 6.0
90.06 - Анти-TPO (MAT)   1.8   IU/ml    N<50; Bord 50-75; Pos.>75
90.33 - Анти-нуклеарни антитела (ANA)   0.3   IU/ml   N < 1; Bord. 1.0-1.2; Pos. > 1.2
90.34 - Анти-двойноверижна ДНК (Anti-ds DNA)   6.1   U/ml   < 25.0
90.41 - Анти-кардиолипин IgG (aCl-IgG)   2.3   U/ml   < 10
90.42 - Анти-кардиолипин IgM (aCl-IgM)   1.3   U/ml   < 7
90.43 - Анти-b2GPI-IgG   2.2   U/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
90.44 - Анти-b2GPI-IgM   1.3   U/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
90.45 - Анти-фосфатидил серин IgG   2.8   U/ml   < 10
90.46 - Анти-фосфатидил серин IgM   1.0   U/ml   < 10
90.47 - Анти-фосфатидил инозитол IgG   2.3   U/ml   < 10
90.48 - Анти-фосфатидил инозитол IgM   0.9   U/ml   < 10
90.49 - Анти-анексин IgG   0.8   IU/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
90.50 - Анти-анексин IgM   2.5   IU/ml   N < 5; Bord. 5-8; Pos. > 8
90.51 - Анти-овариални антитела (AOA)      U/ml   < 10
90.52 - Анти-зона пелуцида антитела (AZP)      U/ml   < 10
90.53 - Анти-спермални антитела (ASA) в серум      U/mоl   < 60
90.55 - DHEA-S   8,00   μmol/l   0.49 ÷ 10.60
90.56 - AMH      ng/ml    N > 0.7 ng/ml; Bord. 0.3 - 0.7
90.57 - Chlamydia trachomatis IgG   2.1   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
90.58 - Chlamydia trachomatis IgA   2.4   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
90.59 - Chlamydia trachomatis IgМ   0.2   U/ml   N < 20; Bord. 20-25; Pos. > 25
90.82 - Inhibin B      pg/ml   > 45
90.83 - Репродуктивен имунофенотип
Общи Т-лимфоцити      %   67 ÷ 76
Активирани Т-лимфоцити      %   8.0 ÷ 15
Т-хелпери      %   36 ÷ 46
Т-цитотоксични      %   31 ÷ 40
Съотношение Th/Ts      %   1.1 ÷ 1.5
В лимфоцити      %   5 ÷ 16
Активирани Т-хелпери      %   0.7 ÷ 6.1
Активирани Т-цитотоксични      %   2.3 ÷ 4.5
Субпопулация NK клетки      %   2 ÷ 15
Ly      %   
Mo      %   
Gr      %   
Eo      %   
Заключение 1         
Заключение 2         
90.94 - Toxoplasma gondii IgG   2.10   U/ml   < 10
90.95 - Toxoplasma gondii IgM   negative       N (-) negative
Благодаря предварително!

# 582
  • София
  • Мнения: 26 914
Danito:)
ЛХ е висок, може да показва ПКЯ / може да показва и по-ранна О. - добре е да я засечеш/
Тестостеронът също е завишен, той потиска О. и може той да създава проблеми
Др. са добре  Peace

# 583
  • Мнения: 426
Благодаря за отговора. Два месеца правих тестове за О и в двата нямах положителни. Меря и БТ, но от нея не ми става много ясно как са нещата с овулацията. Ще говоря и с лекаря.

# 584
  • Мнения: 2 003
Денис, би ли ги погледнала изследванията:
FSH 6.4 реф 3.5-12.5
тестостерон 0.21 реф 0.29-1.67
LH 8.39 реф 2.40-12.60
Естрадиол 29.12 реф 12.5-166

Благодаря, предварително

Общи условия

Активация на акаунт