Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 13 апр. 2009, 16:56 ч.

ИЗСЛЕДВАНЕ НА ХОРМОНИ *Б

  • 102 386
  • 809
  •   1
Отговори
  • Мнения: 49
Бих искала да попитам нещо, което не ми е ясно, а не мога да се свържа директно с лекаря си. Изследвам си хормоните този цикъл. Прогестерона и пролактина трябва да ги изследвам на 24 ден от цикъла, но тогава е неделя. Според вас на 25 ден в понеделник късно ли е или е по-добре да бъде на 22 ден в петък?

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 21:03 от Хера

# 1
  • Мнения: 117
Мила, прогестерон се изследва 7 дни след доказана овулация, така че е добре да се докажето овуто с фоликулометрия и тогава да го изследваш. Дано се включат и други момичета с по-подробно обяснения. Успех от мен!

# 2
  • София
  • Мнения: 4 779
Газела, колко ти е дължината на цикъла обикновено?

# 3
  • Мнения: 21 447
gazela , повечето лаборатории работят и в неделя.
Но погледни и мнението на espoir , безсмислено е да изследваш прогестерон без да знаеш кога е била овулацията.

# 4
  • Видин
  • Мнения: 961
Прогестерон – 7 дни след доказана ову.

Успех! Peace

# 5
  • Мнения: 49
Прасковке, цикъла ми е 28 дни обикновено и рядко 27 или 29.
Миналият месец с фоликометрия ми бе установена овулация на 19 ден и доктора ми каза  да изследвам сега на 24 ден.

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 3 153
Прасковке, цикъла ми е 28 дни обикновено и рядко 27 или 29.
Миналият месец с фоликометрия ми бе установена овулация на 19 ден и доктора ми каза  да изследвам сега на 24 ден.
Миналият месец си е било за миналия месец. Не означава, че и сега овуто ти е на 19-ти ден. Прогестерон се изследва на 7-ми ден след доказана овулация за текущия цикъл. Да не говорим, че при ову на 19-ти ден, 24-ти ден е рано за прогестерона. Ако миналият ти цикъл е бил 28 дни и овуто е било на 19-ти ден, вероятно имаш проблем с ЛФ и е много важно да спазиш изискванията за изследването Peace

# 7
  • София
  • Мнения: 4 779
Прасковке, цикъла ми е 28 дни обикновено и рядко 27 или 29.
Миналият месец с фоликометрия ми бе установена овулация на 19 ден и доктора ми каза  да изследвам сега на 24 ден.

В такъв случай, ако бях на твое място, бих си го пуснала по-скоро на 25ти ден, т.е. в понеделник, отколкото на 22ри.

(Всъщност момичетата са ти отговорили съвсем прецизно - 7 дни след доказана овулация е най-високото ниво на прогестерон, но при положение, че не правиш фоликуметрия, и 6, и 8 дни след овулация пак би било сравнително показателно.)

Късмет!

# 8
  • Мнения: 11
Някой знае ли дали здравната каса поема изследванията на някои хормони ?

# 9
  • Мнения: 1 740
Аз често пускам изследвания на Пролактин, не съм плащала.

# 10
  • Мнения: 879
Момичета, получих направление от гинеколог за изследване на прогестерон и пролактин. Но първият хормон не знам дали ще покаже верни резултати при положение, че не ми е проследене О с фоликулометрия  newsm78 Но т.к. имам направлението вече ще го изследвам, какво да правя, дано покаже някакъв ориентир. И какво по-точно показва този хормон, че е толкова важно да се спазва на 7 ден от доказана О.  newsm78 Благодаря ви!

# 11
  • Мнения: 1 334
Защото Прогестерона има пик точно 7 дни след О.И реално трябва да се види дали тогава той е в нужните норми.Колкото по-висок,толкова по-добре.Ако е с ниски стойности,се дава прогестеронов препарат.При теб,ако съдим само по положителния тест за О,то ще са минали някъде около 5 дни след предполагаемата О.

# 12
  • Бургас
  • Мнения: 153
И аз искам малко помощ  Praynig. Ще ми помогнете ли с резултатите от хормоналните ми изследвания.
FT4 14.01             pmol/L 11.50 - 22.70
TSH 1.39               mIU/ml 0.35-5.50
LH 7.58                 IU/L 1.9 - 12.5
FSH 6.80               IU/L 2.5 - 10.2
Testosteron 3.08  nmol/L  Ж ( 0.49-2.64 )
Estradiol 183.4     pmol/L 46 - 607
Estriol 10.35         nmol/L 6.9-41.6
Prolactin 615.7     mIU/L Ж ( 59.3-619 )

За тестостерона се притеснявам, че е по-висок от необходимото  Sad.

Малко съвети...  Praynig
 

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 16:40 от Madleine

# 13
  • Мнения: 760
...пролактина е на горната граница...

Последна редакция: ср, 22 юли 2009, 14:40 от Другарката певица Рени

# 14
  • Бургас
  • Мнения: 1 718
Да тестостерона е завишен и пролактина е на горната граница.Хубаво е да направиш фоликулометрия,да се установи има или няма ову.Лекаря ще реши дали да ти изпише лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт