Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 358
Понеже старата тема е вече заключена, а от тази тема винаги има нужда, правя нова.
Надявам се да не ми се карате  Peace

Стари теми
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=388435.0 - Тема 1
http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=521302.0 - Тема 2


 

# 1
  • Мнения: 201
За мен е полезна тази темичка, още повече, че смятам скоро да си проверявам нивата на хормоните. Благодаря, rendence   bouquet

# 2
  • Мнения: 740
Аз на 20 юни ще правя изследване... Sad

# 3
  • Живее на Луната
  • Мнения: 3 310
запис и от мен  Peace

# 4
  • Мнения: 293
Хайде първа да се запиша в новата тема с моите резултати. Grinning Правени са на 4 ден.

ФСХ - 5.08    референтни граници ф-3.5-12.5
ЛХ    - 4.69                                        ф-2.4-12.6
Естрадиол - 212.4                            ф-90.1-716
Тестостерон - 1.20                           жени-0.22-2.90
Пролактин - 322                               29.54-514

Учудена съм от резултата на пролактина, тъй като не беше спазено нито едно от условията за изследването му. Лекарката ме изпрати директно от кабинета й в лабораторията следобед, след като бях чакала почти 3 часа. Май ще трябва пак да го изследвам, нали?

# 5
  • Мнения: 1 396
Запис и от мен

Аз до сега съм изследвала само ТСХ , ТАТ , МАТ и пролактин , само пролактинът беше в норма , диагносцираха ми хашимото.

Утре съм на ново изследване на ТСХ, точно трети ден от цикъл ми е, кои други хормони трябва да изследвам ? Попитах лекаря ми , а той каза , че щом всеки месец си имам ову и фоликула се пука, нямам нужда от други изследвания. (всеки месец ходя на фоликуметрия)Аз обаче не съм на това мнение.Въпросът ми е с кои да започна , тъй като нямам финансовата възножност да направя всички изведнъж. 

# 6
  • Мнения: 2 358
Фогата надявам се някой по-компетентен да се включи - на мен резултатите ти ми изглеждат ОК

Niq_23 ТСХ , ТАТ , МАТ до колкото ми е известно се правят в чист ден (без кървене), а на 3-ти можеш да направиш Prolactin, LH, FSH, Estradiol, Testosteron
Не знам от къде си, но ако ще ги правиш в Цибалаб - пакетът от горните 5 хормона се казва Лейди+ мисля , че е 60 - 65 лева
А на 7 ден след О, можеш да пуснеш Progesteron

# 7
  • София
  • Мнения: 26 914
Хайде първа да се запиша в новата тема с моите резултати. Grinning Правени са на 4 ден.

ФСХ - 5.08    референтни граници ф-3.5-12.5
ЛХ    - 4.69                                        ф-2.4-12.6
Естрадиол - 212.4                            ф-90.1-716
Тестостерон - 1.20                           жени-0.22-2.90
Пролактин - 322                               29.54-514

Учудена съм от резултата на пролактина, тъй като не беше спазено нито едно от условията за изследването му. Лекарката ме изпрати директно от кабинета й в лабораторията следобед, след като бях чакала почти 3 часа. Май ще трябва пак да го изследвам, нали?
Добре са

# 8
  • София
  • Мнения: 26 914
Фогата надявам се някой по-компетентен да се включи - на мен резултатите ти ми изглеждат ОК

Niq_23 ТСХ , ТАТ , МАТ до колкото ми е известно се правят в чист ден (без кървене), а на 3-ти можеш да направиш Prolactin, LH, FSH, Estradiol, Testosteron
Не знам от къде си, но ако ще ги правиш в Цибалаб - пакетът от горните 5 хормона се казва Лейди+ мисля , че е 60 - 65 лева
А на 7 ден след О, можеш да пуснеш Progesteron


Само да вметна за прогестерона Simple Smile
На 7 ден след доказана О. /поне с тестове за О. + БТ/


ПП. Ако няма О. няма Прогестерон

# 9
  • Мнения: 1 396
denis_d, rendence , благодаря за отгорорите момичета  Hug

Не пуснах друго освен ТСХ , защото много скъпичко щеше да ми излезе , а този месец нямам възможност , но другия ще пусна всичко както сте ми го написали.
Хубавка промоция си ми написала rendence , 5-те хормона за 60-65 ама не съм от София  Peace

# 10
  • Мнения: 267
Мнение за тези резултати PeaceПравени са на 3 ден!
FSH   10.80   (фоликуларна фаза - 3.85 - 8.78 mIU/ml)
      (овулация – 4.54 - 22.51 mIU/ml)
      (лутеална фаза – 1.79 - 5.12 mIU/ml)
      (постменопауза – 16.74 - 113.59 mIU/ml)
LH     2.31   (фоликуларна фаза – 2.12 - 10.89 mIU/ml)
      (овулация – 19.18 - 103.3 mIU/ml)
      (лутеална фаза – 1.20 - 12.86 mIU/ml)
      (постменопауза -10.87 - 58.64 mIU/ml)
Estradiol (E2)   61.00   (ранна фоликуларна фаза -24 - 114 pg/ml)
      (овулация – 62 - 534 pg/ml)
      (лутеална фаза – 80 - 273 pg/ml)
Prolactin   12.59   (3.34 - 26.72 ng/ml)

# 11
  • Мнения: 7 115
И аз се записвам да следя, че чакам цикъл след кюретаж и ще пускам и аз.  Peace


# 12
  • Мнения: 201
Момичета, как мислите колко време след бременност е добре да си пусна хормонални изследвания?

# 13
  • Мнения: 50
Здравеите,

Мислq да изследвам на 3 ден от цикъла пролактин и щитовидна жлеза.Може ли едновремено да се пуснат?Ако не на кой ден се пускат за щитовидна жлеза?

Благодарq

# 14
  • Мнения: 2 358
Здравеите,

Мислq да изследвам на 3 ден от цикъла пролактин и щитовидна жлеза.Може ли едновремено да се пуснат?Ако не на кой ден се пускат за щитовидна жлеза?

Благодарq

Пролактина е ок на 3 ден, но за щитовидната жлеза и хубаво да се изследват в чист ден - без менструация

Kambichka не мога да ти помогна, надявям се Денис или някое друго от разбиращите момичета да се включи на помощ  Peace Blush

Общи условия

Активация на акаунт