Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 2 358
Стари теми

Скрит текст:


Хормонални изследвания  /с давност 6 месеца- при отклонения контролни или назначени от специалист повторни изследвания/:
Полови хормони
на 3 ден

LH Лутенизиращ хормон
FSH Фоликулостимулиращ хормон
E2 Естрадиол
Тестостерон
Пролактин ( Изследването на пролактина трябва да се прави при пълно спокойствие. Почивка в лабораторията 30 мин. преди вземането на кръв. Да не се масажират гърдите и да не се прави секс вечерта и сутринта преди това. )

7 дена след доказана с фоликулометрия овулация (или с тестове за овулация плюс измерване на базалната температура)
Прогестерон

Щитовидна жлеза
Без значение кой ден от месечния цикъл. Желателно е да е чист (без менструално кървене). Не трябва да се консумира кафе, кола и други подобни напитки преди изследването.

TSH тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон
fT4 тетрайодтиронин
fT3 трийодтиронин
TAT Анти-тиреоглобулин
MAT Анти-TPO

При отклонения- ехография на щитовидна жлеза

Надбъбречна жлеза
 - ДХЕА-С /няма значение деня от МЦ/
 - 17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/

Андростендион /няма значение деня от МЦ/



Графики:



Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 19:59 от rendence

# 1
  • Мнения: 1 396
Запис в новата тема !

rendence мерси   bouquet

# 2
  • Мнения: 132
запис

# 3
  • София
  • Мнения: 26 914
rendence       bouquet


Може да добавиш:
НбЖ:
 - ДХЕА-С /няма значение деня от МЦ/
 - 17ОН Прогестерон /на 3 ден от МЦ/

Андростендион /няма значение деня от МЦ/

 

# 4
  • Мнения: 2 358
Денис Благодаря за допълването   bouquet

# 5
  • в пералнята
  • Мнения: 546
 Peace

# 6
  • София
  • Мнения: 7 805
Благодаря за новата тема Hug

# 7
  • Мнения: 878
 Hug мерси за новата темичка   bouquet

# 8
  • Софиянка в Пазарджик :)
  • Мнения: 558
Здравей Денис,ако можеш да дадеш мнение
17ОН прогестерон 1,7ng/ml -фол.фаза 0,1-0,8ng/ml
ще ми правят някакъв тест,да се разбере дали е от ПКОС или евентуално Вродена надбъбречнокорова хиперплазия,но не знам дали са направени на 3 или 4 ден от мц защото добавиха 17ОН прогестерон-а след като взеха кръвта,доцентката им каза просто да го добавят към изследванията,но излезе по късно,а ми взимаха и на другия ден за доп изследвания кръв.Мисълта ми е ако е от кръвта взета на 4 ден от МЦ възможмо ли е затова да е повишен?Теста ще е чак в понеделник. Crazy
  bouquet

# 9
  • София
  • Мнения: 26 914
Здравей Денис,ако можеш да дадеш мнение
17ОН прогестерон 1,7ng/ml -фол.фаза 0,1-0,8ng/ml
ще ми правят някакъв тест,да се разбере дали е от ПКОС или евентуално Вродена надбъбречнокорова хиперплазия,но не знам дали са направени на 3 или 4 ден от мц защото добавиха 17ОН прогестерон-а след като взеха кръвта,доцентката им каза просто да го добавят към изследванията,но излезе по късно,а ми взимаха и на другия ден за доп изследвания кръв.Мисълта ми е ако е от кръвта взета на 4 ден от МЦ възможмо ли е затова да е повишен?Теста ще е чак в понеделник. Crazy
  bouquet

По принцип е добре 17ОН прогестерон  да е направен  точно на 3 ден от МЦ и рано сутрин, защото по-късно нивата му се покачват /вследствие на циркадния му ритъм, т.е има денонощен ход /
Но, едва ли лекарите не са отчели и това Simple Smile
Теста /предполагам с  АСТН /адренокортикотропен хормон/ - ще покаже дали проблема е от ПКЯ или ВНХ.
А Тестостерона и DHEA-S - как бяха?!Имаше ли отклонения?

Не бързай да се притесняваш - има лечение

# 10
  • Мнения: 33
"LH - 8.91mUI/ml   / Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH - 29.85mUI/ml /Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol - 128.10pmol/L /Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
На 39 години съм, изследванията са пуснати на 3 ден от цикъла, МЦ ми е 25 дни. Миналия месец имах големи кисти, които изчистихме но нямах М два месеца...
"

Здравейте!
Ето и втората част от изследванията ми.
Моля за коментар...

Progesteron - 20.95nmol/L   Лутеална фаза ( 5.3 – 86.0 )
Prolactin - 349.40mkIU/mL   Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

Пуснати са на 21 ден от МЦ тъй като не бях съвсем сигурна за овулацията ми... Предния цикъл го предизвиквахме с примолот-нор, незнам дали оказва влияние на резултатите...

# 11
  • Мнения: 36
Много Ви моля ако някой може да ми разчете изследванията.Моля  bouquet
 
FT 3 ( свободен Т3 )   4.55   pmol/L   3.10 - 6.80

FT 4 ( свободен Т4 )   12.40   pmol/l   12.00 - 22.00

TSH ( Тиреотропен Хормон )   3.500   mIU/l   0.27 - 4.20

ТАТ Тиреоглоблl. антитела ( anti Tg )   18.58   IU/ml   до 115

МАТ тиреоперокс.антитела ( anti TPO )   11.02   IU/ml   до 34

и желязо

Желязо (Fe)   10.15   µmol/l   М:11 - 28; Ж: 6.6 - 26

Свободен ЖСК ( FIBC )   37.00   µmol/l   

Тотален ЖСК ( TIBC )   47.20   µmol/L   44.8-80.6

Благодаря предварително,че от ровене в нета ми се струва,че съм далеч от "всичко е на ред"

# 12
  • София
  • Мнения: 26 914
 

"LH - 8.91mUI/ml   / Фоликуларна фаза ( 1.9 – 12.6 )
FSH - 29.85mUI/ml /Фоликуларна фаза ( 2.5 – 12.5 )
Estradiol - 128.10pmol/L /Фоликуларна фаза ( 46 - 607 )
На 39 години съм, изследванията са пуснати на 3 ден от цикъла, МЦ ми е 25 дни. Миналия месец имах големи кисти, които изчистихме но нямах М два месеца...
"

Здравейте!
Ето и втората част от изследванията ми.
Моля за коментар...

Progesteron - 20.95nmol/L   Лутеална фаза ( 5.3 – 86.0 )
Prolactin - 349.40mkIU/mL   Ж ( 59.3-619 ) М ( 44.5-375.2 )

Пуснати са на 21 ден от МЦ тъй като не бях съвсем сигурна за овулацията ми... Предния цикъл го предизвиквахме с примолот-нор, незнам дали оказва влияние на резултатите...
Дай рефер. на Прогестерона за ФФ и Овул.Ф
Пролактина е добре.
Засече ли по някакъв начин О.?

# 13
  • Мнения: 1 371
Благодаря, Денис за отговора в предната тема.  bouquet

 

Последна редакция: пн, 24 сеп 2012, 19:14 от Съншайн

# 14
  • Мнения: 33
Дай рефер. на Прогестерона за ФФ и Овул.Ф
Пролактина е добре.
Засече ли по някакъв начин О.?

Денис, други стойности няма дадени на листа с изследванията, не знам защо... Овулацията я засякох с тестове, имаше ясно изразена такава но понеже двете чертички бяха два поредни дена а не както обикновенно един за това не бях сигурна за точния ден и реших да не рискувам.
Прогестерона ми се струва нисичък, имайки предвид, че след 4-5 дена трябва да ми дойде М. И дали ФСХ има някаква връзка с прогестерона се чудя???

Общи условия

Активация на акаунт