Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 апр. 2013, 09:53 ч.

H&M - Тема 18

 • 93 390
 • 763
 •   1
Отговори

Анкета

Как поръчвам от сайта?

Опции:

* Може да изберете максимум 7 опции.

 • София
 • Мнения: 3 581

Добре дошли в темата за H&M!


Пазаруването от този сайт е, меко казано, предизвикателство - изненадите дебнат отвсякъде! Артикулите са страхотни, но от онлайн-магазина никак не желаят да ни ги продават. Изискват се железни нерви и търпение.
САЙТЪТ:

Скрит текст:
Пазаруваме основно от английския сайт. Доставя само в Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия. До България директна доставка няма – използва се фирма - посредник или превозвач. Цените са в британски лири, доставката до английски адрес е £3,90. Сайтът приема български кредитни и дебитни карти (вкл. виртуални) за пазаруване онлайнVISA, VISA ELECTRON, MASTERCARD – на ВСЯКА банка. НЯМА PayPal.
Немският сайт – доставя само в Германия, цените са в евро, доставката до немски адрес е 4,90€. Не приемат български карти.
Онлайн пазаруване предлагат също австрийският, датският, финландският, холандският, норвежкият и шведският сайт, но всеки доставя само в съответната страна.
Българският сайт НЕ предлага онлайн пазаруване! Магазини на H&M засега има в София, Варна и Бургас, очаква се такъв да отвори врати и в Пловдив.
СТЪПКИТЕ И ОСОБЕНОСТИТЕ ПРИ ПУСКАНЕТО НА ПОРЪЧКА:


1. ИЗБОР НА ФИРМА-ПОСРЕДНИК ИЛИ ПРЕВОЗВАЧ:

Скрит текст:
ВАЖНО! ФИРМИ, НА ЧИИТО АДРЕСИ МАГАЗИНЪТ НЕ ДОСТАВЯ – НЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ТЕХНИТЕ АДРЕСИ ЗА ПОРЪЧКИ ОТ H&M!: Gab_Co, Givetransport Ltd., Britsbg, Buyers.bg.
С изключение на горепосочените, можем да изберем фирма според персоналните си изисквания от:
Темата със списък на фирми, превозващи покупки от UK
Теми за фирми, превозващи покупки от Германия – 1, 2, 3

2. РЕГИСТРАЦИЯ В САЙТА:

Скрит текст:
Върху черната лента най-горе - LOG IN или MY H&M -> New Customer -> Registration. Регистрираме се с нашите имена и адреса на превозвача.
ВАЖНО! При попълване на адреса, отмятаме горе опцията Enter address manually, в противен случай системата го попълва автоматично по код и не ни позволява да въведем коректно всички данни. Графство (County) може и да не се попълва, ако много държим го пишем след Град (City), в неговото поленце.

3. КАК ДА НАПРАВИМ ПОРЪЧКА И ДА ИЗПОЛЗВАМЕ КОДОВЕ ЗА НАМАЛЕНИЕ:

Скрит текст:
•   Добавяме желаните артикули в кошницата - Shopping bag, след което преминаваме към процедурата по плащането – Checkout. Там избираме метода на плащане - в нашия случай ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с карта и въвеждаме кодовете за намаление.

•   Относно кодовете – в една поръчка могат да се ползват 2 кода.   Сами преценяваме кои от действащите в момента кодове (ако са повече от два), ще ни донесат по-голяма отстъпка в конкретната поръчка. Въвеждат се в празното поленце с надпис Apply discount code - под списъка с артикулите при чекаута, редът НЯМА значение. След поставяне на кода и натискане на ОК, отстъпката веднага се отразява в поръчката, действието се повтаря и с втория код. Кодовете могат да се ползват многократно – след като една поръчка премине в Order history, може да се пусне нова със същите (или други) кодове. Периодично пускат кодове за различни намаления – търсим ги в интернет или ги получаваме на имейл.

•   След поставяне на кодовете, поръчката трябва да е с минимална стойност £6 (без доставката), за да бъде приета.

•   Ако поръчваме артикули с различни дати на доставка, вляво на страницата можем да изберем дали да бъдат доставени всички заедно (на най-късната дата) – All in one package или в отделни пратки (когато нещо стане налично) – Separate packages. Изискването за минимална стойност от £6 важи за всяка от тях. Но доставка се начислява само веднъж, независимо на колко пъти ще ни бъде доставена поръчката. Ако не разделим или обединим пратки на този етап, имаме време да го направим и по-късно, докато поръчката изчаква обработка в Pending Оrders – горе вляво над артикулите: Delivery: Edit -> избираме желаната опция -> Save.

•   Вляво на страницата също е важно да се уверим, че сме отметнали опцията Card в Payment options и Home delivery по-нагоре.

•   За да приключим процедурата по плащането: Enter card information -> въвеждаме данните на картата -> Submit order.

•   След като направим поръчка, получаваме имейл с потвърждение, че заявката е получена. Това далеч не означава, че поръчката ни ще бъде обработена!

4. КАК ДА ПРОМЕНИМ ИЛИ ИЗТРИЕМ ПОРЪЧКА:

Скрит текст:
Направената поръчка можем да видим в My H&M -> MY SHOPPING -> Pending Оrders. Докато е на този етап, МОЖЕМ  да правим промени по нея, да добавим или премахнем артикул или да я изтрием изцяло:

•   Добавяме артикул като просто го поръчаме по гореописания начин – той автоматично се добавя към съществуващата поръчка (избягваме да се изхитряме и да добавяме кодове отново, дори и системата да ни позволи – случва се поръчки, направени по този начин с повече от 2 кода да минат, но за по-сигурно е добре да не го правим).

•   Изтриване на артикул - Edit над списъка с артикулите в поръчката -> Remove -> Save. Изтриване на цялата поръчка – Remove на всеки артикул -> Save.

•   Ако искаме да променим цвят или размер – изтриваме нежелания артикул и поръчваме желания по гореописания начин.

•   И тук можем да обединим или разделим артикулите с различни дати за доставка - начинът е описан по-нагоре.

ВАЖНО! На този етап НЕ МОЖЕМ да направим нова, отделна поръчка от този акаунт! Всичко, което поръчваме след като вече имаме чакаща поръчка, се добавя автоматично към нея, без да се начислява нова доставка. Нова поръчка с нови кодове можем да направим, едва когато старата премине в Order History.

5. КОГА ПОРЪЧКАТА Е УСПЕШНА (ОБРАБОТЕНА):

Скрит текст:
Ако имаме късмет и от сайта решат да обработят поръчката ни, тя преминава от Pending Оrders в MY H&M -> MY SHOPPING -> Order History. Това се случва в повчето случаи на следващия ден, но понякога може да отнеме часове или пък повече дни – няма правило (и все пак, ако не се случи до 3-4 дни, повечето тук сами я изтриваме и поръчваме наново). Когато поръчката премине в етап Order History, повече НЕ МОЖЕМ да я променяме или изтрием! В Order History се виждат само последните 5 поръчки. Успешната поръчка е със статус In Progress, а когато бъде изпратена (това отново може да отнеме часове или дни) преминава в статус Dispatched.
Когато видим, че поръчката ни е изпратена, в зависимост от условията на фирмата - превозвач, я уведомяваме, че чакаме пратка от H&M, тя я приема на адреса си, след което ни я доставя в България, като при получаването ние й заплащаме транспорта. Условията на различните фирми – превозвачи можем да прочетем на техните сайтове. Доставката от сайта до адреса в UK отнема обикновено 3-7 дни (понякога може да се забави, но щом е обработена - ще стигне), а от там до България – между 1 и 2 седмици. В повечето случаи до към 3 седмици би трябвало поръчката ни да е при нас.

6. КОГА ПОРЪЧКАТА Е НЕУСПЕШНА (ИЗТРИТА):

Скрит текст:
Ако поръчката изчезне от Pending Orders, но я няма и в Order History, значи е НЕУСПЕШНА – не я чакаме. Случва се често. Причините: 1) Според условията си, H&M доставят само на частен адрес, а адресите на фирмите – превозвачи, на които поръчваме ние, се водят индустриални адреси, затова отказват изпълнение. 2) Според условията си, H&M си запазва правото да проверява картата за съответствие между адреса, на който е регистрирана и адреса за доставка и на тази база да откаже поръчка. Ако не минем „между капките“ и открият несъответствието, просто отказват да изпълнят поръчката и я изтриват – това става без предупреждение. Ако се случи, най-добре е да не се опитваме да правим повече поръчки от този акаунт – регистрираме нов (това е обяснено по-надолу).
КАК ДА ПРОСЛЕДИМ ПРАТКА:

Скрит текст:
В поръчката, срещу статуса горе вдясно, обикновено имаме опция Track package – препраща ни на страница, на която можем да следим движението й. Проследяване има само когато поръчката е пратена по куриерска фирма Хермес, движението й може да се следи и на сайта им - излиза по-подробно описание.
Ако на страничката, на която ни препраща опцията Track package, още няма информация, гледаме най-горе в адресната лента – там трябва да пише https:// track-ing.hermesworld.com/?TrackID=(много цифри)&PLZ=(още няколко цифри), където първата поредица цифри е номер на пратка, а втората – адресния код. Тези данни се въвеждат в поленцата за търсене в посочения сайт на Хермес. Обикновено Хермес изпращат рутинен имейл с очаквана дата за доставка, когато поръчката ни тръгне. Някои пакети се изпращат с Royal mail или DHL и нямат опция за проследяване – това не бива да ни притеснява, стигат без проблем.
ОТНОСНО БЛОКИРАНИТЕ И ИЗТЕГЛЕНИТЕ СУМИ:

Скрит текст:
ВАЖНО! НЕ ПИШЕМ И НЕ ЗВЪНИМ НА H&M С ВЪПРОСИ ОТНОСНО БЛОКИРАНИТЕ НИ СУМИ И МОЛБИ ДА ГИ ОТБЛОКИРАТ – НЕ Е ТЯХНА РАБОТА!
При ВСЯКО въвеждане на данните на картата, с която плащаме (т.е. при всяка нова поръчка или добавяне на артикул към вече направена) сумата за поръчания артикул се блокира. Транзакцията се осчетоводява (парите се изтеглят окончателно) едва когато артикулът бъде изпратен. В случай че поръчката е неуспешна и бъде изтрита, блокираната сума се възстановява по сметката ни в срок, различен за всяка банка (обикновено между 14 и 45 дни). В редки случаи вместо цялата сума за поръчката се блокира само сумата от 1 паунд. При поръчка на артикули с отложена доставка обикновено се блокира само 1 паунд, а сумата за самия артикул – когато стане наличен.


В дните след като поръчката стане Dispatched сумата за нея трябва да бъде изтеглена от сметката ни (т.е. блокираните пари да се осчетоводят и да преминат по сметката на магазина). В много редки случаи не го правят и сумата се появява в баланса на профила ни – MY H&M -> MY BALANCE. Повторни опити да теглят от картата не правят! Но сумата трябва да бъде заплатена и имаме 2 варианта:
1)   Да наредим парите от България по сметката на H&M, но таксата е около 15€.
СМЕТКАТА НА H&M: IBAN GB17BARC0000073769917 
Основание за превода: клиентски номер.
2)   Да ползваме услугите на фирмата–превозвач (повечето предлагат такава – превеждаме им сумата и им предоставяме данните, те погасяват задължението ни от UK вместо нас, срещу по-скромна такса, според тарифата си), на специализирана фирма за плащания (примери - 1, 2) или на познат в UK.
АКТУАЛНИ КОДОВЕ:

Скрит текст:
• 1304 – дава отстъпка от £5. Действа и на редовни, и на намалени цени.
• 0241 – сваля 25% от цената на най-скъпия артикул. Действа и на редовни, и на намалени цени. Валиден до 01.08.2012.
• 0285 – сваля 10% от цената на всички артикули на редовна цена в поръчката. Валиден до 20.01.2012.
ОТНОСНО РЕГИСТРИРАНЕТО НА НОВ АКАУНТ:

Скрит текст:
В случай че поръчката ни бъде изтрита (случва се също да закрият целия акаунт или да го обединят с друг, ако имаме), най-добре е да не го използваме повече – шансът следваща поръчка да мине от него е минимален. Регистрираме нов акаунт, като целта е той да бъде възможно най-малко асоцииран със стария. Трябва да променим името, с което се регистрираме или поне да е вариация в изписването на нашето – предупреждаваме фирмата-превозвач за това и ако се налага – правим нова регистрация и при тях. Обезателно пишем друга дата на раждане. Адресът за доставка и картата, с която плащаме може да са същите.
Относно имейл - адреса за регистрация:
1)   Може да си направим нов и да се регистрираме с него.
2)   За по-лесно, можем да ползваме имейл - адрес от стар акаунт. За целта сменяме юзърнейма на стария акаунт – по презумпция той е имейл – адресът. Отиваме в MY H&M -> MY USER PROFILE -> EDIT DETAILS -> променяме USERNAME на някакво произволно име/дума/цифри -> SAVE. След тази стъпка имейл - адресът ни вече е свободен и с него може да бъде направен нов акаунт (за по-сигурно още от началото променете и неговия юзърнейм). От тук насетне, когато влизаме в сайта, добре е да го правим с юзърнейм, а не с имейл.
Стар акаунт НЕ МОЖЕМ да изтрием, не е нужно - просто не го ползваме повече.
ДРУГИ ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ В ТЕМАТА:

Скрит текст:
•   При поръчка до адрес на превозвач, често H&M изпращат съобщение, че не доставят до P.O. boxes – такива се водят тези адреси и искат да им се обадим, за да потвърдим домашен адрес. НЕ ИМ ПИШЕМ И НЕ ИМ ЗВЪНИМ! Забравяме за този акаунт и правим нов. Ако те не са изтрили направената поръчка, изтриваме я сами. Ако имаме вече изпратена поръчка от този акаунт, тя най-вероятно ще пристигне при превозвача.

•   Спалните комплекти Duvet (cover) set съдържат плик за завивка (без самата завивка) и калъфка за възглавница. БЕЗ долен чаршаф – него си го купуваме отделно – (Fitted) sheet.

•   Относно размерите: при всеки артикул има SIZE GUIDE. За дънките – често номерацията е от типа А/В, където А е ширината на талията в инчове, В е дължината на крачола по вътрешния ръб в инчове (1"=2,54см). При мъжките панталони се случва да има буква, тя касае дължината на крачола – R (нормална дължина – това обикновено е около 32"), L (по-дълги – обикновено около 34"). При детските дрехи понякога има буква X – означава дреха за същата височина (като без буквата), но по-широка.

•   Търсене в категориите по критерии има – на всяка страница, над снимките на артикулите има сиво поле с надпис FILTER BY COLOUR, SIZE OR CONCEPT – натискаме го и опциите за търсене се появяват.

•   Ако много искаме артикул, от който няма наличен нашия размер, цвят и т.н., най-голяма вероятност да го „хванем“ има в часовете малко след полунощ – между 3.00 и 5.00ч., към 6.00 - 8.00ч., както и следобяд в интервала 16.00 – 19.00ч. българско време -  тогава сайтът добавя бройки от различни артикули, особено в SALE секцията, които бързо се изчерпват.

•   ВАЖНО! Пита се и за телефона на H&M, НО СИЛНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО Е ДА НЕ ИМ ЗВЪНИМ и да не им пишем без основателна причина, особено с въпроси защо поръчката ни е отказана, защо са ни блокирали пари и други въпроси, чиито отговори можем да намерим тук!!! Правим лоша услуга и на себе си, и на всички потребители, които ползват адреса, на който се опитваме да поръчаме – ИМА ГОЛЯМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ОТКАЖАТ ПОВЕЧЕ ДА ДОСТАВЯТ ДО НЕГО!!!
СТАРИТЕ ТЕМИ:
17, 16, 15, 14, 13, 12, 11, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1


И
Весели и успешни опити за пазаруване!

# 1
 • София
 • Мнения: 3 581
Позволих си да направя тема, за да не ни заключат...

Има някаква промоция в сайта 3 за 2, ама при чекаута не се отразява newsm78

# 2
 • Мнения: 435
NellyR,   bouquet
На мен "промоцията" 3 за 2 ми се отразява и в кошницата и при плащане.

# 3
 • Мнения: 1 092
Записвам се в новата тема и моля за линк към прИмоцията 3 за 2, защото нищо не виждам!  Tired

Редактирам се, видях ги.  Blush

# 4
 • София
 • Мнения: 3 581
NellyR,   bouquet
На мен "промоцията" 3 за 2 ми се отразява и в кошницата и при плащане.
Стана и при мен, влязох и излязох от акаунта. Сега и ако мине...

# 5
 • Мнения: 1 823
Отивам да я видя и аз тая промоция. Wink

# 6
 • София
 • Мнения: 422
NellyR ,благодаря за темата   bouquet
Вчера са ми пратили код за 25% от най скъпият артикул 0483 валиден до 21.04

# 7
 • София
 • Мнения: 4 200
Вчера получих неочаквано поръчката от ХМ. Неочаквано, защото не беше отразена в сайта на ЮКТОБГ, но аз бях забравила да си напиша ИДто, сигурно затова.

# 8
 • София
 • Мнения: 1 065
NellyR, благодаря за темата   bouquet

# 9
 • Мнения: 14
Благодаря за темата, Нели   bouquet

# 10
 • Варна
 • Мнения: 5 517
И аз благодаря за темата, първия пост е много полезен и изчерпателен. Засега с една успешна поръчка от втори акаунт и една която чакам да обработят. Първия акаунт не го използвах въобще защото получих още на втория ден мейла за проблем с адреса. Ползвам КД и в двата случая, явно наистина всичко е до късмет!  bouquet

# 11
 • Мнения: 22
Аз нищо не си харесах от 3 за 2 и търпеливо си чакам да намалят една туника, която ми стои перфектно...но дори и с кода не ми харесва цената Twisted Evil

# 12
 • Варна
 • Мнения: 911
Промоция? Отивам да гледам. smile3508  Вчера си получих нещата и сега ми е странно да не чакам нищо.   Embarassed
Благодаря за темата.

# 13
 • София
 • Мнения: 3 581
Сложих анкета относно най-задаваният въпрос в темата. Peace

# 14
 • Мнения: 53
Здравейте, най- после се наканих да поръчам, а съм регистрирана отдавна.
Повече неща има сутрин от намалените, и е по- добре тогава да се пазарува, така ли е?
Имаше ли нещо за нови клиенти?
Благодаря предварително за отговорите.

ПП. Това че ще ми изпратят на два пъти нещата, два пъти ли ще ми начислят доставка?(Но доставка се начислява само веднъж, независимо на колко пъти ще ни бъде доставена поръчката.) Тоози въпрос отпада.  Embarassed

Последна редакция: ср, 17 апр 2013, 13:32 от nikita_m

Общи условия

Активация на акаунт