Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 1
 • Мнения: 10 212
Мисля, че е подходящо в началото на темата да бъде една статия, публикувана преди няколко дни! Лили я преведе, за което и благодаря!   smile3525

Туба Бюйюкюстюн - посланик на добра воля за ЮНЕСКО
Автор: Мерве Юксел
Превод: LiLiSy


Скрит текст:
Туба Бюйюкюстюн - посланик на добра воля за ЮНЕСКО
Автор: Мерве Юксел
Превод: LiLiSy


Случвало ли ви се е да обичате някой, който е толкова далеч от вас, но чието присъствие да усещате винаги да себе си? В дълбините на сърцето си чувствали ли сте, че можете завинаги да се доверите на някого?

"Всичко започва с обичането!" - казва Поетът. Да обичаш без да очакваш нещо, без да търсиш някаква изгода, без да лицемерничиш. Може би като едно дете. Колко хубаво го е казал Яшар Наби Найър, нали? Повярвайте ми, никак не е трудно да се ощастливим един друг. Ако обичате, моля ви, запазете и съхранете тази обич!

"Има очи, изпълнени с любов.
Има очи, чиито пшеници са слънчеви.
И които гледат като пейзаж от вършитба" - Назъм Хикмет.

Жена с красиви очи, хвърля най-хубавата си сянка върху земята.
Възможно ли е в очите на една жена да  виждаме само небето?

Като силует, окачен в сърцето ми, който ще остане там!
Очите и също.

Нали ги има онези жени, които ви карат да почувствате дълбочината на обичта в погледа им. Очите им гледат толкова топло, че тази топлина обгръща човека пред тях. И пред обичта в очите им, вие почвате вътрешно да треперите. Оставате без думи. Не можете да го обясните. И затова, че вие не можете да обясните това, те във всеки щрих се превръщат в друга жена. Или може би те превъплъщават в себе си хилядите други жени. И затова това е невъзможно да се обясни. Но не всеки актьор или човек може да постигне това.

От мига, в който за пръв път я видях насред жълтите пшенични ниви, когато дните се събраха и ведно със седмиците и месеците образуваха букет от време, от тогава насам нейните очи, със същата сила, смелост, инат, непоколебимост и гордост, и изпълнени също толкова със човечност и обич, изрисуваха портрет на жена, която не може да се забрави.
Тя дойде на този свят, за да бъде обичана и в устата ни  е синонима на думата обич – Туба Бюйюкюстюн.
И винаги успява да ни изненада. С характерите, които пресъздава, успява да наложи на зрителя онова нежно чувство, което после се настанява в очите и сърцата им.

Сред вас сигурно има такива, които още си спомнят за сериала "Аси". Никога няма да забравя! В 3 епизод Туба Бюйюкюстюн проведе разговор с г-н Четин Текиндор, който разговор се вряза в паметта ми. Беше сцена, в която Аси прегърна баща си Ихсан бей(Четин Текиндор) и в която сцена баща и дъщеря максимално успяха да ни накарат да усетим силата на обичта и чувствата им.  Хайде заедно да отпътуваме към сериала "Аси"!
 Беше миг, в който г-н Ихсан беше загубил своята надежда. Сълзите на г-н Четин и Туба... И онези реплики, които си казаха...

Аси: Татко! Татко! Ти за мен си по-важен от всичко друго! Пръв ти ми каза, за шепота на златните царевични ниви! Ти ме научи на удоволствието от лягането върху червените макове през пролетта, ти ме научи да наблюдавам преследващите се една друга сенки на свечеряване! И когато копривата ми изгори ръката за пръв път, пак ти беше до мен! Също така и тогава, когато се подхлъзнах и паднах от скалите! Татко, ние вече пораснахме! Не е нужно вече сам да се опитваш да се справяш с всичко! Вече не си сам! Вече не си сам, татко! Моля те, не забравяй това!

Тази сцена, изиграна от Четин Текиндор и Туба Бюйюкюстюн ме беше разтърсила много дъблоко. Бод по бод се приши в сърцето ми. Беше ми харесало много. Нали в началото бях писала, че трябва да запазим и съхраним обичта си. Това, което пиша сега е доказателството за това.

Туба Бюйюкюстюн дотолкова се превъплъщава в образа, който пресъздава, че успява да ни накара да усетим това.
С жълто – зелените си очи, досущ като цвят на мед, с нежната си същност, която ни кара да се чувстваме спокойни, в миг, в който най-малко очакваме, тя може да повлече както нас, така и себе си след една любов, обич и приятелство. Смела, настъпателна, вироглава, но в същото време може да бъде, изпълнена и с много любов и обич!

Тя може да бъде всякаква!
За някои е жена от 80 години. Може да бъде Зарифе от "Çemberimde Gül Oya", който сериал ни показва как някои хора изживяват любовта, мъката и събитията от периода преди 12 септември 1980 година. И според мен въпреки, че минаха толкова години в сърцата на зрителя Зарифе ще си остане като изящната Туба. Дори нещо повече! В сериала има една реплика на Зарифе: "Юмитттттттт, не ме оставяй!"  Аз все още чувам този неин вик и все още космите ми настръхват. Поне в сърцата на всеки един от нас има по малко парче Туба, затова дори и след години ние не можем да я забравим.

За някои тя все още е Аси, като името на реката, която тече наобратно. И тя точно като адашката си - реката Аси, е образувала най-хубавите перли със силните си течения. В себе си тя е скрила щипка гордост, щипка примирение и малко повече отдаденост.
За някои тя е Филиз, за други е Мелек, за трети е Елиф.
За някои е самата любов, или пък е обичта в сърцата им, или е мечтата, която преследват.

Но Туба Бюйюкюстюн със своята обич, уважение и изящност си е самата себе си!
Да оставим всичко настрана. Тя е много добра майка. Много добра приятелка. И в тия дни е нашият посланик на добра воля в ЮНЕСКО. В изминалите месеци(21 май) на пресконференция беше обявена за посланик на добра воля за ЮНЕСКО. С успехите, които е завоювала, с уважението, което е спечелила, мисията на Туба Бюйюкюстюн като посланик на добра воля за ЮНЕСКО  е да подпомага организациите, които имат за цел да защитават правата и интересите на децата. Тя трябва да бъде техният глас.
В Турция има хиляди деца, които никога не са ходили на училище или заради едни или други причини са били принудени да прекъснат училище.
В противовес на мощната икономика на Турция, която се развива все повече и повече, в страната 28% от децата до 15 годишна възраст живеят в бедност и немотия. И ако прибавим към проблемите на тези деца и това, че са изолирани от обществения живот, че ги карат да се женят на детска възраст и още т.н и т.н..
Туба Бюйюкюстюн заедно с ЮНИЦЕФ ще помогне на тези деца да бъдат щастливи и да се радват на детството си. И ние нека да застанем до Туба Бюйюкюстюн, която доброволно помага на тези деца както да заситят глада си, така и да нахранят душите си с образованието, което ще получат.

Елате и нека да направим така, че желанията на тези деца да бъдат чути и нека да излъскаме цветовете на живота им и те да станат по- чисти и по-ярки!
Нека подаръците ви за Байряма да бъдат за тези деца, които не познавате и които никога не сте виждали.
За тях има ли по-голяма подарък за Байряма от този да им предоставите възможност да продължат образованието си!

Написаното от мен по-горе е отговор за онези хора, които въпреки различните цветове, мисли,чувста,желания, които таят вътре в себе си, въпреки различните градове и държави, където живеят, са единни в обичта, уважението и подкрепата си към Туба Бюйюкюстюн.

Искам да благодаря на Туба Бюйюкюстюн за доброволната подкрепа и също така да благодаря на  организацията ЮНИЦЕФ, че не изоставя нито едно дете на произвола на съдбата, че подпомага тяхното обучение. И аз заставам да тях като доброволка в мисията им.

Аз съм с тях!
А вие?

Готови ли сте да подкрепите доброволно тази мисия и по тоя начин и вие също да допринесете за съхранението и запазването на обичта между  хората?

Мерве Юксел – 04. 07. 2014.

twitter.com/_merveyuksel_


Източник:  http://www.yazete.com/genc-kalemler/merveyuksel/unicef-iyi-niyet-elcisi-tuba-buyukustun/5820/


# 2
 • Мнения: 2 229
Честита юбилейна тема!
Мили запленени момичета! Hug Останете си все така позитивни,усмихнати,гостоприемни и добронамерени както досега!Да изпишете още 200 теми със същия хъс и енергия!
Слагам една любима моя снимка!


Да се чукнем за юбилея както подобава- с шампанскоНа всички вас-от сърце и душа!

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 00:35 от dettodorowa

# 3
 • Мнения: 613
Честита юбилейна тема!

Рина Благодаря за красивото кътче.Благодаря за статията и на Лили    bouquetза превода.

Детелина Hug добре заварила и наздраве.Надявам се на приятни минути в темата.С пожелание за много нови проекти и емоции с нашата любимка.

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 01:08 от дороти 15

# 4
 • Мнения: 8 964


Честита юбилейна тема!
Ринка  Hug благодаря за новата тема!  newsm51

Благодаря на теб и Лили  Hug за превода на статията!  smile3525

Да се почерпим в града на Хасрет и Мурат!  Hug
Наздраве!  Hug

# 5
 • Мнения: 659
Рина, Hug  bouquet newsm51
Както винаги, оригинална! smile3501 Богата и кpасива е юбилейната  тема № 200.   bouquet Ще бъде удоволствие да пишем в нея. До нови сpещи в тема № 200 Simple Smile Hug

# 6
 • Мнения: 659
Лека нощ! bye
И кафето не ми помогна. Отстъпвам нощната смяна. Hug

# 7
# 8
 • Мнения: 3 529
Ето, че стигнахме и до тема с пореден номер 200, момичета от ятото!
И нейните странички да изпишем с удоволствие и да запълним с хубави новини, снимки, клипчета, колажи свързани с Туба, настоящия й проект, както и информация за нейните бивши и настоящи партньори Peace

Ринка, прекрасно си оформила тази юбилейна тема! Благодаря ти!

Благодаря на Лили за превода на статията  newsm51 Друго си е да прочетеш написаното на роден език
Явно и Мерве Юксел е член на ятото LaughingПожелавам ви лека нощ с Хасрет и Мурат - героите, които ни събраха тук   Peace

ПП.
Ринка   bouquet изненада ме посред нощите с тези красиви снимки. Явно двете кукли са любителки на сладоледа Heart Eyes А дали Туба вече  е приключила снимките и се е върнала в   Бодрум? newsm78

Последна редакция: сб, 12 юли 2014, 02:44 от kanti

# 9
 • Мнения: 8 964
Добро утро!  Hug


Каква чудесна среднощна изненада!  newsm44

За нашата тема №200 самите принцеси излязоха от нелегалност, за да украсят първата ни страница!  newsm68

Кажете сега, че не сме късметлии!  Laughing

Много късмет на  всички през уикенда и нека да се веселим докато сме млади...по дух...  Wink

# 10
 • Русе
 • Мнения: 6 503
Добро утро!  Hug

Каква прекрасна изненада  Crazy - очаквах една красива нова юбилейна тема, но... това определение е малко  PeaceРинка  newsm51 благодаря за темата, преведеното за Туба - прелестно и поетично и най-вече много близко до нашите усещания, а пък за снимковата изненада съм ''чок шашърдъ''  Crazy - много сладки малки сладоледоядки  Laughingtuba and her princesses in Bodrum

Канти  Peace този надпис към снимките в семейният  Wink фейс ни показва, че или Туба е в почивка от снимки тези дни, или вече те са приключили , поне за нея Simple Smile

Линка  Peace права си хем са ни за късмет тези снимки и в този момент, хем са ни и за кадем!   newsm53

А аз виждам и друг знак - който върши нещо с много обич и разбиране - винаги получава награда!  newsm47

Дано и повече хора се научат така да мислят и живеят!  Peace

# 11
# 12
 • Мнения: 4 532


Честита юбилейна тема! Grinning С благодарност към всички, които са правили и попълвали отминалите! Praynig

Добро утро! Grinning Hug Ама голяма радост тази сутрин с нашите сладурчета Майя и Топрак Peace От километър им личи, че се възпитават "като лъвовете"...няма лъскав имидж, няма надувки и превземки.

Хубав ден желая! Peace Като няма "Огнено сърце", ви предлагам "огнена" музика:# 13
 • Мнения: 659
Добро утро! Simple Smile Hug

Рина, newsm51 smile3525 newsm51

Снощи си ни поднесла изключително приятна изненада за началото на юбилейната тема. smile3501 newsm51

Радвам се, че денят ми започва с хубаво настроение от снимките за една красива майка и двете й малки принцеси. Heart Eyes Hug Heart EyesХубав ден и приятна почивка!  bouquet# 14
 • Разград
 • Мнения: 8 241

">#t=12[/video]

Общи условия

Активация на акаунт