Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 23 ноем. 2014, 16:24 ч.

Пазаруване от Amazon.co.uk и Amazon.de - тема №38-Black Friday 2014

 • 31 507
 • 764
 •   1
Отговори
 • Luxemburg
 • Мнения: 1 387

www.amazon.co.uk - Доставят почти всичко, което се продава от Amazon (не от други продавачи през Амазон) от секциите Baby, Beauty, Clothing, DIY & Tools, Electronics, Health & Personal Care, Home & Garden, Jewellery, Kitchen, Office Products, Shoes, Sports and Watches. До България стандартната доставка (5-9 работни дни) е 6.40 GBP за пратка + 2.10 GBP на килограм, с включено ДДС.

www.amazon.de - при същите условия, като по-горе, като стандартната доставка (5-9 работни дни) е 7,50 EUR за пратка + 2,50 EUR на килограм. Разликата между немското и българското ДДС е 1%, така че тук все още има преизчисляване.

Доставката на продавачи, различни от Амазон, може да е съвсем различна от горното – по-висока или по-ниска, а може и изобщо да не доставят до България.

Независимо, че в сайта пише:
You can pay by:
Credit card: We accept Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express
Debit card: We accept UK-based Maestro, Solo and Visa cards

има потребители, успели да пуснат нееднократно поръчки с българска карта Маестро.

Отказ на поръчка:
1. Отивате на https://www.amazon.co.uk/gp/css/homepage
2. Логвате се и натискате "View recent and open orders" (бутонче в жълто)
И там ако има бутон "Edit Order" значи може да я промениш или откажеш. Ако няма, значи вече парите са блокирани и се обработва.

Всички поръчки могат да се откажат или променят само докато не са ви блокирали парите по картата!

Крайната сума с цената на доставката се вижда едва след въвеждането на данните на картата!  След това има още една стъпка за потвърждаване, така че проверявайте спокойно Wink

Някои неща, не се доставят директно до България (вече доста малко, за наша радост). Ето какво не се доставя директно до тук: http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=524836:

Детските дрехи и обувки имат директна доставка, но им начисляват 20% ДДС.

Гаранцията на получената техника най-често не се покрива от български сервизи, но Амазон извършват ремонт или подмяна, ако им я върнете обратно. Peace

По инфомация на Magrat* в английския сайт възстановяват пощенски само за дефектни или погрешно изпратени стоки. В немския възстановяват пощенските за дрехите и обувките, ако са върнати в 30-дневен срок.

Сайт, където можете да проверявате кога и колко е била намалена дадена стока в Амазон (без намаленията по време на черния петък). Може да си го инсталирате като добавка, ако сте с Firefox, много е удобно.

Обяснение на Amazon Prime или защо най-вероятно са ви изтеглили пари, без да сте правили покупки - С Amazon Prime получавате безплатна  First Class доставка за 1 ден в държавата, на артикули, продавани от Амазон, без ограничение на бройката на поръчките, в продължение на една година - струва £79/ EUR 49 . Може да се ползва и от други членове на домакинството. Добра опция е за хора, живеещи в Англия/Германия, които поръчват често. Ако сте се абонирали, можете да се откажете, преди да сте направили поръчка, за която да сте се възползвали от Amazon Prime - отивате в акаунта си - https://www.amazon.co.uk/gp/css/homepage?ie=UTF8&%2AVersion% … p;%2Aentries%2A=0, там има линк - "Prime Settings", после "Cancel membership". Ако сте ползвали промоционална оферта за безплатен Amazon Prime (пускат такива, обикновено за 1 месец), просто отбележете "Do not upgrade" и няма да ви изтеглят пари. Дори и да ви изтеглят парите, ако не сте използвали някоя от услугите, все още можете да прекратите членството, като им пишете, ще ви ги върнат.
Абонаментът за Амазон фемили е обвързан с Амазон Парйам и след 1вият месец удържат сумата за годишният абонамент за прайм. За да не го направят трябва да се откажете преди това. Членството ви във фемили ще остане след отказа ви от прайма. С абонаментът в Амазон фемили (докато е обвързан с амазон прайм) получавате 20% отстъпка от памперси както и допълнителни отстъпки. След отказът ви от прайм няма да имате достъп до тези отстъпки, но ще продължавате да получавате информационният им бюлетин с месечните отстъпки от които ще можете да се възползвате.

Линк за абониране и получаване на код за 20% намаление в Amazon.co.uk - тук. Кодът се получава веднага на е-мейла, с който сте се абонирали, важи еднократно на акаунт и намалява до 5 артикула от поръчката (ако сложите повече от 5 неща в кошницата, ще ви намали 5-те най-евтини). Валиден е само за дрехи и обувки с продавач Амазон. Peace

Информация за Амазон Вип:
За Европа има 3 сайта BuyVip собственост на Amazon:
http://es.buyvip.com/
http://it.buyvip.com/
http://de.buyvip.com/
Ако имате съществуваща регистрация в сайт на Amazon във Вип-овете може да се логнете с нея. Ако нямате, то се регистрирате, когато влезете в сайта. Данните попълнени в сайтовете на Amazon автоматично се използват и във Вип-овете. Въвеждате наново само данните за плащане и те се запаметяват за постоянно.
Артикулите се изпращат директно до БГ, без необходимост от използване на посреднически транспортни фирми (до Б-я и Г-я цената на доставка е една). Много рядко има едрогабаритни стоки, които не могат да се доставят до БГ. При поръчки на стойност равна или по-голяма от 100 евро доставката до БГ е безплатна. За по-малки суми се таксува между 6,50-7,50 евро за първи артикул и после +0,50 евро за всеки следващ. Пратките пристигат с БГ пощи или с UPS куриер до врата. Една поръчка може да бъде разделена на няколко части, за да стигне по-бързо до Вас. Вие ще бъдете таксувани за пощенски еднократно. Като част от артикулите може да дойдат в пощенския клон, а другите с куриер. Няма закономерност.
Мито и ДДС за тези пратки не се дължи. Разликата в ДДС се калкулира автоматично при избиране на адреса на доставка точно преди да платите.
Във всеки един от виповете ежедневно стартира кампания от 8 часа. Често кампанийте се дублират в различните страни, но стоките са на различна цена! Добре е да проверите и на трите места каква е цената, за да не платите повече  Wink При една и съща кампания, която тече едновременно на 3-те сайта наличностите са общи! Така, че ако резервирате артикул, който е последна бройка и после го видите по евтин в испанския вип например трябва да го освободите и да поръчате на ново през испанския.
Артикулите се резервират за 15 мин., а понякога 19 мин. В кошницата може да следите за колко време още артикулът седи запазен за Вас. Ако Ви остават 1-2 мин и минете към плащане, системата ще Ви даде нови 15 мин.
Плащането става с дебитни или кредитни карти, не се използва PayPal. Парите се блокират в момента, в който започнат да обработват пратката за изпращане.
Ако пратката Ви не е в процес на изпращане може да откажете артикул или да пишете на чат/и-мейл с молба да Ви бъде добавен още някой за да комбинирате доставката.
Ако искате да върнете нещо, което не Ви е харесало или не Ви става трябва да стане в рамките на 365 дни. Влизате в профила си и отивате в менюто за връщане. Избирате артикула и разпечатвате баркода със снимката. Пъхате в кутията с артикула и пращате с БГ пощи препоръчано, без приоритет. Нещата стигат за около 7-8 дни. Пощенските разходи не се възтановяват в тези случаи.
При връщане на дефектна стока Вип-овете поемат пощенските разходи. За целта трябва да снимате разписката от пощата и да им я пратите на и-мейл.
Понякога се чака до 1 мес за да изпратят даден артикул и в последния момент могат да го откажат.
Още при пускане на поръчката може да видите в менюто с поръчките си кога се очаква да бъдат изпратени.
Не се учудвайте ако сте поръчали нещо от испанския сайт, а го получите от Германия, просто артикулите са били налични само там, но ако трябва да върнете такава пратка, връщате я до Испания.
*Може да направите поръчка и с празна карта! Артикулите ще стоят запазени без да анулират поръчката до 5 дни.

Сайтове за търсене на вече изтеклите кампании във ВИП-овете по брандове:
http://www.spainrd.com/ - за испанския BUYVIP
http://www.italystyles.com/ - за италианския BUYVIP
http://www.modefly.com/ - за немския BUYVIP


Обяснение за офертите от Черния Петък:
Сделките започват точно в определен час, под продукта има обратно преброяване и виждаш след колко часа ще е активна сделката. Цената и процента на намаление става известно едва след като стане активна офертата. Продуктът трябва да бъде добавен от листата със сделките (Today's Deals/Black Friday) а не да чакате да бъде намален ако вече сте заредили продукта в отделен прозорец. Ако успете да сложите продукта в кошницата / казвам "ако", защото изгодните сделки се изчерпват за секунди /, започва да отброява 15 мин, в рамките на които трябва да се финализира сделката. Ако не успете, изчезва ниската цена и се появява редовната. Можете да купите само един продукт от акаунт и не може да го добавяш повторно. Не можеш и да добавиш предварително продукта в кошницата. Стоиш, чакаш и бързо натискаш бутона за добавяне в кошницата, който се появява в началото на офертата, точно под продукта. Когато се изчерпи продукта се появява лист с чакащи. Може да се включите в него след натискане на бутона под продукта, след което ще видите в допълнителен прозорец  кой номер по ред сте на опашката. Ако някой не успее да плати навреме или се откаже, то продуктът отива при първият в опашката (напр. при вас) и ще ви се появи съобщение в прозореца на амазон, че можете да добавите продукта до 3мин. След изтичането на това време продуктът отива при следващият в опашката. Ако сте в друг сайт/прозорец няма да видите това съобщение затова е задължително да стои отворен прозореца с Амазон и от време на време да го рефрешвате тъй като понякога има бъг в системата и не се получава съобщението с брояча от 3мин., а излиза съобщение че сте изпуснали своя шанс. След като добавите продукта в кошницата  имате 15 мин. да платите /може и с празна карта като срока за захранване на картата е до 5 дни/.

Линкове към "складовете" на Амазон:
Amazon.co.uk Warehouse Deals
Amazon.de  Warehouse Deals
Offres Reconditionnées in Amazon.fr
Какво представлява складовата стока. Това са нови продукти, но със забележка по опаковката при транспорта, или върнати от клиенти (пробвани само, не носени), с фабричен дефект, който е описан под продукта (напр. драскотини) или върнати поради промяна в желанието на клиента в рамките на 30 дни гратисния период на Амазон. Думата USED не трябва да се тълкува буквално, това не са употребявани стоки. За дрехи, обувки и бижута от секцията Warehouse deals ("Склада") 20% кода за намаление НЕ важи. НЕ важат и другите кодове, които Амазон пускат от време на време за дрехи и обувки. Уредите предлагани в "Склада" могат да бъдат върнати в рамките на 30 дни ако си промените решението. Те също имат 1 година гаранция. При повреда могат да бъдат върнати на Амазон и да получите рефънд, а вие ще трябва да си закупите наново уреда.  Разликата с новите уреди продавани от Амазон, е че новите уреди могат да бъдат подменяни от Амазон до 1г. от покупката, а тези от склада не! Всеки един продукт предлаган в "Склада" има описание за състоянието, в което се предлага: Напр.: Като нов, Много добро, Добро. Четете описанията, за да не се изненадате неприятно. Ако описанието на продукта не отговаря, на това което получавате, имате право да го върнете за сметка на Амазон и да Ви възстанови парите.

* За връзка с Customer service:
Amazon.co.uk – https://www.amazon.co.uk/contact-us
Следват три последователни стъпки, които ви дават възможност да изберете:  поръчката, тема, и накрая как желаете  да се свържете с тях (e-mail, phone, chat).

Amazon.de - https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us
Стъпките са аналогични.

Ето линкове към последните 10 теми:
тема 37
тема 36
тема 35
тема 34
тема 33
тема 32
тема 31
тема 30
тема 29
тема 28
тема 27

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 01:06 от ronicat

# 1
 • Мнения: 23
Първа  Simple Smile Благодаря за темата   bouquet В очакване на изгодна сделка, за да си оползотворя кода за 10 Е при немците.

# 2
 • Мнения: 4 509
гледам в /де са заредили, ама англичаните още се моткат с утрешните сделки

# 3
 • ВАРНА
 • Мнения: 2 159
Аз се колебая между обикновен Киндл или Пейпъръайт с подсветка - аз имам обикновения,чета си го вкъщи и ми е ок.Моля който има Пейпъруайт да сподели ако дълго се чете на тъмно с подсветка изморява ли очите?

# 4
 • Мнения: 707
Може ли някой да ми обясни в немския Амазон има под бутона да вкараш в количката две кръгчета в които да сложиш точка,но не разбирам немски и не знам за какво са-нещо май да спестиш?!

# 5
 • София
 • Мнения: 3 291
Във френският има ли ЧП ? гледам че само англ и немски се обсъждат.
Запалихте ме и мен с тия тенджери, не че обичам да готвя ама ... се налага

# 6
 • Мнения: 1 198
Ще стискам палци утре да има много изгодни неща...картата съм я подготила Twisted Evil

# 7
 • Мнения: 205
Аз се колебая между обикновен Киндл или Пейпъръайт с подсветка - аз имам обикновения,чета си го вкъщи и ми е ок.Моля който има Пейпъруайт да сподели ако дълго се чете на тъмно с подсветка изморява ли очите?

Не изморява. Пейпъруайт бие по точки отвсякъде.

# 8
 • София
 • Мнения: 2 140
Благодаря за темата   bouquet
Като гледам, френският и италианският амазон няма да отбелязват черния петък  Sad

# 9
 • Мнения: 778
Благодаря за темата   bouquet
Като гледам, френският и италианският амазон няма да отбелязват черния петък  Sad

И как го констатира това, след като и на двата сайта като влезеш има часовник с обратно отброяване (горе вдясно)

- френския за сделки за Черната седмица
- испанския за сделки за ЧП

# 10
 • Мнения: 2 814
ronicat писах ти ЛС Wink

# 11
 • Мнения: 2 814
Аз да се запиша и тук с молба ако има някой излишен код за немския амазон да пише моля Praynig

# 12
 • Балчик
 • Мнения: 7 711
Защо в немския Амазон го няма надписа горе в дясно Кибер понеделник?

# 13
 • Мнения: 778
Защо в немския Амазон го няма надписа горе в дясно Кибер понеделник?

Има надписа, който се сменя под първите реклами за таблета Киндъл. Има надпис CyberMonaday Countdown
Под него и като преместиш 2-3 пъти се показва за Сайбер седмица. И

# 14

Общи условия

Активация на акаунт