Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 дек. 2014, 00:32 ч.

Пазаруване от Amazon - тема №40

 • 51 861
 • 751
 •   1
Отговори
 • Варна
 • Мнения: 10 049

www.amazon.co.uk - Доставят почти всичко, което се продава от Amazon (не от други продавачи през Амазон) от секциите Baby, Beauty, Clothing, DIY & Tools, Electronics, Health & Personal Care, Home & Garden, Jewellery, Kitchen, Office Products, Shoes, Sports and Watches. До България стандартната доставка (5-9 работни дни) е 6.40 GBP за пратка + 2.10 GBP на килограм, с включено ДДС.

www.amazon.de - при същите условия, като по-горе, като стандартната доставка (5-9 работни дни) е 7,50 EUR за пратка + 2,50 EUR на килограм. Разликата между немското и българското ДДС е 1%, така че тук все още има преизчисляване.

Доставката на продавачи, различни от Амазон, може да е съвсем различна от горното – по-висока или по-ниска, а може и изобщо да не доставят до България.

Независимо, че в сайта пише: You can pay by:
Credit card: We accept Visa, Delta, Visa Electron, MasterCard, Eurocard, American Express
Debit card: We accept UK-based Maestro, Solo and Visa cards
,
има потребители, успели да пуснат нееднократно поръчки с българска карта Маестро.

Как да откажем поръчка:
1. Отивате на https://www.amazon.co.uk/gp/css/homepage
2. Логвате се и натискате "View recent and open orders" (бутонче в жълто)
И там ако има бутон "Edit Order" значи може да я промените или откажете. Ако няма, значи вече парите са блокирани и се обработва.
Всички поръчки могат да се откажат или променят само докато не са ви блокирали парите по картата! Може да опитате са се свържите по чат и да ги помолите да ви откажат поръчката (не е гаранция че ще може), но парите ще се отблокират след около 45 дни (в зависимост от банката ви). Можете да изпратите отказа на поръчката до банката и те да ви ги отблокират по-рано.

Крайната сума с цената на доставката се вижда едва след въвеждането на данните на картата!  След това има още една стъпка за потвърждаване, така че проверявайте спокойно Wink

Някои неща, не се доставят директно до България (вече доста малко, за наша радост). Ето какво не се доставя директно до тук: http://www.amazon.co.uk/gp/help/customer/display.html?ie=UTF8&nodeId=524836:
Детските дрехи и обувки имат директна доставка, но им начисляват 20% ДДС.

Гаранцията на получената техника най-често не се покрива от български сервизи, но Амазон извършват ремонт или подмяна, ако им я върнете обратно. Peace

По инфомация на Magrat* в английския сайт възстановяват пощенски само за дефектни или погрешно изпратени стоки. В немския възстановяват пощенските за дрехите и обувките, ако са върнати в 30-дневен срок.

Информация за безплатно връщане до електронни магазини в Германия http://www.bgpost.bg/?cid=40&NewsId=656

Kindle не се доставя директно до България (от UK/DE). Трябва да ползвате превозвач. Директно можете само от американският сайт да го поръчате. Независимо от къде го купувате, след като го включите, си избирате езика, на който ще го ползвате. Книги можете да купувате само от магазина, където сте го закупили (английския/немския/американски амазон). Не става да го закупите от Германия и да си купувате книги от amazon.co.uk. Има сайтове, от където можете да зареждате безплатно книги, както и такива на български език. За повече информация и въпроси към темата за четците.

Сайт, където можете да проверявате кога и колко е била намалена дадена стока в Амазон  (не отразява намаленията по време на Черния петък). Може да си го инсталирате като добавка, ако сте с Firefox, много е удобно.

Информация за Amazon Prime и Amazon Family:
Скрит текст:
Обяснение на Amazon Prime или защо най-вероятно са ви изтеглили пари, без да сте правили покупки - С Amazon Prime получавате безплатна  First Class доставка за 1 ден в държавата, на артикули, продавани от Амазон, без ограничение на бройката на поръчките, в продължение на една година - струва £79/ EUR 49 . Може да се ползва и от други членове на домакинството. Добра опция е за хора, живеещи в Англия/Германия, които поръчват често. Ако сте се абонирали, можете да се откажете, преди да сте направили поръчка, за която да сте се възползвали от Amazon Prime - отивате в акаунта си - https://www.amazon.co.uk/gp/css/homepage?ie=UTF8&%2AVersion% … p;%2Aentries%2A=0, там има линк - "Prime Settings", после "Cancel membership". Ако сте ползвали промоционална оферта за безплатен Amazon Prime (пускат такива, обикновено за 1 месец), просто отбележете "Do not upgrade" и няма да ви изтеглят пари. Дори и да ви изтеглят парите, ако не сте използвали някоя от услугите, все още можете да прекратите членството, като им пишете, ще ви ги върнат.
Абонаментът за Амазон фемили е обвързан с Амазон Прйам и след 1вия месец удържат сумата за годишния абонамент за Прайм. За да не го направят трябва да се откажете преди това. Членството ви във Фемили ще остане след отказа ви от Прайма. С абонаментът в Амазон фемили (докато е обвързан с амазон прайм) получавате 20% отстъпка от памперси както и допълнителни отстъпки. След отказа ви от Прайм няма да имате достъп до тези отстъпки, но ще продължавате да получавате информационният им бюлетин с месечните отстъпки, от които ще можете да се възползвате.

Линк за абониране и получаване на код за 20% намаление в Amazon.co.uk - тук. Кодът се получава веднага на е-мейла, с който сте се абонирали, важи еднократно на акаунт и намалява до 5 артикула от поръчката (ако сложите повече от 5 неща в кошницата, ще ви намали 5-те най-евтини). Валиден е само за дрехи и обувки с продавач Амазон. Peace

Информация за Амазон Вип:
За Европа има 3 сайта BuyVip, собственост на Amazon:
http://es.buyvip.com/
http://it.buyvip.com/
http://de.buyvip.com/

Скрит текст:
Ако имате съществуваща регистрация в сайт на Amazon, във Вип-овете може да се логнете с нея. Ако нямате, то се регистрирайте, когато влезете в сайта. Данните, попълнени в сайтовете на Amazon, автоматично се използват и във Вип-овете. Въвеждате наново само данните за плащане и те се запаметяват.
Артикулите се изпращат директно до БГ, без необходимост от използване на посреднически транспортни фирми (до България и до Германия цената на доставка е една). Много рядко има едрогабаритни стоки, които не могат да се доставят до БГ. При поръчки на стойност, равна или по-голяма от 100 евро, доставката до БГ е безплатна. За по-малки суми се таксува между 6,50-7,50 евро за първи артикул и после +0,50 евро за всеки следващ. Пратките пристигат с БГ пощи или с UPS куриер до врата. Една поръчка може да бъде разделена на няколко части, за да стигне по-бързо до Вас. Ще бъдете таксувани с пощенски разходи еднократно. Част от артикулите може да дойдат в пощенския клон, а другите с куриер. Няма закономерност.
Мито и ДДС за тези пратки не се дължи. Разликата в ДДС се калкулира автоматично при избиране на адреса на доставка точно преди да платите.
Във всеки един от виповете ежедневно стартира кампания от 8 часа. Често кампанийте се дублират в различните страни, но стоките са на различна цена! Добре е да проверите и на трите места каква е цената, за да не платите повече  Wink При една и съща кампания, която тече едновременно на 3-те сайта наличностите са общи! Така, че ако резервирате артикул, който е последна бройка и после го видите по евтин в испанския вип например трябва да го освободите и да поръчате на ново през испанския.
Артикулите се резервират за 15 мин., а понякога за 19 мин. В кошницата може да следите за колко време още артикулът седи запазен за Вас. Ако Ви остават 1-2 мин и минете към плащане, системата ще Ви даде нови 15 мин.
Плащането става с дебитни или кредитни карти, не се използва PayPal. Парите се блокират в момента, в който започнат да обработват пратката за изпращане.
Ако пратката Ви не е в процес на изпращане може да откажете артикул или да пишете на чат/и-мейл с молба да Ви бъде добавен още някой, за да комбинирате доставката.
Ако искате да върнете нещо, което не Ви е харесало или не Ви става, трябва да го направите в рамките на 365 дни. Влизате в профила си и отивате в менюто за връщане. Избирате артикула и разпечатвате баркода със снимката. Пъхате в кутията с артикула и пращате с БГ пощи препоръчано, без приоритет. Нещата стигат за около 7-8 дни. Пощенските разходи не се възтановяват в тези случаи.
При връщане на дефектна стока Вип-овете поемат пощенските разходи. За целта трябва да снимате разписката от пощата и да им я пратите на и-мейл.
Понякога се чака до 1 месец, за да изпратят даден артикул и в последния момент могат да го откажат.
Още при пускане на поръчката може да видите в менюто с поръчките си кога се очаква да бъдат изпратени.
Не се учудвайте ако сте поръчали нещо от испанския сайт, а го получите от Германия, просто артикулите са били налични само там, но ако трябва да върнете такава пратка, връщате я до Испания.
*Може да направите поръчка и с празна карта! Артикулите ще стоят запазени, без да анулират поръчката до 5 дни.

Сайтове за търсене на вече изтеклите кампании във ВИП-овете по брандове:
http://www.spainrd.com/ - за испанския BUYVIP
http://www.italystyles.com/ - за италианския BUYVIP
http://www.modefly.com/ - за немския BUYVIP


Black Friday сделки има във Германия, Англия, Франция, Испания (от 28.11) и Америка

Обяснение за офертите от Черния Петък:

Скрит текст:
Сделките стартират от 8a.m. до 10p.m. местно време и започват точно в определен час, под продукта има обратно преброяване и виждаш след колко часа ще е активна сделката. Цената и процента на намаление става известно едва след като стане активна офертата. Продуктът трябва да бъде добавен от листата със сделките (Today's Deals/Black Friday) а не да чакате да бъде намален ако вече сте заредили продукта в отделен прозорец. Ако успете да сложите продукта в кошницата / казвам "ако", защото изгодните сделки се изчерпват за секунди /, започва да отброява 15 мин, в рамките на които трябва да се финализира сделката. Ако не успете, изчезва ниската цена и се появява редовната. Можете да купите само един продукт от акаунт и не може да го добавяш повторно. Не можеш и да добавиш предварително продукта в кошницата. Стоиш, чакаш и бързо натискаш бутона за добавяне в кошницата, който се появява в началото на офертата, точно под продукта. Когато се изчерпи продукта се появява лист с чакащи. Може да се включите в него след натискане на бутона под продукта, след което ще видите в допълнителен прозорец  кой номер по ред сте на опашката (този прозорец не се появява ако сте заредили вече намаления продукт в отделен прозорец). Ако някой не успее да плати навреме или се откаже, то продуктът отива при първият в опашката (напр. при вас) и ще ви се появи съобщение в прозореца на амазон, че можете да добавите продукта до 3мин. След изтичането на това време продуктът отива при следващият в опашката. Ако сте в друг сайт/прозорец няма да видите това съобщение затова е задължително да стои отворен прозореца с Амазон и от време на време да го рефрешвате тъй като понякога има бъг в системата и не се получава съобщението с брояча от 3мин., а излиза съобщение че сте изпуснали своя шанс. След като добавите продукта в кошницата  имате 15 мин. да платите /може и с празна карта като срока за захранване на картата е до 5 дни/.

Warehouse Deals - Линкове към "складовете" на Амазон:
Amazon.co.uk Warehouse Deals
Amazon.de  Warehouse Deals
Offres Reconditionnées in Amazon.fr

Обяснение за "складовете" на Амазон:

Скрит текст:
Какво представлява складовата стока. Това са нови продукти, но със забележка по опаковката при транспорта, или върнати от клиенти (пробвани само, не носени), с фабричен дефект, който е описан под продукта (напр. драскотини) или върнати, поради промяна в желанието на клиента в рамките на 30 дневния гратисен период на Амазон. Думата USED не трябва да се тълкува буквално, това не са употребявани стоки. За дрехи, обувки и бижута от секцията Warehouse deals ("Склада") 20%-ия код за намаление НЕ важи. НЕ важат и другите кодове, които Амазон пускат от време на време за дрехи и обувки. Уредите, предлагани в "склада", могат да бъдат върнати в рамките на 30 дни, ако си промените решението. Те също имат 1 година гаранция. При повреда могат да бъдат върнати на Амазон и да получите рефънд, а вие ще трябва да си закупите наново уреда.  Разликата с новите уреди, продавани от Амазон, е, че новите уреди могат да бъдат подменяни от Амазон до 1г. от покупката, а тези от склада не! Всеки един продукт, предлаган в "склада", има описание за състоянието, в което се предлага: Напр., "като нов", "много добро", "добро". Четете описанията, за да не се изненадате неприятно. Ако описанието на продукта не отговаря на това което сте получили, имате право да го върнете за сметка на Амазон и те ще ви възстановят парите.

За връзка с Customer service:
Amazon.co.uk – https://www.amazon.co.uk/contact-us
Следват три последователни стъпки, които ви дават възможност да изберете:  поръчката, тема, и накрая как желаете  да се свържете с тях (e-mail, phone, chat).
Amazon.de - https://www.amazon.de/gp/help/customer/contact-us
Стъпките са аналогични.

Линкове към предишните теми:
1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 Black Friday 2011, 9 Black Friday 2011, 10, 11, 12, 13, 14 Black Friday 2012, 14 Black Friday 2012, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 Black Friday 2013, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 Black Friday 2014, 39 Black Friday 2014

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 17:30 от AnMary

# 1
 • насън...
 • Мнения: 229
еха....първа съм - не се стърпях...кога изписахме старата... ooooh! Laughing
чоколина, мерси.... Peace
и мерси момичета за инфото за фритюра...абе и аз още се почудвам... newsm78 ама ще видим...
спорни и успешни покупки... Heart Eyes

# 2
 • Мнения: 553
Chockolina,   bouquet

Втора Simple Smile
 Похарчихме доста купихме интересни неща (сега с нетърпение ги чакам), но останаха още малко в картата  Blush Joy Joy Joy  Wink

# 3
 • Мнения: 1 846
Чоки   bouquet

Аз се записвам с коментари за скорошни покупки.
Получихме куклата фея пират Розета - страхотна е! Нямам търпение дъщеря ми да я получи от Дядо Коледа в детската градина, че да си поиграем с нея  hahaha
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00FG4AVVI?psc=1&redirect … etailpage_o08_s00

Получих и кокосово масло и чиа, от които съм много доволна. Не че тук не ги продават, но понякога от Амазон излизат по-евтино, а и не мога да преглътна факта, че един от популярните биомагазини с онлайн магазин има склад в същата сграда, в която работя и на запитването дали мога да си взема поръчката от там, вместо да плащам куриер ми отговориха с не, а пък аз им заявих, че няма да давам 5 лв доставка за 2 крачки и тотално ме отказаха да пазарувам от тях  Crossing Arms
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B009DB6ELQ?psc=1&redirect … etailpage_o07_s00

http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005GUU680?psc=1&redirect … etailpage_o05_s00

Този пъзел много се харесва у дома
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005NWWV2A?psc=1&redirect … etailpage_o06_s00

Този шампоан е много хубав, аз съм с чувствителен скалп, но не ми дразни кожата, огромен е и го взеф на мнооогооо по ниска цена
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00BNAPN6W?psc=1&redirect … etailpage_o06_s00

Купих си и тази кутия за храна, по принцип е предназначена за супа, но не съм я пробвала за това до сега, просто си пренасям в нея бъркочите от чия и сие  Mr. Green
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005D6Y1OM?psc=1&redirect … etailpage_o02_s00

Конвектора на Делонги го купихме още лятото и сега вече се ползва, има си таймер и някакви други настройки, но така и не го разучихме, понеже се ползва много малко, отопляваме се предимно на парно. Има един недостатък - шумен е, не много но жужи, бих казала по-досадно от духалка. Лятото ни излезе 70 лв. Друг недостатък му е, че отворите са доста широчки, дъщеря ми не проявява интерес да пъха разни предмети вътре, но някои деца с голям успех биха наврели нещо и да стане белята  Sad
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B003WJR6EY?psc=1&redirect … etailpage_o02_s00

В момента доста намалени са магнитите с животни с тях учихме животните, на дъщеря ми й беше много интересно и доста си играеше с тях, а ги взехме на по-висока цена - сега са 5,99 паунда.
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B00272N8KS?psc=1&redirect … etailpage_o09_s00

# 4
 • София
 • Мнения: 2 256
   bouquet  , Чоки!
Аз тази година съм пас на ЧП.
Дано намалят дрехи и обувки, че от такива неща имаме нужда вкъщи.
Anbibian, на каква цена взе шампоана, че и аз съм с чувствителен скалп и все не мога да улуча правилния шампоан...

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 01:10 от Evа

# 5
 • Мнения: 1 514
този сайбър мъндей не трябва ли вече преди 6 мин да беше започнал в немския амазон?!?

# 6
 • София
 • Мнения: 3 037
Благодаря за новата тема, Чоколина   bouquet

Купих това,което ми трябваше и сега чакам деня,в който ще пристигне в София  Grinning

# 7
 • Мнения: 2 896
Аз да си пренеса питането от предната тема:

Някой в предните 2 теми се оплака от кафемашина/автомат, спомняте ли си за кой модел ставаше въпрос  newsm78
Аз остана да избера между споменатия по-рано Saeco за 199 евро
http://www.amazon.de/gp/product/B005DER236?psc=1&redirect=tr … etailpage_o00_s00
и това De'Longhi за 264 евро
http://www.amazon.fr/gp/product/B00400OMUK?psc=1&redirect=tr … etailpage_o01_s00

Четох мнения, че Саекото ги развалили след обединяването с Филипс, но дали е така...

Знаете ли дали Саеко като Филипс са с международна гарация?
Мерси  Hug

# 8
 • Мнения: 1 514
почна и на двата ук и немски, но нищо интересно не откривам. да не говорим, че до сделките нз как се стига, по някое време ме прехвърля...

# 9
 • Варна
 • Мнения: 10 049
Не е почнало нищо все още - в английския пише, че започват от 8 ч. тяхно време, а в немския - от 9 ч. Което значи, че в 10 ч. наше време ще почнат. Peace

# 10
 • насън...
 • Мнения: 229
ох, извинявам се, че пак ще ви досаждам с този фритюрник, но сега като видях линка с поставката за печене и се зачудих как се чисти това нещо - с тази дръжка, доколкото виждам е прикрепена към тавичката и не се сваля и директно се вкарва в уреда?! изобщо лесен ли е за почистване, че съм си напатила от такива уреди... ooooh!

# 11
 • Мнения: 1 377
  bouquet за темата. Дано има хубави сделки днес  Praynig

# 12
 • ВАРНА
 • Мнения: 2 178
PHILIPS ACTIFRYER днес в немския пак от 10 немско (11 БГ) време  Peace

# 13
 • Мнения: 1 514
Не е почнало нищо все още - в английския пише, че започват от 8 ч. тяхно време, а в немския - от 9 ч. Което значи, че в 10 ч. наше време ще почнат. Peace
ooooo супер!!! къде ли не гледах......

# 14
 • Пловдив
 • Мнения: 2 065
Успешни покупки.Аз се надявам не четката на Кларисоник,ама май ще си остана с надеждата само

Общи условия

Активация на акаунт