Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • София
  • Мнения: 26 914
  Добре дошли в новата тема
Стари теми:
Тема 11

Хормоналните изследвания са с давност 6 месеца
при отклонения се правят контролни или назначени от специалист повторни изследвания


Полови хормони на 3 ден от МЦ
LH   Лутеинизиращ хормон
FSH Фоликулостимулиращ хормон
E2   Естрадиол

Пролактин * -  на чист ден  /след М./ 
Изследването на пролактина трябва да се прави при пълно спокойствие.
Почивка в лабораторията 30 мин. преди вземането на кръв.
Да не се масажират гърдите и да не се прави секс 1-2 дни преди теста


Прогестерон  -  на 7 ден след доказана овулация
с фоликулометрия или с тестове за овулация плюс измерване на базалната температура

Тиреоидни хормони  - Щитовидна жлеза
Не трябва да се консумира кафе, кола и други напитки и храни съдържащи кофеин /или теин и др. стимуланти/ преди изследването.
                 
TSH * Тироид стимулиращ /тиреотропен/ хормон -  /на чист ден/
T4 *    Тироксин / или Free Т4/    /на чист ден/
T3 *    Трийодтиронин /или Free Т3/    /на чист ден/
TAT   /Anti-TG/  -  Анти - Тиреоглобулин   /няма значение деня от МЦ/
MAT  /Аnti-TPO/ -  Анти - Тироидно-специфична пероксидаза  /няма значение деня от МЦ/
При отклонения - УЗ / ехография/ на щитовидна жлеза

Надбъбречна жлеза
DHEA-S  /няма значение деня от МЦ/
17ОН Прогестерон  /на 3 ден от МЦ/

Андрогени
Андростендион  / няма значение деня от МЦ /
Тестостерон       / няма значение деня от МЦ /

Взема се: Венозна кръв
Условия за вземане: Сутрин до 10ч. на  гладно
* за някои хормони се спазват определени условия

Графики:




 

# 1
  • Мнения: 179
Здравейте имам въпрос , тъй като планирам бременност миналото лято си изследвах ТСХ което беше 3,18 , след консултация с ендокринолог ми каза ,че хормона е висок за тази цел и ми писписа да пия селен 1 месец и контролно да пусна пак тсх след 6 месеца. Пих селена и ми беше много чудно как ще падне само с селен. Излседвах се пак декември месец и тсх беше 2,5. Това според вас добре ли е трябва ли да направя пак консултация с лекар и да настоявам за още понижаване на тсх. Благодаря

# 2
  • София
  • Мнения: 26 914
Здравейте имам въпрос , тъй като планирам бременност миналото лято си изследвах ТСХ което беше 3,18 , след консултация с ендокринолог ми каза ,че хормона е висок за тази цел и ми писписа да пия селен 1 месец и контролно да пусна пак тсх след 6 месеца. Пих селена и ми беше много чудно как ще падне само с селен. Излседвах се пак декември месец и тсх беше 2,5. Това според вас добре ли е трябва ли да направя пак консултация с лекар и да настоявам за още понижаване на тсх. Благодаря
ТСХ е висок - трябва да е под 2.0, показва Хипофункция на ЩЖ.
При бременност, той ще се повиши още, а това е опасно за ембриона и бременността - може да е причина за аборт.
Идеалните граници на ТСХ са 0,5-1,0.
Консултирай се с друг лекар.
ПП.
Добре е да провериш Пролактина, Андростендиона, Глюкоза + Инсулин, на гладно

# 3
  • Мнения: 113
Правени са ми на 07.10.2015 изследвания с поликистозата .... Ако някой може да си каже мнението... ще съм мн благодарна  newsm20

Естрадиол 189pg/ml       реф.стойности - Ж(фолик.14-160; лутеална-38-260;менопауза: 5-54
Прогестерон  15.57ng/ml     реф.стойности - Ж(фолик.-0,2-1,5; лутеална 1,7-27;менопауза-0,1-0.Cool
Тестостерон 0.40ng/ml         реф.стойности - Ж(0,06-0,476) ; М(2,5-8,36)
Free Testosteron 0.70           реф.стойности Ж(овулация 0-4,1; постменопауза 0,1-1,7  М-4,5-42
Глюкозата ми на гладно е 4,50
TSH - 1.6

Последна редакция: нд, 07 фев 2016, 17:52 от lindor89

# 4
  • София
  • Мнения: 26 914
 
Правени са ми на 07.10.2015 изследвания с поликистозата .... Ако някой може да си каже мнението... ще съм мн благодарна  newsm20

Естрадиол 189pg/ml       реф.стойности - Ж(фолик.14-160; лутеална-38-260;менопауза: 5-54
Прогестерон  15.57ng/ml     реф.стойности - Ж(фолик.-0,2-1,5; лутеална 1,7-27;менопауза-0,1-0.Cool
Тестостерон 0.40ng/ml         реф.стойности - Ж(0,06-0,476) ; М(2,5-8,36)
Free Testosteron 0.70           реф.стойности Ж(овулация 0-4,1; постменопауза 0,1-1,7  М-4,5-42
Глюкозата ми на гладно е 4,50
TSH - 1.6
Ако са правени на 7 ден след О. - показват, че е имало О./ някаква форма на О./ , но прогестерона е много нисък. Как засече О.?
Глюкоза, само, нищо не показва, трябва да се пуска с Инсулин.
ТСХ е добре.

# 5
  • Мнения: 113
Правени са ми на 07.10.2015 изследвания с поликистозата .... Ако някой може да си каже мнението... ще съм мн благодарна  newsm20

Естрадиол 189pg/ml       реф.стойности - Ж(фолик.14-160; лутеална-38-260;менопауза: 5-54
Прогестерон  15.57ng/ml     реф.стойности - Ж(фолик.-0,2-1,5; лутеална 1,7-27;менопауза-0,1-0.Cool
Тестостерон 0.40ng/ml         реф.стойности - Ж(0,06-0,476) ; М(2,5-8,36)
Free Testosteron 0.70           реф.стойности Ж(овулация 0-4,1; постменопауза 0,1-1,7  М-4,5-42
Глюкозата ми на гладно е 4,50
TSH - 1.6
Ако са правени на 7 ден след О. - показват, че е имало О./ някаква форма на О./ , но прогестерона е много нисък. Как засече О.?
Глюкоза, само, нищо не показва, трябва да се пуска с Инсулин.
ТСХ е добре.

Инсулина на гладно е 5,640....
Аз винаги съм била с нередовен МЦ .... Откриха ми поликистоза и за 3-4 месеца с ясмин изчистихме яйчниците и док каза да действаме за бебе сега ,но въпроса е ,че не знам дали изобщо мога да имам деца понеже не знам нито кога ми е ОВ нито нищо ..... на 31.01 ми беше последното хапченце Ясмин и на 03.02 ми дойде и на 05,02 ми свърши .... Sad но пак казвам съмнявам се,че мога да имам деца изобщо ....
Изследванията са пускани без цикъл .... последно ми беше дошло докато бях при мама на гости в Швейцария около средата на август ми дойде доста болезнен беше МЦ и после септември май не ми дойде и октомври си пуснах изследванията

# 6
  • София
  • Мнения: 26 914
Минало е и няма как да разберем, какво се е случило Simple Smile
Може да следиш О., с тестове за О. + измерване на БТ

# 7
  • Мнения: 113
Минало е и няма как да разберем, какво се е случило Simple Smile
Може да следиш О., с тестове за О. + измерване на БТ
Благодаря..... дано успея някой ден и аз да се похваля.... Но иначе изследванията като цяло са добри ,нали? Praynig

# 8
  • София
  • Мнения: 26 914
Минало е и няма как да разберем, какво се е случило Simple Smile
Може да следиш О., с тестове за О. + измерване на БТ
Благодаря..... дано успея някой ден и аз да се похваля.... Но иначе изследванията като цяло са добри ,нали? Praynig
Да, тези не показват да има проблем  Peace

# 9
  • Мнения: 113
Минало е и няма как да разберем, какво се е случило Simple Smile
Може да следиш О., с тестове за О. + измерване на БТ
Благодаря..... дано успея някой ден и аз да се похваля.... Но иначе изследванията като цяло са добри ,нали? Praynig
Да, тези не показват да има проблем  Peace
Жива и здрава да си   Hug

# 10
  • SOFIA
  • Мнения: 51
Денис, здравей! Много хора са ти благодарни за помощта , която им оказваш Smile!
Моля , при възможност да погледнеш и дадеш мнението си за резултатите ми.

За Прогестрон е взета проба на 21-ят ден , всичко останали на 4 -ия ден.

Прогестерон 23,75ng/m   жени-фол.фаза 0,10- 0,54,овул.фаза 0,12 - 6,22, лут.фаза 1,5 - 20,0; менопауза 0,1  -0,41     

LH                3.26 U/L  жени-фол.фаза 2,0 - 8,0,овул.фаза 1,5 - 8,0, лут.фаза 0,2 - 6,5; менопауза 8,0  -33,0     

FSH              9.7   U/L  жени-фол.фаза 3,2 - 15,0,овул.фаза 7,5 - 20,0, лут.фаза 1,3 - 11; менопауза 36 - 138   

естрадиол   37.5 ng/ml  жени-фол.фаза 15 - 112 ,овул.фаза 136 - 251, лут.фаза 48 - 172; менопауза 10 - 66   

тестостерон  0.1 ng/ml  жени по-малко от 1,0


На 41години съм.

Благодаря ти!

# 11
  • Мнения: 318
Здравей, Денис!
Има ли някаква схема за приемането на масло от вечерна иглика/прим ойл или непрекъснато се пие и действието подобно ли е на дивия ямс? Нещо не ми понася дивия ямс, а преди година като го пиех бях много доволна...сега ще започвам с игликата, купих си от 500мг.
Благодаря!

# 12
  • София
  • Мнения: 26 914
Денис, здравей! Много хора са ти благодарни за помощта , която им оказваш Smile!
Моля , при възможност да погледнеш и дадеш мнението си за резултатите ми.
За Прогестрон е взета проба на 21-ят ден , всичко останали на 4 -ия ден.
Прогестерон 23,75ng/m   жени-фол.фаза 0,10- 0,54,овул.фаза 0,12 - 6,22, лут.фаза 1,5 - 20,0; менопауза 0,1  -0,41      
LH                3.26 U/L  жени-фол.фаза 2,0 - 8,0,овул.фаза 1,5 - 8,0, лут.фаза 0,2 - 6,5; менопауза 8,0  -33,0      
FSH              9.7   U/L  жени-фол.фаза 3,2 - 15,0,овул.фаза 7,5 - 20,0, лут.фаза 1,3 - 11; менопауза 36 - 138    
естрадиол   37.5 ng/ml  жени-фол.фаза 15 - 112 ,овул.фаза 136 - 251, лут.фаза 48 - 172; менопауза 10 - 66    
тестостерон  0.1 ng/ml  жени по-малко от 1,0

На 41години съм.
Благодаря ти!
Здравей!
Прогестеронът е супер - имало е О. и ЖТ функционира добре / освен, ако не приемаш прогестин, но и така да е - всичко е Ок./
ФСХ е висок, най-вероятно от годините . Ако тази тенденция се запазва, е добре да провериш ЯР - АМХ и Инхибин В / 3 ден от МЦ/
Дано да е станало  Peace


Здравей, Денис!
Има ли някаква схема за приемането на масло от вечерна иглика/прим ойл или непрекъснато се пие и действието подобно ли е на дивия ямс? Нещо не ми понася дивия ямс, а преди година като го пиех бях много доволна...сега ще започвам с игликата, купих си от 500мг.
Благодаря!
МВИ се приема от М до М / непрекъснато/- на 2-3 месеца, може да правиш почивки от 15-20 дни
Дивият ямс е растителен аналог на прогестините и трябва да се приема след О.
Ако се приема през ФФ може да потисне О.
ПП.
Дивият ямс е суровината за производство на Дуфастон, Утрогестан, Прогестогел и т.н.

Последна редакция: пн, 08 фев 2016, 13:16 от denis.

# 13
  • Пловдив
  • Мнения: 13 422
Привет! Peace
Утре пак ще пускам Пролактин след изкаран 2мес. курс на Достинекс.Ще споделя...но...при проблем със зачеването дали има смисъл да пусна и Андростендион  newsm78 Миналата година пусках разни други,нямаше показания...Чудя се вече къде е разковничето?Надали е само тоя Пролактин,а др. съмнения няма.

# 14
  • София
  • Мнения: 26 914
Привет! Peace
Утре пак ще пускам Пролактин след изкаран 2мес. курс на Достинекс.Ще споделя...но...при проблем със зачеването дали има смисъл да пусна и Андростендион  newsm78 Миналата година пусках разни други,нямаше показания...Чудя се вече къде е разковничето?Надали е само тоя Пролактин,а др. съмнения няма.
Да, заедно с Пролактина е добре да провериш Андростендион, ТСХ , Инсулин + Глюкоза, на гладно

Общи условия

Активация на акаунт