Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 25 фев. 2016, 00:06 ч.

КГБ = Клуб на Готините Баби - 166.

 • 71 629
 • 735
 •   1
Отговори
# 720
 • Мнения: 8 698
Хули ,вашето си е кладенецът на мечтите ,дали ще пресъхне лятото когато трябва вода не знам,но можеш и ориз да гледаш  с тази вода. При етърва ми се вдигнаха подпочвените води..Може би се оправя това с много пари ,но дали си струва?Лошо че мазето не се ползва така.Но  колко му е лятото да се хладиш  там в жегите.И песента е "нека да боли",но пък що да не изтанцим отгоре върху болката,че да ни загледат чак. То  щото не са ни видели ,не са се  загледали и  препарирали от гледката ,да не могат да мръднат от очарование.
Нямам проблеми  за желатин ,търча кто кон ,друг ми е проблемът ,но пък кво ми пука.
Яге ,цел ден те дебна и не мога да те хвана....ама ще ми паднеш  и тогава....

# 721
 • Кубрат/ Пишурка
 • Мнения: 3 491
 Добро утроооо!
До сега четох - изпуснала съм купона снощи!
Яге да ти е жив и здрав синът! От здраве да не се отърве!
Да поднеса и кафето:

                

 Тази зима и аз съм си трупнала десетина килца! Ще видим как ще ги свалям newsm78
Фло, подготвям документите! Днес едната декларация ще е готова, в петък - другата. Днес ще ходя и при ЛмуЛ, че нали вчера стачкуваха. С него ще говоря и за психиатъра да видим как ще действаме! Надявам се другата седмица да ги предам.

Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 08:06 от Янче-то

# 722
 • Мнения: 1 333
  Добро утро , прекраснейши!Днес не позволявайте на негативно настроени хора да влияят на самочувствието ви..
Вярвайте, че във всичко лошо има и по нещо добро.. и дори и да не успеете да откриете в ситуацията положителната страна, създайте я сами!
Не съжалявайте за нищо, защото доброто е винаги добре дошло, а лошото е опит..
Пожелавам ви прекрасен, вълнуващ, Вторник, прекрасни!
Дарявайте любов и усмивки... и не забравяйте, че щастливите хора винаги имат слънце в джоба, любов в сърцето и усмивка в очите... Бъдете от тях!

Нещо тези дни тема са и болежките /”Всичко е по хората”/ От баща ми съм запомнила , че духът, психиката са от съществено значение за оздравярането. Лично аз го прилагам (дори в прекомерна степен , защото много не си обръщам внимание и може и пакост да си направя). В подкрепа на тази теза “срещнах” това:
Скрит текст:
Бащата на медицината: Ще се разболеете, ако мислите лоши неща!
На Изток казват: "И най-големите врагове на човека не биха му пожелали такива беди, които могат да му донесат собствените му мисли."
Един от най-известните лечители на древността Авицена казва: "Лекарят има три инструмента в борбата срещу болестта  - дума, растение, нож."
Моля, обърнете внимание - думата е на първо място.
В болница в Париж младият психолог Емили Kи на свой собствен риск, позовавайки се на главния лекар, задължавал пациентите си по три пъти на ден на глас или мислено да повтарят по 10 пъти фразата "Всеки ден се чувствам по-добре и по-добре." И не да я повтарят механично, а ясно и с вникване.
И какво мислите? Месец по-късно пациентите на този лекар се превърнали в основна тема на разговори за медицинския персонал на болницата, а след това и на цяла Франция.
Странно, но факт: тежко болни пациенти се възстановявали в рамките на месец, а у някои пациенти, дори изчезнала нуждата от хирургически интервенции.
Потвърждава се догадката на великия учен от древността Парацелз, който твърди, че вярата твори чудеса

Марина, как е Влади?

Фло , с цялото си сърце прегръщам идеята за среща , но малко се затруднявам със заведението. Първата ми мисъл беше Китайския ресторант с кръглата маса. Но се знам дали на всички е “сгодно”. Аз ,нали съм от кв.Младост (Пазарджишко), напоследък не ми се налага да ходя често до градО и не знам заведенията. Току-що с ММ (на него работата му е да ходи по улиците) се разбрахме да разучи едно заведение в центъра и довечера ще ми докладва...

# 723
 • Мнения: 1 333
Току-що попътешествах с удоволствие из Кипър чрез клипчето на Фло. Заредих батериите за днес с порция “пътешествие” Бих могла да споделя нещо от моите “записки” по темата . Джили , ако иска, да корегира и допълни. Може би и нейната програма е била такава?

Скрит текст:
о-в. Кипър, Северен и Южен - Една неоткрита приключенска дестинация.
...Въпреки, че отседнахме в Ларнака, където кацаше и самолета ни, основната ни цел бе Северен Кипър в лицето най- вече на Фамагуста (Газимагуша) и Кирения (Гирне). За съжаление въпреки дългото търсене в „нета“ и лични разговори с познати не успях да намеря изчерпателна информация за Северен Кипър. Всеки говореше с недомлъвки какво бил чул или прочел, но ясна информация за забележителностите и особеностите на тази непризната република нямаше. В крайна сметка резонния въпрос за изпроводяк бе „Ама защо всъщност ви трябва да ходите в Северен Кипър?“
Историите за трудното влизане в северната част бяха пословични, а според слуховете колите под наем се спирали от военните още преди граничната зона. В резултат на това бяхме останали с впечатление, че Северен  Кипър е някакво много изостанало място, малко по- развито от Косово и Албания, най- много на равнището на Босна. .
Движението и в двете части на Кипър е ляво т.е. обратно. Важно е да знаете, че в Кипър не са от най- работливите, поради което бензиностанции, работещи след 19:00 часа просто няма или поне аз не видях. Не трябва да се забравя и факта, че по кипърските магистрали няма бензиностанции. Не че разстоянията между градовете са големи, но човек може да остане неприятно изненадан.
За спокойствието на всички желаещи да отидат в Северен Кипър, искам предварително да подчертая, че мястото е изключително приятно, хората услужливи, а до всеки забележителен обект извън градовете има изградени пътища с подходящи паркинги. Северната част е по- планинска от южната и съответно по- зелена. Понеже пътешествахме между 28 март и 4 април, смея да кажа, че хванахме пика на пролетта на средиземноморския остров. Времето беше приятно и през деня бяхме неизменно по къс ръкав и бермуди. Вечерта обаче връхната дреха бе задължителна. За морето мога да кажа, че бе студено за къпане, освен ако човек не прояви солидна доза ентусиазъм.
Част от допълнителното очарование на Северен Кипър се крие и в по- запазената му самобитност. Докато в южната част, туризмът е завладял всичко и комерсиализацията е навсякъде, в северната все още е останала онази красива връзка с миналото. Освен това най- значителните забележителности на острова са в северната му част, което за всеки пътешественик е от огромно значение. Влизането е безпроблемно.
Като заключение мога да добавя, че ако не отивате в Кипър като обикновен летуващ, а искате да го видите в целия му истински и завършен вид, задължително трябва да посетите северната част.
Пътешествието ни продължи 8 дни, като посетихме множество градове и обекти:
1. Фамагуста (Газимагуша):-
Пълната със забележителности стара част на Фамагуста:
Изоставеният гръцки квартал, по- известен като "Мъртвият град":
Древният Саламис - един от най-великите градове на древността:
2. Кирения (Гирне):
Старото пристанище:
Крепостта "Свети Иларион", за която се оказа, че има и древна българска връзка:
Макар и отдавна изоставено "Абатство Белапаис", бе забележително красиво:
Разбира се Южен Кипър също не остана неоткрит за нас, като обиколихме Ларнака, Лимасол, Пафос и Агия Напа заедно с прилежащите им райони.
3. Ларнака.
Прекрасната гледка на "Променадната улица":
Старият акведукт със своите 75 арки:
Джамията "Хала Султан Теке" - според някои 3-тото по святост място за мюсюлманите в света.
4. Лимасол.
Модерният яхтен пристан:
Крепостта "Колоси", охранявала целия регион през времето на Средновековието:
"Древният Курион", от където пейзажът спираше дъха:
5. Пафос.
Красивата крайбрежна улица на Пафос:
Невероятната археологическа част, за която трябва да се отделят поне 3 часа:
Уникалните древни гробници, които предоставят възможността на всеки да се превърне в съвременен Индиана Джоунс:
6. Скалата на Афродита.
Скалата, където Афродита е била родена от пръските на разбиващите се морски вълни:
Храмът на Аполон:
Всичко това е само малка част от забележителностите, които видяхме на о. Кипър. В общи линии всеки ден бяхме някъде на път и всеки ден оставахме изумени колко много забележителности има на острова и в колко голяма степен са запазени те. Една от най- характерните особености на обектите е, че се намират, почти изцяло, по крайбрежието на острова. Изключение са само няколко по-значими манастира, които са в планината Тродос, намираща се в южната част.
Що се отнася до цените мога да кажа, че пребиваването в Кипър не е скъпо, но само ако се храните или пазарувате далеч от туристическите части на градовете.
--(друго мнение)- “За мен Северната част беше по-интересна от южната, честно казано. Движихме се с публичен транспорт, и всичко беше много уредено, а в туристическия център на границата много любезни. Иначе беше пълно с унгарци и чехи, които имат сезонни имоти там. Като мои фаворити от целия Кипър мога да посоча Гирне и Пафос”


Гъбка , какви цветенца си садила? Аз все не знам кое-кога т.е дали е рано или късно. На 1 февруари пак заложих разни семенца за разсад, но успехът ми е около 10%

# 724
 • София
 • Мнения: 2 273

Добрутро, добрутро!

И аз тази сутрин се разходих из Кипър, пък и сега прочетох записките на Иха, та си оформих по-точна представа за страната. Чудесно ще бъде да я посетя. Благодарности на Фло за пътешествието и текста на Иха!  Hug Hug

Иха, и аз така като теб си слагам слънце в джоба, не обръщам внимание на някои болежки и тръгвам по улиците (това само аз, де)  Wink.

Грети, Яжка,  Hug Hug Hugи аз съм чувала за желатина, че подобрява гъвкавостта на ставите. Вуйна ми го пиеше доста време и се чувства добре. Чувала съм обаче, че трябва да се пие три месеца по два пъти на ден, разтворен във вода и престоял поне 8 часа и ако след тези три месеца активно пиене не се почувства облекчение да се търси друг начин. Но трябва да се внимава с него, защото е животински продукт и може да повиши холестерола.

Борянче, ти си гъвкава и нямаш проблеми със стави, гимнастиката вече всеки ден ще я правиш навън, бързо и ще се раздвижиш. А така се поддържа освен формата и ставите. А, помощта е добре дошла! Пък и ти е скъпо и мило около теб да е детенце.  Hug А с бейлиса да ти е сладко!

Фло, Гъбче, Иха, Влади е още с температура. Мама го лекува, аз само отдалече, че май го глезя повече, ама нормално. Милият, тя температурата го сваля и все полягва.  Надявам се днес да е по-добре.

Шпунци, твоите гълъбчета как са? Най-малката кукла успя ли да се справи?  Hug

Фури Hug,  колелото е супер тренировка! Не ти трябва нищо друго, а ти и без това си си във форма!  Hug


От мен приятен ден!

Скрит текст:

"Да се завърнеш в бащината къща,
когато вечерта смирено гасне..."
Димчо Дебелянов


Завърнах се във бащината къща,
"когато вечерта смирено гасне".
Но тук отдавна нищо не е същото.
Пустее дворът, в плевели обрасъл.
В градината до мамините ружи
пълзи трева, като зелена прежда.
Единствено небето теменужено
тъй както някога над мен се свежда.
Пресъхнала като дърво без корен,
чешмата в двора тъжно се превива.
Дочувам гласове на свидни хора,
пристига някой, някой си отива...
И ми се струва, че съзирам мама -
с една съседка разговаря тихо.
Съвсем наблизо огънче припламва -
мълчи баща ми, тайнствено усмихнат.
Хоро от спомени край мен се люшва.
Къде е този слънчев свят, къде е?
Щурците пак са тук, в тревата сгушени,
но сякаш по-различна песен пеят...
Мълчат прозорците, а пък на прага
един забравен ключ седи и чака.
Не знам защо, но искам да избягам,
за да не види никой, че съм плакала.

Петранка Божкова

# 725
 • Мнения: 816

  Привет дружки!Да Ви се отчета, че и аз си падам по вървенето пеш-вчера почивах-ходих до ЛЛ за рецепта-тя ми се оплака, че я боли коляното а при мен и двете, но не им обръщах внимание-отидох до морето близко в най-готиното заведение на Варна -среща с приятелка на кафе и сладки приказки-от там позвъних на сина да ме прибере, че нямах време-идваше часа за гостуване на наши роднини от Германия-беше страхотна интернационална среща-германеца-когато беше на 25 години аз му бях учителката по български език и за това и признателно ме нарича втора майка-не го знае идеално, но по принуда-съпругата му е грузинка и нейния роден език е научил-а детенцето един бонбон-знае от всичко...водихме ги на детско заведение и като по поръчка имаше не един а 2 детски рождени дни-изкарахме си много добре-не им се тръгваше.Поканиха ни на гости в Берлин-може пък и да отидем...но първо снощи ходих на екскурзията на Фло-макар и виртуална.
  Днес-пак на работа-няма начин да не отида.Приятен ден за всички!!!

# 726
 • Мнения: 495
Добър ден и от мен!  Hug

Да си пийна чайчето във вашата компания, няма да ви предлагам, че мераклийки за чайче няма, но ако обичате да си пиете кафенцето на шарена покривчица, вземайте си чашките и заповядайте до мен!  Laughing

 


При нас е 5 градуса, облачно.......
От 14 часа съм на "пенсионерска конференция"- ще избираме ръководство- ново или старото, та дано се вдигнат градусите дотогава, че и Слънчо да се покаже!  Flowers Sunflower
Като се прибирам, ще набера от бащиния ми двор лапад и довечера това ще готвя- пиле с лапад.
Утре, здраве да е, задачите ми започват рано-рано, поне ядене да има!  cook

Това е при мен, нищо ново, всичко е отдаааааавна програмирано.  Joy
И ние се стягаме за екскурзийка, ама в средата на април, още ни е студено, нали сме на години....
Еднодневна, до Констанца и Мамая. Не че не сме ходили, но да се поразходим и да си припомним вкуса на мамалигата им!  Laughing

Спокоен ден, момичета!  newsm10

ПП
Не съм пила Бейлис, скъпа е бутилката, все се каня да си поръчам в заведение 50 грама, та "вкусово" да ви настигна, ама кога ли ще е???


Последна редакция: вт, 29 мар 2016, 12:05 от Taни-та

# 727
 • София
 • Мнения: 5 555
Здравейте красавици. Първо да споделя, че сутринта се срещнах с докторка от Ракова болница, препоръчана ми от наше момиче и съм много доволна. Тя смята, че лъчетерапия не е необходима за моето гадже, но все пак окончателно ще каже в четвъртък, след консултация с лъчетерапевтите. Дано му се размине, стискайте палци.
Болести и болежки, ходом марш и даже бегом, по-надалече от нашите хора. Влади бързо да оздравява. На ШПУНЦИ чаветата - също.
ИХИЧКА, чакаме твойто либе да ни избере кръчмата и ще се видим в делничен ден. Почивниците са за работа на вилите hahaha flower pironi
Мислех още да пиша, но като погледнах този мракобесник часовникът, ми се изпари желанието. Затова, неспоменатите ги нагушквам и нацелувам и политам към тръстиката да озъбвам и да обеззъбявам.
На всички хубав ден,

# 728
 • Кубрат/ Пишурка
 • Мнения: 3 491

 Ох, Флоооо, защо не си по-близо! Как ме боли един изграден кътник - не е истина! Лекувам се с джибромицин \ жабуря, ама го гълтам - зян да не става Joy\ следобедно! То, че ще се ходи на зъбар, ще се ходи, ама няма да е сега.
Днес се връщам след 13,30 - брат ми паднал! Обадих се на ЛА, че не мога да го вдигна, а той решил, че така и така ще идва, поне да го изкъпе. Та в момента са в банята. Следва бръснене и рязане на нокти. Утре към 8,30 ще идва лаборантка да му вземе кръв за изследвания - препоръка на ЛЛ, защото напоследък много вода пие - повече от 3 литра. Дано не излезе диабет Praynig Остава ми медицинското от психиатър и декларацията в петък и съм готова с документите!
Четох Иха за Кипър - много полезни неща! Гледах и клипчето на Фло. Ами интересно си е като дестинация, но....дали-надали!
Болните да оздравяват! Заповед на щуката Joy
Танче, скоро четох някъде из фейса колко по-полезно е кафето от чая! Предпазва от доста работи! Иначе се нареждам до теб на шарената покривчица! Hug

# 729
 • София
 • Мнения: 5 555
Не бой се Яне, тръгвам. Само да заплакна Енструментите, да взема керпедена и нарамвам машината. Ей го де си. Ти поддържай ситуацията с гроздомицина. И добре правиш, че не го зяносваш. Иначе де ще му излезе краят? Сега сериозно: Отивай на зъболекар, докато не си се подула, че после и антибиотик ще трябва да пиеш. Най-доброто лекарство при зъбобол е зъболекар. Жалко, че пак си имала емоции у дома. Дано по-бързо приготвиш документите.

# 730
 • Мнения: 1 162
Добър вечер девойки Hug
Няколко пъти почвах да пиша и все се отнасях нещо. Днес реши също че пркалено много се застоявам в къщи и понеже е пазарех ден реших да отида пеша. Бодро бодро закрачх аз, пристигнах, обиколих терена туй да пипна, онова да видя, купих няколко дрболии и обратно. То хубаво ами като ме заболя крака над коляното, гори, пари от вътре,  добре че видях на пътя  една сенчеста пейка, след минута до мен седна една жена с бастун , непозната и като отворихме един лаф, като че ли се познаваме от години. А в това време ръката ми масажира крака яката. Еми помогна масажа бе. Разделихме се с жената станах и пак заприпках към къщи като млада булка Mr. Green. Май трябва да започна наново да се опитвам да ходя. Едно време ходех много,особено когато работех, а и понеже с асансьорите нямам дипломатически отношения, в тях могат да ме вкарат само под наркоза Mr. Green също се катерех по стълбите на поразия. Ама минали бешело,.Сегашно настояще съм станала една....
Днес си купих и билет. Ще пътувам на 29.6 Simple Smile
Надяам се вече че всички болни дечица са се оправили  Praynig Praynig Praynig
Янче, дано и с брат ти нещата да се оправят бързо.
Оставщм ви милички като ви пожелавам лека нощ и приятни сънища Hug

# 731
 • Мнения: 1 308
Добра вечер девойки! Hug

Чета ,че коментирате желатин за пиене. Задължително трябва да е животински ,а не синтетичен.
Животински имаше в Лидъл .Купувах на майка ми. Тя го пи около 2-3 седмици и каза ,че и се подували краката и го спря.Едва ли е било от него ,но тя така си реши. аз не се намесих.

Ихичка - вчера разсаждах  една обикновена китка - от нахалните  по Светълчо Laughing - невен ,който е саморасъл ,а не засят от мен.
Може и да е нахален ,но аз си го обичам.Мисля тази година да го комбинирам   с лаватела или  по нашему памуче.
Обичам шаренийките и мисля,че оранжево ,розово и бяло ще ми радва очите Grinning
Иначе онзиден посях семенца на кученцето направо на мястото им, клеоме в сандъче - после за разсаждане , лобелията  .
Ще видим какво ще се покаже.
Много ми е драго ,че ходжовото лале,което закупих наесен най-после започна да цъфти.Сниимах го.Още не е съвсем отворило ама пустий мерак.
Ще кача някоя снимка във фейса по-нататък.

Танчето готви пиле с лапад , а аз онзи ден набрах две големи торби  ,точно преди ММ да мине с косачката и да му види сметката.
Резултатът - 5 пълни торбички с нарязан  лапад във фризера.Пак се започва със зимнините Joy
Още едните не съм изхвърлила ,а започвам с новите newsm78

Днес мислех да съм на разкрасителни процедури - по-точно да се боядисам ,че пак имам бяла пътечка ,но така и не се стигна до боя.
Сега вече съм се скапала и не ми се захваща.
И утре е ден Laughing

Гушки на всички Hug

# 732
 • София
 • Мнения: 10 036
Добър вечер!
Танита, аз го отразявам чайчето, радвам му се от работата. Докато се прибера и какво да го споменавам - то станало време за твърдо.
Бейлиса го опитах, не ми хареса. Сладко, лепне ми езика, пие ми се вода след него. По-вкусна ми е ментата с газирана вода. Но вкусове различни - трябва да се пробва.
Янке, действай за документите на брато. По-зле ще става, няма да се върне назад. Дано бързо се уредят нещата и да го вземат в дома. Който и да те упреква - не е на твое място и не се вързвай. Ще му ходите на гости с Анжелка, няма да го забравите.
Кари, ходене му е майката. По малко, повече на другия ден, постоянство.
Малко като лозунги от соца ми стана поста, но това запомних.

# 733
 • Кубрат/ Пишурка
 • Мнения: 3 491
 Фло, мила зъбарке, то че няма да се мине без керпеден - няма! Помниш ли още в Стара Загора ти показвах един с пулпит! Ами така си седи Embarassed С още по-голяма дупка Embarassed И вече на два пъти ми прави по едно топче до венеца! Ама аз нали съм инат - няма на един зъб да се дам!Сега ту от едната страна, ту от другата....Обаче аз държа яко! Знам, че стават сериозни нещата, но ще почака още малко - сега на първо място е положението с брат ми. А да не казвам, че той има въпиюща нужда от зъболекар. И то сега - преди да замине. Зорът не е как ще го заведем, а как ще го върнем newsm78 Абе, дертове да не скучае човек! Joy
Айша, действам по скоростния метод! Надявам се другата седмица да ги предам!

# 734
 • София
 • Мнения: 10 036
Янке, в дома няма ли гастролиращ зъболекар? При майка ми идваше периодично.
Попитай, ако няма колкото и да е трудно заведете го в Кубрат. ЛА ще помага, няма начин.
Уф, все проблеми и спънки да има.
Лека нощ от нас. С новото време ми се доспива по-рано. Странно е.

Общи условия

Активация на акаунт