Супер лесен малинов чийз кейк

  • 12 991
  • 20
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • София
  • Мнения: 2 044
Прави се супер бързо,лесно и става много готин CrazyЗа блата- един пакет чаени бисквити,смлени в блендера на трохи,прибавя се разстопено масло и няколко лъжички коняк.Всичко това се рабърква добре и се натъпква във формата в която ще правите кейка.За крема-една Филаделфия-натурална,правила съм и с Маскарпоне,но не ми харесва толкова,една малка заквасена сметана Данон,половин кофичка кафяво кисело мляко На баба,изцедено за 10 мин.захар на вкус.Всичко това разбивам с миксера за 2 мин..Крема се слага върху блата,и отгоре се залива с малините.Малините-пресни се разбъркват с малко конфитюр от малини,става жестоко.Слага се в хладилник за няколко часа.Става много бързо и леко десертче Crazy

# 1
  • Мнения: 1 182
Обожаваме чийз кейк.Мерси за рецептата.  bouquet

# 2
  • Мнения: 5 475
Звучи интересно..ще го спретна в скоро време!  Hug
 Благодаря!  bouquet

# 3
  • София
  • Мнения: 2 044
забравих да кажа ,че дозата е за 4 купички или една  торта 24см Grinning

# 4
  • София
  • Мнения: 10 858
Ще си я препиша - харесва ми, че е лесна Mr. Green

# 5
  • In transit
  • Мнения: 11 819
Страхотно! Мерси за идеята!  bouquet

# 6
  • Мнения: 2 825
Наистина звучи супер лесен  Peace
Ако го направя с Маскарпоне (имам в хладилника), какво количество да сложа - 1 кутийка (200 гр.) ?

# 7
  • София
  • Мнения: 2 044
Наистина звучи супер лесен  Peace
Ако го направя с Маскарпоне (имам в хладилника), какво количество да сложа - 1 кутийка (200 гр.) ?
:peace:200гр. е перфектно за една доза Laughingако не си го направила вече,де Laughing

# 8
  • Мнения: 2 825
Наистина звучи супер лесен  Peace
Ако го направя с Маскарпоне (имам в хладилника), какво количество да сложа - 1 кутийка (200 гр.) ?
:peace:200гр. е перфектно за една доза Laughingако не си го направила вече,де Laughing
Мерси  Hug
Не съм, май ще остане за през седмицата. Мъжо каза - Банана сплит за  weekend-а  Laughing

# 9
  • Мнения: 1 756
Ох лигите ми изти4ат по тая тема, ама моля ви споделете вкуса като на този в кутийките по суперите ли е newsm78

# 10
  • Мнения: 4 300
Аз правих снощи нещо подобно, амо че с ананас. Получи се горе долу добре, но незнайно защо бисквитите отдолу останаха сухички и като вадиш парчето от тавичката се ръсят бисквитени трохи като за световно. Някаква идея с какво да ги напоя? ?И изобщо вие напоявате ли ги с нещо или колко е течна горната смес?

# 11
  • Мнения: 1 756
направих го пустия ми 4ийзкейк и после ща дам отзиви Peace

# 12
  • Мнения: 3 478
Аз правих снощи нещо подобно, амо че с ананас. Получи се горе долу добре, но незнайно защо бисквитите отдолу останаха сухички и като вадиш парчето от тавичката се ръсят бисквитени трохи като за световно. Някаква идея с какво да ги напоя? ?И изобщо вие напоявате ли ги с нещо или колко е течна горната смес?

Ами при нас блата от бисквитите го печем и не се рони после, но пък и не се напоява.

# 13
  • Мнения: 1 756
бисквитите ги натроших ,после залях с разтопено насло и разма4ках с вилица и псое. добавих прясно мляко докъто се напоиха стана като оригиналния Peace

# 14
  • София
  • Мнения: 2 044
Аз правих снощи нещо подобно, амо че с ананас. Получи се горе долу добре, но незнайно защо бисквитите отдолу останаха сухички и като вадиш парчето от тавичката се ръсят бисквитени трохи като за световно. Някаква идея с какво да ги напоя? ?И изобщо вие напоявате ли ги с нещо или колко е течна горната смес?
По този начин по който аз правих,не се ронят бисквитите Confusedпробвай повече масло да сложиш
Ох лигите ми изти4ат по тая тема, ама моля ви споделете вкуса като на този в кутийките по суперите ли е newsm78
Сто пъти по-вкусен става,преди този в Кентъки ми беше любим,вече не купувам правя си,става бързо и много хубав

# 15
  • София
  • Мнения: 830
Я кажете какво е Филаделфия и Маскарпоне?  Embarassed

# 16
  • Мнения: 11 314
Филаделфията е тип Крема сирене, но малко по-мазно и по-гладко.
Аз правих рецептата с къпини, като сложих и в самата сиренова смес смачкан и прецеден плод.
http://hometown.aol.de/WBuehne/F/P8069218.JPG

# 17
  • София
  • Мнения: 830
А да, мерси,  сетих се в пластмасова кутийка със сиво фолио...
Ще направя и ще ви кажа как е станал.

# 18
  • София
  • Мнения: 830
В крема отгоре няма ли желатин? как се втвърдява иначе?

# 19
  • До хладилника, който обичам
  • Мнения: 22 825
Аз правих снощи нещо подобно, амо че с ананас. Получи се горе долу добре, но незнайно защо бисквитите отдолу останаха сухички и като вадиш парчето от тавичката се ръсят бисквитени трохи като за световно. Някаква идея с какво да ги напоя? ?И изобщо вие напоявате ли ги с нещо или колко е течна горната смес?
По този начин по който аз правих,не се ронят бисквитите Confusedпробвай повече масло да сложиш
Повече масло или допълнително напояване - с компот примерно, ако плодовете са от консерва.
По принцип в оригинална чийз-кейк рецепта съм чела, че бисквитите (настъргани) се смесват с масло и добре се 'натъпкват' към дъното на съда. Като съм правила по този начин, също ми е ставало на трохи.
Маслото (може смесено с малко компот) се омесва добре с бисквитите, и после леко се притиска към дъното на формата колкото да се заглади, но не много - в противен случай като се стегне маслото течността от крема не попива и остават бисквитите сухи.


В крема отгоре няма ли желатин? как се втвърдява иначе?
Попива течността от крема в бисквитите Simple Smile

# 20
  • Мнения: 3 271
Аз обаче тази торта я пека, така я знам, харесва ни много.
Оригиналната рецепта е с 1-2 яйца, крема добива друга гъстота.
Сигурно я знаете тази разновидност, просто ми хрумна да споделя   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт