Продукти:
За 6 - 8 човека
45 минути приготвяне
10 -12 минути печене
4 - 6 часа отлежаване
За блата:
•100 g брашно
•100 g кристална захар
•4 яйца
•1 щипка канела
•1 щипка сол
За муса :
•350 g черен шоколад за сладки
•75 g масло
•4 яйца
Приготвяне на муса:
•Начупете шоколада и го разтопете на водна баня или в микровълнова с 2 супени лъжици вода.
•Когато се разтопи извадете купата от другата с водата и към шоколада прибавете жълтъците и маслото нарязано на парченцаи разбъркайте интензивно
•Разбийте белтъците на сняг много добре и ги смесете с шоколада
•Сложете сместа в хладилника за 2 часа
Приготвяне :
•Отделете белтъците от жълтъците
•Разбийте жълтъците със зхарта, канелата, i солта докато сместа побелее. Прибавете брашното и разбъркаите добре.
•Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете.
•Постелете в една тава за сладки 30/40 см хартия за печене.
•Загрейте фурната на 210 gr
•Излейте сместа, разстелете я, сложете тавата във фурната и печете 10- 12минути
•Намокрете една домакинска кърпа, изцедете добре водата. Разстелете я върху блата и махнете хартията.Навийте блата заедно с кърпата и го оставете да изстине.
•След това размажете муса върху блата и изрежете квадрат
•Навийте блата на руло. Запечатайте рулото във фолио и го оставете за 2 часа в хладилника.
•Махнете фолиото, поставете рулото в съда, в който ще го сервирате и го намажете с останалия мус, аранжирайте с вилица за да заприлича на дърво
•Гарнирайте пожелание
•Оставете го за 6 часа на студено
Ето тук има малко снимки не точно по тази рецепта, но за ориентиране са идеални:)
http://www.chefsimon.com/br2.htm