6 телешки филета (начукани много на тънко)
2 селски наденици или друга едросмляна наденица, кърначе....
4 суп. лъж. настърган кашкавал
3 жълтъка
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
4-5 пилешки дробчета
100гр масло
150мл бяло вино
150мл бульон (телешки, зеленчуков)
6 или 12 тънки, пушени свински гърдички за увиване
300гр гъби
150мл течна сметана
брашно, сол, черен пипер
Начуквате филетата на тънко .
В една купа си разбърквате вътрешността на надениците, ситно нарязаните дробчета, магданоза, жълтъците, кашкавала, чесъна, черния пипер и солта. Размазвате плънката равномерно по филетата . Завивате на руло и отгоре увивате с бекона . С конец хубаво прихващате рулцето с бекона, за да не се развие после . Овалвате всяко в брашно от всички страни и ги запържвате бързо и за малко от двете страни в половината от маслото . Отделно си запържвате гъбките в другото масло с черен пипер и малко сол. Аз сложих горски печурки, челадинки и манатарки. Става и само с един вид. След това ги изсипвате при вретенцата и сипвате виното. Оставяте отхлупени да врят, докато се изпари почти половината . Прибавяте бульона и намалявате на слаб огън, захлупени да си къкрят около половин час. През това време си правите някаква гарнитурка. Аз се спрях на ориз с грах (следващия път ще изпусна граха, не ми допаднаха двете заедно), защото има сос и ориза го обира добре и си върви След това добавяте сметаната и оставяте още десетина минути. Аз лично сложих повечко течност и соса ми стана много рядък. Запържих малко масло с брашно, добавих един черпак от соса да стане каша и я изсипах в тенджерата и ми се сгъсти, но по-хубаво би било да си остане без тази намеса Това е