Вишнев пай

  • 22 002
  • 76
  •   1
Отговори
# 15
  • София
  • Мнения: 1 802
Мда, утре ще се ходи на пазара за вишни  Thinking Ако не ще пробвам с череши  Thinking

Тина-Рина   bouquet

# 16
Снощи го правих, и тази сутрин вече свърши. Супер е! Лесен, бърз, евтин и много вкусен. Благодаря, Тина-Рина, тази рецепта ми влиза в личните топ 10. Hug

# 17
  • Габрово
  • Мнения: 366
Вишните може да не се замразяват, а да се съхранят в бурканчета.
Махат се костилките и се слагат ред вишни-ред захар, най-отгоре завършва със захар, заваряват се бурканчетата за около 5 мин.

# 18
  • София
  • Мнения: 1 802
Вишните може да не се замразяват, а да се съхранят в бурканчета.
Махат се костилките и се слагат ред вишни-ред захар, най-отгоре завършва със захар, заваряват се бурканчетата за около 5 мин.
Бурканчетата да са в кипящата вода 5 мин., нали така?

Тина-Рина, пишман сладкар съм, кажи колко минути горе-долу се пече, има ли някакъв чалъм за печенето?

Последна редакция: вт, 12 юни 2007, 15:18 от Данче-Калпазанче

# 19
  • Габрово
  • Мнения: 366
Е слагаш ги в студена вода, иначе ще се спукат бурканчетата и от момента на завиране на водата засичаш 5 мин. и ги вадиш.

# 20
  • Мнения: 375
Пече се около 20 мин. - като видиш, че се е надигнал, с лек кафеникав загар, значи е готов. За всеки случай боцваш с вилица и ако не залепва, като я вадиш, е готов.

# 21
  • София
  • Мнения: 2 671
Много приятен сладкиш  Peaceето го моят: http://violetovgeneral.multiply.com/photos/photo/8/2
http://violetovgeneral.multiply.com/photos/photo/8/3

само една забележка - захарта ни дойде малко, следващия път ще сложа още 1/2 ч.ч., а сега спасих положението като обилно поръсих с пудра захар.

Последна редакция: ср, 13 юни 2007, 22:32 от Rumya

# 22
  • Мнения: 208
Ето още един вариант, който често правя вкъщи:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1,5 ч.ч. брашно
0,5 ч.ч. олио
1 ванилия
40 броя вишни (изчистени от костилките)
За поръсване:
меко масло, колкото голям орех
брашно + пудра захар + 0,5 ч.л. канела

Яйцата и захарта се разбиват много добре, прибавят се пресятото брашно и олиото на тънка струйка и бъркаме, докато сместа се хомогенизира. Ароматизираме с ванилията. Изсипваме в намазнена и поръсена с брашно правоъгълна тавичка. Вишните се овалват в брашно и се нареждат отгоре на 3 см разстояние една от друга. От продуктите за поръсване правим смес на трохи, брашното и захарта слагам на око, като съотношението между тях е горе-долу 1:1. С тази смес поръсваме сладкиша отгоре. Печем във фурната при 180 С до суха клечка. Като поизстине, се нарязва на пастички.
Обикновено правя двойна доза, защото сладкишът не се надува много, но става страшно вкусен и се омита светкавично. Който обича орехи, може да ръсне отгоре заедно със сместа за поръсване.

От няколко години правя тази рецепта и наистина много ни харесва на цялото семейство. Само, че слагам още 1/2 ч.ч. захар за по сладък и 1/2ч. лъж. бакпулвер за да се надигне.

# 23
  • Мнения: 208
Само да добавя, че скоро го правих и с вишнап също става.  Иначе може и с вишни и с череши кой каквото има. За през зимата си замръзявам във фризера изчистени.

# 24
  • Мнения: 516
Поздравления Тина-Рина  Peace
Още утре ще се възползвам да направя сладкиша, тази вечер моя мъж домъкна 10кг. вишни от баба му и тъкмо се чудехме newsm78 какво да ги правим.  Ще ги затворя утре в бурканчета и ще ги варя 5мин. както сте писали  Peace ЧУДЕСНИ съвети може да се научи от вас Peace

# 25
  • BABYLAND
  • Мнения: 3 409
Предполагам и с черешки става. Ух, представям си го леко затоплен пая, сервиран с топка сладолед, лъжичка сладко отстрани, малко бита сметана и всичко това поръсено лекичко с пудра захар.

# 26
  • Мнения: 836
Ммм, това изглежда лесно за приготвяне и доста вкусно.
Утре ще го пробвам  Peace

# 27
  • Мнения: 502
Много е хубав. Аз вчера го направих и вече го няма.  Simple Smile
Като го пекох се наложи да му сложа фолио, защото отгоре бързо се опече, а отдолу още не беше готов.

# 28
  • Мнения: X
И това трябва да направя, така ми се дояде  Blush Whistling

# 29
  • Мнения: 208
Днес не се стърпях и взех вишни и довечера смятат да направя един.
Ах, как го обичам само!

Общи условия

Активация на акаунт