Стават много бързо и лесно.
4 яйца
1 ч.ч.кисело мляко
1ч.л. хл.сода
1/2 ч.л. сол
4-5 с.л. захар
1 прах ванилия
3 1/2 ч.ч. брашно
Яйцата се разбиват леко със захарта,в киселото мляко се угася содата и се прибавя към яйцата.Слага се солта и ванилията, и накрая брашното.Става полутечно тесто.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699157Оставя се за минутка да почине,докато се загрее олиото.Мазнината трябва да е поне 3-4 см. за да могат да плуват.На не много силен огън,пускам с чаена лъжичка,като си помагам с пръст .И тук започва интересното:не трябва да се обръщат,ако плуват свободно те сами се превъртат и така се изпържват равномерно от всички страниhttp://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699158.Ако започнат в олиото да се пукат и да излиза сурово тесто,значи трябва още малко брашно,а ако отвътре остават сурови - или са на много силен огън,или е гъсто тестото.Изваждам ги на салфетка,но и да не са на салфетка не са мазни.http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3699159
Поръсвам с пудра захар,но може да се сервират и поляти с някакъв топинг.Добър апетит!