4 цели яйца се разбиват с 2 ч.ч. прясно мляко, прибавя се 1,5 ч.ч брашно и малко сол. В средно голяма тавичка(30-40см) се стопява 100 гр масло и се изсипва приготвената смес. Пече се в умерена фурна. Изпича се доста бързо - прилича на голяма палачинка, не се притеснявайте ако тук там се надуе повече.
За плънката се запържват 300гр кайма(май е по-добре домашна или смляно месо) с 1-2 глави лук и 2-3 доматчета. Прибавя се 150 гр пушено сирене, няколко гъби, черен пипер и магданоз. Приготвената плънка се изсипва в средната линия на палачинката(тя си стои в тавата в която е изпечена - понеже отдолу има масло, не залепва) и се завива на руло.
Загрели сме фурната на 300 градуса, поръсваме обилно с кашкавал и запичаме за няколко минути само докато се разтопи кашкавала. Ако го препечем, трудно се реже рулото. Можем да си приготвим рулото предварително и да си запечем с кашкавал преди сервирането.
Да ви е сладко! Тази рецепта я правя вече 20 години и не омръзва - много е вкусна.