Чували ли сте за фурни, които готвят и на пара?

  • 4 803
  • 21
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 2 037
Ако ползвате фурна, която готви по "нормалния" начин, но и на пара, моля споделете. Във френските сайтове е пълно с такива. По-здравословно е и много вкусно. А на мен ми трябва нова печка. За това питам. Мерси, дами!

# 1
В Техномаркета ми казаха, че има такава на АЕГ, която готви и с пара. С всички екстри - пиролиза, нагревател и т.н. цената е 1700 лв.

# 2
  • Мнения: 6 039
не съм чувала, интересно къде отива парата Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 1 426
има на Миле, ама за запеченко си трябва истинска фурна

# 4
  • Мнения: 2 037
има на Миле, ама за запеченко си трябва истинска фурна
Те за това се водят комбинирани, за да може да се запече също. Дано да се включи някой, който ползва и да разкаже точно как става.

# 5
  • Мнения: 1 426
има на Миле, ама за запеченко си трябва истинска фурна
Те за това се водят комбинирани, за да може да се запече също. Дано да се включи някой, който ползва и да разкаже точно как става.

"При някои модели комбинирани фурни, които пекат и готвят на пара едновременно, специална клапа затваря фурната, така че парата да не излиза навън. Няколко минути преди края на готвенето, процесът се преустановява и охлаждащият вентилатор я изтласква през отворената клапа. Освен че запазва естествените вкусови качества на храната, парата не позволява да се смесват ароматите на различните ястия, когато се готвят заедно." ама баница и сладки или подобни работи не можеш да сготвиш, аз до колкото съм виждала който има steam oven има и обикновена фурна. Това нещо е като уреда за готвене на пара, но можеш да слагаш цяла тава (примерно)

# 6
  • Мнения: 2 037
Този цитат някъде го бях чела, в някакъв електронен вестник, "Технологичен дом" ли беше... Thinking
Ако ще трябват две фурни, а не една, при мен няма как да стане.

# 7
  • Пловдив
  • Мнения: 23 715
Доколкото мога да схвана от описанията, ако не включиш функцията за пара си е като обикновена фурна. Ама това са си мои догадки, не съм виждала такава извън магазина Simple Smile

# 8
  • Мнения: 23 018
В Техномаркета ми казаха, че има такава на АЕГ, която готви и с пара. С всички екстри - пиролиза, нагревател и т.н. цената е 1700 лв.
Не съм виждала комбинирани такива.Знам,че има само фурни на пара. newsm78

# 9
  • Countryside
  • Мнения: 11 632
Добре де, защо не си вземеш уред за готвене на пара, ами си усложняваш живота  Thinking Иначе е по-вкусно и здравословно да, и уж витамините и ползените съставки остават.

# 10
  • София
  • Мнения: 6 011
Нещо ми се върти в главата, че Сименс имат такава комбинирана.

# 11
  • Мнения: 23 018
Нещо ми се върти в главата, че Сименс имат такава комбинирана.
Напоследък разгледах сайтовете на всички фирми за ел.домакинска техника и подобна комбинирана фурна не видях в нито един сайт.

# 12
  • София
  • Мнения: 6 011
Нещо ми се върти в главата, че Сименс имат такава комбинирана.
Напоследък разгледах сайтовете на всички фирми за ел.домакинска техника и подобна комбинирана фурна не видях в нито един сайт.
Не съм го виждала в сайт, четох преди време статия в един вестник, който купува майка ми  - "Всичко за жената".  Обаче не съм на етап избиране на техника за новото жилище все още и спомените от прочетеното са ми твърде мътни, за съжаление. newsm78

# 13
  • Мнения: 1 426
http://www.wisegeek.com/what-is-a-steam-oven.htm тука пише за въпросните фурни
под комбинирана фурна се разбира пара+конвекция, конвекцията се осъществява от вентилатор (перка) която разпредела (обдухва) равномерно парата около ястието, но въпреки всичко ефекта на запечено, го няма.

# 14
  • Мнения: 1 800
Това са така наречените convection фурни/печки. Имат вентилатори, които разпределят въздуха/парата и храната се пече по- равномерно. По принцип печките са комбинирани- за нормално печене и за пара. Използва се по- ниска температура, но май- се изисква повече време. Моята има тази функция, но аз нещо не мога да и хвана цаката и си печа по нормалният начин Embarassed.

Моята е такава:
http://images.bestbuy.com/BestBuy_US/images/products/8627/8627211_sa.jpg
иначе пече страхотно.

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 21:52 от benson10

# 15
  • Мнения: 2 037
http://www.wisegeek.com/what-is-a-steam-oven.htm тука пише за въпросните фурни
под комбинирана фурна се разбира пара+конвекция, конвекцията се осъществява от вентилатор (перка) която разпредела (обдухва) равномерно парата около ястието, но въпреки всичко ефекта на запечено, го няма.
Мерси! Интересна информация.
Това са така наречените convection фурни/печки. Имат вентилатори, които разпределят въздуха/парата и храната се пече по- равномерно. По принцип печките са комбинирани- за нормално печене и за пара. Използва се по- ниска температура, но май- се изисква повече време. Моята има тази функция, но аз нещо не мога да и хвана цаката и си печа по нормалният начин Embarassed.

Моята е такава:
http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8627211&type=p … ;id=1194054041569
иначе пече страхотно.


Ето това е вече друга теза. В сайта на английски пише, че става готвенето по-бързо от "нормалните". Така и на други места четох. А явно нейната е и комбинирана - обаче дали наистина има функция за готвене на пара? Личи, че има за почистване.

# 16
  • Мнения: 1 800
Аз пък каква глупост съм написала  ooooh!
Исках да кажа, че с по- ниска температура, а пък по- бързо става. Мале, че съм заплес...

# 17
  • Мнения: 23 018
Ето това е вече друга теза. В сайта на английски пише, че става готвенето по-бързо от "нормалните". Така и на други места четох. А явно нейната е и комбинирана - обаче дали наистина има функция за готвене на пара? Личи, че има за почистване.
Аз не видях да има готвене на пара,а само такова почистване.

# 18
  • Мнения: 1 800
Според мен convection е готвенето на пара, но май се бъркам. Сорри, ще ходя да търся разликата между двете

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 23:04 от benson10

# 19
  • Мнения: 1 426
конвекцията не е готвене на пара, а обдухване равномерно на ястието. Всички нови фурни имат тази функция т.нар.  "вентилатор", за да има готвене на пара, фурната трябва да има спец.клапа която да не изпуска парата на вън, докато не приключи готвенето и във самата фурна парата да е концетрирана нещо като "стерилизацията на беб. шишета в микровълнова".

# 20
  • Мнения: 23 018
конвекцията не е готвене на пара, а обдухване равномерно на ястието. Всички нови фурни имат тази функция т.нар.  "вентилатор", за да има готвене на пара, фурната трябва да има спец.клапа която да не изпуска парата на вън, докато не приключи готвенето и във самата фурна парата да е концетрирана нещо като "стерилизацията на беб. шишета в микровълнова".
Точно така,аз имам такава микровълнова с конвекция.Ама тези фурни на пара се са същите,според мен.Аз не намерих комбинирана фурна в нета,хем електричска,хем на пара.Конвекционални и такива на пара ,които могат леко да пекат има.

Последна редакция: вт, 11 дек 2007, 10:22 от ДесиХ2

# 21
  • Мнения: 2 037
Явно трябва да направя запитване и към производител на фурни/печки.  Thinking
Много ми се иска да е комбинирана.
Благодаря за помощта.

Общи условия

Активация на акаунт