Съставки
220 гр общо + 2 супени лъжици брашно
1/2 ч.л сол
220 гр масло, размекнато( не разтопено!)
3/4 ч.ч захар
2 големи жълтъка
1 пакетче ванилия
Приготовление:
Пресейте брашното и солта заедно и ги оставете настрана. Разбийте маслото с миксер на най-високата скорост докато побелее и стане на крем(5 мин). Добавете яйцата и ванилията и разбийте докато стане гладка смес. Добавете брашното и разбъркайте на най-бавната степен на миксера. Опаковайте в найлоново фолио и сложете в хладилника поне за 2 часа( може да престоява до 3 дни)
След като извадите от хладилника може да сложите за 10 секунди в микровълновата, за да се отпусне тестото и да можете да разточите. АКо се наложи, повторете, но внимавайте да не разтопите тестото!
Разточете с брашно и изрежете в избрана форма. Трябва да имате еднакво количество капачета с дупка и долни парченца за слепването.
Печете на 180 градуса 5 до 15 минути, всяко парченце трябва да е леко кафяво отдолу, докато отгоре трябва да е бяло на цвят.
Оставете ги да изстинат поне 1 час и ги слепете с подходящо сладко ( желателно тъмно на цвят и с по-кисел вкус). ПОръсете с пудра захар.
Аз лично смятам, че трябва да се оставят поне 24 часа да омекнат.
Оригиналната рецепта е от книгата Библия на десертите на Кристофър Кимбъл, но аз направих малко мои си промени.
Надявам се да ви харесат!
Ето тук може да видите снимки стъпка по стъпка:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/12/butter-cookie-jam-s … wich-delight.html